Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ufff .... Odetchnęłam ....
Kajka nie dziwię się na Twoim miejscu też nie mogłabym się doczekać powrotu :)
to teraz czekamy ma jutrzejszy radosny powrót i szczęśliwe powitanie :)

Posted

Kajka_72 napisał(a):
Bros :) macie lato we wroclawiu slyszalam ;) Brylant gdzies po rynku sie szweda i jak zwykle urzeczony miastem :) Piekne je macie ...oj piekne :)

Kaju, to prawda. Wrocław jest piękny :) Ja strasznie za nim tęsknię. :(

Posted

Nic nie pisze,ale podczytuje i trzymałam kciuki. Dzieki Kajka,że tak troskliwie zajęliście sie Laurką. Cudna pannica.

Ale będzie powitanie.......:)

Posted

Ufff - dzięki za wspaniałe wieści :):):). Zresztą to było pewne, że wszystko się uda - sunia obstawiona jak tylko można, najlepszy fachowiec i tyle pozytywnych fluidów. Teraz tylko odpoczynek w klinice i do domkuuuu !
U nas dzisiaj nagle zrobił się tropik, upal straszny. Oby podróż Brylanta z Laurką przebiegła spokojnie i bezpiecznie.
Czakulec wymiziany - też bardzo dziękuje ;).
Spokojnej nocki - można spokojnie oddychać ;).
Pozdrawiamy
Kika i Czaki :)

Posted

Javenko witaj :-) dziekuje

O tak , Wroclaw jest piekny ale Krakow rowniez :) To sa dwa miasta, w ktorych chcialabym mieszkac.

Dziekuje Wam Kochane, ze bylyscie dzisiaj ze mna, a przede wszystkim z Laurka :)

Posted

Ja się strasznie cieszę, że wszystko przebiega zgodnie z planem.
Kangurek zajmuje specjalne miejsce w moim sercu i wiernie kibicuję Sunieczce. Jestem optymistką i zawsze wierzyłam, że Laurkę uda się uratować, a jej smutne oczka z pierwszych postów w lecznicy po nieudanej operacji ogromnie mną wstrząsnęły i jestem pewna, że takie odczucia miało wiele osób. Dobrze, że Laurka trafiła do Kajki i Brylanta , gdzie oprócz serca i ogromnej miłości dostała wspaniałą profesjonalną opiekę.
Oby takich DOMKÓW było jak najwięcej !!!
Pozdrawiamy

Posted

:loveu::loveu::loveu:-zaglądam a tu transmisja na bieżąco prawie.Super,ja tyle nie miałem obaw co do łapek,bo opinia Fachowców już była dla mnie pozytywna,co bałem się tej cholernej narkozy...ale jest ok uffff:multi:Kangurku dzielna dziewczynka z ciebie.Kajeczko teraz tylko byle do jutra i Twoi Najbliżsi będą z Tobą-spokojnej nocy,cieszę się bardzo:loveu:

Posted

Wolf :loveu: dziekuje ...masz racje. Byle do jutra :)
A wiesz, ze ja tez nie tak bardzo balam sie samej operacji jak narkozy. Tyle sie ostatnio dramatow wydarzylo z powodu samej narkozy, ze od strachu trudno uciec. Laurka miala anestezjologa. To bylo konieczne bo to suni juz piata operacja:( normalnie mam dreszcze jak je licze :(
Kika:loveu:

Posted

UFF :) cieszę sie , że wszystko przebiegło pomyślnie:multi::multi::multi:, Laureczka dzielna dziewczynka :loveu: niebawem już będzie w domu
wierzę , że na pełny zrost długo nie będziemy czekać :)

Posted (edited)

[quote name='Kajka_72']
DONeczko jak tutaj zajrzysz ,
Zycze Ci w dniu imienin, DUŻO ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA I SAMYCH CUDNYCH DNI:loveu: :calus:OBYŚ NIGDY SIĘ NIE ZMIENIŁA - TEGO TOBIE:loveu: I SOBIE ŻYCZĘ:-
):BIG:

Dziękuję Kajeczko, że pamiętałaś :loveu:
Nie spodziewałam się :oops: To naprawdę bardzo miłe :)
Ja Tobie również życzę wszystkiego, co najlepsze. Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia :)

Tak się cieszę, że Laura dobrze zniosła kolejną narkozę (która to już w jej życiu :roll:???) i że z łapiną wszystko OK :multi: :multi: :multi:
Dzielna dziewczyna :loveu:
Teraz już tylko godziny dzielą Cię od chwili kiedy będziesz ją znowu miała przy sobie :):):) Nim się obejrzysz powita Cię słodkie pysio rozgadane ;)

Edited by DONnka
Posted (edited)

Wyjechali Ilusiu :-) sa w drodze od prawie dwoch godzin.
Pani dr mowila, ze Laurka byla bardzo grzeczna w nocy. Na porannym siusiu tylko nawrzeszczala na pieski z tego samego trawnika;) Dr stwierdzila, ze "silna jest i cieta na pieski". To prawda. To male, mimo zoperowanej lapy -zywemu nie przepusci :)
Ma plastikowy opatrunek. Zdejmowalny...nie ma gipsu bo przeciez szwy na lapce.
Musze to zobaczyc i wtedy bede wiedziala jak "obslugiwac" lapke. W klinice mowia, ze mam sie nie martwic i wszystko bedzie ok. Oby.
Pieniazkow na "calosc" starczylo:multi: Ze "zbiorki" ( wczesniejszej-zeby nie bylo niedomowien, przed moja deklaracja, ze suni nie oddam) zostalo jeszcze 50 zl:)
Ja jeszcze raz ogromnie dziekuje Wszystkim za pomoc. To dla mnie ogromne odciazenie, bo sunia "na codzien" kosztowala nas naprawde sporo. Teraz juz jest znacznie latwiej i taniej :)
Anastezjolog, narkoza wziewna, operacja,RTG po operacji, RM przedniej lapki (przy okazji by wiedziec jaki jest stan i co jeszcze do operacji mozna zrobic), kompletne badania, pobyt w klinice, leki na miejscu i na kolejne 2tygodnie- kosztowalo 1680zl :) Dr za operacje potraktowal nas bardzo ulgowo:) RM bardzo drogi stad ten koszt. I tak uwazam-nie jest zle bo za pierwszy pobyt Laurki w klinice i operacje zaplacilismy 3000zl.
Dzisiaj brylant znalazl u niuni wbitego kleszcza :( mimo podwojnego zabezpieczenia i tak to dziadostwo wlazlo. Plaga w tym roku. To swinstwo jest wszedzie. W kazdej trawie :angryy:
Pozdrawiam Was Kochani i czekam na swoich turystow :)

Edited by Kajka_72
Posted (edited)

Ilusiu :loveu:slicznie.Dziekujemy.
Dr za operacje potraktowal nas symbolicznie i po "znajomosci" troche ;) potwornie drogi jest RM.
Lapka byla w dobrym stanie i nie trzeba bylo skrobac talerza biodrowego by pobrac material do zalatania, nie trzeba bylo wstawiac innego zespolenia. Napracowal sie wprawdzie z wyjeciem srub i plytki bo 4 miesiace to dlugo, a wyjecie dwoch srub wymagala wyjatkowej delikatnosci i precyzji by nie pokruszyc kosci ale i tak byl bardzo ale to bardzo zadowolony :)
Operacja trwala prawie 1,5 godziny wiec to tez nie byl pryszcz ;)

Edited by Kajka_72
Posted

No to super - wracają !!! Mam nadzieję, że ruch dzisiaj będzie mniejszy i Twoi Podróżnicy dotrą szczęśliwie i w miarę szybko.
Rozumiem, że tylnia łapeczka ma tylko się zagoić i będzie Ok, a co dr mówi o przedniej łapce? Jaki jest stan?
Teraz biedactwo musi odpocząć po tej 1,5 godz. operacji. Ale będzie radocha i powitanie - pewnie cała okolica się dowie, ze Kangurek wrócił na swoje włości.
Trzymamy kciuki za Twoich Wędrowców - gorąco pozdrawiamy z upalnego Krk
Kika i Czaki :):):)

Posted (edited)

Ilusiu , jada sobie :) malutka grzeczna, dostala w drodze antybiotyk i srodki przeciwbolowe. Popila, zrobila co miala zrobic;) i spi.
Krzysiu-tak. Tylna lapeczka ma sie zagoic czyli dziury po srubach zapelnic, polaczyc sie to , co sie nie polaczylo przez plytke,rany po cieciu zrosnac i bedzie ok :)
Niestety ....dzisiaj ruch znacznie wiekszy niz wczoraj. Sa teraz dokladnie w polowie drogi wiec dzisiaj "czas" nie bedzie tak dobry jak wczoraj:shake:
Wczoraj dojechali szybciutko. Jechali 9 godzin. Dzisiaj potrwa to dluzej bo juz zaliczyli ponad godzine stania w korku :shake:
Byle bezpiecznie, a nawet jak troche dluzej to nie szkodzi. Byle dojechali :)
Malutka na pewno zmeczona. Odpocznie w domku :)
Przednia lapka tez dobrze zrehabilitowana. Operacja ma teraz sens i daje szanse przywrocic prawie pelna sprawnosc. Zmiany sie nie poglebily , a wrecz odwrotnie i to jest sukces Laurki :-) Poprawilo sie. Mala dostala jeszcze masci na przednia lapke. Bedziemy je wsmarowywac ale w tym to ja juz specjalistka jestem ;)
Powolutku, malymi kroczkami dazymy do pelnego zdrowia :) teraz wiem, ze sie uda chociaz byl moment, ze watpilam :oops:

Edited by Kajka_72
Posted

Tak jest, bezpieczeństwo w podróży najważniejsze :)
W końcu Brylant wiezie bardzo CENNY i NIEPOWTARZALNY OKAZ ;)
Jak to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i rokowania są takie optymistyczne :multi: :multi: :multi:
Wiem, że kochalibyście Laurkę nawet gdyby nie była w pełni sprawna, ale cieszę się ze względu na Nią samą - komfort i jakość życia sprawnego psiaka są przecież dużo większe :):):)
A zatem czekam cierpliwie i oczami wyobraźni już widzę moment powitania - ten wulkan radości, który Ty Kajko pewnie będziesz próbowała troszkę okiełznać, tak dla bezpieczeństwa, ale szczerze wątpię w skuteczność Twych starań :evil_lol:

Posted

[quote name='DONnka']Tak jest, bezpieczeństwo w podróży najważniejsze :)
W końcu Brylant wiezie bardzo CENNY i NIEPOWTARZALNY OKAZ ;)
Jak to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i rokowania są takie optymistyczne :multi: :multi: :multi:
Wiem, że kochalibyście Laurkę nawet gdyby nie była w pełni sprawna, ale cieszę się ze względu na Nią samą - komfort i jakość życia sprawnego psiaka są przecież dużo większe :):):)
A zatem czekam cierpliwie i oczami wyobraźni już widzę moment powitania - ten wulkan radości, który Ty Kajko pewnie będziesz próbowała troszkę okiełznać, tak dla bezpieczeństwa, ale szczerze wątpię w skuteczność Twych starań
:evil_lol:

Podpisuję się po tym wszystkim :lol:
Też wątpię w skuteczność okiełznania Łobuziary kochanej ;-):evil_lol:

Fakt będą bardzo zmęczeni po tak długiej podróży bo temperatura reż zrobi swoje ...

Posted

Jasne, że bezpieczeństwo to podstawa.
Dzięki raz jeszcze za wspaniałe wieści.
Będę tu wpadać i obserwować jak Kangurek z Panem Tatusiem jadą do domku :)
Pozdrawiamy

Posted

Dojechali :) Laurunia wcale nie taka zmeczona jak myslalam ;) opiszczala mnie, wycalowala, probowala oczywiscie sobie poskakac ...Jak ja sobie z nia poradze? ...chyba na noc pojde do niej i bede jej bajki czytac ;)
Lapka wyglada dobrze, nie jest spuchnieta za bardzo, opatrunek dlugo nie posluzy bo mala juz go probowala zjesc :)...zobaczymy. Jakos bedzie ;)
Dziekuje Wam raz jeszcze :) i lece do niuni.