joteska Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Laurunia wypiękniała niesamowicie:loveu: posłanko mix ze słomą obłedne:evil_lol: też się trochę denerwuję tym RTG i zaciskam kciuki! Quote
Kajka_72 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 (edited) Wolf witaj :loveu: no tak , meska solidarnosc :razz:...to i nie dziwi, ze podoba sie poslanko ;) ja przyznam, ze na taki pomysl bym nie wpadla :diabloti: DONeczko , to prawda, ze RTG mialo byc o 16 ale sie opoznilo znacznie bo pani dr miala "cesarke" . Ratowala szynszylke i jej dwoje dzieci. Boze jakie to malenstwa :-o ale sie udalo :) Wrocilismy bardzo pozno, oprocz Lauruni byla z nami Sabinka . Kilka godzin trwala wizyta. Dziewczyny mialy dokladne badania, rtg , usg, krew, mocz, serduszka . Trwalo to i trwalo. RTG Lauruni moim zdaniem znacznie lepsze ale ja sie nie znam. Pani dr juz troche bala sie wypowiadac swoje zdanie ale tez uwaza, ze staw rzekomy sie nie zrobil, a troche jeszcze sie zroslo. Zobaczymy co powie Jola -Joteska i dr z Wroclawia. Sama sie niecierpliwie. Juz dzisiaj nie dzwonilam bo bylo za pozno ale mam nadzieje, w poniedzialek dr skonsultuje i podejmie decyzje -kiedy mamy sie stawic na operacje. Reszta u Laurki -miod i orzeszki ;) wyniki piekne. Dr zadowolona bardzo z ogolnej kondycji psicy:multi: Niestety znacznie gorzej z Sabinka :( ale to juz na jej watku. Dziewczyny przed wejsciem do kliniki na kilka godzin, wyszly na dluzszy spacer. piaszczysta droga przy lesie, ze dwie niewielkie polany i ....milony kleszczy. Po 40 min spaceru, na Sabie bylo 9 lazacych po niej kleszczy, na malej 13 :angryy: Tluklismy w klinice je zbiorowo, a moja p.dr mowi, ze straszna tragedia z tymi stworami :( masa psiakow choruje na babeszjoze :shake: Na sobie w domu pod prysznicem tez znalazlam 3, dwa lazace -jeden w posladku :angryy: Wrrr....okropienstwo. Kochani , ja wstawie jutro RTG . Dzisiaj sil brak i walizki wciaz stoja nierozpakowane . Brylant twierdzi , ze po co rozpakowywac.......w takim stanie "nadadza sie" na wroclaw ;) Moze tym razem racje ma ;) Edited April 20, 2012 by Kajka_72 Quote
DONnka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 No to się doczekałam :) Tak się cieszę, że wyniki badań Laury są dobre i pani wet jest z jej kondycji zadowolona :multi: Na konkrety musimy wprawdzie jeszcze poczekać, ale to co już wiadomo i tak napawa optymizmem :):):) Zaniepokoiłam się natomiast Sabinką :( Zaraz poszukam linku do Jej wątku, bo nie zasnę ... :shake: Quote
wolf122 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Kleszcze to paskudztwo jakich mało:angryy:Radziłbym obserwować miejsce ugryzienia:eviltong: czy nie pojawi się rumień.Borelioza jest coraz częstsza:shake:Wczoraj czytałem na FB,że umarł owczarek chory na babesjozę a miał iść niedługo do adopcji:-( Poproszę Kajka link do Sabci,bo nie mam a chciałbym poczytać o Twojej owczareczce.Mam nadzieję,że nie jest bardzo źle.... Wczoraj robiłem wydarzenie na FB i przez przypadek wykorzystałem zdjęcie Lornetki na sianku,mam nadzieję,że mi wybaczysz:lol:Po prostu wgrywałem zdjęcia z pulpitu i Kangurek wskoczył sam na Fejsa:lol:Nawet w wirtualnym świecie rozrabiara z niej:lol: Czekam w takim razie na opinię naszej Sz.Joteski co do Lornetki i ciekawy jestem co powie Weterynarz na temat zabiegu i rokowań.Trzymam kciuki,bo Księżniczka przeistacza się w Królową i musi być na 100% sprawna:thumbs: Quote
Kajka_72 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Wolf , oczywiscie :) mozesz ze zdjeciami robic co tylko chcesz. Masz moje blogoslawienstwo;) DONeczko, Wolf ja jeszcze nic nie napisalam na watku Sabinki ....musialam to sama "przepracowac" :( Niestety jest zle. Sabinki kregoslup zaczyna sie "psuc" w tempie bardzo szybkim. Leczenie tylko paliatywne :( srodki przeciwbolowe i dopoki nie popiskuje z bolu , dopoki wstaje bedzie zyla :( ale strasznie sie boje ...potwornie. Przeryczalam pol nocy mimo, ze i tak powinnam byc zadowolona, ze zyje u nas juz ponad rok i te jej zwyrodnienia jeszcze dwa miesiace temu sie nie poglebialy , byly bardzo powazne ale sie nie poglebialy. Teraz kregi tylnie zaczynaja sie zrastac, czekam na tel od dr onkologa, bo p. dr niestety sugeruje zmiany nowotworowe i poprosila o konsultacje onkologa :( :( Dlatego wczoraj tak bardzo dlugo trwala wizyta. Sabinka chodzi coraz trudniej. Wprawdzie teraz nawet podbiega do kijka i chodzi za brylantem krok w krok...ale ona tak bardzo w niego wpatrzona , ze nawet jak boli ...pojdzie za nim wszedzie :( Brylant zbity jak pies , to jego staruszka i oczko w glowie :( To link do watku Sabuni .Bede musiala tez tam cos napisac :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/205200-Zagłodzony-owczarek-żyje-ma-cudowny-dom!!!Dziękujemy!!!/page46 Quote
Cantadorra Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Zdjęcie Laurki na słomie - bezcenne :) Nawet nie wiesz Kajka, jak się uśmiałam :) A tekst Wolfa, kwintesencja: niezłe, naprawdę niezłe :) Laurka musiała być zachwycona :) Quote
Marycha35 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Kajeczko dobrze, że Laurka świrusek zdrowiutki, ale Sabka w takim stanie..., oj oj oj. Bardzo mi przykro. Dobrze, że maleńka u Was!!!! Quote
DONnka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 (edited) [quote name='Kajka_72']Wolf , oczywiscie :) mozesz ze zdjeciami robic co tylko chcesz. Masz moje blogoslawienstwo;) DONeczko, Wolf ja jeszcze nic nie napisalam na watku Sabinki ....musialam to sama "przepracowac" :( Niestety jest zle. Sabinki kregoslup zaczyna sie "psuc" w tempie bardzo szybkim. Leczenie tylko paliatywne :( srodki przeciwbolowe i dopoki nie popiskuje z bolu , dopoki wstaje bedzie zyla :( ale strasznie sie boje ...potwornie. Przeryczalam pol nocy mimo, ze i tak powinnam byc zadowolona, ze zyje u nas juz ponad rok i te jej zwyrodnienia jeszcze dwa miesiace temu sie nie poglebialy , byly bardzo powazne ale sie nie poglebialy. Teraz kregi tylnie zaczynaja sie zrastac, czekam na tel od dr onkologa, bo p. dr niestety sugeruje zmiany nowotworowe i poprosila o konsultacje onkologa :( :( Dlatego wczoraj tak bardzo dlugo trwala wizyta. Sabinka chodzi coraz trudniej. Wprawdzie teraz nawet podbiega do kijka i chodzi za brylantem krok w krok...ale ona tak bardzo w niego wpatrzona , ze nawet jak boli ...pojdzie za nim wszedzie :( Brylant zbity jak pies , to jego staruszka i oczko w glowie :( To link do watku Sabuni .Bede musiala tez tam cos napisac :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/205200-Zagłodzony-owczarek-żyje-ma-cudowny-dom!!!Dziękujemy!!!/page46 Wiem, bo wątek Sabci wczoraj w nocy znalazłam :shake: I jak już zajrzałam to musiałam oczywiście przeczytać od deski do deski Siedziałam nad nim prawie do rana, na zmianę płacząc i śmiejąc się... To takie niesprawiedliwe, że Sabci tak gwałtownie się pogarsza, teraz kiedy ma jak u Pana Boga za piecem :shake: Staruszki są takie urzekające :loveu: Jest w nich taka mądrość, spokój i dostojeństwo :loveu: Mają jeszcze tyle do zaofiarowania Musicie teraz szczególnie pielęgnować każdą chwilę spędzoną razem Oby było ich jeszcze przed Wami jak najwięcej :modla: Edited April 21, 2012 by DONnka Quote
Kajka_72 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Ewuniu ;) fakt ...Laura byla zachwycona :) DONeczko:loveu: dziekuje ....oby bylo jak najwiecej tych dobrych chwil. Ilusiu , jaka piekna Laurka wow :) dziekuje:loveu: RTG Laury lub jak nazywa ja nasza pani dr "Lowry" :eviltong: obejrzala Jola. Zgadza sie z ocena wetki, ze nie jest gorzej, a wrecz lepiej :-) To bardzo pocieszajace. Zobaczymy co powie p. dr z Wroclawia. Mysle, ze w poniedzialek lub wtorek bedzie decyzja kiedy jedziemy i co robimy. Jola twierdzi, ze decyzja nie bedzie latwa i dr sie zdziwi jak zobaczy RTG ;) nikt z nas nie spodziewal sie takiego obrotu sprawy. Myslelismy, ze te prawie 4 tygodnie znacznie pogorsza "lapke", a tu okazuje sie, ze staw rzekomy sie nie zrobil i jest nawet troche lepiej :) Laura jest bardzo silna, 4 osoby ja trzymaly z trudem by mozna bylo pobrac krew. Awanturnica straszna :mad:Po wszystkim obszczekala wszystko co zywe, asystentke pani dr z rozpedu szarpnela za mankiet, a wyprowadzenie z kliniki, gdzie bylo sporo pacjentow graniczylo z cudem mimo, ze byla jeszcze nie calkiem obudzona. Przeciez nalezy pokrzyczec na wszystkich tak "na wszelki wypadek ";) Uspokoila sie w samochodzie. Tam czuje sie swietnie i jest bardzo grzeczna:) Robi koleczko i natychmiast uklada sie do snu . Cale szczescie :) Chyba pisalam juz, ze doktorka bardzo zadowolona z Laurki. Mowi, ze oprocz lapek jest zdrowa i piekna, a jej siersc robi ogromne wrazenie :)jest gesta, piekna, miekka i zadziwiajaco blyszczaca :) miod na moje serce. A to dziewczynki wczoraj , spacerujace przed badaniami (okrutnie kleszczowe miejsce:angryy:) . Najstarsza i najmlodsza ;) Przypiete bo obok byla bardzo ruchliwa ulica, a Laurce ...."niewiara" , oj "niewiara" ;) Foty brzydkie bo tel, ale zawsze troche widac ;) Edited April 22, 2012 by Kajka_72 Quote
Iljova Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Cudowne kochane słoneczka :-) Obie są takie śliczne :-) :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
joteska Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 kochane dwie dzielne dzielne dziewczynki, Laura jest już praktycznie dorodną dojrzałą owczarką , prezentuje się pięknie, podobne jak Sabcia:loveu: do piatej rano czytałam watek Sabinki ze łzami w oczach- to co dla niej zrobiliście, to co dla Laury to jest niesamowite, najcudowniejsze i za to będe Wam dozgonnie wdzięczna jeszcze raz obejrzalam film ze schroniska gdzie cierpiąca Laura leży w pudełku z podwiniętymi obrzękniętymi łapkami, minęło tak niewiele czasu a to siedmiomilowy krok dla obu suniek!:multi: zadbane i dorodne, ile trzeba poświęcić pracy by to osiagnąć mogę sobie tylko wyobrazić i jeszcze raz chylę czoła przed Wami Kajko i Brylancie:modla: jestem dobrej myśli jeśli chodzi o łapeczkę i też z niecierpliwością czekam na ostateczną decyzję doktora:thumbs: Quote
wolf122 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Iljova napisał(a):Cudowne kochane słoneczka :-) Obie są takie śliczne :-) :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Podpiszę się pod tym za Iljovą:loveu: Quote
ag2709 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Zgadzam się z przedmówcami!!!!!!! Jesteście fantastycznymi ludźmi!!! Zresztą wszyscy Wy tutaj piszący jesteście cudownymi ludźmi! Quote
Marycha35 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 joteska napisał(a):kochane dwie dzielne dzielne dziewczynki, Laura jest już praktycznie dorodną dojrzałą owczarką , prezentuje się pięknie, podobne jak Sabcia:loveu: do piatej rano czytałam watek Sabinki ze łzami w oczach- to co dla niej zrobiliście, to co dla Laury to jest niesamowite, najcudowniejsze i za to będe Wam dozgonnie wdzięczna jeszcze raz obejrzalam film ze schroniska gdzie cierpiąca Laura leży w pudełku z podwiniętymi obrzękniętymi łapkami, minęło tak niewiele czasu a to siedmiomilowy krok dla obu suniek!:multi: zadbane i dorodne, ile trzeba poświęcić pracy by to osiagnąć mogę sobie tylko wyobrazić i jeszcze raz chylę czoła przed Wami Kajko i Brylancie:modla: jestem dobrej myśli jeśli chodzi o łapeczkę i też z niecierpliwością czekam na ostateczną decyzję doktora:thumbs: Jolu przyznam Ci się, że nadal wyłupiam gałki oczne ze zdumienia jak oglądam Sabcię na teraźniejszych fotach, pamiętam jak wyglądała, co się z nią działo. To niewiarygodne co może miłość:) KAJECZKO DZIEKÓWECZKA!!!!!! A dziewczynki na fotce do schrupania, juniorka-świrek i seniorka-cudko:) Quote
Cantadorra Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Podpisuję się pod powyższymi postami, Kajka, jestem pod wrażeniem Waszego zaangażowania i opieki. Niesamowita robota, efekty, niesamowici z Was ludzie. Quote
karolina1981 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 o matko, Laura jest przecudna, dwie piękne damy:) aż mi sie łezka zakręciła ze szczęścia. Będę Wam wszystkim dziękować do końca życia, Wy juz wiecie za co:) Nie odzywam sie, ale obserwuję codziennie:) pozdrawiam cieplutko:) Quote
Kajka_72 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Kochani ,bardzo dziekuje za wszystkie cudne slowa ale nie zawstydzajcie mnie:oops: Nic nadzwyczajnego nie robimy , jedynie to, co nalezy sie tym kochanym zwierzakom. Sa chore-trzeba leczyc, zyja, czuja-trzeba kochac ;) Kazda/y z Was postepuje tak samo. Na tym watku sa same dobre dusze :loveu: robiace potwornie wiele i jeszcze wiecej niz mozna. Doceniam Was Wszystkie i Wolfa tez ....bardzo :loveu: DONeczko , Jolu nie wiedzialam, ze nie znalyscie historii Sabinki i bardzo sie ciesze , ze juz wiecie co to za Starsza Pani ale czytac do 5 rano????, a gdzie sen ? :mad: Mnie sie tez tak kilka razy przydazylo ale wiem, ze trzeba czasami odpoczywac bo brak tego niestety nie jest korzystny ani dla nas , ani dla psiakow :) Sciskamy mocno :loveu: Quote
wolf122 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Doceniam Was Wszystkie i Wolfa tez ....bardzo :loveu: Aż mi się ciepło zrobiło:oops::loveu:I bardzo miło choć nie wiem,czy zasługuję:oops::lol: Przy Was Wszystkich :loveu:okruch tego co udało mi się psiaczkom pomóc,to dopiero wprawka:lol: Najważniejsze,że Wszyscy tutaj na wątku Laury jesteśmy jednomyślni.Cel jest jeden.Zdrowie i życie naszych Zwierzaków. Kangurku i Sabciu trzymam za Was kciuki:multi:.A Ciebie Kajeczko i Twoją Rodzinkę serdecznie pozdrawiam:loveu: Quote
Kajka_72 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='wolf122']Aż mi się ciepło zrobiło:oops::loveu:I bardzo miło choć nie wiem,czy zasługuję:oops::lol: Przy Was Wszystkich :loveu:okruch tego co udało mi się psiaczkom pomóc,to dopiero wprawka:lol: Najważniejsze,że Wszyscy tutaj na wątku Laury jesteśmy jednomyślni.Cel jest jeden.Zdrowie i życie naszych Zwierzaków. Kangurku i Sabciu trzymam za Was kciuki:multi:.A Ciebie Kajeczko i Twoją Rodzinkę serdecznie pozdrawiam:loveu: Alez oczywiscie, ze zaslugujesz i to jak bardzo zaslugujesz :loveu: Juz ja to wiem . Rodzinnie dziekujemy i sciskamy :) Quote
kika_krk Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Laurka bardzo się zmieniła, niesamowicie wydoroślała i jeszcze wypiękniała. Mam nadzieję, że pan dr z Wrocka będzie w stanie ponaprawiać łapeczki Kangurka i ONkowa dziewczynka będzie mogła hopsać do oporu, mocno 3mam kciuki za Lornetkę. Brylant jest niesamowity, posłanie ze slomą to extra pomysł, faceci rozumieją zwierzaki - Brylant ma talent, szacun ogromny!!! Bardzo mi żal Sabinki, ona jest rówieśnicą mojej Czakuli. Trzymaj się Suniaczku dzielnie. Wszystkim życzymy spokojnej nocy i pozdrawiamy Kika i Czaki :) Quote
Kajka_72 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Krzysiu , tez mam nadzieje, ze dr ponaprawia lapki :) Zaczyna w piatek ok. godziny 18. Wlasnie jestem po rozmowie z dr w Wroclawia i Laurka w piatek bedzie miala wyjeta plytke. Dr uwaza, ze zrost jest wystarczajacy , plytka juz bardzo przeszkadza. Nie widzi tez koniecznosci stosowania innego zespolenia bo takiej poprawy po 4tyg sie nie spodziewal :) Laurka dostanie tylko "opatrunek" usztywniajacy, ktory zabezpieczy ja przed zrobieniem sobie krzywdy. Dr doskonale wie z jakim psiakiem ma do czynienia, wie , ze to male adhd, czorcik w psiej skorze, wulkan energii i obiecal mi, ze dam sobie spokojnie rade w czasie gdy dziury po plytce beda zarastac i wzmocni sie miejsce zlamania. Mam nadzieje, ze wie co robi uwazajac , ze dodatkowe zespolenie nie jest konieczne. Stwierdzil, ze absolutnie nie mozna zostawic plytki i wyjac jednej śruby. Na plytke jest juz reakcja kosci, a tego nie potrzebujemy. Wkladanie "gwozdzia" jego zdaniem jest zupelnie bezzasadne. Co do drugiej lapki ....czekamy az pozostale 3 beda w pelni sprawne. tego potrzebuje do zabiegu. Dr zmieni Laurce srodek ciezkosci przedniej lapki. Jakas kolejna nowatorska metoda ale ponoc bardzo skuteczna. Do czasu operacji doszkole sie ;) Dr uwaza, ze za przednia "wezmiemy" sie za 6 moze 8 tygodni. Od piatku robimy kolejny kroczek na przod :) byle do przodu.... Wiem, ze w piatek bedziecie trzymac kciuki za Niunie , bardzo o nie prosze :) Musi byc dobrze ...musi ! Quote
DONnka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 ... i będzie dobrze :):):) Czuję w moich starych kościach ;) Ale na wszelki wypadek już od północy z czwartku na piątek kciuki z całych sił i tak będę zaciskać :thumbs: Quote
Marycha35 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Nooooooooo, supero wieści, mamy więc kolejny dowód, że Kajka miłością leczy:):):) W Łodzi maraton był ostatnio, w następnym Laurka bryka, to oczywiste:) Ludkowie na tym wątku dziewczyna z Dogo szuka szczylka dużej rasy, ma domek dlań:smile: Może znacie jakąś bidkę w potrzebie: http://www.dogomania.pl/forum/thread...xy-też) Quote
wolf122 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Kajka super wieści/Matka Natura jednak robi wspaniałą robotę:multi:A gdy do tego dolożymy Twoją opiekę,ręce p.Doktora to sukces murowany:multi:Niezależnie od tego kciuki będę za Kangurka trzymał:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Marycha na FB jest multum młodych psiaków do adopcji dużych ras,później gdy będę przeglądał,ponotuję ciekawsze i wrzucę jeśli coś dziś będzie ciekawego na wątek.Zawsze można jakiegoś psiaka uszczęśliwić-dzięki;) Quote
Recommended Posts