Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pucka69 napisał(a):
ja tu zaraz sprzedam parę książek dziewczynie z dogo która mieszka we Włoszech - to będzie te 60 zł czy ile tam - tylko to parę dni potrwa.

Gosiu kochana , a mogę Ci przesłać nr. telefonu dr. Karoliny , żeby Ci wysłała nr konta ?

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie dalej masakra :-(
Pola jest już w takim samym stanie jak Jack.

Jak znajdę więcej czasu, to napisze dokładniej - sama wiesz, jak przy nich jest. Non-stop kolor.

Wstawiłam na FB zdjecia oczek Jack'a i tego jak teraz wyglądają:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=106828769429028&set=o.149198918511794&type=1&theater#!/media/set/?set=o.149198918511794&type=1

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=106828769429028&set=o.149198918511794&type=1&theater#!/photo.php?fbid=122892421155996&set=o.149198918511794&type=1&theater

Posted

Safii napisał(a):
Jakie leki Twoje dostają?
Możesz napisać?

Kochana , napiszę jak tylko powypuszczam i nakarmię moje ptaki . Tak gdzieś za godzinę .
Napisać co brały od początku ? Bo jutro minie 2 tygodnie jak walczymy .

Posted

Na początku dostały to co u weta w Częstochowie , z tym że dziewczyny przywiozły mi glukoze , a glukoza nasila biegunki . Dlatego do wlewek stosowałam 5 ml Duphalyte + 15 ml płyn wieloelektoidowy + beta-glukan 1 tabletka na szt + betamox LA co drugi dzień 3 dawki . Dieta gdy się zorientowałam , że biegunki nasilają sie po mleku , czyli zwykły ryż rozgotowany +odzywka od Figa33 , nie wiem jaka bo puszke wyrzuciłam .
2 dni było stabilnie , a następnie w poniedziałek mały padł i przestał jeść , a reszta puszczała bańki noskami .
Dostały w poniedziałek Tylowet LA i przeciwzapalny metacam .
We wtorek czarny się dusił i zrobiłam mu inhalacje Pulmikortem
U weta zmiana antybiotyku , dostały Cobactan , + te co sie dusiły furosemid .co 8 godzin
Wszystkie dostają cały czas beta -glukan po tabletce na szt , te co nie jadły zamiennie biostyminę ampułka na szt . Do tego karma moczona + portagen + pasta calo-pet . Ten co nie jadł wlewki po 50 ml dziennie + pasta + portanen na gęsto .
Do tego lacidofil i już chyba nic więcej . Czarny miał podany tlen przez 2 godziny , ten co nie jadł karmiony strzykawką kilkanaście razy na dobę . 2ml jednorazowo .

Posted

Ja nie mogęęęęęęęęęęęęę ! Jak Ty to wszystko ogarniasz? Mnie wystarczają 2 szczeniaczki na raz i to zdtrowe -, to ciągłe latanie z ręcznikami, zbieranie koopencji, latanie z mopem, wymiana podkladów, karmienie, pilnowanie domowych kabli, wersalek, nóg stołowych itd itp !

Posted

A kto mówi ze ogarniam ?
Sa w kartonach otoczonych takim płotkiem drucianym . Wymiana podkładów kilka razy dziennie , mycie misek po każdym karmieniu . Wkładam je wszystkie do innego kartonu , wymieniam podkład i posłanie i wpuszczam . Jeśli mam dac zastrzyki , to daje przed wpuszczeniem . Mają kilka zabawek i siebie , to sie ogryzają i bawią . To nie Hilton . One maja przeżyć , pieścić się i ogryzać meble będą w swoich domach . Pod kartonami folia , pod folia dywan . Jak są trochę brudne czy posklejane to trudno . Czarnemu wyciełam sierść na główce , bo tak sie czyms pokleił , że mu sie porobiły kolce nie do rozmycia .

Posted

[quote name='BIANKA1']

Uploaded with ImageShack.us

Jednemu ciągle zimno i leży pod lampą .

U mnie dostają:
Jack - 1x dz. gentamycyna iniekcja, 2x dz.1/2 encorton w tab., 2xdz. 1/2 tab. acodin, 4xdz. flagamina, wit C, Lakcid, Scanomune, Vetfood NTS Diet ok. 10cm w strzyk., Convalescent Royal i więcej nie pamiętam. Oczy: - naprzemiennie (w sumie 6xdz.) krople: gentamycyna + naclof
Pola - co dwa dni: betamox + rapidexon, 2xdz. 1/2 tab. acodin, 4xdz. flagamina, wit C, Lakcid, Scanomune, Vetfood NTS Diet ok. 10cm w strzyk., Convalescent Royal
Wiki - 2xdz. 1/2 duomox, 1xdz. acodin, co 2 dni rapidekson, wit C, Lakcid, Scanomune, Vetfood NTS Diet ok. 10cm w strzyk., Convalescent Royal

To zestaw od początku tyg.poniedziałku, ale nie jest NIC lepiej, baa - nawet nie jest w "normie", tylko ciągle się pogarsza.
Naprawdę chce mi się już płakać....

Posted

Mnie wetka zaproponowała podanie Cobactanu . To nie jest antybiotyk zarejestrowany dla psów , ale ja sie zgodziłam , bo już gorzej być nie mogło .Już po drugiej iniekcji zaczęła się lekka poprawa . Teraz naprawdę jest całkiem fajnie . Jestem zadowolona z ich stanu , mając na uwadze to co się działo jeszcze 2 dni temu .Acodin i flegamina nie są w sprzeczności ?

Posted

Flegamine podaje sie w ciągu dnia...acodin na noc. Irenko.... może podpowiedz słońce swojemu wetowi leczenie jakie stosuje Bianka. Skoro u Niej są efekty...to może Poli i Jackowi to pomoże..... Boże mój. Nie wiem juz co robić!!!!

Posted

nescca napisał(a):
Flegamine podaje sie w ciągu dnia...acodin na noc. Irenko.... może podpowiedz słońce swojemu wetowi leczenie jakie stosuje Bianka. Skoro u Niej są efekty...to może Poli i Jackowi to pomoże..... Boże mój. Nie wiem juz co robić!!!!

Ja stosuję leczenie zalecone przez lekarza . Sama niczego nie daję . U mnie są pozytywne efekty , co nie znaczy że to samo pomoże Poli i Jackowi . Moje betamox dostawały przez tydzień , i nie zadziałał . Zrobiło sie jeszcze gorzej . Ja absolutnie niczego nie mogę doradzać .

Posted

Betamox nie jest uniwersalny, skoro nie działa, to moze warto spróbować zmiany- w tej chwili jest szeroki spektrum antybiotyków dla zwierząt. Safii, jesli mogę cos podpowiedziec, to betaglukan ludzki to dokładnie to samo co scanomune a jest wielokrotnie tańszy ;)
Szczerze mówiąc, na nosówkę to chyba jednak nie wygląda, brzydko mówiąc za mało objawów, no i smarkacze jeszcze żyją.

Posted

Żyją i chyba wracają do sił , bo ten zdechlak mały właśnie mnie uchlał w palec jak mu zastrzyk dawałam .
Ja nie mam pojęcia co to jest za infekcja . Mam nadzieję że to już koniec niespodzianek i nie wyskoczą z czymś nowym .

Posted

Jak wczoraj byłam u weta płacić nasze zaległe faktury, to pytał o szczeniaki, więc mu w skrócie opowiedziałam co i jak. Powiedział, że należy je koniecznie odrobaczyć, bo inaczej większość leków pochłaniają robale. Ja się kompletnie nie znam na weterynarii, piszę tylko, to co mi powiedział. Podał mi nazwę tego leku, ale Safii ma ją napisaną na kartce, ja jej nie pamiętam. Powiedział, że to są zastrzyki i że skuteczne. Nie wiem ile w tym prawdy, przekazuję tylko info.

Posted

ilmina , wiem o tym . Ja już lek kupiłam , tylko bardzo boję się go podać . Jeszcze z dzień , i jak całkiem przestaną bulgotać , to im podam . One były odrobaczane 2 tygodnie temu . Wy trzymacie sie wszystkie razem , wspieracie sie , wspólnie decydujecie , macie wetów pod ręką . Ja jestem sama na całkowitym zadupiu , a ich życie zależy wyłącznie od mojej spostrzegawczości i intuicji . Moja decyzja to ich życie lub śmierć . I co ja mam robić ? :shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
ilmina , wiem o tym . Ja już lek kupiłam , tylko bardzo boję się go podać . Jeszcze z dzień , i jak całkiem przestaną bulgotać , to im podam . One były odrobaczane 2 tygodnie temu . Wy trzymacie sie wszystkie razem , wspieracie sie , wspólnie decydujecie , macie wetów pod ręką . Ja jestem sama na całkowitym zadupiu , a ich życie zależy wyłącznie od mojej spostrzegawczości i intuicji . Moja decyzja to ich życie lub śmierć . I co ja mam robić ? :shake:

Zdaję sobie z tego sprawę, że mimo, iż mieszkasz w pięknym miejscu, to masz daleko do weta i jakiejkolwiek pomocy.

A jakie jest ryzyko związane z podaniem podaniem środka na odrobaczenie?? (pytam, bo naprawdę się na tym nie znam).

Po tym, jak u Ciebie byłam i widziałam, to, co widziałam, wierzę, że wiesz co robisz i robisz to dobrze. Psy nie mogły trafić lepiej.

Mimo, że jesteśmy daleko, wszyscy mocno trzymamy kciuki, wspieramy i wysyłamy pozytywne myśli, może to niewiele, ale jesteśmy z Tobą

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Gosiu kochana , a mogę Ci przesłać nr. telefonu dr. Karoliny , żeby Ci wysłała nr konta ?

i mam tam wpłacić 60 zł tak? tylko dane tez niech poda adresowe - bo mój bank żąda! ale czekaj to mam do niej zadzwonic tak? zeby mi podała? a hahaha - jak ty masz na nazwisko? mam powiedziec "chcę zapłacic zaległe za Biankę z dogo"? hehehe

Posted

Pola na klasyczną nosówkę - objawy książkowe :(
Jack pewnie ma i nosówkę i kenela i Bóg jeden raczy wiedzieć, co jeszcze.
Pola zaważa się od niego.... Czemu nikt nie chce zabrać ode mnie jednego? Osobno mają większe szanse...
Jack i Pola mają zielone gluty nosówkowe... to wszystko się tak szybko dzieje...
Gdy rozmawiałam dziś z Beatą wyciek z nosa Jaka był przejzysty. Godzinę później - już typowa nosówa.
On ma w sobie chyba wszystkie możliwe wirusy.
Zaniosłam dziś do laboratorium wymaz z jego gardła na audiogram. Odbiór we wtorek. Tyle antybiotyków już testowaliśmy i nic :(
Jego stan dziś znacznie się pogorszył - już się nie bawi :((( i nie je :(((
Właśnie skończyłam podawać mu kroplówkę.
Teraz dostaje:
- lincospectin domięśniowo, encotron, mucosolwan, 30g. NTS Diet, scanomune, wit.C, lakcid, polo-pet, vitaktiw puppy milk wetfood
Pola: kefawet, mukosolwan, lakcid, sconomune, 30g. NTS Diet, polp-pet, vitaktiw puppy milk wetfood, witC
Wiki: duomox, acodin, enroxil, lakcid, scanomune, witC, polo-pet

Jestem zaopatrzona na weekend.
Oby dożył do wtorku, gdy zidentyfikują towarzyszące wirusowi bakterie i będzie można uderzyć w nie właściwymi lekami.

Szczeniaki Bianki nie były w schronie narażone tak bardzo jak Jack.
Były w zupełnie osobnym pomieszczeniu, a Jack spędził 12 dni w istnej wylęgarni chorób. Zwierzęta w boksach obok niego umierały. Myślę, że złapał wszystko, co jest tylko możliwe dlatego leczenie u Bianki nie koniecznie sprawdzi się u niego, bo jego stan jest znacznie cieższy.

Tu bardzo proszę o pomoc finansową, bo nie dam rady - za cholerę!!! Dług u weta rośnie w zastraszającym tępie :/
Ps. Przepraszam, że tylko tyle piszę, ale bardzo się śpieszę, bo muszę do nich wracać. Jest 24ta a ja wstałam o 3ciej w nocy i ciągle przy nich - jeszcze kompletnie nic dziś nie jadłam, bo nie mam kiedy, a zaraz musze lecieć do nocnej apteki...
Tel też nie miałam dziś czasu odbierać, bo fon się rozładował a ja dopiero teraz się zorientowałam - więc przepraszam i dziękuję za wasze wsparcie.
Jurto mniej więcej o tej porze też postaram się dostać do neta.