Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

figa33 napisał(a):
ale fajne już te maluchy , takie ciekawskie gapy:lol:

Fajne , ale jak te osikane gazety śmierdzą :roll: Dusi mnie to :shake: Mąż się denerwuje bo kaszlę w nocy i szykuje im inne lokum . Nie da sie takiej gromady trzymać w pokoju .

Posted

Safii , napisz jak się czują , bo ja mam za wolny internet i filmy mi się nie otwierają .

Moje szczeniaki mają się dobrze . Kończy się karma . Starczy może do środy . Są wielkie i grube . Te kudłate znacznie masywniejsze od gładkich . Od wczoraj są w odchowalniku dla kacząt 4mkw. ogrzewanym . Rozrabiają masakrycznie . 2 kubki karmy na jedno karmienie to już dla nich mało .

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Bardzo proszę - rozgłaszajcie gdzie się da !!!!!

Allegro dla psiaków:

http://allegro.pl/charytatywna-dr-house-i-filozofia-nowa-i1972734242.html

http://allegro.pl/charytatywna-sexy-morski-gorset-stringi-i1972733414.html

Będzie więcej ciekawych rzeczy, ale nie mam kompletnie czasu - ostatnio doba jest dla mnie zbyt krótka :/
Z Polą jest b.źle
Prawdę mówiąc zaczynam mieć najczarniejsze myśli.... :(
Jak znajdę chwilkę napiszę więcej.

Ps. Przepraszam, ze wczoraj nie odebrałam tel.,ale najnormalniej w świecie - usnęłam, a właściwie padłam na pysk i nawet dzwonu kościelniego przy uszach bym nie usłyszała :/

Wiki - ciocia "ósemki" szuka domu:
[video=youtube;RmuGb8HAa3M]http://www.youtube.com/watch?v=RmuGb8HAa3M[/video]

Błagam - rozgłaszajcie allegro dla psiaków !!!

Posted

Ta puchata dziewczynka ze zdjęć - normalnie xerokopia Poluni - identyczna, kropka w kropkę !!!
Nawet białe piórka na łapkach...normalnie szok - Pola na klona...

Posted

Przypominam koleżankom z Częstochowy , że szczeniaki nie mają karmy .
Na ich utrzymanie potrzeba około 10 dkg suchego na głowę na dzień , czyli 8 kg na 10 dni . Trzeba też brać pod uwagę , że są znacznie większe i rosną , więc ilość karmy się zwiększa .Na dzień dzisiejszy mam 1,5 kg karmy .

Posted

Dziewczyny, ale tak być nie może, ze Bianka wkłada ogromny wysiłek w ratowanie maluchów, a nie ma nawet wsparcia na karmę!!!!
Umówiłam się z Bianką, że we wtorek rano będzie we Wrocku to odbierze ode mnie worek karmy dla malców, Puriny. Tak będzie najszybciej. Byłoby fajnie, gdyby w zamian za to został zakupiony worek karmy, najlepiej dla kotów, chociażby mniejszy.

Posted

Ulv.... kochana. Żebrzę gdzie się da. Jesteśmy tak zadłużone ,że szkoda gadać. W jednej klinice jeszcze 600zł w drugiej nie wiem. Dzięki Ci za pomoc. Staniemy na głowie aby odkupić Ci karmę dla kociąt. Tydzień temu miałyśmy suke z wypadku. Stanęłyśmy przed wyborem.... operacja czy eutanazja. Sunia 1,5 roku. Już po operacji. Rachunek ponad 1000. Zero kasy. Nie wiem jak to zapłacić. Chyba po prostu trzeba przestać reagować na zgłoszenia..... bo ja już nie wiem jak łatać te dziury.

Posted

Ktoś na fb ofiarował się kupić karmę dla szczyli , tylko coś nie mogę wysłać komentarza :shake: Może ktoś to zrobić za mnie ? Zdjęcia maluchów po sztuce są stronę wcześniej .

Posted

Szczeniaki mogą zostać u mnie najdłużej do 20 grudnia . Ja nie zajmuję się adopcjami a jedynie zgodziłam się odchować szczenięta smoczkiem . Szczeniaki od dawna jedzą same i sa gotowe do adopcji . Są zdrowe . Potrzebują karmy o która nie mogę się doprosić . Do tej pory OTOZ czyli zleceniodawca odkarmienia szczeniąt zapewnił im 8 kg karmy , 3 kartony Bebika , 5 szt podkładów , 2 pasty calo-pet i 4 kaszki ryżowe . Leczenie i utrzymanie szczeniąt spadło na mnie i grono moich znajomych , a nie tak to miało być .Jestem bezpłatnym domem tymczasowym i nie pobieram opłaty za pobyt szczeniąt . Dlatego jeśli do 20 grudnia nie zostaną zabranie , odwiozę maluchy do schroniska .

To moje wyjaśnienie odnośnie tego co piszecie na fb . Nie zapłaciłyście nawet złotówki za ich leczenie odkąd są u mnie , dlaczego w ich wątek na fb wklejacie jakies astronomiczne sumy , które absolutnie ich nie dotyczą . Jako że nie mogę dodawać komentarzy na fb proszę o wklejenie tam mojej wypowiedzi .
http://www.facebook.com/events/144687605631464/
http://www.facebook.com/events/149198918511794/

Posted

Ręce opadają...Na moim koncie nie ma już ani złotówki, nikt nic nie wpłaca, ja już nie dam rady dołożyć się więcej niż to, co dołożyłam. Rachunek u weta ciągle nie jest spłacony, z allegro niewiele wpadło, kolejny rachunek u weta Ireny, karma dla szczeniaków u Bianki...chcesz pomagać ale nie masz za co.

Nie ma żadnego odzewu na pytanie o domy dla szczeniąt. Poogłaszałam je w naszej lokalnej prasie ale nawet jednego telefonu nie było :(

Te rozliczenia i tak są już nieaktualne, one były na głównym wydarzeniu psów z Częstochowy i nie na z nich już ani najmniejszego grosza, zostały tylko same długi. Były tam, bo tam podałam swój prywatny numer konta i tam umieszczałam rozliczenia, wtedy, gdy nie miałam jeszcze dostępu do głównego wydarzenia. Zaraz je usunę.

Ja wiem, że mogą tam zostać do 20. grudnia, robię wszystko, żeby znaleźć im dom, ogłaszam, proszę, informuję, ale ja nie wezmę i nie wepchnę komuś 8 szczeniaków. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić, żeby znaleźć im dom?? Może ktoś bardziej doświadczony w tych sprawach mi coś podpowie. Przecież ja nie mogę wziąć do mieszkania 8 szczeniaków. A na dodatek wyjeżdżam 15. grudnia i wracam dopiero po Nowym Roku.

Bianko, jeśli Ci to pasuje, mogę Ci wysłać karmę dla szczeniąt, ale jakaś zwykłą, bo na Royala i tym podobne zwyczajnie mnie nie stać.

Posted

Więc usuń to rozliczenie i nie wprowadzajcie ludzi w błąd . Zgodnie z tym co jest napisane w ich temacie wynika , że szczeniaki pochłonęły ponad 1000 zł , a to nie jest prawda . Ja wyjeżdzam 22 grudnia i też nie mogą zostać . One są teraz w wieku najlepszym do adopcji . Potrzebują tymczasu który zajmuje się adopcjami . Ja tego nie robię . Nie odpowiadam na maile , smsy i nie prowadzę rozmów adopcyjnych . Nie mam na to czasu .

Posted

Usunęłam. Ja je ogłaszałam już kilkakrotnie w częstochowskich gazetach, na tablicach ogłoszeń, w paru miejscach w internecie. Nie mam czasu na to, żeby sie rejestrować na każdym portalu i zamieszczać ogłoszenia. Kilka osób mi pomaga w ogłoszeniach, ale jak widać to niewiele daje.

Bianko, wiem to wszytsko o czym piszesz, rozmawiałyśmy o tym, jak Ci je przywiozłam, robię co mogę, ale nie ma żadnego odzewu.:(