Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ostatecznosci mogłabym zawieźć Biance rzeczy dla dzieciaków, jak ktos sie dorzuci chociaz troche do paliwa.... ale zeby to miało sens, to powinno byc tego więcej niz troszkę karmy, bo bez sensu zawozić/wysyłac po odrobinie. Bianka NAPRAWDĘ mieszka na wsciekłym zadu.iu ;)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
W ostatecznosci mogłabym zawieźć Biance rzeczy dla dzieciaków, jak ktos sie dorzuci chociaz troche do paliwa.... ale zeby to miało sens, to powinno byc tego więcej niz troszkę karmy, bo bez sensu zawozić/wysyłac po odrobinie. Bianka NAPRAWDĘ mieszka na wsciekłym zadu.iu ;)

Paczka była trochę ponad 6-cio kilowa. Ale ponieważ zależy nam na czasie, a nikt sie nie zgłosil, to poszlam dziś rano na pocztę i posłałam priorytetem, żeby choć na poniedzialek maluszki miały jedzonko. Szkoda tylko, bo za te 20-pare złotych, ktore zarobila poczta polska te maluszki, czy jakieś inne psiaki w potrzebie mogłyby coś dostać.

Posted

Ulv jak na tą chwile Bianka ma większość rzeczy - nie ma najważniejszego - jedzonka. Niby jest zamówione ale tak to jest z krakvetem.. Może za jakis czas się zbierzemy i zorganizujemy jakąs zbiórke, a ja chętnie pojechałabym z Tobą i odwiedziła maluchy :)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Bianka NAPRAWDĘ mieszka na wsciekłym zadu.iu ;)

Wypraszam sobie .;) Mieszkam na granicy Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy :p W ogrodzie pasą mi się sarny , a nad głową latają bieliki .W kuchni pod kredensem mieszkała żaba , może jeszcze tam jest . Karmę kotów wyjada jeż , a jabłka w sadzie stada ptactwa . Nikt tu się nigdzie nie spieszy , ludzie pogodzeni z naturą , spać chodzi się z kurami i z kurami wstaje .
Szczeniaki rozrabiają i jedzą jak szalone . Kupale normalne , nic się nie dzieje . W zasadzie mogą iść do adopcji .

Posted

AMIGA napisał(a):
Uuu to niepotrzebny już będzie ten proszek na biegunki?

Chyba nie . Może , odpukać , coś się pogorszy , ale w tej chwili jest całkiem fajnie . Jedzą ryż z mlekiem i moczoną karmę na zmianę . Antybiotyk już skończyły , kaszelek przeszedł . Oby tak już zostało .

Posted

Pchełki po nich biegają radośnie :cool3::evil_lol: Dopiero je widać , jak maluchy śpią do góry brzuszkami . Piskate się zrobiły :shake: Chciały by żeby być z nimi cały czas .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
: Chciały by żeby być z nimi cały czas .

Właśnie się dziwiłam, że one tak karnie w klateczce siedzą. Mnie się nigdy nie udawało zostawiać maluchów w kenelce, bo zawsze się domagały wyjścia i ja im ulegalam i było po ptokach

Posted

AMIGA napisał(a):
Właśnie się dziwiłam, że one tak karnie w klateczce siedzą. Mnie się nigdy nie udawało zostawiać maluchów w kenelce, bo zawsze się domagały wyjścia i ja im ulegalam i było po ptokach

U mnie nie mają szans na wyjście . Nie mam ich gdzie wypuścić . Kobi by je pogryzł . Siedzą same w pokoju .

Posted

Oglądalam niedawno program z Nationele Geographic z zaklinaczem psów. Wlaśnie oswajał agresywnego ale strasznie bojącego się chichuaue (nie wiem jak toto się pisze). Ten mały piesek nazywał się El Diablo i to imię idealne do niego pasowało :-) Teroryzowal pit bulle ! Może Kobisiowi by się taki zaklinacz przydał :-)

Posted

Mam piękny kojec dla szczeniaków i BIANCE1 bardzo by się on przydał. Jest to rzecz gabarytowa i ciężka, może rozpytajcie wśród znajomych, może by ktoś przewiózł przy okazji jadąc z W-wy do Wrocławia a ja dopłacę za benzynę do BIANCA1?

Posted

pucka69 napisał(a):
Bianko - a Puniek żyje? a Roki? A Wypłosz?

Wyobraż sobie , że wszyscy żyją . Nawet Krecik ma już 3 lata , a mówili że średnia życia dla takiej świnki to 8 miesięcy . Roki-doberman, skończył na początku czerwca 11 lat .Jedynie Frytka nie żyje , ale ona była bardzo stara i chora .
Maluszki kwitną . Wczoraj przyszła sąsiadka i je pomemlała . Były przeszczęśliwe .

Posted

tanitka napisał(a):
Mam piękny kojec dla szczeniaków i BIANCE1 bardzo by się on przydał. Jest to rzecz gabarytowa i ciężka, może rozpytajcie wśród znajomych, może by ktoś przewiózł przy okazji jadąc z W-wy do Wrocławia a ja dopłacę za benzynę do BIANCA1?

mÓj TŻ prawdopodobnie będzie jechał do Warszawy za parę dni i po kilku dniach będzie wracał.Jeżeli pojedzie,to może wziąć.