Ewa Marta Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Zapisuję sobie wątek Maszeńki:-) Nutusiu, podaj mi proszę na PW adres, żebym mogła zamówić suchą karmę dla suni. Quote
necianeta89 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [url="http://www.dogomania.pl/threads/217525-Masza-za-serce-i-dom-odda-ca%C5%82%C4%85-siebie-i-jeszcze-troch%C4%99"][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/6152/beznazwy1ff.jpg[/IMG][/url] Quote
azalia Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Maszeńka jest prześliczna i ma taką ładną postawę,mam nadzieję że ktoś dobry ją wypatrzy. Quote
Nutusia Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Piękne dzięki za banerki, wizyty i oferty ;) Oddamy ją oczywiście tylko DOBRYM ludziom! :) Quote
gallegro Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Nutusia'](...)Oddamy ją oczywiście tylko DOBRYM ludziom! :)[/QUOTE] O to jesteśmy spokojni ;-). Quote
Tigraa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [url]http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Masza-za-dom-odda-cala-siebie-i-jeszcze-troche-id30912.html[/url] [url]http://www.psy.pl/ogloszenia-psy/art23565,masza-za-dom-odda-cala-siebie-i-jeszcze-troche.html[/url] Quote
Nutusia Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Dzięki! Dostałam sms-a czy Maszę można obejrzeć w Nowym Dworze. Odpisałam, że 17 km od Nowego Dworu i że w Nowym Dworze będę z nią we wtorek po południu, u weta ;) Słuchajcie, skoro ją ogłaszamy, musimy podjąć decyzję co ze sterylką... Bo muszę wiedzieć co odpowiadać, gdyby ktoś w jej sprawie zadzwonił. Czy robimy u mnie czy u Gallegro (transport, stres i nie daj boże jakieś powikłania - nie wiem czy to jest warte niższej ceny...). I czy ewentualnie wchodzi w grę opcja, że idzie do domu bez sterylki z podpisaniem zobowiązania o jej przeprowadzeniu... Quote
gallegro Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nutusia, nie będę się upierać co do sterylki w Siedlcach. Rozważmy jednak za i przeciw każdej z wymienionej opcji. 1 - Sterylka na miejscu - koszt z dojazdami (m.in. zdjęcie szwów) ok 350 pln. 2 - Sterylka w Siedlcach - bezpłatna, ale do przejechania ponad 130 km w jedną stronę i strata całego dnia na podróż i oczekiwanie. Komplikacje zawsze mogą wyniknąć, ale nasz wet sterylki robi super (żadnych wysięków, szwy rozpuszczalne - odpada konieczność ich zdejmowania). 3 - Sterylkę robią nowi opiekunowie, mając do wyboru obie opcje. Decyzja powinna uwzględniać Twoje możliwości logistyczne i dobro suni. Uważam, że ostateczną decyzję powinnaś podjąć sama, ponieważ to zależy przede wszystkim od twoich możliwości i zapatrywań. Bez względu co postanowisz, uszanujemy Twoją decyzję. Quote
Ewanka Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Tak sobie myślę, że bez względu na to jaka będzie Twoja Nutusiu, decyzja co do sterylki, to i tak potencjalnym domkom bym mówiła, że sunia zostanie wydana po sterylizacji, żeby odsiać pseudo. Quote
Nutusia Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Wszystko pięknie, tylko na sterylkę potrzebne są pieniądze. Nasz Doktor może zrobić zabieg "na kreskę", ale zwrócić trzeba będzie, a wolałabym żeby zbyt długo nie musiał czekać. W moim przypadku zawiezienie Maszy do Siedlec odpada, bo moje auto ledwo jeździ. Poza tym, czasowo byłoby to realne tylko w weekend, bo w tygodniu pracuję w Wwie do 16.30. W domu jestem ok. 17.30, do tego podróż do Siedlec - prawie środek nocy ;) Na zabieg musiałabym jechać z Maszą, bo nie wyobrażam sobie, żeby pojechała w takim stresie... Dostałam dziś sms-a w sprawie Maszy, a potem Pani zadzwoniła. Państwo się przenoszą do domu, do Pomiechówka i chcą przygarnąć psa albo kota. Maszka jest podobno klonem psiaka, którego Pani kiedyś miała. Maszkowska miałaby takie same warunki jak u nas, tzn. dzień spędzałaby na dworze, a po powrocie Państwa do domu, mogłaby swobodnie wchodzić i wychodzić. Problemem jest tylko 6-letnia Michalina, która boi się zwierząt (wszystkich), a nasza Maszka jednak trochę nieokrzesana jest... Pani ma przedyskutować sprawę z rodziną i się odezwać. Zaproponowałam, że mogę do nich podjechać z Maszencją albo możemy się we wtorek wieczorem umówić w lecznicy. Nadzieję mam nikłą, ale kto wie?... Quote
gallegro Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Mija się z celem abym to ja jechał po sunię, bo w tym wypadku byłbym zmuszony przemierzyć trasę 4-ro krotnie, a to już kompletnie nie ma sensu. W takim razie, o ile nie będzie pośpiechu, można poczekać na zainteresowanego adopcją i uzgodnić warunek sterylki, sugerując jej bezpłatne przeprowadzenie w Siedlcach, lub płatne np. w Warszawie. Tutaj też postarałbym się wynegocjować dobrą cenę (250-300pln). W międzyczasie może coś uzbieramy na ten cel, a może nowi właściciele sami zdecydują się na pokrycie kosztów zabiegu, lub choćby partycypowanie w nich. Quote
AMIGA Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Nutusiu - nie pomijaj mojej oferty pomocy, bo inaczej nie mogę za bardzo pomoc Quote
Tigraa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Amiga, szukałam, znalazłam tu, ale trzeba zapytać, bo ten już zakończony a dziewczyna jest w trakcie realizacji zamówień [url]http://www.dogomania.pl/threads/215146-Bazarek-ogłoszeniowy-.-Zakończony-.Trwa-realizacja-zamówień-.?p=17985357#post17985357[/url] Quote
Ewa Marta Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Nutusia']Wszystko pięknie, tylko na sterylkę potrzebne są pieniądze. Nasz Doktor może zrobić zabieg "na kreskę", ale zwrócić trzeba będzie, a wolałabym żeby zbyt długo nie musiał czekać. [/QUOTE] Montuję w tej chwili bazarek ze srebrem, ale potrwa to chwilkę. Maszka będzie jedną z suń, na kóre będę na nim zbierać pieiądze. Jakoś damy radę:-) Quote
gallegro Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='Nutusia'](...)Maszka jest podobno klonem psiaka, którego Pani kiedyś miała.(...)[/QUOTE] Z doświadczenia wiem, że takie domy zwykle są bardzo dobre. Nieśmiało trzymam kciuki ;-) Quote
Nutusia Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Amigo - absolutnie nie ignoruję - dziękuję! Ewa, jaki nick ma dziewczyna, do której na PW można się zwrócić ogłoszenia?... Robi szybko i dużo, bo z bazarkami różnie bywa, niestety - sama wiesz, Amigo;) Ewunia, dzięki za bazarek! Na razie Ci nie wysłałam adresu, bo cały czas Masza kręci nosem na suchą karmę. Muszę dobrze wymieszać z makaronem i puszką, żeby nie pluła na boki. O jedzeniu samej suchej karmy nie ma mowy :( Quote
Ewanka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Witaj Maszeńko:) ... widzę, że domek na horyzoncie, choć jesli jest w nim mała dziewczynka, która boi się zwierząt ... hmmm, to jest chyba problem :/ Quote
gallegro Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Ewanka'](...)jesli jest w nim mała dziewczynka, która boi się zwierząt ... hmmm, to jest chyba problem :/[/QUOTE] Zgadza się. Choć Masza jest niezwykle łagodna i kocha wszystkich ludzi, przy jej posturze i temperamencie, może stanowić realne zagrożenie dla małego dziecka. Quote
obraczus87 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Nutusiu, Ciocia CatAngel robi 130ogłoszeń za 15zł. Dochod przeznacza na koty pod swoja opieka. :) Quote
Ewa Marta Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Nutusia']Amigo - absolutnie nie ignoruję - dziękuję! Ewa, jaki nick ma dziewczyna, do której na PW można się zwrócić ogłoszenia?... Robi szybko i dużo, bo z bazarkami różnie bywa, niestety - sama wiesz, Amigo;) Ewunia, dzięki za bazarek! Na razie Ci nie wysłałam adresu, bo cały czas Masza kręci nosem na suchą karmę. Muszę dobrze wymieszać z makaronem i puszką, żeby nie pluła na boki. O jedzeniu samej suchej karmy nie ma mowy :([/QUOTE] Najszybciejogłsozenia robi mgie, ale ostatnie dwa pakiety robiłam u CatAngel. jeśłi możesz zaczekać 2-3 dni, to wal do niej na PW:-) Dzięki jej ogłoszeniom mały Syriusz znalazł domek;-) Nutusiu, czekam spokojnie na hasło i od razu kupuję karmę. Quote
AMIGA Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Nutusia']Robi szybko i dużo, bo z bazarkami różnie bywa, niestety - sama wiesz, Amigo;) [/QUOTE] Właśnie wiem, dlatego nie chciałam wykupywac ogłoszeń na tym właśne bazarku, który wyszukała Ania-tygrysiczka bo ja tam dość długo czekałam na ogłoszenia "moich" szczylków. Ale ja jestem dość ciemna jak chodzi o wyszukiwanie czegoś w wyszukiwarce, dlatego prosilam o wyszukanie gdzie można zamówić ogłoszenia Quote
Ellig Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Nutusia, odbierz maila, sa osoby zainteresowane Masza z Sulejowka. Quote
Jasza Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 O mamo, Maszka podbija świat jeszcze zanim się ją na dobre oglasza.... Potrzymam, a co...:-) Quote
Recommended Posts