Murka Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 21 godzin temu, Lida napisał: Murka, w niedzielę zawiozłam Milusia do nowego domu na Śląsk. Dom idealny. Cała rodzina przyjęła nas ciepło i serdecznie. Wszyscy wyszli nam na spotkanie Ucieszyli się na widok Milusia. Trafił mu się naprawde wspaniały dom. Miluś zamieszkał w jednorodzinnym domu na Śląsku, z rodzicami, synem i synową. Niestety trochę niszczy, jak zostaje sam. Podrapał drzwi i zerwał firankę. Ludzie się jednak nie przejmują. Trochę się martwię, ale oni mówią, że nie oddadzą Milusia i sobie z nim poradzą. Za miesiąc pani przestaje pracowac, więc Milus nie będzie sam. Dziękuję Ci za opiekę nad Milusiem. Mam nadzieję, ze Miluś poprawi się i zostanie na zawsze Bardzo się cieszę z adopcji Milusia:) Mam nadzieję, że tym razem będzie to już jego dom na zawsze:) Dzięki wielkie za info! Quote
Murka Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Wróciła niestety do nas Bunia. Okazało się, że jest... głucha. DS nie był przygotowany na taką ewentualność, bali się, że sobie nie poradzą, że im suńka zginie. Jak była u nas to myślałam, że suńka jest po prostu nieposłuszna, dlatego nie reagowała na wołanie czy upominanie. Zawsze była z innymi psami i biegła z nimi, kiedy się zwoływało towarzystwo, do głowy mi nie przyszło, że może nie słyszeć. Szukamy dla suni wyjątkowego domu... Państwo adoptowali za to Turbana: Quote
konfirm31 Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Psy w stadzie, to zupełnie co innego, niż indywidualnie, z resztą, podobnie, jak i ludzie ;). W sumie Państwo postąpili uczciwie. I dobrze, że dali domek innej biedzie, której czuja się na siłach pomóc :). Powodzenia, Turbanku :) Quote
Murka Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 W sobotę wróciła do nas z adopcji Auris. Suńka cudowna, bezproblemowa... oficjalnym powodem jest alergia dziecka:( Wątek suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/251584-wczoraj-bezimienna-bezdomna-–-piękna-auris-wraca-z-adopcji/ Quote
Murka Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 Wczoraj wybyliśmy szczeniorki - pojechały do DT pod Sochaczew (mamusia została u nas) Quote
mari23 Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 miałam kiedyś tymczasowicza Timona, który dopiero w swoim domku dał się poznać jako głuchy, u mnie zawsze biegał z gromadką kumpli i przybiegał na każde zawołanie, gdy znalazł dom - okazało się, że nie słyszy. Piesio miał wielkie szczęście - został w tym domku. Quote
Murka Posted April 24, 2016 Author Posted April 24, 2016 Bunia będzie mieć we wtorek płukane uszy pod narkozą, żeby wyeliminować ew. przyczynę zatkanych uszu, ale nie robimy sobie wielkich nadziei. Trudno będzie suni znaleźć dom... Quote
ala123 Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Zapraszam na bazarek dla Malwinki, Pucka i Hugo przebywających w hoteliku u Murki: Quote
Murka Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 Wczoraj do DS do Wrocławia wybył Pirat :) Fotka tuż przed odjazdem:) 1 Quote
konfirm31 Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 Powodzenia, piesku :). Nie piratuj nadmiernie ;) Quote
Murka Posted May 14, 2016 Author Posted May 14, 2016 Dzisiaj do DS do Krakowa pojechał Bryś:) wreszcie doczekał się domu:) 2 Quote
Murka Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 Płukanie uszu Buni niestety nie dało żadnych efektów, suńka jest głucha. Poza tym wesoła, radosna, uwielbiająca ludzi i inne psy. Tylko kto zechce głuchego psa?? Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Musiałaby chyba iść do domu, w którym miałaby psa przewodnika, który pozwoliłby się jej zorientować co i jak. Quote
mar.gajko Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Miałam 7 lat głuchą, pewnie od urodzenia, sunię. To jest żaden problem. A wzięłam ją jak miała ok. 5 lat. To naprawdę nie jest problem. Dotykiem i gestami można się doskonale porozumieć. Quote
Murka Posted May 22, 2016 Author Posted May 22, 2016 W czwartek przyjechala do nas, a w piatek znalazla dom - to nasz rekord adopcyjny:) Sunka miala szczescie, ze nie byla jeszcze u nas na tyle zadomowiona, nie czula sie pewnie i spodobala sie beaglowi, ktorego pancie szukaly dla niego kolezanki:) Sunia nawet nie dostala imienia... A od soboty mamy nowego lokatora, bardzo wesolego i przyjacielskiego mix asta - dostal imie Kebab:) Quote
konfirm31 Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Powodzenia w swoim domu, Bezimienna :). Na Kebaba, niech będzie wielu chętnych i niech szybko znajdzie dobry dom. Jest ślicznym rudaskiem :). Quote
Tyśka) Posted May 23, 2016 Posted May 23, 2016 Kebab jest genialny. I to imię :) A suńka, tak miałam nadzieję, że to bezdomniak okołozamojski - cieszę się, że moje przeczucie mnie nie zmyliło. Ta to dopiero szczęściara :) Quote
ewkar Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 Jak miło oglądać takie zdjęcia.Mam do Chałwy stosunek emocjonalny, ją akurat znałam osobiście.Cudownie, że ktoś ją pokochał. Quote
Murka Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 A faktycznie w Sosnowcu, już mi się myli:) Quote
Lida Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Miluś pozdrawia ze swojego domku :-) Już się zadomowił na dobre. Nie niszczy nic pod nieobecnośc domowników, bo chyba zrozumiał, że zawsze ktoś do domu wróci. Szaleje na spacerach ze swoja koleżanką Strzałą (fajne imię). Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Bardzo się cieszę!!! 1 Quote
Murka Posted June 1, 2016 Author Posted June 1, 2016 Ja też się cieszę, że w końcu jest happy end:) A ja mam kolejne pozdrowienia z DSu, tym razem od suni, która była u nas jeden dzień i nawet nie miała imienia. Teraz nazywa się Tekila:) 1 Quote
Tyśka) Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Jakie wspaniałe wieści. A jak Tekila? Dogadała się z rezydentką? Quote
Recommended Posts