Beata25 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 czy sa jakies nowe wiesci o stanie Łatka??? Quote
iza_szumielewicz Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Aha! Zapomniałam napisać, ze przy tym hotelu w Klarysewie córka pani Hani z mężem mają klinike weterynaryjną, więc i taka opiekę będzie miał Łatek. Co prawda, nie ustaliłam teog, czy byłaby to opieka odpłatna...:roll: Ale chyba sobie poradzimy, no nie? Opiekunowie maleńkich piesków - kupćie ode mnie kanadyjskei ubranka z hydrotexu na rzepy z odblaskami (więcej w tej sprawie na BAZARKU w poście: kanadyjskei ubranka...). 50 zł za sztukę. Długość 29 cm plus 4 cm kołnierzyka. Quote
Kora Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 pidzej napisał(a):a dziś w nocy już nie ma potrzeby przy nim być? w razie czego my jesteśmy do dyspozycji od wieczora(2 os), tylko nie tak późno jak wczoraj. ja mam chyba gdzieś takie "pieluchy" do nauki czystości szczeniaków, z ceratką od zewnątrz, to można by mu podkładać, jeśli jeszcze trzeba. Jemu trzeba pod fi...a podkladac, zeby nie moczyl kolderki;) , my z Iza podkladalysmy lignine. Quote
olifka Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Strasznie się cieszę że z Łatkiem jest coraz lepiej:loveu: I trzymam mocno kciuki!! Quote
fona Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Bardzo sie balam dzis tu zajrzec, bo cala noc mi sie Łatuś snil, ze przeze mnie wpadl pod samochod i umarl, koszmar jakis. Dzis bede robila przelew na afn, przesle pieniadze z dopiskiem "na surowice Łatka". Jeszcze raz wszystkim dziekuje. Quote
clockwork Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 pixie... w takim razie naklejki www.orlenowskikuba.pl wysyłam na swój koszt wraz z podkładami. Dowiedz się proszę też czy wenflony (pomarańczowe rozm. 2,1 mm) nadają się dla psów. W pracy mamy spory zapas więc jeżeli dla psów się nadają dorzucę choć 20 szt... Postaram się też wpłacić na Łatka choć 15 zł (więcej chyba nie wygrzebie:oops:) jaki tytuł wpłaty?? na AFN?? żeby wszystko wpływało na 1 konto... Quote
clockwork Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 15 poszło na konto- tytuł: surowica Łatek zmykam z kompa... PIXIE- pisz co z wenflonami- może czmychne w drugi dzień świąt z chaty i wskocze na kompa... jak nie w pierwszy- bo nie wytrzymam!!!! Spokojnych!! :loveu: a Łatkowi szybkiego powrotu do zdrowia, i dobrego domku!!!:tree1: będę z Tobą myślami:-( Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 włąśnie wróciłam od Łatka chodzi, chociaż jest bardzo słabiutki ma zupełnie przytomny wzrok, i reaguje na to co się dzieje za drzwiami. dałam mu trochę wody, bo prosił. ale nie dużo, bo jak za dużo wypije to będzie mieć torsje. a to mu szkodzi. wymiotował dzisiaj 2 razy pianą z żółcią, ale może dlatego, że pił wcześniej i zwyczjnie musiał to zwrócicć. narazie musi być na kroplówkach i wszelki inny pokarm jest zakazany. koło 15 będzie u niego asiaf1, przywiezie pieluchy i klatkę. chyba lepiej będzie dla psa jak będzie w klatce, bo jak chodzi to wyrywa sobie wenflon i nie dostaje kroplówki. Quote
pidzej Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 a jak z nocą? chyba nie będzie trzeba przy nim być? eloise? Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 nie sądzę, żeby byłą taka potrzeba Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 czy ktoś może wydrukować krótki tekst o Łatku, z 1 czy 2 zdjęciami? chciałabym powiesić ogłoszenie w kościele Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 najnowsze wieści od Łatka badanie krwi wykazało, że piesek ma wątrobę w totalnej rozsypce. dostał 2 dawkę syrowicy. parwo nie zostało wykluczone. piesek dostaje teraz leki osłonowe na wątrobę, jest cały czas pod kroplówką. nie wiadomo, co zniszczyło mu wątrobę tak bardzo, czy nowotwór czy podtrucie. szczegółów dowiemy się po USG, a USG zrobią mu jak odzyska więcej siły. nie ma potrzeby, żeby ktoś przy nim siedział, on jest nadal słaby i jak asiaf u niego była, to leżał na podłodze a nie na kocu, pewnie mu było ciepło, bo ma na tyle siły, żeby wstać i pójść tam gdzie chce. Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 dziewczyny, wierzymy, że Łatek jest naszym bożonarodzeniowym cudem!!! i tej wersji się trzymamy. musi być dobrze Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Latku slicznosci, Musi byc dobrze, ciotka dusje tez watrobowa dzieki draniowi co to zaszczepil jej zakazna zoltaczke:mad: Dasz rade synku Quote
Olga132 Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Psiaku - tyle osó trzyma za Ciebie kciuki, że musi być dobrze !!! Quote
Kora Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 W dziale "weterynaria" dalam ogloszenie o lekach do oddania dla jakiegos psa lub czlowieka w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36677 mialam nawet ten spis wczoraj w klinice i zapomnialam pokazac:oops: , dwa pierwsze leki sa dla watrobowcow. Quote
Kasia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Łatusiu, trzymaj sie skarbie!!! zobaczysz, wyjdziesz z tego ;) Zobacz ile osób jest z tobą myślami...wszyscy przygotowują sie do świąt ale i tak myślą o Tobie...i trzymają kciuki za Ciebie!!! Quote
dusje Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 fidelek2 napisał(a):Łatusiu, trzymaj sie skarbie!!! zobaczysz, wyjdziesz z tego ;) Zobacz ile osób jest z tobą myślami...wszyscy przygotowują sie do świąt ale i tak myślą o Tobie...i trzymają kciuki za Ciebie!!! Nie moze byc inaczej, nawet swieta nie przeszkodza:lol: Quote
Ania W Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Ty się Łatku trzymaj , tak jak my trzymamy za ciebie kciuki ! Święta nie muszą być wesołe , wystarczy że będą dla ciebie zdrowe i spokojne. Specjalne życzenia dla wszystkich zaangażowanych w akcję ! Quote
olifka Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Łatku życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia :* Quote
iza_szumielewicz Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Piszę wg relacji dr Katarzyny Zapaśnik: wyniki: ALAT 189 (norma do 50) ASPAT 240 (norma do 37) AP 1083 (norma do 153) Leukocyty 3,86 (norma 9-10) ale bardzo liczne leukocyty młode wnioski: parwo - prawie na pewno wykluczona nie ma babeszji ma: albo zapalenie lub nowotwór wątroby albo też (co najbardziej prawdopodobne) silne zatrucie; młodociane leukocyty dobrze wróżą przy tak niskiej liczbie ogólnej leukocytów - znaczy, że organizm się broni i wytwarza przeciwciała; pytanie tylko, co z tymi młodymi leukocytami się dzieje.... 14.53 (zapis w karcie) - POTWORNIE silne wymioty; podano środki nawadniające i p-wymiotne Leczenie NA PEWNO potrwa dłużej niż do 27.12.06 Klinika ma się skontaktować z gminą w sprawie finansowania USG (zaznaczyłam, że gdyby gmina się nie zgodziła, sfinansujemy). USG dopiero po świętach. Teraz najważniejsze leczenie wątroby i powstrzymanie wymiotów. Jutro jadę do Łatka skoro świt (znów 5.30).:crazyeye: :lol: (lekarka średnio zadowolona z tego terminu:cool3: ). Quote
Kasia Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Łatku, życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrówka!!! A potem tego jednego jedynego cudownego domku!!! ;) Quote
eloise Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 biedactwo... najważniejsze że walczy, aj wierzę, że się wyliże Quote
Recommended Posts