Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PSI LOS ODMÓWIŁ POMOCY, BEZ PODANIA PRZYCZYNY!
POGOTOWIE Z KSIĄŻĘCEJ BYŁO GOTOWE POMÓC ALE NIE MIAŁO WOLNEJ KARETKI
PIES JEST W DRODZE DO LECZNICY

właśnie zadzwoniłą moja mama. mieszka na ursynowie i często na spacerach z psami spotykała łaciatego, średniej wielkości, radosnego i zabawowego psa. dzisiaj jak szła do pracy to go zobaczyła.... obraz nędzy i rozpaczy!wychudzony, sama skora i kości i ten wzrok... puste smutne oczy!! mama stwierdziła, że stoi, bo jak sie położy to już nie będzie miał siły wstać!!
mój tata zaniesie mu jedzenie.. ale nie wiemy co więcej można zrobić, gdzie to zgłosić!
pies zawsze biegał luzem na rogu ulic rosoła i jezewskiego na kabatach.
psa pewnie trzeba zabrać, ale jak to zrobić?
czy ktoś może nam pomóc? powiedzieć gdzie to zgłosić?
błagam o pomoc!!!
w razie potrzeby mój tata napewno służy samochodem.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

www.paluch.org.pl:

Wezwać do miejsca znalezienia zwierzęcia Straż Miejską nr tel. 986 – starając się uprzednio zabezpieczyć zwierzę przed ucieczką tj.ulokować go na jakimś zamkniętym terenie lub w pomieszczeniu albo przywiązać do jakiegoś stałego punktu np. do ogrodzenia, drzewa itp. I najlepiej asystować mu do czasu pojawienia się patrolu. Zwierze będzie dowiezione do Schroniska „Na Paluchu”

We własnym zakresie dowieźć zwierzę „Na Paluch”- jest to możliwe o każdej porze ale najlepiej zrobić to w godz. 8 -18 i uprzedzić nas telefonicznie o tym fakcie całodobowy kontakt tel. 022 846 02 36 ; 022 868-15-79
Przygarnąć zwierzę pod swój dach ale tylko pod warunkiem zapewnienia mu docelowego domu – o ile nie uda Ci się odnaleźć prawowitego właściciela

http://www.paluch.org.pl/czytaj.php?artykul_odosnik=znalazlem

Posted

Plauch to ostateczność!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(:-(:-( może wystarczy go podkarmić- jeśli on tam mieszka od dawna i daje radę............a może zachorował i trzeba go weta zawieść, żeby go obejrzał - schron to naprawdę ostateczność - przynajmniej ja tak uważam - to dla psa potworny stres - szczególnie takiego który, był wolny, biegał gdzie chciał- to może go zabić

Posted

zawożąc go do schroniska mamy pewność że na miejscu jest weterynarz, że nie potrąci go samochód, że dostanie jeść... pozostawiając go na ulicy nie wiemy gdzie pójdzie, kto go znajdzie, czy nie zostanie zaatakowany przez inne psy...

nie mówię że schronisko to najlepsze rozwiązanie, należy je potraktować jako przechowalnię i szukać mu nowych opiekunów na własną rękę, chyba że macie lepszy pomysł...

Posted

eloise napisał(a):
mój tata chciał go nakarmić, ale pies nie chciał jeść.
jego zdaniem pies jest "czyjś" ale chyba chory.

jeśli to możliwe to a może zabierzcie go do weta - moze to jest coś co łatwo da się wyleczyć.........- a schron to jest ostatnia ostateczność - to nie jest dobre miejsce nawet jako przechowalnia......mi schron przypomina obóz koncentracyjny niestety:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

nawet jeśli wet pomoże, co potem z nim zrobicie?? wypuścicie z powrotem na ulicę?? macie dla niego dom, chociaż tymczasowy?? ktoś może zabrać go do siebie??

ja nie mogę, więc staram się coś doradzić...

Posted

tata powiedział, że jutro zabierze go do weta. nie chce psa zabierać od właściciela. chce dowiedzieć się czyj to jest pies i w miarę możliwości chce pomóc i psu i właścicielowi. jak będę jutro coś wiedzieć to napiszę

Posted

widze, ze juz akcja pomocowa zorganizowala sie...
we wlochach jest jeszcze takze z podworkiem i moze jakas szopa/nie wiem bea100
tez wielce pomocna - moze i ja nalezaloby zawiadomic

czekamy na wiesci

Posted

POMOCY!!!!
pies leży na trawie na rogu ulic rosołą i jezewskiego
tat tam był na spacere z psami,
mówi, że pieś ledwo zipie ale żyje. Musi być bardzo chory!!!!
on nie może go wiąć.
powiedzcie mi gdzie zadzwonić, żęby ktoś temu psu pomógł??? i go zabrał, żeby nie zdechł gdzieś tam samotny??
obawiam się, że mój tat bałby się go wziąć na ręce...
CO ROBIĆ???????????????