Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dobrze...jutro postaram się ...tylko jak ja mam wybrać psy? do wystawienia na allegro??

obiecałam psiakowi (temu dużemu staremu w małej klatce) spacer, spacer sznaucerkowi i może colakowi...a że będę musiała z każdym iśc osobno więc...może mi to trochę zająć czasu...muszę też wypieścić szczeniorki...

błagam pomózcie mi z tym owczarkiem niemieckim ...plissssssssssssssss

i nie wiem już sama czy to na tym wątku czy na wątku znalezionego sznaucera pisałam...że będąc w schronisku zobaczyłam psiaka który był w małej klatce z innym psem i był przytulony do rogu siatki i wyglądał jakby był "wycofany" ...wyglądał bardzo podobnie do moej suni po atakach prawdopodobnie padaczkowych...
dzisiaj się o niego pytałam i on ma takie właśnie napady często nazwijmy to odrętwienia...chyba chcialabym go zdiagnozować???

jesooooooooooooo co ja wypisuję,,,,
wiem...list do Świętego Mikołaja.... nie chcę nic innego tylko własnie pomoc dla tych zwierząt

mam nadzeję, że znajdę opiekę nad moimi dogodzieciaczkami ;)

Guest Elżbieta481
Posted

Wiem Aga,że dużo masz do zdziałania w schronisku..Ale prosimy-Jak będziesz robiłą zdjęcia psiaczkom to pamiętaj o kotach.Tak z 10 na pierwszy ogień..
Rude,długowłose napewno kogoś znajdą..
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Wiem Aga,że dużo masz do zdziałania w schronisku..Ale prosimy-Jak będziesz robiłą zdjęcia psiaczkom to pamiętaj o kotach.Tak z 10 na pierwszy ogień..
Rude,długowłose napewno kogoś znajdą..
Ela

tri, szylkretki,takie o ciekawym umaszczeniu, lub takie zupelnie biedne.

pzdr
GreenEvil

Posted

dobrze...jutro postaram się ...tylko jak ja mam wybrać psy? do wystawienia na allegro??

obiecałam psiakowi (temu dużemu staremu w małej klatce) spacer, spacer sznaucerkowi i może colakowi...a że będę musiała z każdym iśc osobno więc...może mi to trochę zająć czasu...muszę też wypieścić szczeniorki...

Aga, sznaucerek i collie powinien pojsc dosc szybko. Na spacerku zrob im fotki, jak z życia.
Damy na forum collie, a sztucerka podeslemy cioci Malawaszce ;)
Jesli mozesze zrob tez szczeniaki, damy aukcje na allegro samych szczeniaczkow.
Zrob prosze zdjecia (po kilka dobrych, najlepiej bez krat i siatek) i zbierz opisy psow i suniek, ktore Twoim zdaniem powinny szybko znaleźć domy. Ja podpowiem, że nam w Mielcu najbardziej schodza małe pieski, lubiane sa kudlate i szczeniaczki.
Jak sie uda wyadoptowac te piesy, wezmiemy sie za kolejne.

Posted

Ula sznaucerek ma już wątek i malawaszka juz się nim zajęła...mało tego...ma już propozycję nowego domu...czekamy tylko jak minie kwarantanna...

napewno chciałabym spróbować (będę montematyczna i nudna) psiaka

i tego chorego...jutro sfotografuje....

i te koty (Green zupełnie nie wiem co Ty napisałaś:oops: )

i inne psiaki...

powiem tak...w boksach jest po kilka kilkanaście psów i bardzo się boję, żeby jakiegoś wyciągać na sesję fotograficzną....bo wiecie co się dzieje jak taki psiak wraca do reszty psów...:shake: mogą mu zrobić krzywdę...a obsługi jest tak mało, że mogą nie zauważyć bo będą w drugim miejscu schroniska i chyba bym sobie nie wybaczyła, żeby przeze mnie któryś psiak ucierpiał....nie wiem może się nie nadaje poprostu do tej roboty :oops:

Guest Elżbieta481
Posted

A jak będa zdjęcia kotów to opracuję częśc opisową prześlę do Ciebie by wstawić zdjęcia i całość wstawimy na ,,miau,,..
Było jeszcze kiedyś forum,,zakoceni,,nie mogę się do nich dostać.Może ktos wie co się z nimi dzieje?
Ela

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
akucha ....szczerze? nie założyłam...ja już nie nadążam...nawet gdzieś mi to uciekło

Cioteńko kochana, bo wiesz - wolontariat, to ważne...

Posted

[quote name='Aga_Mazury']
i te koty (Green zupełnie nie wiem co Ty napisałaś:oops: )

Tri- trikolorki (rudo-bialo-czarne) - szylkretki tez sa trzykolorowe.
tri:

rude, to chyb atlumaczyc nie musze ;)

jeszcze whiskasiki-sreberka (nie mylic z burasami)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71653ba6849c8bab.html

no o takie niestandartowe umaszczenie mnie chodzi.
Takie koty szybko znajduja domki (a jaeszcze jak sa male, to ida jak swieze buleczki, generalnie male koty szybko znajduja domki.)

jasniej juz?

pzdr
GreenEvil

Posted

akucha napisał(a):
Cioteńko kochana, bo wiesz - wolontariat, to ważne...

Ciotka ja to wszystko wiem....ale ja od wczoraj to jak w transie jestem...z pampersem w jednym ręku , butelką w drugiej....grzechotką trzymaną zębami...śpiewając dzieciom pisze łokciem na forum, dzwonię do kogo się da...pisze gdzie się da..nie jem, nie śpię...ale jestem zadowolona bo wiem, że robię to dla nich...tych wspaniałych serduszek zapomnianych przez świat....

zaraz sie tym zajmę...chyba, że znowu cos mnie zaraz zaabsorbuje...

:Rose:

właśnie się zarejestrowałam i czekam na email aktywujący

Posted

akucha napisał(a):
To ja też lecę się zarejestrować :lol:, Aga tylko się nie gniewaj ;), ja tylko dla przypomnienia marudzę...

ja się nie gniewam...dobrze, dobrze...przypominajcie mi o rzeczach nawet najbardziej oczywistych...
dziękuję :)

Posted

akucha napisał(a):
Aga, nawet jesli znajdą się 1 czy dwie osoby, to warto!!!!

wiem, ale sama zobaczysz, że będą tylko kpinki, żarciki...(jak dobrze pójdzie) albo...jeszcze gorzej...

ale pewnie jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedzieć :)

Posted

wredne_słonko napisał(a):
No to podnosimy Ostródzkie bidy :-(

Aga czy myślałaś już coś o tych paletach?

w ogóle o tym nie myślałam....bo zapomniałam....:oops:
chyba jednak nie dam rady ...w takim tempie wszystkiego załatwić...ale przypominaj mi co jakis czas jesli zapomnę ;) dziękuję :)