Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to trzeba bedzie rozpropagować wsród znajomych - od kiedy to głosowanie ?

Od 1 do 15 stycznia trzeba zglaszac schroniska, od 16 jest glosowanie. Trzeba sie zmobilizowac koniecznie. 1000zl w darach piechota nie chodzi.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Od 1 do 15 stycznia trzeba zglaszac schroniska, od 16 jest glosowanie. Trzeba sie zmobilizowac koniecznie. 1000zl w darach piechota nie chodzi.

1000 zł dla tych psiaków to jest mnóstwo kosteczek dla szczeniaków (do zabawy) mnóstwo misek, smyczy, obroży...czy karmy....
jejku Mefimej :Rose:
tylko czy się uda?:shake:

Posted

Aga, musi sie udac.
Mefimej, ja i ewatr zglosimy schronisko do 15.1.2007, a Ty ladnie napiszesz co tam zastalas. Lub przekleisz z tego watku z 1-szej strony.
A potem sie zmobilizujemy i oddamy glosy na Ostrode.
Potrzeba na pewno 100 glosow, zeby wygrac.

Posted

Aga, nie przesadzaj :glaszcze:
Po to tutaj jestesmy. Zeby sobie pomagac, a przede wszystkich zwierzetom.
Ostroda - jesli pracownicy maja dobre serca jak piszesz, a tylko kwestia finansowa stoi na przeszkodzie do dobrego funkcjonowania schroniska, to trzeba sie zmobilizowac i przeslac troche grosza, darow materialnych.
Trzeba tez pamietac o styczniu i Krakvecie. To juz bedzie pierwszy duzy krok w dobrym kierunku.

Posted

Aguś, ten szczeniak z parwo... jakie są rokowania? Wyślę parę złotych na parvoglobulinę, czy może on to już może dostał? Ale trzeba by to kupić dzisiaj-jutro najpóźniej... jest szansa?

Posted

Ulka18 napisał(a):
W "przygarne psa" ktos szuka kolaka. Moze akurat sie spodoba ten znaleziony kolaczek?

ja też szukam colaka do Gdanska...ale narazie czekamy bo on dopiero wczoraj trafił do schronu więc 14 dni kwarantanna...

a poza tym powiem Wam, że psiaki rasowe w Ostródzie to "idą" ...
w schronie nie ma np. żadnego colaka, dobermana, owczarka nieieckiego (oprocz tego chorego)...i podobno ludzied przyjeżdżają właśnie po owczarki niemieckie...więc teraz Ewa będzie dawała mój numer telefonu zainteresowanym i zobaczymy

Posted

[quote name='Aga_Mazury']wiecie co???

stara baba jestem, ale normalnie się popłakałam, że .....JESTEŚCIE TAKIE KOCHANE... (KOCHANI)...i ryczę...:placz:

Boże jak ja Wam mam dziękować....

zadne ryczę ;) ja tu czytam że Ty matka dzieciom jesteś :loveu:
to twarda musisz byc a co :mad:
zartuje oczywiscie - czasem i w ten sposób trzeba rozładowac emocje
bo nieraz człowiekowi sie wydaje że cos go przerasta ale powolutku............mówia : kropla drązy skałe nic dodać nic ująć
trzymaj sie Aga_Mazury nie jesteś sama :glaszcze:

Posted

Neris napisał(a):
Aguś, ten szczeniak z parwo... jakie są rokowania? Wyślę parę złotych na parvoglobulinę, czy może on to już może dostał? Ale trzeba by to kupić dzisiaj-jutro najpóźniej... jest szansa?

Neris słonko...psiak jest leczony i rokowania są w tej chwili zadawalające...aczkolwiek wiadomo jak jest...póki nie dojdzie do pełni sił..nie można nic powiedziec napewno...
jest potwornie wychudzony...pokarm zwraca...jedzie na kroplówkach...ale cieszył się na widok człowieka...i zrobił normalną kopę przy mnie,,,więc jestem pełna nadziei...

Posted

Zarejestrowalam sie na tym krakvecie, ale teraz jeszcze chyba nie mozna glosowac na Ostróde?
Najwazniejsze, ze pracownicy maja serce i checi, bo czesciej jest tak, ze sa pieniadze, a brak milosci i zaangazowania:shake:

Posted

Ulka18 napisał(a):

że tak zacytuje Ulke18 :p

Posted

Zarejestrowalam sie na tym krakvecie, ale teraz jeszcze chyba nie mozna glosowac na Ostróde?

Jeszcze nie, zglosimy Ostrode na poczatku stycznia, glosujemy po 16.stycznia. Potrzebna jest wiekszosc. Zajrzyjcie na link do Krakvetu, ktory jest na poprzedniej stronie.

Posted

[quote name='Aga_Mazury']
owcarek niemiecki jak wspomniałam ma dysplazję...niestety nie dostaje nic na tą przypadłośc...:( czy ktos wie cos więcej na temat tej choroby a dokładnie o...ewentualnym farmakologicznym lub innym rodzaju pomocy by psiakowi choc trochę poprawić komfort życia :shake:

owczarek niemicki który ma dysplazję i został oddany do schronu...:-(
nie miał sił wyjśc z budy

Jesli psiak nie mógł wyjsć z budy to ma raczej zaawansowaną dysplazję..
Moze być z nim spory problem.
Ja na dysplazje mojej suńce daje arthroflex - ale ona chodzi. Jest to lek poprawiajacy smarowanie panewki stawu biodrowego.
U czarodziejki na tymczasie mamy suńkę ONke po wypadku - loozerka wypatrzyła dla niej lek bonharen. Niestety kuracja kosztuje 260 zł
Poproszę loozerkę, zeby tu weszła i poweidziała wiecej o tym leku

Posted

AniaB napisał(a):
Jesli psiak nie mógł wyjsć z budy to ma raczej zaawansowaną dysplazję..
Moze być z nim spory problem.
Ja na dysplazje mojej suńce daje arthroflex - ale ona chodzi. Jest to lek poprawiajacy smarowanie panewki stawu biodrowego.
U czarodziejki na tymczasie mamy suńkę ONke po wypadku - loozerka wypatrzyła dla niej lek bonharen. Niestety kuracja kosztuje 260 zł
Poproszę loozerkę, zeby tu weszła i poweidziała wiecej o tym leku

psiak podobno wychodzi tylko do jednego Pana który jest pracownikiem schroniska (pracuje tam jeden Pan i jedna PAni no i Ewa jest z mężem , który jej pomaga a tak naprawdę ma swoją pracę i małe dziecko)...

ale wracając do sprawy...kuracja 260 zł a starcza na jak długo???...przecież nie możemy go zostawić cierpiącego jak mozna choc trochę mu ulżyć....
no chyba, że utopistka ze mnie okropna...:shake:

Posted

kuracja to 6 ampułek - lek podawany jest w zastrzykach dożylnie. Jest to preparat poprawiający kondycje u psów z ta właśnie dolegliwoscią. Kuracja jest jednorazowa w danym okresie - oczywiscie za jakis czas musi pewnie być powtórzona.
Napisałam w watku Saby z prosba do loozerki - powinna sie tu pojawic niebawem...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Cos nieprawdopodobnego : jedna pani i jeden pan na 300 psow? Jak oni w ogole daja rade np. wykarmic taka gromadke?

nie mam zielonego pojęcia :niewiem:
dlatego tak bardzo potrzebna jest tam pomoc....

Posted

olaitomek napisał(a):
i kolejne 200 zł idzie dla Ostródy :razz:

szkoda, że to tak daleko od Krakowa...
ale jeśli mogę pomóc "wirtualnie", to czekam :cool3:

trzymaj się Aga!! :calus:

Bardzo Wam dziękuję, BARDZO :Rose:

Posted

z niecierpliwością czekam na info w sprawie tej kuracji dysplazji...a czy psiak nie powinien też być jednak w cieple???...na szczęście nie spotkałam się osobiście z ta chorobą...(znaczy moje psiaki)....

bardzo męczy mnie ten psiak...

tak jak i ta wyłysiała smutna sunia

i pies który stoi w klatce i nawet już nie szczeka....

Ula dlatego że jest tak mało rąk do pracy to...nawet psiaki nie mają możliwości być wyczesane, pomiziane czy cokolwiek....a wszyscy tu wiemy jak one bardz tego potrzebują....jak błagają o to tymi swoimi ślepiami gdy przechodzisz koło nich....
każdy woła....

"ej ludziu...zobacz tu jestem...czekam na Ciebie....tęsknię do ciepła rąk...czułego szepnięcia na uszko...tak wiele miłości jest we mnie, komu mam ją dac jeśli Ty mnie nie chcesz" ?

zaczynam miec doła....

Posted

Aga, póki loozerka nie wejdzie tuitaj ja moge jedynie przyblizyć temat.
Psiak w cieple powinien przebywać tak czy siak.
niestety w tej chorobie mozna psu pomagać jedynie doraźnie - całkowite wyleczenie - z tego co wiem - jest mozliwe tylko operacyjnie (operacja wszczepienia nowej panewki - najblizsza możliwosć w Berlinie, koszt ok. 2000 Euro:-().

Natomiast nie tracmy nadziei. Pierwszym i niezbędnym krokiem byłoby przeswietlenie stawów, aby zdiagnozować czy to rzeczywiście dysplazja. Bo moze to byc równiez jakieś zapalenie nerwów lub jeszcze inna dolegliwośc. Potem zaczać podawać leki...Tu musiałby wypowiedzieć sie weterynarz.
Koszt przeswietlenia to ok 45 zł.