Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AniaB napisał(a):
A jaki w ogóle status ma to schronisko? czy to jakaś prywatna placówka stworzona z dobrego serca? bo jeśli gminna, to przecież urzad musi wyasygnować pieniadze..
przeciez wy sie tam zameczycie..

Ponawiam pytanie Ani :)

Strasznie chciałabym mieszkać gdzieś bliżej.. Mogłabym przyjechać, ale to tylko raz na jakiś czas, bo tata zbankrutuje na benzynie ;)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AGA prosze o zamieszczenie foty Maluskiego-watek-Maluski z Ostrody,zaraz go bede podnosic-pisalam ,ze nic nie umiem na kompie:placz:
przypominam post 255 w Twoim watku ,,pomocy..

Posted

kolejne zdjęcia;

mały, czarny, bojażliwy, lewe oko to krwawa miazga, nie dało się zrobić zdjęcia. Koniecznie trzeba sprawdzić oko

duży, biały, przerażony, nie wychodzi z budy

piękny, rudy, całe ciało w koszmarnych posklejanych dredach, ledwo się przez nie rusza

kremowy, labkowaty, prawe oko zalane krwią

średni, w typie PON, przerażliwie brudny i smutny

kaukaz

dalszy ciąg za kilka minut

Posted

chyba sunia, mała, trochę jak cocker spaniel. Mokra, brudna, nie rusza się, nie wchodzi do budy. Lewa strona mordki to gigantyczny guz.

śliczna młoda sunia, chudziutka, boi się wyjść z budy

młody, ładny, z błagalnym spojrzeniem

zadziorny klusek, bardzo podobny do teriera szkockiego

foksia

jest jeszcze piękna czekoladowa wyżliczka, której nie zrobiłam zdjęcia, bo ją odganiały inne suki i pręgowana boksia - mix.

Posted

Aga pisałaś że ludzie ze schroniska chętni do współpracy. Czy oni przejeli te psy po kimś innym czy za ich kadencji tyle nieszczęścia powstało?
Przerażające:(

Posted

beka napisał(a):
Aga pisałaś że ludzie ze schroniska chętni do współpracy. Czy oni przejeli te psy po kimś innym czy za ich kadencji tyle nieszczęścia powstało?
Przerażające:(

niektóre przejęli po byłym kierownictwie...niektóre nabyte...

TAM SIĘ ROZGRYWA W KAŻDEJ MINUCIE DRAMAT...ja tego nie wytrzymam normalnie...:placz: :placz:

Posted

To zebrane w jednym miejscu psiaki i załozone dla nich wątki. Jest jeszcze kilka psiaków bez koordynatorów wątków.

Allegro narazie nie ma żaden z nich

Ciotka lavinia porobiła zdjęcia innym biedom więc tez można im porobić wątki

Ja też myślę też o tej suni z wielkim guzem na brzuchu ..(jej zdjęcie jest wczesńiej z dnia dzisiejszego...łał...już wczorajszego bo taka godzina)

1. Owczarek niemiecki (koordynator wątku wredne słoneczko)
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36806

2. Jamnik Pluto (lon_cia)
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36799

3. Sunia foksteriera (pucka69)

4. Ruda sunia (masienka)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2639429#post2639429

5. Psiak (ta stara chudzina)

6. Łysa sunia (GreenEvil) TRWA WALKA O ŻYCIE!!!
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36793

7. Pies z atakami prawdopodobnie padaczki (Aga_Mazury)
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36800

8. pies z krzywym zgryzem (sugarr)
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36808

9. Psiak siedzący z psiakiem z krzywym zgryzem:oops:

10. starszy czarny psiak

11. szczeniaki

12. Malusi (Agama)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2641054#post2641054

Posted

mały, czarny, bojażliwy, lewe oko to krwawa miazga, nie dało się zrobić zdjęcia. Koniecznie trzeba sprawdzić oko

jejuuuu czy to nie sznaucer????? ja się chyba zastrzelę a najpierw tych wszystkich nawiedzonych rozmnażaczy :angryy: to już 5 sznupek w 3 dni :-(

rany boskie co to jest za okropne miejsce :shake: :-(

Posted

Jak wiele tam jest psich staruszków...prawie z każdej budy wystaje siwy pysio...i te małe klatki...
ja naprawdę nie wiem....ja..ja...ja....ja poprostu nie potrafię nawet wyrazić co czuję...

Posted

To ja załozę watek foksi - i wystawię ją na allegro - ale dopiero jutro jak wrócę z pracy, bo padam na pysk już całkiem! Agusiu - trzymaj się - popatrz na to tak - już dwa psy udało sie wyrwać stamtąd - a dopiero dzień jeden minął! I zobacz ile mamy pieniedzy na afn! Czy ta foksia młoda jest? Idzie do człowieka? Napisz mi o niej parę słów może.

Posted

pucka69 napisał(a):
To ja załozę watek foksi - i wystawię ją na allegro - ale dopiero jutro jak wrócę z pracy, bo padam na pysk już całkiem! Agusiu - trzymaj się - popatrz na to tak - już dwa psy udało sie wyrwać stamtąd - a dopiero dzień jeden minął! I zobacz ile mamy pieniedzy na afn! Czy ta foksia młoda jest? Idzie do człowieka? Napisz mi o niej parę słów może.

foksia ma około 4 lat, została wyrzucona bo była w ciąży...garnie si,ę do człowieka...i jest w miarę spokojnym pieskiem..nie rzuca się na inne sunie...grzecznie podchodzi do siatki...taka słodka dziewczynka..

dziękuję :loveu:

Posted

Porazajace. Czy na dogo jest ktos wladny aby zalatwic praktyki studentow weterynarii w tym schronie? Sa tutaj przeciez weterynarze, oni z pewnoscia utrzymuja kontakty z uczelniami, moze nawet sami wykladaja.
Prosimy o pomoc. Aga nie da rady sama. Kto z was moze pomoc w tym zakresie?

Posted

tu faktycznie przede wszystkim brak jest chyba dodatkowego personelu
bo rozumiem, ze skoro schronisko jest miasta, to jakies pieniadze tam idą..

PS
aga -a moze zmienic tytuł watku na bardziej konkretny - ze np. wolontariusze z Ostródy i okolic potrzebni, ze pomoc dla schroniska w ostródzie potrzebna, czy cos w tym stylu..
moze po prostu jeszcze ci co mieli tu wejśc - nie weszli

Posted

[quote name='beka']Czy foksie są dwie czy to ta sama dziewczynka?

Boże czy te wszystkie piesie mają tam tylko tę jedną budę :-( ? Nie mają żadnego schronienia?

Posted

Aga, a jak wygląda sprawa ze sterylkami w tym schronisku? Czy psiaki sie tam nie daj Boże mnożą? Dałoby się zorganizować jakiegoś weta, który by po kosztach porobił? Mozna by zbiórkę na to zrobić albo co...

Ech, już sobie doczytałam, że żadnego weta nie ma w schronie... Szkoda że tak daleko jestescie, gdyby tu, wet byłby załatwiony...
Ale może na miejscu jest ktoś fajny, kto by sie społecznie zaangazował?
Tak mi przykro, że nic nie mogę...

Posted

Teraz ja - ja mam totalnego doła ... jest mi źle i nie wiem co pisać.

Moje zdjęcia wklei Karolina jak tylko wróci ze szkoły.
I mam do siebie ogromny żal - nie zabrałam tego szczeniaka po parwo a on tak prosił żeby jeszcze jego wziąć ... ale ja na prawdę nie mogłam. Zrobił przy nas taką piękną kupę żebyśmy zobaczyły że jest już zdrowy ... ryczę.

Posted

czy to az taki koszmar????:-(

dziewczyny, ja jednak wierzę, ze da sie tam pomóc
moze poprosic o kontakt ludzi z Uciechowa, zeby doradzili tym właścicielom jak organizować schronisko, jak nim zarządzać
przecież tam też powstawało wszystko od podstaw, tez niczego nie było..
tylko ludize dobrej woli i pomoc z całej Polski

a wegrów? ta sama historia
ale idzie do przodu