wredne_słonko Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 AniaB napisał(a):A jaki w ogóle status ma to schronisko? czy to jakaś prywatna placówka stworzona z dobrego serca? bo jeśli gminna, to przecież urzad musi wyasygnować pieniadze.. przeciez wy sie tam zameczycie.. Ponawiam pytanie Ani :) Strasznie chciałabym mieszkać gdzieś bliżej.. Mogłabym przyjechać, ale to tylko raz na jakiś czas, bo tata zbankrutuje na benzynie ;) Quote
Agama Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 AGA prosze o zamieszczenie foty Maluskiego-watek-Maluski z Ostrody,zaraz go bede podnosic-pisalam ,ze nic nie umiem na kompie:placz: przypominam post 255 w Twoim watku ,,pomocy.. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 schronisko jest miasta ..w zarządzaniu firmy prywatnej Ewy (z przetargu) beka to ta sama foksia w róznych ujęciach Quote
lavinia Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 kolejne zdjęcia; mały, czarny, bojażliwy, lewe oko to krwawa miazga, nie dało się zrobić zdjęcia. Koniecznie trzeba sprawdzić oko duży, biały, przerażony, nie wychodzi z budy piękny, rudy, całe ciało w koszmarnych posklejanych dredach, ledwo się przez nie rusza kremowy, labkowaty, prawe oko zalane krwią średni, w typie PON, przerażliwie brudny i smutny kaukaz dalszy ciąg za kilka minut Quote
lavinia Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 chyba sunia, mała, trochę jak cocker spaniel. Mokra, brudna, nie rusza się, nie wchodzi do budy. Lewa strona mordki to gigantyczny guz. śliczna młoda sunia, chudziutka, boi się wyjść z budy młody, ładny, z błagalnym spojrzeniem zadziorny klusek, bardzo podobny do teriera szkockiego foksia jest jeszcze piękna czekoladowa wyżliczka, której nie zrobiłam zdjęcia, bo ją odganiały inne suki i pręgowana boksia - mix. Quote
beka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Aga pisałaś że ludzie ze schroniska chętni do współpracy. Czy oni przejeli te psy po kimś innym czy za ich kadencji tyle nieszczęścia powstało? Przerażające:( Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 beka napisał(a):Aga pisałaś że ludzie ze schroniska chętni do współpracy. Czy oni przejeli te psy po kimś innym czy za ich kadencji tyle nieszczęścia powstało? Przerażające:( niektóre przejęli po byłym kierownictwie...niektóre nabyte... TAM SIĘ ROZGRYWA W KAŻDEJ MINUCIE DRAMAT...ja tego nie wytrzymam normalnie...:placz: :placz: Quote
beka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Nie wiadomo od czego zacząć. Przydałoby sie troche rąk do pracy i wolontariusze na stałe.. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 To zebrane w jednym miejscu psiaki i załozone dla nich wątki. Jest jeszcze kilka psiaków bez koordynatorów wątków. Allegro narazie nie ma żaden z nich Ciotka lavinia porobiła zdjęcia innym biedom więc tez można im porobić wątki Ja też myślę też o tej suni z wielkim guzem na brzuchu ..(jej zdjęcie jest wczesńiej z dnia dzisiejszego...łał...już wczorajszego bo taka godzina) 1. Owczarek niemiecki (koordynator wątku wredne słoneczko) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36806 2. Jamnik Pluto (lon_cia) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36799 3. Sunia foksteriera (pucka69) 4. Ruda sunia (masienka) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2639429#post2639429 5. Psiak (ta stara chudzina) 6. Łysa sunia (GreenEvil) TRWA WALKA O ŻYCIE!!! http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36793 7. Pies z atakami prawdopodobnie padaczki (Aga_Mazury) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36800 8. pies z krzywym zgryzem (sugarr) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36808 9. Psiak siedzący z psiakiem z krzywym zgryzem:oops: 10. starszy czarny psiak 11. szczeniaki 12. Malusi (Agama) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2641054#post2641054 Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 beka dokładnie tak jak piszesz.... ale wstyd mi za Ostródę...bo..bo...bo...nie ma chętnych do pomocy Quote
malawaszka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 mały, czarny, bojażliwy, lewe oko to krwawa miazga, nie dało się zrobić zdjęcia. Koniecznie trzeba sprawdzić oko jejuuuu czy to nie sznaucer????? ja się chyba zastrzelę a najpierw tych wszystkich nawiedzonych rozmnażaczy :angryy: to już 5 sznupek w 3 dni :-( rany boskie co to jest za okropne miejsce :shake: :-( Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Jak wiele tam jest psich staruszków...prawie z każdej budy wystaje siwy pysio...i te małe klatki... ja naprawdę nie wiem....ja..ja...ja....ja poprostu nie potrafię nawet wyrazić co czuję... Quote
malawaszka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 a te dwa duże czarne to nie sznaucerowate??? :placz: Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 malawaszka jak widzisz masz kilka "do kolekcji" a pewnie jest ich jeszcze kilka....popatrz że z 250 psów nie ma jeszcze zdjęc... Quote
pucka69 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 To ja załozę watek foksi - i wystawię ją na allegro - ale dopiero jutro jak wrócę z pracy, bo padam na pysk już całkiem! Agusiu - trzymaj się - popatrz na to tak - już dwa psy udało sie wyrwać stamtąd - a dopiero dzień jeden minął! I zobacz ile mamy pieniedzy na afn! Czy ta foksia młoda jest? Idzie do człowieka? Napisz mi o niej parę słów może. Quote
Aga_Mazury Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 pucka69 napisał(a):To ja załozę watek foksi - i wystawię ją na allegro - ale dopiero jutro jak wrócę z pracy, bo padam na pysk już całkiem! Agusiu - trzymaj się - popatrz na to tak - już dwa psy udało sie wyrwać stamtąd - a dopiero dzień jeden minął! I zobacz ile mamy pieniedzy na afn! Czy ta foksia młoda jest? Idzie do człowieka? Napisz mi o niej parę słów może. foksia ma około 4 lat, została wyrzucona bo była w ciąży...garnie si,ę do człowieka...i jest w miarę spokojnym pieskiem..nie rzuca się na inne sunie...grzecznie podchodzi do siatki...taka słodka dziewczynka.. dziękuję :loveu: Quote
dusje Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Porazajace. Czy na dogo jest ktos wladny aby zalatwic praktyki studentow weterynarii w tym schronie? Sa tutaj przeciez weterynarze, oni z pewnoscia utrzymuja kontakty z uczelniami, moze nawet sami wykladaja. Prosimy o pomoc. Aga nie da rady sama. Kto z was moze pomoc w tym zakresie? Quote
AniaB Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 tu faktycznie przede wszystkim brak jest chyba dodatkowego personelu bo rozumiem, ze skoro schronisko jest miasta, to jakies pieniadze tam idą.. PS aga -a moze zmienic tytuł watku na bardziej konkretny - ze np. wolontariusze z Ostródy i okolic potrzebni, ze pomoc dla schroniska w ostródzie potrzebna, czy cos w tym stylu.. moze po prostu jeszcze ci co mieli tu wejśc - nie weszli Quote
AMI Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='beka']Czy foksie są dwie czy to ta sama dziewczynka? Boże czy te wszystkie piesie mają tam tylko tę jedną budę :-( ? Nie mają żadnego schronienia? Quote
basiaap Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Aga, a jak wygląda sprawa ze sterylkami w tym schronisku? Czy psiaki sie tam nie daj Boże mnożą? Dałoby się zorganizować jakiegoś weta, który by po kosztach porobił? Mozna by zbiórkę na to zrobić albo co... Ech, już sobie doczytałam, że żadnego weta nie ma w schronie... Szkoda że tak daleko jestescie, gdyby tu, wet byłby załatwiony... Ale może na miejscu jest ktoś fajny, kto by sie społecznie zaangazował? Tak mi przykro, że nic nie mogę... Quote
basiaap Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Jeszcze sobie doczytałam...:-( Aga, trzymaj się... Postaram się zorganizować jakieś sensowniejsze pieniądze dla tych psiaków... Quote
lavinia Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 na szczęście psy i suki są trzymane oddzielnie, przynajmniej tyle dobrego..... zaraz będę rozmawiała z Agą, pózniej pewnie Aga cos napisze..... Quote
Maupa4 Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Teraz ja - ja mam totalnego doła ... jest mi źle i nie wiem co pisać. Moje zdjęcia wklei Karolina jak tylko wróci ze szkoły. I mam do siebie ogromny żal - nie zabrałam tego szczeniaka po parwo a on tak prosił żeby jeszcze jego wziąć ... ale ja na prawdę nie mogłam. Zrobił przy nas taką piękną kupę żebyśmy zobaczyły że jest już zdrowy ... ryczę. Quote
AniaB Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 czy to az taki koszmar????:-( dziewczyny, ja jednak wierzę, ze da sie tam pomóc moze poprosic o kontakt ludzi z Uciechowa, zeby doradzili tym właścicielom jak organizować schronisko, jak nim zarządzać przecież tam też powstawało wszystko od podstaw, tez niczego nie było.. tylko ludize dobrej woli i pomoc z całej Polski a wegrów? ta sama historia ale idzie do przodu Quote
Recommended Posts