Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akucha napisał(a):
Aga, Ty rób sobie notatki z propozycji dogomaniaków, w punktach, na bieżąco :lol: Czemu nie podołasz, to podsyłaj nam, może będziemy mogli pomóc.

To bardzo dobry pomysł - takie punkty. Ja np. mogę wystawić jakieś psy na allegro - tylko trzeba mieć dobre zdjęcia i jakąś historię psów - musisz sie dowiedzieć, im wiecej szczegółów - tym lepiej! Mogę też wystawić cegiełkową aukcje na allegro - z jakimiś małymi ksiazkami jako cegiełkami (wiesz, ze pracuję w ksiegarni - mogę je zafundować) No i zaraz zacznę jakiś szalik i wystawie go na allegro. A tak z innej beczki - wysłałaś panu z allegro nalepki z Kubą? Mogęmu napisać że wysłano ?

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pucka69 napisał(a):
To bardzo dobry pomysł - takie punkty. Ja np. mogę wystawić jakieś psy na allegro - tylko trzeba mieć dobre zdjęcia i jakąś historię psów - musisz sie dowiedzieć, im wiecej szczegółów - tym lepiej! Mogę też wystawić cegiełkową aukcje na allegro - z jakimiś małymi ksiazkami jako cegiełkami (wiesz, ze pracuję w ksiegarni - mogę je zafundować) No i zaraz zacznę jakiś szalik i wystawie go na allegro. A tak z innej beczki - wysłałaś panu z allegro nalepki z Kubą? Mogęmu napisać że wysłano ?

wysłałam odrazu jak napisalaś :)

co do allegro...to ja odrazu mówię, że ja mogę napisać ..lat tyle, miły lub nie...itd...ale ładnego tekstu to ja nie stworzę...echhhh...
dziękuję Wam za pomoc :)

Posted

akucha napisał(a):
Aga, teksty się napiszą...

Się napiszą, ale warto dodać o kazdym psie coś osobistego - to łapie za serce - "od x czasu w schronisku", " został znaleziony przy drodze", "jego pan umarł", "został podrzucony pod bramę schroniska" , "jak go wyprowadzam na spacer patrzy na mnie jakby... " - trzeba wypytać pracowników

Posted

Aga w Jeleniej i okolicach rozrzucamy ulotki o schronisku jeleniogórskim, rozwieszamy plakaty promujace wirtualną adopcję - nie wiem czy coś takiego u was działą - pewnie nie. Stronki też pewnie nie ma :( może jakiś webmaster naczy jak to zwać jest na dogo i stworzyłby taką stronę. ALe plakaty z prośbą o palety, koce, karmę!!!!!!!!!!!! I przywalać na każdym słupie. Ludzi to rusza, a wystarczy tylko jakąś młodzież z mocnymi nogami zaangażować do łążenia po mieście :)

Trochę chaotycznie piszę, ale już oczy mi się kleją, a jak widzę zdjęcia serce mam w kawałkach :placz: :placz: :placz:

Posted

pucka69 napisał(a):
Się napiszą, ale warto dodać o kazdym psie coś osobistego - to łapie za serce - "od x czasu w schronisku", " został znaleziony przy drodze", "jego pan umarł", "został podrzucony pod bramę schroniska" , "jak go wyprowadzam na spacer patrzy na mnie jakby... " - trzeba wypytać pracowników

pucka jasne, że masz rację dlatego liczę, że akucha moje suche fakty i spostrzeżenia ubierze w piękne słowa :loveu: ona to potrafi ;)

więc podsumowując...na allegro mogę liczyć na:
pucka
gallegro

:oops: i zapomniałam :oops:

jutro kupię sobie zeszyt

teksty napisze akucha ?:oops:

ja jutro robię zjęcia...

koty dla waldi, Tweety i Green

psiaki dla reszty ;)

pamiętajcie o zbiórce która jutro trwa w warszawie...Ciotka lavinia zbiera "wszystko" i w czwartek zjawia się z tym w Ostródzie a w zamian dostaje najwspanialszy podarunek...psie serdusszko bijące w pięknym ciałku, które zamieszka u MAupa4... :multi: :multi: :multi:

Posted

GreenEvil napisał(a):
Widzicie ciotki??? na DGM zostalysmy ubrane w koty :evil_lol: ciekawam czemu :evil_lol:

pzdr
GreenEvil (i dwa kocie futra)

bo z Ciebie taki sam koci dogomaniak jak i ze mnie a i waldi nie lepszy :evil_lol:

Posted

co do owczarka niemieckiego z dysplazją, to spróbuje sie skontaktować z benia-b, ona chyba jest dobrze zorientowana w temavie bonharenu.

Jesli chodzi o strone schroniska - ktos tutaj informował, ze Anashar robi ładne strony...
Czy mam do niego napisać w tej sprawie, Aga, zeby Cie jakos odciazyc?

Guest Elżbieta481
Posted

Bardzo przepraszam,ale my jestesmy wspaniałymi kociomaniakami.Tak zauważymy skromnie..Wiele zawdzieczamy właśnie kotkom..Miłośc do nich przed laty uratowała życie mojej żonie....
Mamy poszukać tych kartotek dla Ostródy?
waldi481

Posted

więc podsumowując...na allegro mogę liczyć na:
pucka
gallegro

Na mnie z allegro tez mozesz liczyc. Teksty cioci akuchy, Twoje zdjecia, aukcja bedzie bez problemu. Umowimy sie, kto wystawia poszczegolne psiaki, zeby sie nie dublowac.

Guest Elżbieta481
Posted

Na ,,miau,,sie jedna osoba deklaruje z pomocą tylko,że od stycznia i potrzebuje adresu.Prosimy o adres-wklejmy.
Ela

Posted

Jestem!
Przeczytałam o Onku-ale nie ja mogę stawiac diagnozę.Tu powinna byc opinia weta i zdjecie RTG. Trudno w ciemno wiedziec co mu jest. Jesli to dysplazja, lub inny problem ze stawami-bonharen jak najbardziej pomoze, postawi psa na nogi,uważam że nie ma lepszego "leku". Zreszta podawac go może tylko wet-bo podania sa dozylne..
Musiałaby byc jakakolwiek opinia weta. Jesli Onek jest w bardzo cięzkim stanie(chodzi o tylne łapy), kuracja(seria) musiałaby byc trochę zmodernizowana. Zamiast 2ml ,na początek 2 razy po 3ml.. Jaka jest waga onka? Waży ponad 30kg??

Posted

AniaB napisał(a):
co do owczarka niemieckiego z dysplazją, to spróbuje sie skontaktować z benia-b, ona chyba jest dobrze zorientowana w temavie bonharenu.

Jesli chodzi o strone schroniska - ktos tutaj informował, ze Anashar robi ładne strony...
Czy mam do niego napisać w tej sprawie, Aga, zeby Cie jakos odciazyc?

z ansharem już rozmawiałam...zgodził się...tylko muszę coś zebrać na tą stronę ;)

słuchajcie niech każdy robi co mi przyjdzie do głowy, żeby rozgłosić akcję..(bez narazie numeru konta AFN...ale już za chwileczkę będzie oficjalne konto...to które jest teraz jest tylko dla nas przyjaciól z dogo....)

benia dziękuję za pomoc :)

żeby skonsultować Onka (RTG itd) i skonsultować psiaka "wycofanego" który przytulony do siatki ciasnej klatki ma jakies drgawki potrzebuję nie ukrywam wsparcia finansowego :oops: :oops: :oops:
sama nie wiem może jakieś allegro....dziś na temat tych psiaków będę rozmawiać z kierownictewm...

jadę do schronu...jakby coś mój nr tel 505222207

jadę najpierw kupić słoiczki z kurczaczkiem z marchewką (takie jak dla dzieci) dla szceniaczka z parwo..9chyab b edą dobre...ja kiedyś mojemu psiakowi dawałam jak miał podejrzenie parwo)....i kupię jakieś zabawki dla szczeniaków...i jeszcze coś jak mi wpadnie w oko....

relacja jak wrócę...tylko, że jak na złośc u nas znowu pada :placz: i zdjęcia pewnie znowu wyjdą ...nie zbyt piękne...

Posted

Agato Agato....nie YBOT tylko Orkiestra z Ogonkiem....mamy zebrane rzeczy....jedzenie, kolderki, styropian chcecie? podusie, futrzaka nawet mamy jakiegos a la baran.....bardzo prosze o konkretne podanie dnia i godziny odbioru....(najlepiej wieczorem)....mamy tez 50 zl na to co najbardziej potrzebne!

Posted

Jestem.....

i muszę się odrazu przyznać....że do schroniska pojechałam praktycznie z aparatem z wyładowanymi bateriami ....poprostu dopa ze mnie i tyle...

trochę zdjęc zrobiłam,,,zaraz zamieszczę relację...tylko się rozbiorę i ogarnę...
parę zdjęć zrobiłam...aparat włącz/wyłącz i jedno zdjęcia jakoś robił....i tak aż padł kompletnie ;)....

Posted

No to czekamy Aga na relacje :)

Strasznie mi w głowie siedzi ten schron :shake: Nie wiem czy sama dogomaniacka pomoc zda się na wiele, jeśli władze oleją sprawe :mad: Przecież nie zbierzemy tyle pieniędzy, żeby pokupować wszystkim psiakom budy, przystosować odpowiednio teren, zrobić szpitalik, izolatki :-(
Kurczaki noo :roll:

Posted

wredne_słonko napisał(a):
No to czekamy Aga na relacje :)

Strasznie mi w głowie siedzi ten schron :shake: Nie wiem czy sama dogomaniacka pomoc zda się na wiele, jeśli władze oleją sprawe :mad: Przecież nie zbierzemy tyle pieniędzy, żeby pokupować wszystkim psiakom budy, przystosować odpowiednio teren, zrobić szpitalik, izolatki :-(
Kurczaki noo :roll:

władze jak narazie wykazują dobrą wolę i chęci...także póki co nie narzekam..zobaczymy...

już orabiam zdjęcia

Posted

No to zaczynamy....umieszczę wszystkie fotki....jak lecą a potem jakoś to podzielimy kto allego i którego...psiaka czy kociaka...zdjęcia niestety zza krat...(może później uda się lepsze ale to już sama Ewa będzie robić jak będą wchodzić sprzątać do kojców czy jakos tak bo ja się nie odważę na wyjmowaniu po jednym...
serce mi płacze...tam jest tyle staruszków....tyle psiaków które nie wyszły z budy...jeden psiak za budą w wozie zasypiał na stojąco...(chyba...bo myślałam, że umiera :(()...echhhhhhh...

dobra zaczynam...i po kilka słów czy spstrzeżeń przy każdym napiszę...i każdego jakoś nazwę (roboczo) tak żebyśmy potewm wiedzieli o kim rozmawiamy i jak dzielimy na allegro czy na ogłoszenia