Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Przekazałam namiary-mam nadzieję,że Ania się odezwie
Ela+waldi481

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te kotki są w pomieszczeniu bo mają koci katar i są ze szczeniaczkami w budynku

i tu kotki przywiezione z interwencji ..maleństwa trochę dzikie...rudy to kocur...kotka z nimi to nie ich mama, ale jaka ona biedna...też przywieziona z jaiejś biedy

Posted

teraz szczeniaczki...

Maupa szukaj swojej Lady ....wśród maluchów ;) tak jak móiwłam Ci przez telefon...powiedziłam maleńkiej, że od jutra będzie warszawianką i że już jest Kochana....
wszystkie małe psiaki to suczki....oprócz psiaka z (po) parwo...tego szkieletorka i drugiego czarnego...
jest jedna maleńka piskacz straszny i podobna do jamniczka....

Posted

Tu przedstawiam Wam Zuzię....starszą Panią bez tylnej nogi....która śpi w pomieszczeniu ze szczeniakami...i wykazuje do nich szczególną cierpliwość ;)

tylko jej chyba by Ewa nie oddała....bo ona tak długo jest w schronie...na święta jedzie z nimi do domu a w dni powszednie mieszka w budynku...

colak o którym wspominałam....jak pokazaam mu, że jestem ok ;) to mało mnie nie zacałował...wpychał się na kolana..całował po włosach, buzi...przeszukał mi torby...zjadł suchą karmę ode mnnie...na polecenie siad się położył i leżał (być może gest jaki stosuje do moich psiaków przy tym poleceniu u niego oznacza leżeć czy waruj)...łapkę też podaje....i jest jedną wielką radością.....i ciekawskim świata psiakiem
wiek około 1-2 lata

foksia...dziewczyna któa trafiła do shronu w ciąży...fajna sympatyczna dziewczynka...tylko widzicie co robi schron z takim psiakiem...:-(
wiek około 4 lata

a tutaj foksia z rudą sunieczką....może tu nie widać ale sunia jest maleńka i jak widzę za suniami nie przepada, ale Ewa mówi, że ona bardzo potrzebuje adopcji...i jest Kochana
wiek około 3 lat

Posted

a tutaj inne serducha które prosiły o zdjęcia z wybiegu suniek....wszystkie są takie Kochane...
wiek około roku sunie

ten psiak nie chciał wyjśc z budy...jak i wiele innych
około 3 lat

Posted

a tu sławienny oczarek z problemami ....
wiem, że RTG nie było robione...lecznica może zrobić RTG i wtedy określić sposób leczenia...tylko czy się podejmujemy...? czy damy radę..
ma około 7 -8 lat

Posted

no tak....miałam wymyślać jakieś imiona psiakom....i dałam "ciała"...może na końcu uzupełnię....

no to dalej....

Pluto jamnik o którym już tu pisałam...
wiek około 5 lat

i kocurek

i kotek, który właśnie został odebrany od nieodpowiedzialnych właścicieli i jakoś nie może odnaleźc się w schronisku...pilnie potrzebuje domu

kotek oddany przez waścicielkę (kotka) bo podobno jest chora a schronisko nie chciało dać jej kasy na leczenie to go oddała...hmmm..ja się na tym nie znam...ale czy można stwierdzić bialaczkę bez badań jakichkolwiek????

Posted

starszy mały piesek, który ma "krzywozgryz" i wygląda przecudnie...
około 8-10 lat (może mniej...tak cięzko to stwierdzić gdy nie można zajrzeć w buźkę...i psiaki są w błocie :((

i drugi psiak z tej klatki....który siku robi zawsze na zewnątrz klatki...tzn...podnosi nogę tak...żeby wszystko poleciało poza klatkę...
jest przesympatyczny
ok. 3-4 lata

Posted

i starszy oddany psiak...też o cudownym usposobieniu
około 7 lat

i kilka zdjęc...narazie bez opisu ...psiak kaukazowaty
młody około 1-2 lata

po lewej młody około 3 lat, po prawej staruszek około 10 lat

goldenowaty ;) około 3 lat

około 3 lat

Posted

o i znowu kotek z jakimś innym kolorem ;)

i wlaśnie PSIAK O KTÓRYM WSPOMINAŁAM TEN Z DZIWNYMI PADACZKOPODOBNYMI ATAKAMI...ZOSTAŁ PRZENIESIONY W INNE MIEJSCE DO PSIAKA STARSZEGO BEZ ZĄBKÓW ŻEBY NIE ZROBIŁ KRZYWDY CHOREMU PSU :(
wiek około 2 lata

tu inny psiak
młody około 2 lata

A TU SUNIECZKA NIE WIEM czy będzie dobrze widać, ale Bea1 ....odrazu pomyślałam o Tobie....wygląda jak jamniczek miniaturka z dłuższym włosem
około 1 roku

Posted

no i na koniec....

"ciasteczko"

psiak o którym bezustannie pisałam aż do zanudzenia...tego z ciasnej klatki...poprosiłam dzis o spacer z nim...
jest t sunia przywieziona z interwencji...błakała się po śmietniakch mimo, że miałą właścicieli...w schronisku jest kilka tygodni...wyjęta z tej klatki dostała "bzika" nawet chciała podgryźc Ewę...bała się nas....ale już potem szła na smyczy....

ma około 13 lat...i jest strasznie wychudzona....
będą próbowała ją do siebie przyzwyczaić...

Na dziś koniec.....

i co teraz????

może niektórym założyć osobne wątki...???

akucha Cioteczko czekamy na teksty...

a ja idę zrobić sobie choć herbatę bo od rana nawet nic nie piłam nie mówiąc o jedzeniu :)

Posted

Kochani tym razem ja proszę o pomoc, radę albo chociaż słowo wsparcia...

Wedelek, sparaliżowany psiak na wózku, który przebywa w warszawskiej lecznicy od ponad 100 dni.

3 razy ludzie z niego rezygnowali, jakby był rzeczą (raz wrócił po miesiącu, 2 razy zrezygnowali w dzień,kiedy mieli go odebrać...

Link w moim podpisie :-(

Posted

[quote name='Aga_Mazury']
akucha Cioteczko czekamy na teksty...

Ło matko, Aga, dla wszystkich już?!?!?

To od których psów zaczynamy??? Tylko nie wiem ile one maja lat, wiem, że ostatnia sunia 13, ludziska chcą to wiedzieć..

Aga, czy możesz mi przesłać mailemfotki psów, szczególnie tych fotografowanych z oddalenia. Spróbowałabym trochę je obrobić, może uda się wykadrować psy, rozjaśnić foty...

Guest Elżbieta481
Posted

Możemy prosić o jakieś bliższe informacje o rewelacyjnym małym rudzielcu?
Ile ma?Czy zdrowy?Czy możemy nadać mu imie?Chcielibyśmy by nazywał się Sokrates..
Jakby takie dane to ja informacje ,,ubieram,,w słowa Ktoś bardziej ,,kompetentny,, da jego zdjęcia i próbujemy go wyciągać ze schroniska
Ela

Posted

Te jamniki...
Rudy to rzeczywiscie jamnior, z siwą bródką.
a dziewczynka, nie bardzo ją widać, ta z przedłużoną sierścią :shake:

Aga, to cudownie, ze zrobilaś tyle zdjec i ze pokazałaś światu te bidy....

Posted

akucha napisał(a):
Ło matko, Aga, dla wszystkich już?!?!?

To od których psów zaczynamy??? Tylko nie wiem ile one maja lat, wiem, że ostatnia sunia 13, ludziska chcą to wiedzieć..

Aga, czy możesz mi przesłać mailemfotki psów, szczególnie tych fotografowanych z oddalenia. Spróbowałabym trochę je obrobić, może uda się wykadrować psy, rozjaśnić foty...

dodałam do opisów wiek psiaków ...może jednak on być mylny gdyż psiaki są w boksach czasami za innymi wybiegami i nie mogę bliżej podejśc :(
są te psiaki czasami brudne w błocie więc tez to może przekłamywać....ale starałam się plus minus jak pamiętam

waldi kociak jest no kocim dzieckiem jestem, nie nie wiadomo o chorobach...jest na kwarantannie w chwili obecnej...bo chyba niedawno przywiezione te biedy....dajcie imię jakie chcecie :)

Posted

malagos napisał(a):
Te jamniki...
Rudy to rzeczywiscie jamnior, z siwą bródką.
a dziewczynka, nie bardzo ją widać, ta z przedłużoną sierścią :shake:

Aga, to cudownie, ze zrobilaś tyle zdjec i ze pokazałaś światu te bidy....

no właśnie tu jest ten ból....w klatce są trzy suńki...musiałabym je wszystkie trzy wyjąc żeby strzelić fotki ładne...a jestem sama więc narazie takie zdjęcia zza kratkowe niestety...
tym bardziej, że nawet dziś wyprowadzając sunię która sama siedzi w klatce (jest jej zdjęcie na końcu ta 13 letnia) gdy wracaliśmy to psy zaczęły skakć na siatki i w pewnym momencie zaczęły walczyć...ja nie mogę na to patrzeć normalnie :placz: :placz: :placz:

sunia jednak jest prawie jamniczka czarna z brązowymi...postaram się jeszcze o inne fotki... z czasem
duzo jest jamnikopodobnych w tym schronie

Posted

GreenEvil napisał(a):
Aga.. male rude ile ma?
(rude to moja druga milosc po kroofkach).
On powinien szybko znalezc domek.

pzdr
GreenEvil

Ciotka nie znam się na kotach kompletnie....nie mam pojęcia...

wiem only, że maluch z niego....

a wszystkie inne koty to...hmmm...w wieku średnim ;)
ten rudy na drzwiach wykastrowany...kocury wszytskie chyba wykastrowane...

Posted

Tweety napisał(a):
dobrze widzę, że to tri?
'
z opisu, jaki dostalam od Agi przez telefon "no,ze ta kotka to taka jakby wlasnie trojkolorowa i ruda na pyszczku" :evil_lol: wnosze, ze tak.

1) Aga szuka chetnych do koordynowania watkow poszczegolych psow - sama nie da rady, a niektorym trzeba bedzie zalozyc watki osobne.

cd nastapi zaraz.

edit:
2) nie moge sie skontaktowac z lavinia, ale mam nadzieje, ze zabieze mi rudego kota na domek tymczasowy (w sensie, ze przywiezie)
3) w zwiazku z punktem 2) :evil_lol:, oraz z faktem, ze mnie juz w tym miesiacu jeden dziczek wykonczyl finansowo, gdyby ktos kotolubny zechcial wplacic choc zlotowke z dopiskiem "rudasek z ostrody", to bede wdzieczna ;) (ew. leczenie, wizyty u lekarzy, pewno convalescence, szacuje jakies 200-300 zl potrzebne, jak nie wykozystam na tego dziczka, to wykozystam na innego :D )

z gory dziekuje ;)

pzdr
GreenEvil

pzdr
GreenEvil