Ulka18 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Matko, jakie niesamowicie male klatki...takich uzywa sie do transportu :shake: biedne psy...postaram sie cos po nowym roku wlacic na AFN na ten cel. A bloto takie jak w Mielcu :-( Warto by zaprzadz do pomocy media...moze jakas aukcje cegielkowa na allegro? Kto umie robic takie aukcje? Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 gallegro napisał(a):Aga, czy w tym schronie często dochodzi do adopcji? Czy ktoś promuje te zwierzaki choćby poprzez ogłoszenia, Allegro itp. Nie mam na razie konkretnego pomysłu, ale jeśli byłyby zdjęcia, mógłbym psiaki wystawiać na aukcjach. Niestety, póki co nie mam lepszego pomysłu...:shake: Tomku tam tak naprawdę pies z kulawą noga nie zagląda (dziwne te określenie w tym przypadku, ale wiadomo o co chodzi... :shake: ) schronisko jest praktycznie za miastem i dużo ludzi chyba nawet o nim nie wie.. Była akcja w gazecie ostródzkiej po której efektem były tylko masowo przywożone psy bo...ludzie dowiedzieli się że jest schronisko :( zdjęcia narazie zrobiłam"po łebkach"...jest około 300 psów i ponad 60 kotów...jestem tam tylko ja...i nikogo z miasta do pomocy :(... oczywiście , że stopniowo będę starała się uzupełniac fotki...pisać o konkretnych psiakach...ale ja ich nie potrafię wybrać... mi w serce zapadł psiak owcarek niemiecki który ie wyszedł z budy i ten duży pies w małej klatce :(... i był jeszcze jeden piesek przy którego klatce płakałam...i chyba z wrażenia nie zrobiłąm zdjęcia...przycisnął się do siatki wtej wąskiej klatce i wyglądał jakby był dopiero co po jakimś ataku i jeszcze cały drżał...nie mogę przestać o nim myśleć... Boshe a ten stary kaukaz...echhhhhhh......a ile psiaków nie wyszło z bud...a siedzi ich po kilka w budzie...na głowach sobie siedzą.... ja nie mam sił Quote
Ulka18 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga, to strasznie smutne i tragiczne co piszesz ... a najgorsze jest, ze jestes tam sama. Gdyby bylo wiecej osob, mozna by kazdego psa obfotografowac, zrobic kazdemu aukcje na allegro. Jakie jest podejscie wladz i pracownikow schroniska do pomocy z zewnatrz? Do wolontariatu i wystawiania psow w internecie? Aga, bedzie dobrze. Ruszymy z miejsca. Bedziemy wystawiac psiaki na allegro. W Mielcu tez byla tragedia na poczatku, a teraz w miare stoimy na nogach. Wszystko dzieki wolontariatowi i dobrym ludziom. Quote
sugarr Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga ty znow jestes cudowna, sama z tym. :( Jak mi sie bateria od aparatu zaladuje to wystawie poidelko 1l dla tego schroniska, narazie mam tylko tyle, ale jak bede cos miec to mozesz na mnie liczyc! Podziwiam Cie naprawde, jakbym tylko mogla to bym tam pomagala ale cudow nie ma, nie przeteleportuje sie tam :( Ta sunka bez oczu.. Z pierwszej strony. Co z nia? Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Ulka18 napisał(a):Aga, to strasznie smutne i tragiczne co piszesz ... a najgorsze jest, ze jestes tam sama. Gdyby bylo wiecej osob, mozna by kazdego psa obfotografowac, zrobic kazdemu aukcje na allegro. Jakie jest podejscie wladz i pracownikow schroniska do pomocy z zewnatrz? Do wolontariatu i wystawiania psow w internecie? Aga, bedzie dobrze. Ruszymy z miejsca. Bedziemy wystawiac psiaki na allegro. W Mielcu tez byla tragedia na poczatku, a teraz w miare stoimy na nogach. Wszystko dzieki wolontariatowi i dobrym ludziom. schronisko chce pomocy, mają wielkie serca...wolontariatu bardzo chcą bo psiaki nie spacerują...ale nikt się nie zgłasza a jeśli to osoby niepełnoletnie nad którymi musiałby cgoć jeden pełnoletni wolontariusz czuwać..a takowego brak...:( do tego dowiedziałam się o kilku pseudohodowlach u mnie w okolicy i o schronisku w którym pies jest usypiany następnego dnia po przywiezieniu...i są na to dowody podobno,,,więc roboty zapowiada się ogrom...ale będę pomału...się starać...na ile będzie to możliwe...z moimi bobasami...ale wiem, że nie zostawię ich tam chociażby bez próby pomocy... ...mam trochę czasu do maja...bo potem wracam do pracy..po macierzyńskim...i nie wiem jak to będzie Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 sugarr napisał(a): Ta sunka bez oczu.. Z pierwszej strony. Co z nia? szukamy jej domu...ale naprawdę domu "doskonałego"... Quote
Evelin Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Wybaczcie naiwne pytanie,ale jestem tu od niedawna.Moge trochę pomóc finansowo,tylko czy lepiej wpłacic na AFN czy konto schroniska?Mieszkam w podlaskim,mogę słuzyc transportem psiaków samochodem osobowym.(konieczne wcześniejsze ustalenie , ze względu na nienormowany czas pracy).Wiem,że to skromna oferta,ale może na cos się przyda? Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Evelin napisał(a):Wybaczcie naiwne pytanie,ale jestem tu od niedawna.Moge trochę pomóc finansowo,tylko czy lepiej wpłacic na AFN czy konto schroniska?Mieszkam w podlaskim,mogę słuzyc transportem psiaków samochodem osobowym.(konieczne wcześniejsze ustalenie , ze względu na nienormowany czas pracy).Wiem,że to skromna oferta,ale może na cos się przyda? dziękujemy , każda pomoc i rada jest na wagę złota.. schronisko nie ma jako takiego konta więc będziemy zbierać ewentualnie na AFN... Quote
wredne_słonko Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Jezusie tragedia :placz: Ja po świętach będe mogła wpłacić na afn bo teraz kompletnie spłukana jestem. Jejku co tu zrobić.. Tyle rzeczy i pieniędzy będzie potrzebnych. Dobrze, że chociaż są osoby z wielkim sercem tylko szkoda, że tak mało :shake: Moja koleżanka pracuje w jednym z hipermarketów. Mają tam mnustwo palet i pracownicy mogą brać ile tylko chcą za 5 zł. Mogłabyś się podowiadywać czy u Was jest podobnie. Ewentualnie może ktoś z Olsztyna, bo tam rożnych Praktikerów napewno więcej :) Biedna Aga taka złota dziewczyna. Blizniaki, stadko zwierzaków i jeszcze schronisko. Dlaczego takich ludzi nie ma więcej :roll: Quote
Evelin Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Ok,może być tytuł Ostróda? To na dobry początek 200zł na rozmnożenie.Jakiś początek musi być.Na pewno się na coś przyda.Po prostu wpłace z takim dopiskiem i dotrze.Będę zaglądać tu w miarę regularnie,może chociaż trochę Wam pomogę.Pozdrawiam . Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Wszyscy jesteście tacy Kochani...............:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Jak dobrze, że Was mam :iloveyou: czuje, że nie jestem z tym sama....więc damy radę.. DZIĘKUJĘ :) Quote
akucha Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga, czy ty masz jakiś kontak z ostródzkimi szkołami??? Myślę, że młodzież pomogłaby w stworzeniu wolontariatu, zawsze kilka osób się znajdzie. dzieciaki potrafią wkręcić do pomocy swoich rodziców, warto spróbować. Może forum ostródzkie... Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Aga_Mazury napisał(a):schronisko chce pomocy, mają wielkie serca...wolontariatu bardzo chcą bo psiaki nie spacerują...ale nikt się nie zgłasza a jeśli to osoby niepełnoletnie nad którymi musiałby cgoć jeden pełnoletni wolontariusz czuwać..a takowego brak...:( i w tym jest akucha problem...bo dzieciaczki ze szkół to przychodzą nawet na nazwijmy to "wycieczki"... Quote
basia0607 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga ! nie jesteś sama ! Plakałam razem z Tobą nad trzęsącym sie pieskiem,wyobrażam sobie ten widok.Głowa do góry w "kupie siła". Jak ty bidulko sama sobie poradzisz masz małe dzieci ! Ale masz i nas ! Quote
akucha Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga, potrzebna jest młodzież, gimnazja i wyżej... Wycieczki, ech znam to... Nie masz jakiej koleżanki nauczycielki, żeby wywiercić jej dziurę w brzuchu??? Zaraz zobaczę, czy jest jakieś forum ostródzkie... Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 akucha jakieś jest...jakbys znalazła daj tam jakoś notkę...ja naprawdę nie dam rady wszystkiego "obskoczyć" sama....jestem wściekła, załamana...bezsilna....ale...mam nadzieję...musi się tam poprawić...a najważniejsze żeby psiaki szły do adopcji.... Quote
carolinascotties Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga_Mazury napisał(a):Jeżeli się zgodicie to AFN będzie pośredniczył...a na miejscu już ja... czyli kasę np. wpłacać na AFN z dopiskiem "schronisko Ostróda" i będziemy pokrywać bieżące potrzeby Postaram się w tym tygodniu założyć swój wątek bazarkowy...mam różne rzeczy...może ktoś się skusi... Quote
akucha Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Aga, nos do góry!!! Znalazłam: http://forum.ostrodaonline.pl/index.php Trzeba tam założyć wątek z prośbą o wolontariat dla schroniska, można podać link do tego watku, niech przyjda na dogo, zobaczą, jak można pomagać, że wiele osób się tym zajmuje... Co myślisz??? Poprosimy cioteczki o zabieranie głosu i zachęcenie do pomocy. Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 uwielbiam Was..... zaczynam bredzić ze zmęczenia :evil_lol: Quote
carolinascotties Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='akucha']Aga, nos do góry!!! Znalazłam: http://forum.ostrodaonline.pl/index.php Trzeba tam założyć wątek z prośbą o wolontariat dla schroniska, można podać link do tego watku, niech przyjda na dogo, zobaczą, jak można pomagać, że wiele osób się tym zajmuje... Co myślisz??? Poprosimy cioteczki o zabieranie głosu i zachęcenie do pomocy. już się rejestruję!!!!:multi: Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 [quote name='carolinascotties']już się rejestruję!!!!:multi: nie podawajmy narazie wątku na dogomanię...dobrze???... póki ktoś nie nie zgłosi i będę wiedziała, że to żaden "cwaniaczek" co będzie mi wydzwaniał, że ja p.....jestem... ok? :) [podajmy mojego maila :) [email protected] Quote
wredne_słonko Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Chciałam założyć watek na wizażu, ale jeśli nie chcesz podawać linku to się narazie wstrzymam? Quote
Aga_Mazury Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 wredne_słonko napisał(a):Chciałam założyć watek na wizażu, ale jeśli nie chcesz podawać linku to się narazie wstrzymam? no to ja już sama nie wiem.... a co tam...jesli uważacie, że lepiej z linkiem to podawajmy link i już Quote
Evelin Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Na początek drobiazg przelew 200zł już zlecony przez internet. Od czegoś trzeba zacząć.Gdyby trzeba było transpotować jakieś dobra do schroniska to tez służę. Quote
Recommended Posts