Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zakładamy skarpetę na AFN. W końcu fundacja jest zarejestrowana w Ostrodzie ;) , to wstyd by był nie pamiętać o tamtejszym scchronie.

Aga, może zadzwonić do gazety lokalnej z prośbą o pomoc. Niech ogłoszą zbiórkę. Przed świętami ludzie porządki robią i masę rzeczy, tylko trzeba im uświadomić, że to, co im jest zbędne, komuś może uratować życie.

Ja w tym roku w prezencie dostanę pieniążki na zwierzęta, więc po śwętach też coś dodam.

Nie wierzę, że nikt poza Agą w Ostródzie nie kocha zwierząt!
A może skontaktować się ze szkołą jako fundacja i jakąś akcję zainicjować?....

Guest Elżbieta481
Posted

To my tak na PW przedstawimy jesli pozwolisz jak wyglądają takie adopcje wirtualne..
Może jakieś pisma do większych firm z miasta z apelem o pomoc..
W przypadku adopcji wirtualnych potrzebne będzie konto schroniskowe,na które rodzice adopcyjni będa przekazywac kwoty
Reszta na PW.
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
To my tak na PW przedstawimy jesli pozwolisz jak wyglądają takie adopcje wirtualne..
Może jakieś pisma do większych firm z miasta z apelem o pomoc..
W przypadku adopcji wirtualnych potrzebne będzie konto schroniskowe,na które rodzice adopcyjni będa przekazywac kwoty
Reszta na PW.
Ela

schronisko jeszcze nie ma strony internetowej...ktoś tam niby obiecał zrobić taką stronę bezpłatnie...wtedy można by przy zwierzakach umieszczać właśnie informacje o wirtualnym opiekunie

schronisko by chciało że o ile jest możliwe...żeby pieniądze na adopcje wirtualne szły przez AFN a AFN żeby sponsorował za nie potrzeby psiaka..więc prawdopodobnie podpiszemy stosowną umowę o współpracy

Posted

Aga, a komu podlega schron?

U nas np. targowisku miejskiemu, wiec nie mozna robic zadnej darowizny pienieznej, nic.

Klatki sa makabryczne, jak dla królików. Jestem chora.

Posted

fona napisał(a):
Aga, a komu podlega schron?

U nas np. targowisku miejskiemu, wiec nie mozna robic zadnej darowizny pienieznej, nic.

Klatki sa makabryczne, jak dla królików. Jestem chora.

schron jest miasta..zarządzajacymi Ewa i jej mąż...
też nie chcą kasy...chyba, że przez Fundację która będzie kupowała np. rzeczy potrzebne...

Guest Elżbieta481
Posted

To ja wybadam na ,,miau,,czy tam nie ma ludzi z Ostródy i gdyby byli to poproszę aby skontaktowali się z Tobą..Mogę?
Ela

Posted

Aga, czy w tym schronie często dochodzi do adopcji? Czy ktoś promuje te zwierzaki choćby poprzez ogłoszenia, Allegro itp.
Nie mam na razie konkretnego pomysłu, ale jeśli byłyby zdjęcia, mógłbym psiaki wystawiać na aukcjach.
Niestety, póki co nie mam lepszego pomysłu...:shake:

Posted

Aga, dowiedz sie co z tym lyskiem :shake: nie da rady zima. Strony pieknie robi anashar, zapytaj, moze da rade cos zrobic, napisac, potem juz pociagnelybysmy to same.
Czy schronisko ma warunki i mozliwosci leczenia parvo ? (izolatki siakies, przeciez do cholerstwo zarazliwe jak pierun jest), psy saa szczepione? Mow do mnie :placz:

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
Aga, dowiedz sie co z tym lyskiem :shake: nie da rady zima. Strony pieknie robi anashar, zapytaj, moze da rade cos zrobic, napisac, potem juz pociagnelybysmy to same.
Czy schronisko ma warunki i mozliwosci leczenia parvo ? (izolatki siakies, przeciez do cholerstwo zarazliwe jak pierun jest), psy saa szczepione? Mow do mnie :placz:

pzdr
GreenEvil

schronisko nie ma szpitalika...izolują psiaki..u siebie w biurze...:shake:
szczepią psiaki i chwała im za to :modla:
ten szczeniak z parwo to miałam wrażenie że się przełamie...taki chudy, ale pocieszające jest że walnął przy mnie zdrową kupę ;)

szpitalik może będzie budowany

ta sunia bez sierści wygląda fatalnie i chyba tak się czuje bo nie reagowała na moją wizytę...
podobno ma problemy hormonalne i trzeba by ją najpierw wysterylizować...

Posted

carolinascotties napisał(a):
a pieniądze z bazarku - w jaki sposób "kupować potrzebne rzeczy (skoro nie chcą pieniędzy)- czy jest ktoś, kto by się tym zajął?

tutaj nie ma wiekszego problemu, jak sadze - karma z e-sklepow jest z dowozem, oplaty u weteryniarzy mozna robic u weteryniarzy, a sadze, ze z rzeczami typu koce i inne ... no wlasnie... ???
Co z darami fizycznymi?? Aga, dasz rade?

pzdr
GreenEvil

Posted

carolinascotties napisał(a):
a pieniądze z bazarku - w jaki sposób "kupować potrzebne rzeczy (skoro nie chcą pieniędzy)- czy jest ktoś, kto by się tym zajął?

Jeżeli się zgodicie to AFN będzie pośredniczył...a na miejscu już ja...
czyli kasę np. wpłacać na AFN z dopiskiem "schronisko Ostróda" i będziemy pokrywać bieżące potrzeby

Posted

z tego co widziałam przydałyby się napewno porządne budy, deski do wyłożenia tego błota (przynajmniej tymczasowo...miski metalowe czy garnki...

Green muszę dac radę...nie ma wyjścia....bo potrzebują pilnie pomocy...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
schronisko nie ma szpitalika...izolują psiaki..u siebie w biurze...:shake:
szczepią psiaki i chwała im za to :modla:
ten szczeniak z parwo to miałam wrażenie że się przełamie...taki chudy, ale pocieszające jest że walnął przy mnie zdrową kupę ;)

szpitalik może będzie budowany

ta sunia bez sierści wygląda fatalnie i chyba tak się czuje bo nie reagowała na moją wizytę...
podobno ma problemy hormonalne i trzeba by ją najpierw wysterylizować...

ode mnie mozesz im powiedzec, ze na parvo dobrze robi podawanie psu wody z _ocupinka_ gencjany (jak nie chce pic, to strzykawa), i siemienia lnianego.
szpitalik.. moze.. bedzie.. ech :( grunt, ze mysla i odizolowali te chore gdzie - badz.

Sa jakies ogrzewane pomieszczenia?
Jak ze sterylkami?
izoluja sunie od psow?

Aga, zrob zdjecia kotom, wystawie na miau.. jezuniu, jaka bida tam :placz:

pzdr
GreenEvil

Guest Elżbieta481
Posted

Temat na ,,miau,,założony.Może się ktos odezwie..
Gdybyś dala radę i zrobiła zdjęcia kotów +krótka historia to wstawimy temat na miau i tyle.Może ktoś adoptuje koty-choć kilka..
Czy jest tam jakas ewidencja kotów?Jakby potrzebowali kartotek to ja poszukam może coś się znajdzie..
Czy miasto ma jakąś gazetkę?Bo tam by też można zaapelować o pomoc..
Może trzeba ludzi obudzic-zima śpia czy co?
Ela

Posted

GreenEvil napisał(a):
ode mnie mozesz im powiedzec, ze na parvo dobrze robi podawanie psu wody z _ocupinka_ gencjany (jak nie chce pic, to strzykawa), i siemienia lnianego.
szpitalik.. moze.. bedzie.. ech :( grunt, ze mysla i odizolowali te chore gdzie - badz.

Sa jakies ogrzewane pomieszczenia?
Jak ze sterylkami?
izoluja sunie od psow?

Aga, zrob zdjecia kotom, wystawie na miau.. jezuniu, jaka bida tam :placz:

pzdr
GreenEvil

sunie sa osobno, psy osobno

są tam może trzy, cztery pomieszczenia i muszę powiedzieć, że jest tam zimno :(

te koty na zdjeciu to wykastrowane kocury..

problem ze strylizacjami to taki, że własnie nie ma gdzie potem trzymać tych bidul po zabiegu....
poprostu idzie się załamać...

psiak z parwo jezdzi codziennie na kroplowki

Posted

schronisko nie ma kartotek...już obiecałam pomoc przy katalogowaniu psiaków...i kotów
dopiero kupiono jakiś tam komputer i mają dostać jakis program schroniskowy....ale mówię Wam rozmawiałam znimi kilka godzin i widac , że serducha mają wielkie...

Guest Elżbieta481
Posted

Wchodzisz na www.miau.pl
Dział: koci łapci
temat ,,Do kotomaniaków z Ostródy,,

Koci łapci ukazuje się po zalogowaniu
Ela