Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie bardzo wiem, co sie dzieje, czy to Wy podsuwacie Pani coraz to nowe pieski, czy Pani tak z dnia na dzien zmeinia zdanie? przed chwilą chciala MOnę, teraz juz Nuczke, wiem, ze byla tez zainteresowana psiakiem z watku wegrowskiego? Jakos mi to dziwnie wyglada...chyba ze to jest wynik dzialan koordynatorów- to juz sie zamykam i nie wtracam...

Posted

MOna zostaje na DT, który się zakochał na amen...

a która to jest Nuka?...sama się już pogubiłam...i chyba nie ma jej w spisie wątków ostródzkich...

achhh Nuka....zupełnie nie skojarzyłam...ponieważ Nuka miała iśc do adopcji przynajmniej z siostrą a nie osobno...

Posted

neverend napisał(a):
Ja nie wiem, jak to wszystko wygląda, bo usłyszałam to od pewnej pani... to ma być podobno jakiś eksperyment genetyczny - NIE WIEM... wiem tylko,że trzeba ratować szczeniusie, nie można ich skazywać na zagładę... już jedną osobę chętną na szczeniaka mam... POMOCY!!!

Jedna pani drugiej pani...
Dziwnie mi to wygląda. Że niby tak po prostu, w Kortowie, ośrodku akademickim z otwartą dla wszystkich kliniką, robią sobie "eksperymenty genetyczne"?...
Dlaczego akurat beagle?
Dlaczego dokładnie 30?
I skoro to jakieś niby genetyczne eksperymenty, to skąd pewność, że szczeniaki będą do adopcji?
Czy szczeniaki mają być EFEKTEM tych eksperymentów? Czy skutkiem ubocznym?

Chyba warto się zainteresować, jak to jest naprawdę :razz:

Posted

Aga, jak sie cieszę z powodu Mony :))) To wspaniala wiadomosc, chyba gdzies mi przemknela :) I jak fajnie, ze dzieki temu kolejny psiak ma szanse na domek :)))

tez mi ta sytuacja z eksperymentem dziwnie wyglada...te 30 to od jednej suki niby mialoby byc? To chyba niemozliwe, co?

Posted

Bez obawy,

ja się zajmę całą sprawą, dziś zapytam pani o wszystko i dam znać.

Mona pozostaje na tymczasowym na stałe i Pani z Bydgoszczy rozumie,że tam ją bardzo pokochali i że Mona pokochała już to otoczenie. Zrozumiała wszystko dokładnie i nawet sama powiedziała,że już rozdzielić tego nie może. Uważam,że Pani jest bardzo wyrozumiała. Sama też pokochała Monę,ale wie,że musi się pogodzić z jej brakiem. Za to ja nie pozwoliłam na to,by jakiś piesek nie został tam wzięty,więc podsunęłam Pani linki. Pani wyraźnie podoba się Nuka - jedna z jamnisiwatych z trójki rodzeństwa. A więc?

Zobaczymy jak się potoczy cała sprawa...

Posted

Co do tych szczeniaków beagle...

Eksperyment, to taka niby przenośnia - nie rozumiem,ale dla mnie to istna głupota ludzka, mająca na celu sprawdzenie jakiś badań a robieniu krzywdy psiakom. Straszna sprawa,ale przecież trzeba pomóc szczeniakom. Nie zostawimy ich tak. Już mam jedną osobę chętną na szczeniaka, mamy do wiosny dużo czasu,więc... do roboty, trzeba psiaki ratować!!!

Posted

[quote name='yewcia1']Tak nieśmiało gratulujemy Ostródzie - nie wiem czy dotrwam do końca czyli do pólnocy
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=3382

Aga jutro pewnie Pan Marek napisze w ostatnim poście, że prosi o kontakt więc zajrzyj jutro na krakvet, a potem to juz wybór karmy i zakupy:loveu:

nie ma co świętować bo głosowanie jeszcze trwa :)

ale dziękuję jakkolwiek się nie skończy...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
nie ma co świętować bo głosowanie jeszcze trwa :)

ale dziękuję jakkolwiek się nie skończy...

Aga gdzie optymizm?
Życzę wszystkiego dobrego a o północy musimy świętować:loveu:

Posted

yewcia1 napisał(a):
Aga gdzie optymizm?
Życzę wszystkiego dobrego a o północy musimy świętować:loveu:

no właśnie gdzie ten optymizm :hmmmm:

chyba za dużo zmartwień i gdzieś się zgubił, ale ja go zaraz poszukam...gdzieś drań pewnie w kącie albo pod łozkiem się ukrył:evil_lol:

Posted

troche sie gubie ale świetnie że wszystko sie tak pięknie układa:loveu: Mona i wszystko super:D:D:D aha co z sobotą ja bede!!!!!!!!! tylko może mi ktoś powiedzieć ze mnie zawiezie albo ze jest tam autobus???????

Posted

[quote name='yewcia1']Aga wygraliśmy:loveu: :loveu:
Kochani dogomaniacy to dzięki Wam Ostróda otrzyma karmę:loveu: Dziękuje w imieniu psiaków:loveu:
Aga jak się dossasz do kompa to biegnij na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=3382&postdays=0&postorder=asc&start=90 i napisz do Pana Marka bo prosi o namiary - jak coś może Tobie uda się dokonać zakupów w psim sklepie:loveu: Bo wiesz co i dla kogo potrzebne;)

jacieeeeee....ale jak dużo kasy...nie spodziewałam się :loveu:

skontaktuje się najpierw z kierownik schroniska...

ale się cieszę....DZIĘKUJĘ WAM :Rose::Rose::Rose::Rose:
kierownictwo dziękuje :Rose::Rose:

a najbardziej dziękują te bidy nasze Kochane...ostródzkie :iloveyou:

Posted

lidka akurat zasługa w tym moja żadna....(no dobra jeden głos oddany ot i tyle:))

to Ci wszyscy wspaniali ludzie...to Ty, to pozostali...to Mefimej która zgłosiła Ostródę...to akucha, która napisała cudowny tekst...to loozerka która założyła dodatkowy wątek...to hustyna, yewcia które mocno promowały głosowanie...to....WSZYSCY WSZYSCY WSZYSCY....tak bym chciała wymienic wszystkich, ale...nie sposób jednak każdy z nich wie..że te ostródzkie Okruszki właśnie dzięki nim...będą miały odrobinę więcej niż mają (no nie taką odrobinę..)

myślę, że Ewa (kierownik) obejrzy sobie ofertę krakvet-u i zakupi najbardziej potrzebne rzeczy....) pewnie miski blaszane bo tego jak na lekarstwo, trochę karmy...no chyba, że tylko karmę można kupić bo ja nie wiem jak to jest...

to taka duża pomoc...tak wiele pieniędzy....nie mogę się nacieszyć...

najchętniej wycałowałabym Was wszystkich ...normalnie Was Kocham jak nie wiem co :loveu: :evil_lol:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
lidka akurat zasługa w tym moja żadna....(no dobra jeden głos oddany ot i tyle:))

to Ci wszyscy wspaniali ludzie...to Ty, to pozostali...to Mefimej która zgłosiła Ostródę...to akucha, która napisała cudowny tekst...to loozerka która założyła dodatkowy wątek...to hustyna, yewcia które mocno promowały głosowanie...to....WSZYSCY WSZYSCY WSZYSCY....tak bym chciała wymienic wszystkich, ale...nie sposób jednak każdy z nich wie..że te ostródzkie Okruszki właśnie dzięki nim...będą miały odrobinę więcej niż mają (no nie taką odrobinę..)

myślę, że Ewa (kierownik) obejrzy sobie ofertę krakvet-u i zakupi najbardziej potrzebne rzeczy....) pewnie miski blaszane bo tego jak na lekarstwo, trochę karmy...no chyba, że tylko karmę można kupić bo ja nie wiem jak to jest...

to taka duża pomoc...tak wiele pieniędzy....nie mogę się nacieszyć...

najchętniej wycałowałabym Was wszystkich ...normalnie Was Kocham jak nie wiem co :loveu: :evil_lol:

Aga można wszystko kupić tylko miski pewnie drogie bo firmowe, sama w wolnej chwili zajrzyj i popatrz na oferte - zawsze możesz coś doradzić;)

Posted

można kupić wszystko :loveu:
ja zamowilam nawet obcinacze do pazurkow :)
i jak bedziecie zamawiac to do worka 15 kg suchej karmy poproscie o pojemniki ( gratis :)
a tak na prawde to polecam ten sklep wspanialy kontakt i doradztwo :loveu:

Posted

Aga, można kupic wszystko :) A co do karmy- to nie wiem, czy pamietacie, ze macie 300 kg puriny dog chow na molosach...tam tez glosowanie sie chyba juz skonczylo :), jesli udaloby sie szybko to odebrac, to na krakvecie mozna inne braki uzupełniac :)