Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

loozerka napisał(a):
Aga, można kupic wszystko :) A co do karmy- to nie wiem, czy pamietacie, ze macie 300 kg puriny dog chow na molosach...tam tez glosowanie sie chyba juz skonczylo :), jesli udaloby sie szybko to odebrac, to na krakvecie mozna inne braki uzupełniac :)

A ja zapomniałam o konkursie na molosach, więc w krakvecie można miski i nie wiem co tam jeszcze trzeba śmiało kupowac:loveu:

Posted

neverend, matusz dam Wam adres mail-owy do gazety ostródzkiej ...tam będziemy wysyłac zdjęcia psiaków do kącika adpcyjnego..

narazie wysłałam Padusia i Marcela...

później wyślę Wam adres na priw...

wysyłajcie zdjęcia psiaka (chyba za dwa) i kilka zdań o psie.

i dawajcie mi znać jakie psy wysłaliście...wyślijcie teraz po dwa (matusz dwa i never dwa)....i napiszcie mi na priw które daliście...
żebym nie zdublowała w razie czego...

zdjęcia musimy wysłać maksymalnie do wtorku...

może Kleosia....sam został ze szczeniaków...:(..

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
neverend, matusz dam Wam adres mail-owy do gazety ostródzkiej ...tam będziemy wysyłac zdjęcia psiaków do kącika adpcyjnego..

i dawajcie mi znać jakie psy wysłaliście...wyślijcie teraz po dwa (matusz dwa i never dwa)....i napiszcie mi na priw które daliście...

Oki Aguś,ale teraz zmykam do pracy... do moich dzieciaków na zajęcia teatralne. Ale wieczorkiem powysyłam - tylko prześlij adres!!
Na razie prześlę Kleofasa i może Dzikuska???

Posted

Aga_Mazury napisał(a):

Oki Agnieksza, tylko ja nadal jeszcze nie mam maila na priv.... Ja wysle Larysę i Rubi:) Aga, a co z Doris, wiesz cos wiecej juz ?? Co robimy sprawie pani z Bydgoszczy i Samberem, czekam na kontorle przedadpocyjna, która ma sie odbyc z tego co wiem jutro- Estera ma isc.

P.S A mnie zwala z nóg choroba....:shake: Mam nadzieję, że do jutra stane na nogi.. Aga czy jutro jedziesz do schronu? jak tak to moge sie w razie czego zabrac z Toba ?? :lol::p

Posted

hura hura hura!:BIG::BIG::BIG: ale fajowo:laola::laola::laola: ja jutro będe w schronie tylko nie wiem może mnie ktoś zabrać ze sobą???????? byłoby super...
:painting::Dog_run::Dog_run::Dog_run::kociak:

Posted

Jutro zbiórka pod domem moim czy Marty (jak kto woli) o godzinie 8.30 ponieważ o 8.45 odbieramy jeszcze z dworca Anię z Olsztyna (od kotów;))
i nie ma żadnych spóźnień ;) bo się nie wyrobimy...

co do Doris odpisałam Pani tyle ile wiedziałam, jeszcze jutro żebyśmy nie zapomnieli podpytac Ewę o nią, pani bardzo zależy o to czy toleruje koty a tego raczej nie sprawdzimt tak, żeby mieć pewnośc na 100%

co do Sambra czekamy na relację z wizyty przedadopcyjnej i wtedy będziemy wiedziec wszystko (no prawie)...

Posted

AniaB napisał(a):
i nie zapomnijcie proszę zaglądnać do POLI prawdziwej cairn terrierki!!!!:lol:

Ania conajmniej połowy psów z wystawionych na dogo pewnie nawet nie zobaczymy....jak i wielu jeszcze nie wystawionych..niektórych to nawet jeszcze nigdy nie widzieliśmy....
Pola, Pola....przepiękne masz imię...najpiękniejsze...(Polo to imię mojego colaka :evil_lol: )...

Posted

no wiem, wiem
ale jakbyście PRZYPADKIEM przechodzili koło jej boksu to wiesz - szybkie spojrzenie - jest tatuaz - nie ma tatuazu
i juz idziecie sobie dalej za swoimi sprawami...:evil_lol:

Posted

:shake::shake::-(:-(:-(

Na teraz to raczej nie bede mogl jechac do schroniska ;( mam 38 stopni goraczki.... ;( bardzo zaluje tego, ale coz... nic nie poradzisz... jak rano bede sie dobrze czul to bede o 8.30. Bardzo zaluje tego jesli nie pojade :( do moich dogo kochanych, jak mnie nie bedzie to wymiziajcie wszystkie ode mnie.

P.S Aga, ja nadal nie dostalem maila do gazety na priv... czekam!

Posted

matusz i na razie nie dostaniesz tego mail-a :eviltong:

bo chyba jednak najpierw musi pójść do gazety Łyska nasza ...

więc jeszcze ją postaram się wcisnąc...ok?

Matusz to zdrowiej ...szkoda...bo to jednak o jeden mniej psiak na spacerze...(a wychodzi ich i tak tylko kilka) no i zdjęć mniej....ale zdrowie najważniejsze...więc się lecz :)

AniaB jak mnie cieszy Ciotka, że tak dbasz o swoją podopieczną dogową :calus: o rasowego jakby nie było i to jak rzadko spotykanego...

Posted

hejo;)
z dzisiejszej wizyty w schronie kilka nowych fot....

wstawiam te zdjęcia tutaj:

-------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------

Posted

Piekne te psy...ale boksy przerazliwie malutkie :-( serce sie kroi patrzac na te biedactwa...dobrze, ze jestescie tam na miejscu i tak duzo juz sie wydarzylo.

Aga, czy mozesz mi napisac, jesli wiesz, ile kosztowala ta buda dla Ernesta? Piekna jest :p

Posted

kurde szkoda ze nie wzieli Doris, a czemu im proponowalas Doris? i czemu sie nie zdecydowali na nia?

To wyglada na to ze ze szczeniaczkow został tylko Kleoś :(:(:-(:-(:shake::shake:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Piekne te psy...ale boksy przerazliwie malutkie :-( serce sie kroi patrzac na te biedactwa...dobrze, ze jestescie tam na miejscu i tak duzo juz sie wydarzylo.

Aga, czy mozesz mi napisac, jesli wiesz, ile kosztowala ta buda dla Ernesta? Piekna jest :p

już Ci pisze bo wiem ile kosztowała...mam fv do zapłacenia ;)

z Vat bedzie to 353,80 (netto 290 zł)...
w sumie ja prosiłam dodoatkowo o obicie wejścia blachą...i ta opcja kosztuje dodatkowo 15 zł ale widzę, że pan nam nie policzył....

naprawdę ładna ta buda? :cool3:

Matusz proponowałam im Doris bo okazuje się, że Doris to młodiutka jest..może nawet nie ma roku...więc chciałam, żeby wzięli Królewną bo wiadomo, że puchaty szczeniak ma większe szanse na adopcje niż ona :(... a ona taka wystraszona ...cięzko ją z budy wywołać...chciałaby podejśc, ale się boi innych psów....jedna pani zastanawiała się nad Szilą ale córka nie chciała...i w końcu wzięli szczeniaczka

Posted

neverend napisał(a):

Mona pozostaje na tymczasowym na stałe i Pani z Bydgoszczy rozumie,że tam ją bardzo pokochali i że Mona pokochała już to otoczenie. Zrozumiała wszystko dokładnie i nawet sama powiedziała,że już rozdzielić tego nie może. Uważam,że Pani jest bardzo wyrozumiała. Sama też pokochała Monę,ale wie,że musi się pogodzić z jej brakiem. Za to ja nie pozwoliłam na to,by jakiś piesek nie został tam wzięty,więc podsunęłam Pani linki. Pani wyraźnie podoba się Nuka - jedna z jamnisiwatych z trójki rodzeństwa. A więc?

Zobaczymy jak się potoczy cała sprawa...

nie miałam dostępu do dogo przez jakiś czas, przedzieram sie przez wątki i wiedze że było jakieś zainteresowanie Nuczką, czy cos widomo w tej sprawie???????

Posted

lon_cia napisał(a):
nie miałam dostępu do dogo przez jakiś czas, przedzieram sie przez wątki i wiedze że było jakieś zainteresowanie Nuczką, czy cos widomo w tej sprawie???????

Pani z Bydgoszczy zdecydeowała sie na Sambera :)

Posted

a ja w związku z tym, że jeden mój wątek zakończył się dziś szczęsliwie tzn. właściciel odnalazł psa (amstafa) to pozwolę sobie Wam przedstawić psiego staruszka, który ma około 10-12 lat. Na imię dostał Czester (piszę fonetycznie)...

jest to psiak przywiązany w Wigilię do bramy schroniskowej...

wspominałam już o nim kilkakrotnie jednak cięzko było go sfotografować...dziś zabraliśmy go na spacer....
z jego wpółtowarzyszem z klatki...

never mówi, że ładnie chodzi na smyczy, wcina ciasteczka (sama go poczęstowałam) jest bardzo wdzięcznym psiakiem...troszkę chudzina

Posted

Tak tak potwierdzam. Chester to naprawdę łagodny piesek (mix cocer spaniela jak mnie oko nie myli). Nie szarpie się na smyczy, po prostu widać,że był psem typowo domowym. Szkoda,że przez ludzką głupotę ( to to w Wigilię) został podrzucony pod schron...na nieszczęśliwą starość...