neverend Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Hej Wujkowie i Cioteczki!! Któż pomoże w ostatnich wątkach?:razz::razz: Czekają: amstaffek - ~Zefir~ [SIZE=2]sunia z budy - staruszka - [SIZE=4]~Isia~ [SIZE=2]szczeniak z kojca Ernesta - [SIZE=4]~Figo~ [SIZE=2]i sunieczka "oddana" - [SIZE=4]~Kala~ Quote
supergoga Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 neverend napisał(a):Uwaga!!! Oprócz Mony jest jeszcze jedna ważna sprawa... Na wiosnę, w Olsztynie ma przyjść na świat 30szczeniaczków rasy beagle... Kortowo robi bowiem jakiś eksperyment genetyczny - głupota,ale coż pomóc trzeba. Szukam już domków dla psiaków, bo chcą je uśpić. Pieski nie będą miały rodowodu,ale będą rasowe... No i oczywiście do oddania, nie kupienia... Cooooooo - ja chyba źle czytam. Czy to żart czy co. Kto robi eksperymenty na żywcu i to takim kosztem? Zaraz mnie cus niecus trafi na miejscu! Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 never jeszcze jest On-ka...no chyba, że gdzies przeoczylam jej wątek mała sunia szczeniaczek to będzie raczej wikszy psiak i jest tak samo kudłata jak ta okruszynka co były jej tu zdjęcia... neverend 30 szczeniaków na wiosnę...to wychodzi, że sunia jest dopiero co chwilę w ciązy...skoro na wiosnę...to skąd już wiadomo, że będzie 30 szczeniaków...to sprawdzona informacja? Quote
AniaB Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 watek Pudelka Tajsonka http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2985211#post2985211 czy macie jeszcze jakieś dodatkowe informacje na jego temat? Quote
AniaB Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 A tu Polcia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2985401#post2985401 Równiez jakieś informacje by sie o niej przydały... Quote
justynavege Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Aga_Mazury napisał(a):never jeszcze jest On-ka...no chyba, że gdzies przeoczylam jej wątek mała sunia szczeniaczek to będzie raczej wikszy psiak i jest tak samo kudłata jak ta okruszynka co były jej tu zdjęcia... neverend 30 szczeniaków na wiosnę...to wychodzi, że sunia jest dopiero co chwilę w ciązy...skoro na wiosnę...to skąd już wiadomo, że będzie 30 szczeniaków...to sprawdzona informacja? dramat :( ale skoro to poczatek ciaży to moze sterylka aborcyjna lepsza niż usypianie narodzonych szczeniat ( chociaż to i tak wybór miedzy dżumą a cholerą :( ) a swoja droga za takie eksperymenty to powinno kilka latek grozić w kamieniołomach :mad: :placz: Quote
neverend Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ja nie wiem, jak to wszystko wygląda, bo usłyszałam to od pewnej pani... to ma być podobno jakiś eksperyment genetyczny - NIE WIEM... wiem tylko,że trzeba ratować szczeniusie, nie można ich skazywać na zagładę... już jedną osobę chętną na szczeniaka mam... POMOCY!!! Co do Mony - nie jedzie do Bydgoszczy, bo w domu tymczasowym u mojej kolażanki na przedmieściach wszyscy się w niej zakochali i nie chcą jej oddać. Zostaje tam - ma tam podwórko, koleżanki, no i babcię, która ją tak mocno pokochała,że zaraziła cały dom. Ale Pani z Bydgoszczy chce nadal pieska - może Szila? Może Ritka? Pani już czeka na wiadomości...:multi::multi::multi: Zapomniałam o On-ce? Ojeju, bidunia moja... niech będzie ~Stella~ Quote
AniaB Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 no to ja jeszcze przypomnę o poli - moze Pani z bydgoszczy chciałaby Polcie? Quote
AniaB Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 aha i jeszcze jedno - bo nie wiem jak teraz to rozwiazac zeby nie było zamieszania dziewczyny na wątku polci podały namiary na osobę z jednego z portali poszukujacą psiaka - mixa PONa czy ja mam wysyłac zdjecia polci do potencjalnych zainteresowanych czy mam tylko prowadzic wątek? niestety słabą stroną tego rozwiazania jest to, ze ja o psiaku pewnie nigdy nie bede umiała nic powiedzieć (z racji odległosci nie mam szans odwiedzic polci i tajsona osobiscie) czy mam napisać ja, przesłać zdjecia i podac Twój aga telefon? Quote
neverend Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 AniaB napisał(a):no to ja jeszcze przypomnę o poli - moze Pani z bydgoszczy chciałaby Polcie? Właśnie wyslalam jej link!! Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 AniaB napisał(a):aha i jeszcze jedno - bo nie wiem jak teraz to rozwiazac zeby nie było zamieszania dziewczyny na wątku polci podały namiary na osobę z jednego z portali poszukujacą psiaka - mixa PONa czy ja mam wysyłac zdjecia polci do potencjalnych zainteresowanych czy mam tylko prowadzic wątek? niestety słabą stroną tego rozwiazania jest to, ze ja o psiaku pewnie nigdy nie bede umiała nic powiedzieć (z racji odległosci nie mam szans odwiedzic polci i tajsona osobiscie) czy mam napisać ja, przesłać zdjecia i podac Twój aga telefon? możesz.... tylko jakby dało radę to takiego maila gdybyś przesłała mi kopię albo do mojej wiadomości, żebym wiedziałą co w nim było jakby sie pytali "a pani napisała;) neverend Szila nie jestem przekonana, że do domu 1,5 rocznego dziecka by się nadawała...ona zadziora jest... Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Aga nie wiesz jaka jest tak do konca szila !!! niegdy jej nie wyprowadzalismy wiec.... zadziorna to jest do psow, nie wiesz jak do dzieci.... !! Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 matusz5 napisał(a):Aga nie wiesz jaka jest tak do konca szila !!! niegdy jej nie wyprowadzalismy wiec.... zadziorna to jest do psow, nie wiesz jak do dzieci.... !! no wlaśnie...o to dokładnie chodzi.... nie wiesz!!!! Quote
AniaB Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 to ja jeszcze ponudzę o polcie - powklejałam ja na przygarne psa (kudłacze maja powodzenie jak widze) tylko ja nie wiem jakiego ona jest wzrostu:placz: powklejałam tam gdzie chcieli mała lub srednia (na taką mi ze zdjeć wyglada) - ale poprawcie mnie jak sie myle.. aga - maila bede pisać jutro - oczywiscie ze dostaniesz w kopii!!! Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 w osobte wyjdziem z szila na spacer, musimy, tylko tak ja poznamy ! ja bym bardzo chciał z nia wyjść, wtedy wiecej o niej bede wiedzial Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 oczywiście, że jest Kochana....i to nie ulega wątpliwości.... jednak jak narazie nie mamy możliwości stwierdzenia, że Szila czy inny psiak lubi dzieci... domek nie jest na miejscu...i nie można ryzykować wożenia psa w tą i w tamtą... są pewne reakcje, które mogą conajmniej zastanawiać co do psa...Szila jest bardzo żywiołowa, szczekliwa i zaczepna wobec psiaków...co oczywiście nie oznacza, że nie kocha dzieci.... ale skoro uważacie, że wzięcie jej na spacer odpowie Wam na pytanie czy ona lubi dzieci to sorki, ale albo ja czegoś nie rozumiem...ale poprostu odpadam ... Quote
neverend Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 AniaB napisał(a):to ja jeszcze ponudzę o polcie - powklejałam ja na przygarne psa (kudłacze maja powodzenie jak widze) tylko ja nie wiem jakiego ona jest wzrostu:placz: powklejałam tam gdzie chcieli mała lub srednia (na taką mi ze zdjeć wyglada) - ale poprawcie mnie jak sie myle.. aga - maila bede pisać jutro - oczywiscie ze dostaniesz w kopii!!! sunia jest mała, do półłydki... Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 matusz5 napisał(a):w osobte wyjdziem z szila na spacer, musimy, tylko tak ja poznamy ! ja bym bardzo chciał z nia wyjść, wtedy wiecej o niej bede wiedzial nie wiem czy wyjdziesz z szilą na spacer...po pierwsze nie wiadomo czy Doris lub inna suczka z jej klatki nie jest na kwarantannie...to Ewa wie..i czy bedzie tylu wolontariuszy, żeby je wszystkie wyprowadzić... Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Aga, myśle, że zbyt pochopnie oceniasz Szile... ale to twoja opinia i szanuję ją, pamiętaj, że pies inaczej zachowuje sie w stadzie, w klatce, niż na spacerze czy juz w domu... nie można jej tak odrazu skreslac. Quote
neverend Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Aga_Mazury napisał(a):oczywiście, że jest Kochana....i to nie ulega wątpliwości.... jednak jak narazie nie mamy możliwości stwierdzenia, że Szila czy inny psiak lubi dzieci... domek nie jest na miejscu...i nie można ryzykować wożenia psa w tą i w tamtą... są pewne reakcje, które mogą conajmniej zastanawiać co do psa...Szila jest bardzo żywiołowa, szczekliwa i zaczepna wobec psiaków...co oczywiście nie oznacza, że nie kocha dzieci.... ale skoro uważacie, że wzięcie jej na spacer odpowie Wam na pytanie czy ona lubi dzieci to sorki, ale albo ja czegoś nie rozumiem...ale poprostu odpadam ... Nie ma co gdybać, trzeba sprawdzić wszystkie możliwości, aby mieć pewność...wszystko jest ważne... :) Zobaczymy co Pani na to:) Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 mysle ze wyjde, kwarantanna trwa 14 dni, a juz minelo dla szili te 2 tyg, miejmy nadzieje ze sie uda Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 a poza tym trzeba tez jej dac szanse na spacer, a nie tylko caly czas te same dogo wychodza... Quote
Aga_Mazury Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 matusz żle się rozumiemy...ja żadnego psa nie skreślam (z tego co pamiętam to nawet ja pokazałam Ci Szilę jaka jest super :eviltong: ) ...ja w przypadku Szili i 1,5 dziecka zalecam ostrożnośc w podejmowaniu decyzji...a to spora róznica...bo nie napisałam, że ona absolutnie się nie nadaje...:) zresztą w przypadku każdego psa o którym wiemy niewiele musimy być ostrożni... to, że np. Paduś jest radosny na spacerach i szczęsliwy...nie znaczy, że nadaje się do domu z dziećmi...można spekulować na ten temat, ale ja bym ręki za to nie dała sobie obciąć...a staram się tego psiaka poznać od jakiegoś już czasu... co do wychodzenia tych samych psów... zdajesz sobie sprawę, że one czekają teraz na te spacery... ja z Padusiem o ile będzie to możliwe będę wychodzić przy kazdej mojej wizycie...Nero miał operację poważną i potrzebuje ruchu na tą łapę więc spacery wskazane (raz w tygodniu to naprawdę nie dużo i tak) więc skoro Nero to i Gałka... a reszta psiaków przeciez była inna teraz a wcześniej... ciągle jest niestety za mało wolontariuszy...i cięzko ten fakt "przeskoczyć"... ja w kazdym razie życzę Wam powodzenia w adopcji dla p. Agnieszki :) i dobrania odopwiedniego psiaka :) Quote
Matusz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 ja podchodzę do tego z ostrożnością, dlatego chce wszystko sprawdzic i rozwiac wszelkie watpliwosci w sobote, a Szilę ja sam zauwazylem te pieknosci:loveu: Quote
Recommended Posts