loozerka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 no to faktycznie, jesli nie mozesz sama, to jest to spory problem, bo trzeba dograc dwie osoby. A rozklad dalam, bo ja nie mam pojecia, czy znasz sie na pociagach, nie kazdy z nich korzysta, nie kazdy zna rozkłady. To miala być pomoc. Quote
neverend Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 loozerka napisał(a):no to faktycznie, jesli nie mozesz sama, to jest to spory problem, bo trzeba dograc dwie osoby. A rozklad dalam, bo ja nie mam pojecia, czy znasz sie na pociagach, nie kazdy z nich korzysta, nie kazdy zna rozkłady. To miala być pomoc. Wiem, wiem, przepraszam - może to zabrzmiało dziwnie... Dziękuję Ci mocno, naprawdę... Z chęcią bym sama pojechała z Moną, ale cóż... będę szukać. MOCNOOOOOOOOOOOOO dzięki za zaangażowanie Ciotko. Myślę, że Mona podskakuje z radości i na pewno się nam odwdzięczy swoją miłością i zaufaniem... :) jeszcze raz dzięki... Matusz, baner dla Ciebie!!! Quote
loozerka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 takie najsensowniejsze polaczenie to jest o 13.54 z ostródy, w bydgoszczy pociag jest o 17.25, a powrót o 18.33 z bydgoszczy i o 21.27 w Ostródzie. Byłaby godzina na zapoznanie psa z panią przy osobie dowożacej.. Kurcze, gdyby nie fakt, ze ja do samej ostródy mam 2 h drogi i z powrotem tez tyle samo muszę jeszcze jechac sama bym psa dowiozła. Ale z pracy sie nie zwolnie, akurat taki okres, ze musze być do 15 codziennie, a po pracy jest to niemozliwe, bym sie wyrobila... Ale to naprawde proste połaczenie, pociagi nie sa przepełnione, podróz nie bedzie mecząca...ludziska, kto pomoze? A może Pani wyjechałaby po sunie do Torunia, bez przesady, to godzina drogi, a zawsze dla kogoś, kto by ja wiozł z ostródy byloby to 2 godziny mniej podrózy...wtedy mozna byloby dobrac jeszcze korzystniejsze połaczenie - o 15 z Ostródy. O 21 mam ostatnie połaczenie z Olsztyna do siebie Quote
loozerka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 tylko tak teraz do mnie dotarło...to ten dom nie jest sprawdzony? Bo w poscie, w ktorym piszesz o wstawieniu suni na transportowy piszesz "o ile to bedzie dobry dom"? Quote
neverend Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 loozerka napisał(a):tylko tak teraz do mnie dotarło...to ten dom nie jest sprawdzony? Bo w poscie, w ktorym piszesz o wstawieniu suni na transportowy piszesz "o ile to bedzie dobry dom"? no właśnie, nie sprawdzony. Jutro ma się zgłosić do tej Pani wolontariuszka z Bydgoszczy i ocenić warunki. Jak wyda pozytywną opinię, to sunia jedzie. Wiesz jest jeszcze pociąg z przesiadką o 11.24 z Ostródy, potem 14.38 z Torunia do Bydgoszczy a z Bydgoszczy wtedy o 17.30 powrót... Kurczę, gdybym tylko była w stanie, to bym sama ją zawiozła, kurczę....Jest też autobus,ale dla psiaka to katorga... Czekam na jakieś info, może ktoś się zgłosi... Apropos, ja muszę tej osobie powierzyć umowy, które podpisuje Pani, jedną z nich zatrzymuje dla siebie, a dwie wracają do mnie i do schroniska...Ojeju - odpowiedzialność!!! Quote
tanitka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 wyżełkę o smutnych oczach wstawiłam już na fora wyżłowe i na allegro, jeśli jest więcej jej zdjęć to poproszę [email protected] :lol: Quote
neverend Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='tanitka']wyżełkę o smutnych oczach wstawiłam już na fora wyżłowe i na allegro, jeśli jest więcej jej zdjęć to poproszę wyzel@poczta,onet.pl :lol: wysyłam zdjęcia, a w adresie nie ma błędu przypadkiem?? poczta. onet.pl, a nie przecinek....? Quote
tanitka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [email protected] - kropka oczywiście:lol: Quote
neverend Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='tanitka'][email protected] - kropka oczywiście:lol: juz poszly fotki...niestety tylko dwie.... dzieki Cioteczko za pomoc:) Quote
Camara Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Podhalanka Bianka jest już na allegro i na Servisie OP. Jeżeli sytuacja zrobiłaby sie krytyczna... to alarmujcie. Będę szukać wyjść awaryjnych :cool1: Quote
Aga_Mazury Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Camara bardzo Ci dziękuję :calus:... a wątek na dogo też zakładać?...czy mogłabyś? :oops: ja poprostu już nie daję rady...a nie sztuka załozyć wątek i nawet do niego nie zaglądać...jesli nie dasz rady...poszukamy kogoś...także śmiało możesz odmawiać..:) Quote
AniaB Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 ja sie zgłaszam tez do założenia wątku - kto jest jeszcze do wyboru? Quote
loozerka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ja własnie tak chcialam powiedziec, ze nie ma co za dużo watkow zakłądac, lepiej kilka, ale takie o ktore wszyscy ostródzianie beda dbac niz kilkanascie-dziesiat, ktore są podnoszone potem raz na kilka dni. Tym bardziej, ze warto potem o psiaku cos nowego napisac, jak sie sprawuje w schornisku, a jak za duzo bedzie takich watkow, nikt nie bedzie w stanie tego opanowac. Chyba dobrze byloby wybrac kilka takich psiakow z super szansami na adopcje- takie watki szybko schodza i kilka takich, ktore w schronisku wielkich szans nie maja. Widzę, ze taka praktykę mają dziewczyny, ktore od dawna sa wolontariuszkami w schroniskach i jest to metoda skuteczna Quote
Aga_Mazury Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 loozerka cały problem tkwi w tym...że ja nie umiem wybrać które psiaki mają mieć wątki a które nie...wydaje mi się, że ich nie wybierając nie daje im szansy ...a czy one są gorsze??? dlatego prosze o pomoc w zakładaniu wątków i opiekę nad nimi bo ja to rozumiem jako wklejanie też ogłoszenie w rózne miejsca w sieci...lub znalezienie kogoś kto to potrafi...itd...czyli tzw. pełny patronat ;) pewnie, że masz rację...masz..masz, ale tak...cięzko mi na sercu... AniaB jest jeszcze ON suczka, Tajson, kudłata młodziutka (opisana jako 18 miesięczna przy zdjęciach), stara sunia z budy (nie wiem czy aby są jeszcze jakieś jej zdjęcia bo to jedno to za mało bo odwrócona tyłem)..., jest ten psiak opisany jako amstaff 2, sunia opisana jako sunia bardzo kochana i oddana, szczeniak (który jest na wybiegu z Ernestem) i to chyba wszystkie, które czekają na wątki... musimy chyba przystopować...bo faktycznie nie ogarniemy wszystkiego... jest jeszcze podhalanka...nie wiem czy Camara da radę założyć jej wątek czy nie.. Quote
loozerka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Wiem, Aga, ze to ciezkie, widzisz, ja juz wczoraj zaczełam pisac tego posta, ale zrezygnowalam, bo dokładnie o tym pomyślalam-jak wybrac? Tyle, ze pomyslalam, ze zalozenie zbyt duzej ilosci watkow moze spowodowoac, ze zadnemu z tych psiakow sie nie pomoze, bo nikt nie bedzie w stanie opanowac takiej ilosci.. Myśle, ze to kwestia wprawy, by wiedziec, jak najlepiej psiakom pomoc :) Quote
Camara Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='Aga_Mazury'] ... jest jeszcze podhalanka...nie wiem czy Camara da radę założyć jej wątek czy nie.. Założyłam Biance wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2956717#post2956717 tylko, że... nowych informacji o suni mieć nie będę - jakby nie było jestem chyba z 600 km od niej :cool1: nie bardzo wiem, jak "trzymać" taki wątek... z zasady nie uprawiam zbędnego gadania i nie hopam :roll: Na pewno zajmę się promocją małej w necie. Przynajmniej w tych miejscach, skąd bywa jakis odzew. Poproszę zaprzyjaźnione hodowle o umieszczenie suni na swoich stronach. Czy w tamtym rejonie jest możliwość ogłoszeń "drukowanych" w jakiejś lokalnej gazecie? Quote
AniaB Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 aga ja moge załozyc wątek tajsonowi albo tej małej 18 - miesiecznej suni ale poniewaz ja też jestem daleko - nic o tych psiakach nie wiem i pewnie sie nie dowiem... ewentualnie tyle co Wy mi bedziecie mogli przekazac czy zdjecia tajsona i suni (ona bidulka nawet imienia nie ma) sa tylko pojedyncze...? i czy w ogóle - wobec sugestii loozerki - zakładac te wątki? Quote
neverend Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Loozerka ma trochę racji - przyznam szczerze, ale dla takich psiaków to szansa, by je świat zobaczył... zaraz moja droga prześlę foteczki....:) Quote
AniaB Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 to ja założe te dwa wątki - małej suni i tajsona... a sunia jak ma mieć na imie? jakieś propzycje, zyczenia...? Quote
Aga_Mazury Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 myślę, że skoro im jeszcze "obiecaliśmy" to załóżmy te wątki....ja jak najbardziej będę inf najświeższe wstawiac na wątki...never i matusz zapewne też... a teraz od soboty poprostu będziemy robić fotki i sobie je "katalogować" na przyszłość...wstawiając po jednej na wątek ogólny Ostródy... Aniu never i matusz robią zdjęcia gdyż ja mam aparat do d..... tzn. nawet go nie mam bo pożyczony... macie więcej zdjęc Tajsona lub 18 miesięcznej suni? Marta ja cały czas czekam na sygnał z Bydoszczy..nic nie wiem nadal..odrazu dam Ci znac jak coś... Quote
Aga_Mazury Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 AniaB napisał(a):to ja założe te dwa wątki - małej suni i tajsona... a sunia jak ma mieć na imie? jakieś propzycje, zyczenia...? Aniu zostań matką chrzestną "pełną gębą" i nadaj jej imię :) Quote
neverend Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 A więc TAJSON - trafił do schroniska kilka lat temu, bo jego pani szła na operację i go zostawiła... już po niego nie wróciła. Ma chyba z 4-5 lat... więcej fotek dokleję na wątku... 18-miesięczna sunia POLA - została jakiś czas temu (może z pół roku temu) zabrana z interwencji z jednego z ostródzkich osiedli, przypuszczam,że z rodziny patologicznej. :( biedaczka... Nie jestem pewna, ale ta cała akcja z zabraniem jej do schronu byla chyba całkiem przypadkowa, bo pracownicy schroniska przyjechali po innego psa i zabrali wtedy też właśnie i ją... Dzięki wielkie za pomoc... Quote
neverend Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Aniu zostań matką chrzestną "pełną gębą" i nadaj jej imię :) Już mają imiona, tylko "oddana sunia" nie ma i ta staruszka z budy...aha i pan amstaff.... Quote
loozerka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ale fajne kudłaczki...super psiaki do matamorfoz, troche szamponu, szczotki, nozyczek, a do tego morze miłosci i spod takich rozczochranców wychodza szalenie szlachetne i eleganckie zwierzątka :) Quote
neverend Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Aga_Mazury napisał(a): Marta ja cały czas czekam na sygnał z Bydoszczy..nic nie wiem nadal..odrazu dam Ci znac jak coś... Ja też...i jak na razie cisza.... hmmm... mam nadzieję,że Seba jutro pojedzie z Mona.... Quote
Recommended Posts