Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mtf zalesie napisał(a):
ja nie mam problemu z wzieciem psa z celestynowa bo
-nie biore rasowych/poza tymi w wieku conajmniej srednim/ tylko kundle,
-nie mam problemu z placeniem jak biore psa ze szczepieniami i po sterylce/kastracji.
-nie biore szczeniakow przed sterylka/kastracja.

dziwne prawda...

Nie, dziwne jest to że w takiej sytuacji odmawia się komuś adopcji z powodów dość wydumanych. Jest wolontariat, można psiaka sprawdzić poadopcyjnie i dopilnować sterylki (o ile o to chodziło).

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mtf zalesie napisał(a):
ja nie mam problemu z wzieciem psa z celestynowa bo
-nie biore rasowych/poza tymi w wieku conajmniej srednim/ tylko kundle,
-nie mam problemu z placeniem jak biore psa ze szczepieniami i po sterylce/kastracji.
-nie biore szczeniakow przed sterylka/kastracja.

dziwne prawda...

Bo ty dziwna jesteś .

Posted

To smutne , że niektóre organizacje nazywające się pro zwierzęce stają się karykaturami w pogoni za pieniędzmi i tanim poklaskiem i , że dobro zwierząt jest tak naprawdę dla nich już drugorzędne .

Psy i ich problemy są dla nich już tylko narzędziem dla zdobycia kasy .

Posted

zenobiusz flores napisał(a):
To smutne , że niektóre organizacje nazywające się pro zwierzęce stają się karykaturami w pogoni za pieniędzmi i tanim poklaskiem i , że dobro zwierząt jest tak naprawdę dla nich już drugorzędne .

Psy i ich problemy są dla nich już tylko narzędziem dla zdobycia kasy .

a może do cholery pokażesz na co Ciebie stać, załóż fundacje (to nie problem) i zrób coś a nie wypisujesz durnoty nie mające sensu

Posted
Posted

Sylwia, dzięki za link do stronki, fajny pomysł. Coraz bardziej podoba mi się to co robią dla tego schroniska ludzie zaangażowani w sprawę pomocy dla psów.

a tymczasem proszę, może macie jakieś pomysły dla tych trzech jeszcze szczeniaków: http://www.dogomania.pl/threads/203072-trzy-wyrzucone-psiaki!pilne-DT-DS!!! psy zostały wyrzucone w obszarze działalności Korabiewic, mają załatwione miejsce w innym schronisku, ale to nie jest rozwiązanie. Jedni wyciągają psy ze schronów, a inni muszą oddać, więc takie mętne koło. Proszę pomóżcie, może jakieś pomysły, tymczasowe rozwiązania.

Posted

dycha napisał(a):
a może do cholery pokażesz na co Ciebie stać, załóż fundacje (to nie problem) i zrób coś a nie wypisujesz durnoty nie mające sensu

daj spokój - niejaka zenobiusz mądrzy się wszędzie z tym samym skutkiem - zerowym w treści, pisanie dla pisania, wszędzie irytuje czytających, taka osoba po prostu, najmądrzejsza w świecie całym

Posted

chyba jednak dzieje się wiele dobrego dla tego schroniska ze strony wolontariuszy, psy pokazywane są z dobre strony, ładne zdjęcia, jest pod wrażeniem, ale to już pisałam :)

Sylwia a Ty bywasz w Celestynowie? kojarzysz może psiaki z biura?

Posted

no tak prawda, ale mieszkała tam taka suczka kudłata, średniej wielkości, taka bardzo miziasta, czarno płowa, na stronce swego czasu była oznaczona jako Figa, nie dostaliśmy jej dlatego, że miała jechać do Niemiec, ciekawe czy pojechała.

• 3 weeks later...
Posted

Gdyby ktoś chciał pomóc, to w Celestynowie co tydzień są zajęcia z psami. Spotykamy się o 10:30 przy bramie schroniska.
Potrzebujemy też sponsora,który mógłby ufundować 10 smyczy o długości 1,5-2 metrów. Mogą być zwykłe, parciane. Przydałyby się też obroże, bo w schronisku psy nie mają obroży, niestety.

• 2 weeks later...