Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczna jest, rzeczywiście. Na razie nie będę jej dalej obcinać, bo nie wiem jak, zresztą tak jest jej do twarzy. Gapcia jest bardzo ruchliwa i nie mogę poradzić sobie z maleńkimi kołtunkami na łapach - może przy sterylizacji, w narkozie jej to wytnę szybciutko.
Oduczam Gapcię skakania na człowieka, a uwielbia to robić. Po prostu biega dookoła i co chwila manifestuje swą obecność skokiem (taaa, wychodzę z nią na spacery w starych spodenkach). Odstraszam pannicę gałązką jałowca i mówię "nie" - chyba już mniej jestem brudna?.......W domu ślizga się na panelach, ale biega po wszystkich pokojach, w kuchni chce włazić na stół. Takie to żywiołowe i nieokiełznane! No i boi sie meżczyzn...Przecież Tomka zna rónie długo jak mnie, a na jego widok cofa się i szczeka jak opętana! Podobnie na inne osoby, które rzadziej widzi, np. moja córka czy jej koleżanki.
Dobrze, ze koty są jej przyjaciółmi, na świnkę też nie zwraca uwagi.

Posted

Dziś była wizyta na wersalce i w sypialni, po prostu wskoczyła na łóżko za moimi suniami ( a te jędzopy zajęły swoje stałe miejsca na moim łóżku, po czym warknęły na Gapcię, która zdezorientowana po prostu zeskoczyła z łóżka i wyszła z pokoju). Rozczesałam jej grzywkę i sierść na karku, widać, ze szczotka nie stanowi problemu.
Aha, i po schodach też umiemy w tę i wewte się poruszać :)

Posted

Gosia jutro do Ciebie dryndnę po południu -
Sunia w dłuższych kłaczkach wygląda super i nie ma problemu z czesaniem to może by ją tak zostawić?

Posted

ocelot napisał(a):
a w klateczce kurka?:)Jej nie było jak Gapę przywiozłyśmy?

Ciotki, jaka kurka?? Toż to swinka morska, ma juz ósmy rok, babinka stareńka.......Na dzień, jak pogodnie, wynoszę ją na dwór :)

Posted

Małgosiu, filce na siersci najlepiej natrzeć przed czesaniem mąką ziemniaczaną a potem tak w palcach rozskupać kołtun , na koniec rozczesać. Kurka morska :evil_lol:

Posted

malagos napisał(a):
Ciotki, jaka kurka?? Toż to swinka morska, ma juz ósmy rok, babinka stareńka.......Na dzień, jak pogodnie, wynoszę ją na dwór :)

:roflt::roflt::roflt: