Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
To wiemy, w końcu jesteśmy lek.wet :)

Na razie nie mówimy o konkretnym dniu, tylko chcę zrobić rozeznanie co do możliwości Figu, bo w końcu na mnie spadnie martwienie się o transport do Warszawy i zgranie połączenia. Mały jest (no, miał być ) ogłaszany przez Karolinę. Moze pojechać do domku po 5-8 października. I lepiej wg mnie, zeby najpierw Znaczek znaalzł dom, zaraz po nim Gapcia.

Może w tym transporcie do W-wy pomogla by cioteczka ludka z W-wy ? Wtatara i Figu wiedzą o niej też. Można zapytać ludkę a koszt bylby niewielki ,to koszt miejscowki pkp dla suni tylko ...

Posted

Dziekuję, Karolinko, że na siebie wzięłaś rekrutacje ludzia dla maluszka:) Podobno telefon się urywa! Osoby chętne, po wypełnieniu ankiety i to pozytywnym, będą miały ze mną do czynienia :evil_lol: :cool3:
Fajnie by było zgrać przewóz mamuśki i synka do Warszawy, maluszek już do ds, mamuśka może zaczekać chwilkę na dalszą drogę u Karolinki, a nawet zaliczyć fryzjera przed Krakowem! :loveu:
Aha, do nas pociąg nie jeździ, zostaje samochód. Może ktoś z Warszawy ma ochotę na to ciasto u mnie? Albo, kurcze, obiadek? :razz: :lol: :cool3:

Posted

[quote name='malagos']Dziekuję, Karolinko, że na siebie wzięłaś rekrutacje ludzia dla maluszka:) Podobno telefon się urywa! Osoby chętne, po wypełnieniu ankiety i to pozytywnym, będą miały ze mną do czynienia :evil_lol: :cool3:
Fajnie by było zgrać przewóz mamuśki i synka do Warszawy, malusze
k
już do ds, mamuśka może zaczekać chwilkę na dalszą drogę u Karolinki, a nawet zaliczyć fryzjera przed Krakowem! :loveu:
Aha, do nas pociąg nie jeździ, zostaje samochód. Może ktoś z Warszawy ma ochotę na to ciasto u mnie? Albo, kurcze, obiadek? :razz: :lol: :cool3:
Cioteczki -propozycja malagos jest bardzo kusząca ,bo i okolice piekne zapewne ,świeże powietrze ,piękne Mazowsze a i gospodarze zapewne b.mili a kuchnia doskonala !!! Kto da się skusić i znajdzie czas albo planuje trasę w te okolice w najbliższych dniach czy tygodniach ?? No i dwa sliczne psiaki do przewiezienia -oczywiscie :) :Gapcia i jej maluszek . :loveu::p

Posted

Masakra jakas z tymi telefonami :)
Juz nie wiem co ludziom mówić :P
Czekam na kilka zwrotnych ankiet, a że sa restrykcyjne to myslę, że ludzie sie sami w dużej mierze zweryfikują.

Mówiłam Małgos, że on w ciągu dwóch dni znajdzie? :D

Posted

Jeśli będzie jakiś wolny domek chętny na szczeniaczka to może jakiś maluszek z watku z mojego podpisu by się załapał ?
Historia podobna do Gapcinej, kudłata sunia w ciąży porzucona, nie dawała się złapać, dziewczynom się udało w ostatniej chwili bo już miała do umieralni jechać, nie zdążyły ze sterylką, sunia urodziła maluszki, do adopcji będą trzy kluseczki.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Widzę że Gapcia będzie jechać do mojego miasta :).

Cioteczka wtatara szukala niedużej suni do domu z ogrodem w Krakowie to pomyślalam takze i o Gapci -byla jedną z kilku kandydatek ,ale panstwo wybrali Gapcię .Oby wszystko ulożylo się szczęsliwie .:)

Posted

olga7 napisał(a):
Cioteczka wtatara szukala niedużej suni do domu z ogrodem w Krakowie to pomyślalam takze i o Gapci -byla jedną z kilku kandydatek ,ale panstwo wybrali Gapcię .Oby wszystko ulożylo się szczęsliwie .:)

Dziękuję Ci za czujność :)
Juz mam kandydatkę na miejsce Gapci, ale przyspieszac wyjazdu suczyska nie ma potrzeby, wszystko w swoim czasie.

Posted

[quote name='karolina_g_k']Masakra jakas z tymi telefonami :)
Juz nie wiem co ludziom mówić :P
Czekam na kilka zwrotnych ankiet, a że sa restrykcyjne to myslę, że ludzie sie sami w dużej mierze zweryfikują.

Mówiłam Małgos, że on w ciągu dwóch dni znajdzie
? :D
cholerka, ale nie przypuszczałam, ze w ciagu 5 godzin będzie 15 telefonów!!!!!!!

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeśli będzie jakiś wolny domek chętny na szczeniaczka to może jakiś maluszek z watku z mojego podpisu by się załapał ?
Historia podobna do Gapcinej, kudłata sunia w ciąży porzucona, nie dawała się złapać, dziewczynom się udało w ostatniej chwili bo już miała do umieralni jechać, nie zdążyły ze sterylką, sunia urodziła maluszki, do adopcji będą trzy kluseczki.

W tej chwili, mam ogłoszonych na siebie kilkanaście szczeniąt. Mam więc maluchy, które będę promować na Biszkopcika :)

Posted

Figu napisał(a):
E tam, jaki problem z transportem - podrzucasz mała do Kasi S., a stamtąd to już prosta droga do Krakowa :)
Osa może potwierdzić;)

Jak najbardziej potwierdzam:fadein:
To i maluch też już "zaklepany"?

Posted

Po malucha telefon się urywał, aż dziś Karola wycofała ogłoszenia z netu. Ale traf chciał, ze mały dostał się do Metra - nie chcę mówić, ILE LUDZI DZWONIŁO I DZWONI............
Wczoraj została wybrana pani, która ma się do mnie odezwać. Na razie nie dzwoniła. Moze wymiękła po tej ankiecie? :diabloti:

Posted

Maluch odrobaczony 2 razy, jutro będzie zaszczepiony.
Gapcia też odrobaczona, 3 razy pod rząd. Też jutro ja zaszczepimy na wirusówki.
Obydwoje są odpchleni i krople działaja jeszcze przez 2 miesiące.

Karma kupiona, bo się skończyła- zamawiam zawsze na Animalii, dla maluszka i mamuśki.
Gapcię przed podróżą wykąpię.

Posted

malagos napisał(a):
Po malucha telefon się urywał, aż dziś Karola wycofała ogłoszenia z netu. Ale traf chciał, ze mały dostał się do Metra - nie chcę mówić, ILE LUDZI DZWONIŁO I DZWONI............
Wczoraj została wybrana pani, która ma się do mnie odezwać. Na razie nie dzwoniła. Moze wymiękła po tej ankiecie? :diabloti:

Wyobrażam sobie do mnie w sprawie młodziutkiej kieszonkowej pekinki rudej jak wiewióra trzy tygodnie dzwonili non stop a i grubo później też się jeszcze tel o nią zdarzały -ale już gryzący Janek nie miał takiej popularności...Hymmm Ciekawe czemu:hmmmm::siara:

Posted

Ale wybrana pani ( z setki chętnych) miała do mnie zadzwonić, umówić się i nic. Kicha. Ja, jakbym sobie wybrała psa, to w środku nocy dzwoniłabym i pytała o wszystko. Dziwne. Moze trzeba wybrać inną pańcię, co, Karol? :roll:

Taka pogoda, ze dużo czasu spędzamy w ogrodzie. Nutka - ratlerek wprawdzie nie bardzo lubi zabawy ze szczeniakiem, zawsze mu towarzyszy, ale jak chce się mały bawić, to warknie ostrzegawczo. To dobrze, bo mały uczy się psich zachowań, co wolno, a co nie. Za to Dalia, dobra ciocia, bawi się z maluchem, podgryza go i daje się podgryzać. Bardzo lubię tak podgladać te zachowania, zabawy, gonitwy, ataki! :loveu: