Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis rano Gapcia przyjęła mnie łaskawie, nie szczekała nawet za dużo, a na widok miski ogonek zamerdał nieśmiało. Podeszła i jadła, nie zważajac na mnie. Ale cofa sie gwałtownie, jak kucajac przy niej chcę dotknąć główki.
siłą rzeczy łażę tam do niej z miską - ale zmieniam menu, jest i suche, jest gotowany ryż z mięsem, jest twarożek.

Czy za te 50 zł mogę kupić szelki i długą smycz?

Czyli przydałby się woreczek karmy :) - moze ktoś zasponsoruje?

Mięso i dodatki sama kupuję.

Posted

Mogę zostać skromnym sponsorem w imieniu pańciostwa Merlinki, którą adoptowali od nas z DT 2 lata temu i wpłacić 30 zł .Dawaj konto.

Posted

malagos napisał(a):
...
Czy za te 50 zł mogę kupić szelki i długą smycz?...

To pewnie w tej chwili jest najpilniejszą potrzebą. Wierze, że nie wyadoptujesz jej bez sterylizacji więc nie widzę przeszkód :)
A czy banerek panience by się przydał ?

Posted

mshume napisał(a):
Optymalne rozwiązanie przy takiej skali bezdomności psów w Polsce? Tak robią na tzw. wiosce ,ale ludzie działający na rzecz dobra psów? Niepojete dla mnie.:shake:

żyję w wiosce Wrocław i jestem z tego dumna. Jeden pies zostawiony przy życiu z czwórki nie zawali świata. Czasem trzeba pojać poglądy inne od własnych. A poza tym to nie moja decyzja.

Posted

To nie jest jeden pies, chodzi o zasadę.Gdyby tak kazdej suce zostawiać po jednym szczeniaku, zgroza. Nie wiem, jakie umowy adopcyjne obowiązują w Tomaszowie albo u Ciebie, ale w moich, ściągniętych z dogo, jak wół stoi zakaz rozmnażania, nakaz sterylizacji aborcyjnej i uśpienia ślepego miotu i tego wymagamy od adoptujących pod rygorem odebrania psa. Więc rozumiem,że te zasady nie dotyczą dogomaniaków, ciekawe. A z tą wioską to miałam na myśli zwyczaje polskiej wsi, jedenego szczeniaka zostawiamy, resztę topimy. Malagos, daj numer konta, podeślę na karmę dla łśicznoty 20 zł.

Poker napisał(a):
żyję w wiosce Wrocław i jestem z tego dumna. Jeden pies zostawiony przy życiu z czwórki nie zawali świata. Czasem trzeba pojać poglądy inne od własnych. A poza tym to nie moja decyzja.

Posted

Bardzo Wam dziękuję za pomoc :) Na razie karma to najważniejsza sprawa, uzupełnię zapas na Animalii. Podaję na pw nr konta.
elik, sterylka to podstawa - wpłacam do Soemy do skarpety po dawna, myślę, że za 2 miesiące zrobimy operację i zdobędziemy fundusze z tejże skarpety.
a obróżka...no cóż, przyjechała w ładnej żółtej, teraz znalazłam ją na ziemi koło budki, przegryziona (to taka zaciskowa, ze jak się poluzowała na szyi, Gapcia po prostu ją ściągnęła - tak sobie myślę).........
Na razie odchowujemy dziecko, oswajamy się, potem przyjdzie czas na szelki, smycz i inne duperelki :)

Elik, bannerek - jak najbardziej!!!!

Posted

Miot liczył 7 szczeniąt.
Zostawiliśmy jedno, bo sunia jest dzikawa, nie chcieliśmy by się wycofała całkiem. Mogę się zgodzić na uśpienie całego miotu jeśli suka jest stabilna emocjonalnie. gapa nie.
Zresztą bezdomność bezdomnością, zabranie całego miotu matce jest nieludzkie. To takie moje zdanie.

Pinie szukam kogoś z Opoczna- Żarnowa!!!! Dzikawy piesek, młody na stacji benzynowej,

Posted

Nie będę tu dalej toczyć dyskusji, bo to wątek Gapy, ale jestem w ciężkim szoku ja czytam takie wywody pisane przez wolontariusza[quote name='ocelot']Miot liczył 7 szczeniąt.
Zostawiliśmy jedno, bo sunia jest dzikawa, nie chcieliśmy by się wycofała całkiem. Mogę się zgodzić na uśpienie całego miotu jeśli suka jest stabilna emocjonalnie. gapa nie.
Zresztą bezdomność bezdomnością, zabranie całego miotu matce jest nieludzkie. To takie moje zdanie.

Pinie szukam kogoś z Opoczna- Żarnowa!!!! Dzikawy piesek, młody na stacji benzynowej,

Posted

Żeby zakończyć tą niepotrzebną dyskusję, w naszym schronisku obowiązuje zasada zostawiania jednego szczeniaka suce.Jest ona narzucona przez UM.Więc nie jest to decyzja wolontariuszy.Od dalszych komentarzy się powstrzymam.

Posted

kochane, proszę......

Jest dobrze, jak jest, i będzie ok, bo musi.

Poker, przepraszam za to 50 zł, zsumowałam sobie w myślach wpłaty i tak wyszlo :oops:

Na bazarku u kasskadafik zakupiłam smyczkę flexi za 35 zł plus przesyłka 5 zł - jeszcze szuakm takich odpowiednich szeleczek.

Posted

necianeta89 napisał(a):
malagos, co mam napisać na banerku? że potrzebne wsparcie dla mamy i malucha?

Zamierzałam zamówić banerek, bo sama nie potrafię zrobić, ale chyba nie potrzeba, bo Ty go robisz ?

Posted

Banerki śliczne!! dziękuje ogromnie! Jakoś mi nie udaje się wstawić, ale popróbuję wieczorkiem.

Mshume, dziękuję za pieniądze.

Bardzo miło mi się zrobiło, jak poszłam po pracy do sadu,, a tam radość na mój widok! Ogonek w ruchu, uszka uciekły, nawet nie było obszczekiwania moich suczek, które oczywiscie polazły za mną. Ale Dalia i Nutka udają, ze nie widzą osobnika w kojcu, Gapcia udaje, że nie patrzy na nie, jak przechodzą dobre kilka metrów dalej, by nie drażnić mamuśki. Jak wchodzę do kojca, Gapcia jest poruszona, szczeka, nie ufa mi. Ale jak wyszłam, przytuliła się do siatki i ...głaskałyśmy się po pyszczku, oczach, za uszami.... Mała, słodka suczynka.... Ma mięciutka sierść i nadal w głowę zachodzę, czy jest ona szara, czy biała.
Nie mam odwagi podnosć tego dachu budy i obejrzec malca, może jutro. Sama nie dam rady, a Tomek działa na sunię jak płachta na byka.
Wlazłam z aparatem do kojca, to się przestraszyła. Ale jak usiadłom obok, na trawie, pies nie do poznania -kochana, przytulankowa........

Posted

Ona na początku była biała , ale nie dam sobie ręki uciąć ,że cała :)

Aż mi się łezka w oku zakręciła jak na zdjęcia patrzyłam , jak będą potrzebne ogłoszenia , dajcie znać u mnie ma pakiecik i maluch też :)

Posted

Jeszcze troszkę trzeba popracować nad nią, no, może więcej niż troszkę.........
O ogłoszenia się przypomnimy :)
Mshume, Gapcia ma chyba krótszą sierść niz hawańczyk, a przecież nie była strzyżona?........ Jest podłużna, jak jamnik a jakby jej łapki przedłużyć, wielkoscia by dorównała spanielowi? mojej drobnej bokserce?