beta ata Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Malutka przepiękna! To oczywiście ułatwia adopcje, ale też trzeba uważać na takich ludzi, którzy patrzą tylko oczami. A co do rasowości... Miałam przed laty dwie suczki, znalezione jako wyrzucone razem szczeniaki, siostry. Były mieszańcami labradora lub goldena(a raczej zapewne mix labradora lub mix goldena) z collie (zapewne mix collie) . Jedna wygladala bardziej jak collie, tricolor, a druga bardziej jak labrador/golden, różniły sie, ale wyraz pysków i oczu miały podobny. Były dużymi, pieknymi psami, poruszały sie płynnie, z gracją - wielu ludzi zwracalo na nie uwagę, gdy szłam z nimi. Prawie wszyscy pytali, co to za rasa :-D Miałam z tego ubaw, zwłaszcza, że tak sie różniły. W końcu zaczęłam odpowiadać, że to rasa Mieszaniec Wspaniały. Zgadnijcie, jaka była najczęstsza reakcja? Mniej wiecej taka: Kiwali ze zrozumieniem i zupelnie powaznie mówili - "No, tak, faktycznie" :-D :-D :-D Wiekszość ludzi ma i teraz takie własnie pojęcie o rasach. Generalnie większości można każdy kit wcisnąć (no i pseudohodowcy wciskaja na całego). Poza tym tez lubie wymyslać rózne fikuśne nazwy "ras" moich psów. Serdelterrier bardzo mi sie podoba! :-) :-) A Gapcia to mi bardziej westa przypomina... Quote
Rewelacja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Dziewczyny. Sytuacja w Rachowie Starym jest cholernie ciężka. To 'total zadupie' BRAK STAŁEGO WOLNOTARIATU, BRAK ADOPCJI, BRAK UMÓW Z GMINAMI - 1 KOBIETA 1 FACET I 150 NIEADOPCYJNYCH PSÓW. pROSIMY O GŁOSY NA RACHÓW STARY http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień! Quote
malagos Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Rewelacja, ja zagłosowałam na Znajdki Joli Boczkowskiej - nie dość, zę ma przytulisko, to jeszcze miała wczoraj pożar........Bardzo mi pomogła ze znalezioną sunią, teraz kolej na mnie...... Quote
Rewelacja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Oczywiscie, kazdy ma prawo wyboru. Roznica miedzy znajdkami a Rachowem jest taka, ze znajdki promuja sie na warszawskich festynach, maja wolnotariuszy, wsparcie dogomanii, darczyncow i ok 30 psow. A Rachow? Nie dosc, ze liczba psow jest 3krotnie wieksza (w Rachowie jest JUZ TYLKO 150) a liczba osob 100 krotnie mniejsza to jeszcze psy sa tak "spaczone" ze wyadoptowane wracaja z predkoscia swiatla z powrotem :( tam czeka je dozywocie...a umow z gminami przytulisko nie ma...no ale - wybor is wybor i oczywiscie nie ma pretensji, ze ktos oddal glos na znajdki :) Quote
malagos Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Jak wrócę za tydzień z wakacji, dorobię zdjęć - dziś tak się kręciła, biegała, dokazywała z psami, ze same końcówki ogonów i łapek na zdjeciu wyszły...... Na bokserke zareagowała szczekaniem, ale jak zobaczyła, ze nasze ją lubią, podeszła z merdającym ogonkiem :) Quote
malagos Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 To zaglądajcie, proszę do niuni i do zobaczenia 19 września :) Quote
Osa Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 No to miłego wypoczynku:loveu: Ooj aż Ci zazdroszczę tej laby :) Quote
ocelot Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 bardzo proszę o pomoc http://www.dogomania.pl/threads/2147...9#post17643089 Quote
Onaa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Gapeńka jest śliczna, i dobrze, że okazała się miłym psiaczkiem. A ten jej maluszek to nie taki malutki :). Quote
malagos Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Jestem już w domku i przejmuję rolę pani domu od mojej siostry :) Gapcia rewelacyjna, wesoła i posłuszna. Nie szczeka tak jak moje kundle, trzyma się człowieka, biega i wraca do nóg. Od dziś 3 razy dostanie aniprazol. Jest taka milusia w dotyku, i już nabrała ciałka (na garnuszku mojej siostry każdy jakoś tak się zmienia na korzyść :cool3: ) Znaczek już wychodzi z budki i poszczekuje. Kręci mu się sierść na karku :p Będzie ślicznym chłopaczkiem, ale nie malusim, takim do pół łydki. Na Gapcię wpłaciła 60 zł wiga138, dziękujemy!! :) Quote
rita60 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/214940-Nasza-kole%C5%BCanka-zuzka-odesz%C5%82a....... Quote
malagos Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 To zdjecia z ubiegłego tygodnia, robiła je Ania. Dzis Znaczek szedł sobie za mną ścieżką, taki z niego dorosły kawaler! A Gapcia go zasłaniała, zawracała do budki, nie chciała, by tak sie usamodzielniał......... Quote
Onaa Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Opiekuńcza mamusia :). Czy na przedostatnim zdjęciu to jest sunia z małym ? Quote
mshume Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Pięknota Gapcia a jaka czuła mama :)malagos napisał(a):To zdjecia z ubiegłego tygodnia, robiła je Ania. Dzis Znaczek szedł sobie za mną ścieżką, taki z niego dorosły kawaler! A Gapcia go zasłaniała, zawracała do budki, nie chciała, by tak sie usamodzielniał......... Quote
malagos Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Ona go tak chowa przed nami, tak zasłania, nie podoba się jej, ze wzięłam malca na ręce, aż się skręcała z nerwów....... Za to mam kolejne postępy - smyczka już prawie opanowana, a i wejście do domu było zaliczone. Wpada jak burza, przebiega po pokojach i zawsze zatrzyma się w kuchni :) Małpuje dokładnei moje suki, co one robią, robi i Gapcia. Quote
mshume Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Dużo się od nich nauczy, będzie kanapowiec jak się patrzy :) Quote
ocelot Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 malagos napisał(a):Ona go tak chowa przed nami, tak zasłania, nie podoba się jej, ze wzięłam malca na ręce, aż się skręcała z nerwów....... Za to mam kolejne postępy - smyczka już prawie opanowana, a i wejście do domu było zaliczone. Wpada jak burza, przebiega po pokojach i zawsze zatrzyma się w kuchni :) Małpuje dokładnei moje suki, co one robią, robi i Gapcia. Hm:)Mądrala jedna:) Quote
auraa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 śliczna sunia. Dopiero znalazłam watek............. Quote
Onaa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ma takie fajne orzechowe oczka i nosek jak guziczek :). Quote
ocelot Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 matko jaka ona piękna:) I jaki postęp:)malagos jesteś cudowna:):):) Quote
necianeta89 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 już ją widzę po wizycie w salonie piękności :loveu: Quote
Recommended Posts