Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka przepiękna! To oczywiście ułatwia adopcje, ale też trzeba uważać na takich ludzi, którzy patrzą tylko oczami.
A co do rasowości... Miałam przed laty dwie suczki, znalezione jako wyrzucone razem szczeniaki, siostry. Były mieszańcami labradora lub goldena(a raczej zapewne mix labradora lub mix goldena) z collie (zapewne mix collie) .
Jedna wygladala bardziej jak collie, tricolor, a druga bardziej jak labrador/golden, różniły sie, ale wyraz pysków i oczu miały podobny. Były dużymi, pieknymi psami, poruszały sie płynnie, z gracją - wielu ludzi zwracalo na nie uwagę, gdy szłam z nimi. Prawie wszyscy pytali, co to za rasa :-D Miałam z tego ubaw, zwłaszcza, że tak sie różniły. W końcu zaczęłam odpowiadać, że to rasa Mieszaniec Wspaniały. Zgadnijcie, jaka była najczęstsza reakcja? Mniej wiecej taka: Kiwali ze zrozumieniem i zupelnie powaznie mówili - "No, tak, faktycznie" :-D :-D :-D Wiekszość ludzi ma i teraz takie własnie pojęcie o rasach. Generalnie większości można każdy kit wcisnąć
(no i pseudohodowcy wciskaja na całego).
Poza tym tez lubie wymyslać rózne fikuśne nazwy "ras" moich psów. Serdelterrier bardzo mi sie podoba! :-) :-)

A Gapcia to mi bardziej westa przypomina...

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rewelacja, ja zagłosowałam na Znajdki Joli Boczkowskiej - nie dość, zę ma przytulisko, to jeszcze miała wczoraj pożar........Bardzo mi pomogła ze znalezioną sunią, teraz kolej na mnie......

Posted

Oczywiscie, kazdy ma prawo wyboru. Roznica miedzy znajdkami a Rachowem jest taka, ze znajdki promuja sie na warszawskich festynach, maja wolnotariuszy, wsparcie dogomanii, darczyncow i ok 30 psow. A Rachow? Nie dosc, ze liczba psow jest 3krotnie wieksza (w Rachowie jest JUZ TYLKO 150) a liczba osob 100 krotnie mniejsza to jeszcze psy sa tak "spaczone" ze wyadoptowane wracaja z predkoscia swiatla z powrotem :( tam czeka je dozywocie...a umow z gminami przytulisko nie ma...no ale - wybor is wybor i oczywiscie nie ma pretensji, ze ktos oddal glos na znajdki :)

Posted

Jak wrócę za tydzień z wakacji, dorobię zdjęć - dziś tak się kręciła, biegała, dokazywała z psami, ze same końcówki ogonów i łapek na zdjeciu wyszły......
Na bokserke zareagowała szczekaniem, ale jak zobaczyła, ze nasze ją lubią, podeszła z merdającym ogonkiem :)

Posted

Jestem już w domku i przejmuję rolę pani domu od mojej siostry :)
Gapcia rewelacyjna, wesoła i posłuszna. Nie szczeka tak jak moje kundle, trzyma się człowieka, biega i wraca do nóg. Od dziś 3 razy dostanie aniprazol. Jest taka milusia w dotyku, i już nabrała ciałka (na garnuszku mojej siostry każdy jakoś tak się zmienia na korzyść :cool3: )
Znaczek już wychodzi z budki i poszczekuje. Kręci mu się sierść na karku :p Będzie ślicznym chłopaczkiem, ale nie malusim, takim do pół łydki.

Na Gapcię wpłaciła 60 zł wiga138, dziękujemy!! :)

Posted

To zdjecia z ubiegłego tygodnia, robiła je Ania. Dzis Znaczek szedł sobie za mną ścieżką, taki z niego dorosły kawaler! A Gapcia go zasłaniała, zawracała do budki, nie chciała, by tak sie usamodzielniał.........

Posted

Pięknota Gapcia a jaka czuła mama :)

malagos napisał(a):
To zdjecia z ubiegłego tygodnia, robiła je Ania. Dzis Znaczek szedł sobie za mną ścieżką, taki z niego dorosły kawaler! A Gapcia go zasłaniała, zawracała do budki, nie chciała, by tak sie usamodzielniał.........

Posted

Ona go tak chowa przed nami, tak zasłania, nie podoba się jej, ze wzięłam malca na ręce, aż się skręcała z nerwów.......
Za to mam kolejne postępy - smyczka już prawie opanowana, a i wejście do domu było zaliczone. Wpada jak burza, przebiega po pokojach i zawsze zatrzyma się w kuchni :) Małpuje dokładnei moje suki, co one robią, robi i Gapcia.

Posted

malagos napisał(a):
Ona go tak chowa przed nami, tak zasłania, nie podoba się jej, ze wzięłam malca na ręce, aż się skręcała z nerwów.......
Za to mam kolejne postępy - smyczka już prawie opanowana, a i wejście do domu było zaliczone. Wpada jak burza, przebiega po pokojach i zawsze zatrzyma się w kuchni :) Małpuje dokładnei moje suki, co one robią, robi i Gapcia.

Hm:)Mądrala jedna:)