Ellig Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Ja się zgadzam. Tym bardziej biorąc pod uwagę całą historię. Dziekuję bardzo! :) Quote
mestudio Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Czy ktos z Zarządu moze sie ustosunkowac do mojego wniosku? Znam historię Horacego więc się zgadzam. Quote
Ellig Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Znam historię Horacego więc się zgadzam. W imieniu Horacego bardzo dziekuję, tym samym pomoc w wysokosci 100 zł na karmę zostala przyznana. Quote
Tigraa Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Dziękujemy serdecznie za pomoc dla psiaka. Quote
Tigraa Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Z całego serca dziękujemy za pomoc w imieniu Horacego. Macia wyczyść proszę skrzynkę, bo nie mogę Ci wysłać pw z danymi. Na nowym dogo można mieć tylko 50 wiadomości, niestety. Quote
Tigraa Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Z całego serca dziękujemy za pomoc w imieniu Horacego. Macia wyczyść proszę skrzynkę, bo nie mogę Ci wysłać pw z danymi. Na nowym dogo można mieć tylko 50 wiadomości, niestety.. Quote
Tigraa Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Z całego serca dziękujemy za pomoc w imieniu Horacego. Macia wyczyść proszę skrzynkę, bo nie mogę Ci wysłać pw z danymi. Na nowym dogo można mieć tylko 50 wiadomości, niestety.. Quote
Macia Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Wyczyściłam. Ale jakby co to podaję maila: [email protected] Quote
Ellig Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Z całego serca dziękujemy za pomoc w imieniu Horacego. Macia wyczyść proszę skrzynkę, bo nie mogę Ci wysłać pw z danymi. Na nowym dogo można mieć tylko 50 wiadomości, niestety.. Rozlicznie pomocy na karme dla Horacego, wydane 99,80 Quote
Nutusia Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Na już potrzebna pomoc dla takiej pięknoty - dziś, najdalej jutro trafi do schronu, bo pani już wykorzystała wszystkie możliwości :(\\ W Nowym Dworze do pewnej pani, na spacerze (a właściwie do jej dzieciaczków) przykleiła się sunieczka. Młodziutka, śliczna, ufna, radosna - cudo! Sunia w pierwszej w jej życiu cieczce :( Oczywiście póki co nie można stwierdzić czy nie zaciążyła :( Pani bardzo chętnie by ją zatrzymała, ale jedna z córeczek ma AZS i już wygląda jakby była poparzona :( Pani w panice od soboty szuka miejsca dla sunieczki - bezskutecznie. Schron w Nowym Dworze może ją przyjąć, ale jak takiego dzieciaka oddać? Od soboty jest w domu - nie brudzi, nie niszczy, w miarę dobrze chodzi na smyczy... Jest cierpliwa, uwielbia dzieci. Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No jak to oddać do schronu, no jak?!!?!?!? :( Quote
Lili8522 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Mam pytanko Ciooteczki czy są klatki łapki dla psów? :hmmmm: Quote
Marysia R. Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Mam pytanko Ciooteczki czy są klatki łapki dla psów? :hmmmm: Są :) Była nawet kiedyś jedna "dogomaniacka" klatka, którą można było wypożyczyć ale z tego co wiem ktoś ja zniszczył do tego stopnia, że osoba zawiadująca całą akcją zdecydowała, że po naprawianiu nie będzie już więcej wypożyczana (http://www.dogomania.com/forum/topic/105371-klatka-%C5%82apka-dla-psow-wejdz-pomoz/page-34) Quote
Lili8522 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Są :) Była nawet kiedyś jedna "dogomaniacka" klatka, którą można było wypożyczyć ale z tego co wiem ktoś ja zniszczył do tego stopnia, że osoba zawiadująca całą akcją zdecydowała, że po naprawianiu nie będzie już więcej wypożyczana (http://www.dogomania.com/forum/topic/105371-klatka-%C5%82apka-dla-psow-wejdz-pomoz/page-34) Dzięki :) a na jakiej zasadzie one działają? Mamy takiego dzikuska do złapania... i stąd te pytania ;) Quote
Marysia R. Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Dzięki :) a na jakiej zasadzie one działają? Mamy takiego dzikuska do złapania... i stąd te pytania ;) Tak samo jak te kocie tzn. wewnątrz klatki jest taka jakby płytka, która po naciśnięciu zwalnia mechanizm zatrzaskujący klapkę. Wkładasz jedzenie na koniec klatki, pies wchodząc nadeptuje na płytkę i... gotowe ;) W praktyce nie zawsze jest to takie proste bo nie każdy pies chce współpracować i tak od razu wejść do klatki ;) Quote
Lili8522 Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Tak samo jak te kocie tzn. wewnątrz klatki jest taka jakby płytka, która po naciśnięciu zwalnia mechanizm zatrzaskujący klapkę. Wkładasz jedzenie na koniec klatki, pies wchodząc nadeptuje na płytkę i... gotowe ;) W praktyce nie zawsze jest to takie proste bo nie każdy pies chce współpracować i tak od razu wejść do klatki ;) A jeszcze najgłupsze pytanie jak ta klapka czy ścianka opadająca przytrzaśnie psu ogon np? Ja to od razu mam czarne wizje :D Quote
Marysia R. Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 A jeszcze najgłupsze pytanie jak ta klapka czy ścianka opadająca przytrzaśnie psu ogon np? Ja to od razu mam czarne wizje :D Teoretycznie to się chyba nie powinno zdarzyć bo zapadka jest na tyle daleko od wejścia, że jak pies na nią nadeptuje to powinien już być cały w środku klatki. Jak się ma w tym wypadku teoria do rzeczywistości to nie wiem ;) Quote
Macia Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 A jeszcze najgłupsze pytanie jak ta klapka czy ścianka opadająca przytrzaśnie psu ogon np? Ja to od razu mam czarne wizje :D My używamy regularnie takiej klatki. Jest zdecydowanie za długa na coś takiego. Jak pies staje na zapadce to jest zbyt daleko od "wejścia". Na naszym filmiku widać to dość dobrze: http://www.youtube.com/watch?v=SpRzsVk2As4 Niestety jakoś nie powala (no i muzyczka rządzi), ale pokazany jest cały "mechanizm". Quote
TZmestudio Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 My używamy regularnie takiej klatki. Jest zdecydowanie za długa na coś takiego. Jak pies staje na zapadce to jest zbyt daleko od "wejścia". Na naszym filmiku widać to dość dobrze: (..) Niestety jakoś nie powala (no i muzyczka rządzi), ale pokazany jest cały "mechanizm". Ale dlaczego film się urywa w najciekawszym momencie???? Jak dwie baby sprintem biegną jak nienormalne "pożreć" biednego pieseczka..... :megagrin: Quote
Macia Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Ale dlaczego film się urywa w najciekawszym momencie???? Jak dwie baby sprintem biegną jak nienormalne "pożreć" biednego pieseczka..... :megagrin: Pewnie dlatego, że chciałam nagrać po prostu psa (po raz pierwszy była tak blisko) i nie spodziewałam się, że suka akurat wejdzie do klatki ;). No i po tym jak jedna suka zaczęła nam wyginać pręty w klatce staramy się być obok jak najszybciej. Tutaj jak się szybko przekonałyśmy nie było takiej potrzeby. Suka po złapaniu okazała się być oswojona, nawet na smyczy potrafiła chodzić (dziko żyła ponad 2 lata i nie podchodziła nawet na kilka metrów). Miła niespodzianka. To tak przy okazji filmik, który idealnie obrazuje dlaczego należy zawsze uważać: https://www.youtube.com/watch?v=ids8nHMPy_0&feature=youtu.be Nagrywałam Diego i w pewnym momencie stwierdził, że mam fajny telefon i on też chce taki ;). Wyrwał mi z dłoni i próbował zwiać. W takiej chwili człowiek się zastanawia po co było brać dotykowy telefon ?! Na szczęście tym razem się przydało, że Diego praktycznie nie ma zębów. Telefon został tylko wymemlany, a ja w domu zauważyłam że wszystko się nagrało. Quote
Tigraa Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Z całego serca dziękuję Klubowi za pomoc Horacemu z tego wątku: http://www.dogomania.com/forum/topic/133500-horacy-pilne-prosimy-o-pomocszukamy-hoteluzbieramy-deklaracjepost-236/page-17 Quote
mari23 Posted October 13, 2014 Posted October 13, 2014 baloniarki kochane - nieco nie ogarniam tej "nowej" dogomanii, a potrzebna pilnie pomoc dla Reksia: http://www.dogomania.com/forum/topic/143374-uratowany-od-morbitalu-reksio-potrzebuje-pomocy/#entry15844545 zajrzycie? Quote
Lili8522 Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Ja dziękuje Cioteczki za odpowiedzi :) Quote
Ellig Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Czy jest jakas Osoba w Klubie , ktora placi deklaracje i moze wystąpic o pomoc finansowa na operację Pręguski z tego wątku : http://www.dogomania.com/forum/topic/133070-dt-mestudio-w%C4%85tek-zbiorczy-tymczas%C3%B3w/page-106#entry15845562 ? Quote
mestudio Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Czy jest jakas Osoba w Klubie , ktora placi deklaracje i moze wystąpic o pomoc finansowa na operację Pręguski z tego wątku : http://www.dogomania.com/forum/topic/133070-dt-mestudio-w%C4%85tek-zbiorczy-tymczas%C3%B3w/page-106#entry15845562 ? Elu, bardzo dziękuję za troskę. Sama wystąpię o pomoc bo nie pamiętam abym to robiła w tym roku :smile:. Także za Twoją radą na naszym wątku występuję o pomoc 200 zł na sfinansowanie operacji kolanka Pręgusi. Quote
Recommended Posts