Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.06.2017 o 11:01, sleepingbyday napisał:

Dziewczyny!

dzięki za prowadzenie Klubu przez te lata i gratulacje za Wasza pracę :-).

My teraz pracujemy nad nowym klubem i wątkiem, zalinkujemy, jak będzie gotowe z zaproszeniem dla wszystkich!

Podpisuje się pod tym całym sercem! :)

Mari23,
mam nadzieję, że jednak nie zostaniesz "samotnym balonikiem", tylko jeszcze trzeba troszkę zaczekać. :)

• Upvote 1
Posted

mari, wierzę,że jednak nie będziesz samotnym balonikiem. I że nikt nie zrobi Cię w balonika ;)

Ja też wiele razy słyszę-po co ci te psy? czasem boli,czasem złości (częściej złości). Szeptane za plecami "ona MUSI coś z tego mieć"...ano mam-radość, miłość, spełnienie,beczkę śmiechu i czasem łzy i rozsypujące się z bólu serce...

Teraz mam tylko swoje psy, tymczasów chwilowo nie mogę wziąć-choć jak się pojawi na mojej drodze futerko...cóż, wezmę, bo tak już jakoś dziwnie mam.

Za chwilę pojawi się wątek Baloniarek-z linkiem do wątku Prekursorek (dobór słów fatalny, wiem...)

Kurna, jak nigdy słów mi zabrakło...stara się robię ;)

• Upvote 1
Posted

18952680_1540752969277663_74944004461539

18839060_1540752989277661_81948508480899

jeszcze raz dziękuję za pomoc dla Gucia i kotów :)

faktury są wystawiane na Fundację, ja je opłacam z subkonta RUNA, które to zasilam z konta osobistego - żeby opłacić faktury

i na które wpływają środki np. z bazarku na fb, na którym się właśnie wyprzedaję (oraz fanty innych osób są :))

jeśli ktoś ma wątpliwości, może oczywiście skontaktować się z prezes Fundacji i upewnić, że w żaden sposób nie wspomagają fin. moich podopiecznych

jedynie udostępnili subkonto i służą radą w przypadkach trudnych kocich - mają duże doświadczenie..

a ja ostatnio sporo takich historii z nietypowymi - dla mnie chorobami zwierzaków - miałam do czynienia

życzę powodzenie Nowemu Klubowi

i serdecznie dziękuję KWB - za wszystko i za to, że był w ogóle :) 

Posted
Dnia 8.06.2017 o 23:15, Hope2 napisał:

mari, wierzę,że jednak nie będziesz samotnym balonikiem. I że nikt nie zrobi Cię w balonika ;)

Ja też wiele razy słyszę-po co ci te psy? czasem boli,czasem złości (częściej złości). Szeptane za plecami "ona MUSI coś z tego mieć"...ano mam-radość, miłość, spełnienie,beczkę śmiechu i czasem łzy i rozsypujące się z bólu serce...

Teraz mam tylko swoje psy, tymczasów chwilowo nie mogę wziąć-choć jak się pojawi na mojej drodze futerko...cóż, wezmę, bo tak już jakoś dziwnie mam.

Za chwilę pojawi się wątek Baloniarek-z linkiem do wątku Prekursorek (dobór słów fatalny, wiem...)

to już mnie nie boli, raz zabolało... mój ukochany wujek, najmłodszy brat mojej mamy nas odwiedził, kiedy ode mnie pojechał do mamy ( obejrzawszy mój dom i skutki tymczasowania kilkunastu staruszków) powiedział: " nie wierzę, żeby ona nic z tego nie miała, nie wierzę, to po prostu  niemożliwe!"

mój kochany wujek.... to co myślą obcy???????

ja też robię się stara...

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 10.06.2017 o 16:26, sylwija napisał:

18952680_1540752969277663_74944004461539

18839060_1540752989277661_81948508480899

jeszcze raz dziękuję za pomoc dla Gucia i kotów :)

faktury są wystawiane na Fundację, ja je opłacam z subkonta RUNA, które to zasilam z konta osobistego - żeby opłacić faktury

i na które wpływają środki np. z bazarku na fb, na którym się właśnie wyprzedaję (oraz fanty innych osób są :))

jeśli ktoś ma wątpliwości, może oczywiście skontaktować się z prezes Fundacji i upewnić, że w żaden sposób nie wspomagają fin. moich podopiecznych

jedynie udostępnili subkonto i służą radą w przypadkach trudnych kocich - mają duże doświadczenie..

a ja ostatnio sporo takich historii z nietypowymi - dla mnie chorobami zwierzaków - miałam do czynienia

życzę powodzenie Nowemu Klubowi

i serdecznie dziękuję KWB - za wszystko i za to, że był w ogóle :) 

Dziękujemy.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted
Dnia 28.06.2017 o 15:55, sleepingbyday napisał:

No i  miał rację, bo przecież masz - poczucie, że coś robisz dla potrzebujących, satysfakcję, jak się uda uratować kolejnego sierściucha :-)

przede wszystkim mam ich miłość bezwarunkową, wierne, oddane oczy.... i setki kupek, kałuż - w dowód tej miłości i w podzięce za jedzonko :)

czasem czuję się zmęczona, czasem brak sił i psychika siada..... ale dla nich muszę dać radę!

Dnia 12.07.2017 o 15:09, Ellig napisał:

19642343_1575818035793524_4693711637698349086_n.jpg

chyba sobie wydrukuję i powieszę na ścianie domu :)

Posted
Dnia 5.08.2017 o 15:05, mari23 napisał:

przede wszystkim mam ich miłość bezwarunkową, wierne, oddane oczy.... i setki kupek, kałuż - w dowód tej miłości i w podzięce za jedzonko :)

czasem czuję się zmęczona, czasem brak sił i psychika siada..... ale dla nich muszę dać radę!

chyba sobie wydrukuję i powieszę na ścianie domu :)

Mari, przytulam :(  i niestety w pełni rozumem. Coraz bardziej mam dość, walka tyle czasu, a mam chwilami wrażenie że jest coraz gorzej. Ilość nieszczęścia przytłacza, brak sił :( 

• Upvote 1
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted
Dnia 8.06.2017 o 23:15, Hope2 napisał:

właśnie zrobili po raz kolejny.... i to podwójnie....

ale co tam - dwa serca więcej mnie kochają :)

Posted
Dnia 2.10.2017 o 07:12, Ellig napisał:

Oficjalnie Klub WB został zamknięty.

ech.... zabrzmiała mi Maryla Rodowicz i refren: "tylko koni, tylko koni żal..."

dziś prawdziwych baloniarek już nie ma?

Są !!!!!! tylko Klubu żal....

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 16.11.2017 o 13:28, mari23 napisał:

Marysiu, żal...

• Like 1
  • 2 months later...
Posted
13 godzin temu, tamb napisał:

Zrobiłam bazarek, na który zapraszam a tu przeczytałam, że Klub zamknięty. Napiszcie, proszę czy można Was uwzględnić w bazarku.

Bardzo dziękujemy, ale Klub już nie istnieje. Nie można zbierać pieniedzy na ten cel.

Posted
Dnia 2.10.2017 o 07:12, Ellig napisał:

Oficjalnie Klub WB został zamknięty.

Dnia 16.11.2017 o 13:26, mari23 napisał:

właśnie zrobili po raz kolejny.... i to podwójnie....

ale co tam - dwa serca więcej mnie kochają :)

Dnia 16.11.2017 o 13:28, mari23 napisał:

Dnia 28.11.2017 o 15:47, Ellig napisał:

Marysiu, żal...

Okropnie żal... :(((

Tak, to piszę ja - ta sama, która rozbudziła nadzieję na "odnowienie" KWB, próbowała współorganizować, naobiecywała, a potem zniknęła z wątku.

Mogłabym teraz zacząć się tu rozlegle tłumaczyć i drobiazgowo (jak to mam w zwyczaju) opisywać: co było, co się stało i dlaczego. Tylko to już niczego nie zmieni.

Powiem więc tylko, że do tej pory brakowało mi odwagi, by tu napisać, że nam się nie udało i że zrobiłyśmy Baloniary w balona.

Widziałam, że napisała Ellig, a ja nadal nie miałam odwagi spojrzeć Wam w oczy.

Jest mi przykro, jest mi wstyd, jest mi bardzo, bardzo żal.

Przepraszam Was wszystkich... :(((

• Like 1
  • 1 month later...
  • 2 years later...
Posted

Ja wraz z moim psim przyjacielem często wyjeżdżamy do dziadków za miasto. Uciekamy od zgiełku miejskiego w ciche i przyjemne miejsce. Takie miejsce potrzebne jest też mojemu psiakowi, gdyż jest to zwierze, a jak to zwierze lubi też poczuć się dziko i może też poczuć wtedy wolność! Bierzemy namiot, śpiwór i idziemy na biwak. Ostatnio nawet żeby było nam wygodniej kupiłem podwójne łóżko karpiowe http://elektrostatyk.com/pl/products/ruler-lozko-karpiowe-l15/ u znanego producenta.