Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lili8522']Cioteczki trzymajcie kciuki za dwa szczeniaczki które są u Necianeta bo walczą z parwo :-(

[quote name='necianeta89']Odeszły obie... a ja rozpadłam się na milion kawałków....

• kurcze...

moim się udało niedawno, a tym biedusiom... nie

PROŚBA:
    Gdyby ktokolwiek potrzebował dobrych lekarzy, którzy, ze względu na wszystko co jest w Olkuszu = mordowni - parwo, nosówce, rupercie... krwotocznych zapaleniach jelit... potrzebował pomocy, niech się o każdej porze dnia i nocy kontaktuje ze mną.
    Ja czasem nie jestem w stanie być online - nie wyrabiam... ale telefon odbiorę zawsze - 515192985

gdyby ktokolwiek potrzebował coś dla maleństw - dawajcie znać.

• Posted

[quote name='obraczus87']Dziewczyny zajrzyjcie chociaż :-( może Któraś z Was akurat będzie mała miejsce i przyjmie Coffee do siebie :roll:
    Bardzo smutna historia.. wątek ma tylko 2 strony.... Dzisiaj Coffee została pozbawiona nadziei... została odwieziona do schroniska :(
    http://www.dogomania.pl/forum/threads/234446-Coffee-zawalił-się-w-świat-WRACA-do-schronu!-Potrzebne-DT-deklaracje-stałe!

Zajrzalam i rozwalilo mnie to kompletnie, dwie suki, ktore pomimo bycie a DS nie zrobily zadnych postepow, to znaczy ,ze nikt z nimi nie pracowal, koszmar i jeszcze teraz schronisko, wczesniej troche lepsza buda bo w ogrodzie........................:(

Posted

Ellig napisał(a):
    Zajrzalam i rozwalilo mnie to kompletnie, dwie suki, ktore pomimo bycie a DS nie zrobily zadnych postepow, to znaczy ,ze nikt z nimi nie pracowal, koszmar i jeszcze teraz schronisko, wczesniej troche lepsza buda bo w ogrodzie........................:(

oj, tak.... koszmar, tragedia..... biedne sunie, bo przecież nie tylko Coffee cierpi, Loli też chyba najlepiej nie jest bez przyjaciółki :( :( :(

Posted

[quote name='mestudio']Potrzebny tymczas dla suki takiej pod kolano i pięciu szczeniaków - podobno mają około miesiąca.............bardzo potrzebny. Zdjęcia będą później.

Czy jest tekst do ogloszen, czy szczeniaki sa juz do adopcji?

Jest bazarek ogloszeniowy 90 ogloszen za 10 zl, dlatego pytam:)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234424-Szybki-bazarek-90-og%C5%82osze%C5%84-Doch%C3%B3d-przeznaczony-na-koty-%29/page2

Posted

[quote name='Ellig']Czy jest tekst do ogloszen, czy szczeniaki sa juz do adopcji?

Jest bazarek ogloszeniowy 90 ogloszen za 10 zl, dlatego pytam:)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234424-Szybki-bazarek-90-ogłoszeń-Dochód-przeznaczony-na-koty-)/page2

Ech, nie wiem co z tego wyniknie. Przyjechali do mnie ludzie z innej wsi z tekstem, że oni sobie wyjeżdżają do Norwegii i mają sukę z pięcioma szczeniakami i chcą ją mi zostawić. Zrobiłam wielkie oczy bo wcześniej poinformowano mnie, że mają dwa pieski do oddania z powodu wyjazdu, w tym jeden na pewno jest samcem.
    Poinformowałam ludzi, że mają mi najpierw przysłać zdjęcia suni i szczeniaków abym mogła popytać o tymczas. Powiedziałam też o kosztach jakie poniosę - szczepienia 5-ciu szczeniaków, sterylizacja suki itd. Zapytałam dlaczego suki do tej pory nie wysterylizowali i takie tam. Oczywiście pani udawała, że nie słyszy.
    Do dziś nie przysłali mi zdjęć. Wczoraj ponowiłam prośbę przekazując ją przez znajomą osobę.
    Obawiam się, że dla nich to zwykły kundel, rzecz i tyle, a moje informacje odebrali jako herezje.
    Niestety nie wiem gdzie mieszkają, a pośrednik niczym się od nich nie różni mentalnie.
    Pozostało mi jedynie poczekać.
    A swoją drogą to nie bardzo pojmuję taki wyjazd - zostawiamy pusty dom i sobie jedziemy na kilka miesięcy? Zwyczajne kombinowanie wg mnie.

Posted

mestudio napisał(a):
    Ech, nie wiem co z tego wyniknie. Przyjechali do mnie ludzie z innej wsi z tekstem, że oni sobie wyjeżdżają do Norwegii i mają sukę z pięcioma szczeniakami i chcą ją mi zostawić. Zrobiłam wielkie oczy bo wcześniej poinformowano mnie, że mają dwa pieski do oddania z powodu wyjazdu, w tym jeden na pewno jest samcem.
    Poinformowałam ludzi, że mają mi najpierw przysłać zdjęcia suni i szczeniaków abym mogła popytać o tymczas. Powiedziałam też o kosztach jakie poniosę - szczepienia 5-ciu szczeniaków, sterylizacja suki itd. Zapytałam dlaczego suki do tej pory nie wysterylizowali i takie tam. Oczywiście pani udawała, że nie słyszy.
    Do dziś nie przysłali mi zdjęć. Wczoraj ponowiłam prośbę przekazując ją przez znajomą osobę.
    Obawiam się, że dla nich to zwykły kundel, rzecz i tyle, a moje informacje odebrali jako herezje.
    Niestety nie wiem gdzie mieszkają, a pośrednik niczym się od nich nie różni mentalnie.
    Pozostało mi jedynie poczekać.
    A swoją drogą to nie bardzo pojmuję taki wyjazd - zostawiamy pusty dom i sobie jedziemy na kilka miesięcy? Zwyczajne kombinowanie wg mnie.

Tez tak mysle jak przeczytalam Twoja relacje, no coz pozostaje czekac.........O zachowaniu Tych ludzi nie ma co pisac...........
    "Forum ogrodowe"gratuluje pomyslu, jak bede miala ciut wiecej czasu to zajrze na dluzej:)

Posted

Ellig napisał(a):
    Tez tak mysle jak przeczytalam Twoja relacje, no coz pozostaje czekac.........O zachowaniu Tych ludzi nie ma co pisac...........
    "Forum ogrodowe"gratuluje pomyslu, jak bede miala ciut wiecej czasu to zajrze na dluzej:)

Trudno mi było odmówić nawet w taki sposób jak to zrobiłam, zawsze widzę tę drugą stronę - psy wywiozą i gdzieś zostawią.
    Z drugiej strony nie odmówiłam tylko poprosiłam o zdjęcia i powiedziałam, że poszukam dla nich miejsca.
    Podejrzewam, że przestraszyli się odpowiedzialności finansowej, że coś od nich będę chciała.
    Nie wyobrażam sobie w obecnej sytuacji, że biorę do siebie 6 psów przy tych dziewięciu, które mamy i chorej Brinie no i mojej sytuacji domowej.

A forum ogrodowe to taka odskocznia żeby nie zwariować, dla mnie sama przyjemność tworzenia czegoś pożytecznego więc zapraszamy:-) w wolnej chwili.

Posted

Ciocie, byłby chętny domek dla malusiej suni, raczej młodej, ale chyba nie szczeniaczka, najchętniej w typie mojej Hopki z podpisu (malutka, czarna z rudym). Domek w Warszawie, dwójka dzieci. Psiątko tylko z najbliższych okolic Wwy, bo Pani chce poznać pieska i zobaczyć jak się będzie zachowywał w stosunku do dzieci. Tak więc psiulki raczej z DT niż ze schronu. Macie jakieś kandydatury?... Prosiłabym o info na [email protected]
    I bardzo proszę tylko o kandydatki odpowiadające powyższym kryteriom - bardzo proszę ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Ciocie, byłby chętny domek dla malusiej suni, raczej młodej, ale chyba nie szczeniaczka, najchętniej w typie mojej Hopki z podpisu (malutka, czarna z rudym). Domek w Warszawie, dwójka dzieci. Psiątko tylko z najbliższych okolic Wwy, bo Pani chce poznać pieska i zobaczyć jak się będzie zachowywał w stosunku do dzieci. Tak więc psiulki raczej z DT niż ze schronu. Macie jakieś kandydatury?... Prosiłabym o info na [email protected]
    I bardzo proszę tylko o kandydatki odpowiadające powyższym kryteriom - bardzo proszę ;)
    Madzia a Ksiezniczka ?