Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oni - ci 'właściciele' już jego chcieli zabrać po amputacji ogona..

a jak przyprowadzili to mówili, że nie mogą z nim pod jednym dachem wytrzymać, wyje.. jest okropny.. itd itp.

A Balto nie wiadomo, jak długo chodził ze złamaniem otwartym aż się zalęgły robale(larwy już były..) Może gdyby od razu przyszli, dałoby radę ogonek uratować.
ale on tez ma psychikę trochę zrujnowaną, bili go, dręczyli :(

Bardzo bym chciała, żeby jego los się poprawił..

Posted

i ja jestem na zaproszenie Sylwiji, niestety na dzien dzisiejszy moge tylko Was odwiedzac i podrzucać watek, sama borykam sie ze zebieraniem kasy na naszego Nero, ale kciuki trzymam mocno, a brakiem ogonka sie nie przejmuj, ktoś kto sie w nim zakocha nawet nie zauważy ze go brakuje ...

Posted

sylwija napisał(a):
oni - ci 'właściciele' już jego chcieli zabrać po amputacji ogona..

a jak przyprowadzili to mówili, że nie mogą z nim pod jednym dachem wytrzymać, wyje.. jest okropny.. itd itp.

A Balto nie wiadomo, jak długo chodził ze złamaniem otwartym aż się zalęgły robale(larwy już były..) Może gdyby od razu przyszli, dałoby radę ogonek uratować.
ale on tez ma psychikę trochę zrujnowaną, bili go, dręczyli :(

Bardzo bym chciała, żeby jego los się poprawił..

dlatego warto przeprowadzać interwencje w obecności policji. Szczególnie teraz po zmianach w ustawie o ochronie zwierząt. Właściciele powinni za takie zaniedbanie odpowiedzieć. A tak to nic się nie zmieni i niestety los psów nie poprawi się... Może warto by teraz powiadomić schroniska najbliższe o tych osobach, żeby nie adoptowali nic..

Posted

sylwija dzięki za zaproszonko, słuzę pomocą bazarkową (dokładniej chodzi mi o bazarek cegiełkowy :)) tylko proszę, zebys jakieś pomysły odnośnie cegiełek wysłała na PW, ok? :) Pozdrawiam.

Posted

Ja tak samo... Jeśli Elza znajdzie dom mogę obiecać przeniesienie na niego swojej deklaracji .
Czy ktoś może zrobić mu wydarzenie na FB? coraz częściej udaje się właśnie tam znaleźć deklaracje lub pojedyncze wpłaty...

Posted

Balto jest zgłoszony na forum husky, serwis HuskyAdopcje zadeklarował dla niego 100 pln/miesięcznie
niestety z tą kwotą, Balto ma tylko 130 pln deklaracji stałych, co jest dużo za mało.