Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dorot131']niestety nie ma tego duzo ale co bede mogla to co miesiac dorzuce bo strasznie mi drwal w serducho zapadl
Dorot131, nie żartuj, to jest bardzo dużo!!!
Ale powiem Ci, że jak Ci zapadł w serducho dzięki zdjęciom i opisom, to jakbyś go poznała na żywo to przepadłabyś zupełnie :loveu:

Posted

a dawno tu Drwal nie zaglądał :evil_lol:.,..

ale wpierw poskarżę ..bo po kim jak po kim, ale p Drwalu bym sie tego nie spodziewała . Musicie mu jakieś ekstra ubranie kupić :eviltong: bo chłopak w takiej desperacji ze ostatnio próował moje zabrać , a dokładniej moją bluzke :mad: ....
Na srdoku drogi Lednickiej :shake:

Co prawda opstatnio próbował sie zrechabilitowac i Kore ze mną prowadził, chyba zeby mi zbyt cięzko nie było :evil_lol:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

i tulaski :loveu:

Posted

Piękne to nasze Drwalisko:loveu::loveu:
Ostatnio jak byłam z mężem na rybach:evil_lol: nad stawami w Brzegach koło Wieliczki to chodził Pan z piekną labradorką Nesti, którą jak sie okazało podczas rozmowy adoptował z Lednicy.
Może kiedyś nasz Drwal też będzie biegał po takich łąkach nad jeziorkami z własnym Panem :loveu:

Posted

Dzisiaj Drwala wycałowałam, wyprzytulałam, naszeptałam mu mnóstwo czułości... Dzielnie w największym deszczu odbył dłuuugi spacer, przemoczył mi spodnie wtulając się, które sprytnie starałam się osłonić sztormiakiem...
Rozkoszny jest :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Specjalnie weszłam na wątek Drwala, żeby sprawdzić, czy ktoś o niego nie pytał.
(Śniło mi się, że Drwal idzie dziś do domu.)

Posted

[quote name='Ank@2']Specjalnie weszłam na wątek Drwala, żeby sprawdzić, czy ktoś o niego nie pytał.

Oby to był proroczy sen :p

Posted

[quote name='Ank@2']Specjalnie weszłam na wątek Drwala, żeby sprawdzić, czy ktoś o niego nie pytał.
Ja też bym już tak bardzo bardzo chciała, tyle psiego serca się marnuje w hotelu :placz:
Ale nikt Aniu nie pytał od prawie 1,5 roku nie było ani jednego chociazby głupiego telefonu...

Posted

[quote name='Ank@2']Drwal i Apollo mają cały czas robione przeze mnie gumtree i czasem jakieś ogłoszenia na innych stronach.
Aniu, bardzo dziękujemy :iloveyou:
Jakby którykolwiek z nich znalazł dom to byłby cud... a Nam wróciłaby nadzieja.

Posted

[quote name='terra']Macie cioteczki jakiś tekst o Drwalu?
Zrobię mu alegratkę.
terra :loveu:
to jest tekst w wersji rozbudowanej, to na zielono można wyrzucić jak na mój gust :) Ale modyfikowac można dowolnie :)

Drwal ma ok 8 lat, został znaleziony przywiązany do Drzewa przy ruchliwej ulicy (Zakopianka). Spędził trzy lata w schronisku, w tym czasie został bardzo dotkliwie pogryziony w efekcie stracił ucho i przeszedł serię bardzo bolesnych zabiegów... Zniechęciło go to do ludzi, bał się ich, ale nie na tyle, żeby się zupełnie odizolować od relacji z człowiekiem, czasami nieśmiało podchodził do krat i merdał ogonem z zaciekawieniem nasłuchując ludzkiego głosu. Regularne odwiedziny, przekupywanie smakłykami i spacery zrobiły swoje. Aktualnie przebywa od ponad roku w hotelu dla zwierząt gdzie ma stały kontakt z wolontariuszami i regularne spacery. Dzięki temu Drwal znowu ufa ludziom, z cichego, smutnego, nieufnego psa zmieniła się w wielkiego szczeniaka. Jest najradosniejszym psem na świecie!!! Uwielbia spacery, kontakt z ludźmi i uwielbia tez jeść (wchłania smakołyki, kości, gryzaki wszelkiego rodzaju i maści ;)). Wiecznie się uśmiecha i na spacerach podskakuje radośnie. Świetnie chodzi na smyczy, mimo, ze jest dużym psem, nie ciągnie!
Jest wykastrowany, mimo to lepiej żeby został psim jedynakiem. Niedosłyszy i słabo widzi, dlatego cięzko mu jest komunikować się z pobratymcami.
Zdrowie: jest odrobaczony, zaszczepiony na wściekliznę i choroby zakaźne.
Jeżeli chodzi o komendy i egzekwowanie czegokolwiek... to, że Drwal nie widzi i nie słyszy utrudnia nauke... ale nie utrudnia komunikacji. On szuka kontaktu z człowiekiem, pieszczoty, smakołyki ok... żeby nie ciągnął na smyczy się da... szybko łapie o co chodzi, ale nic nie łapie jeżeli chodzi o siad czy daj łapę... leci uchachany i się tuli... :/ To jest Nasza porażka wychowawcza ;) Nie lubi sobie brudzić w boksie... jak tylko ma możliwość to trzyma aż do spaceru.
Jego mankamenty też powodują, że nie nadaję się na stróża, nie przypilnuje, bo albo nie usłyszy, albo przeoczy.