BUDRYSEK Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Malenstwo zawozimy rano do halbiny, trzeba kupic karme dla szczeniorka jezeli ktos ma zbedna albo moze dorzucic pare groszy to bedziemy wdzieczni Lene tez zabierzemy, jeszcze musze obmyslic plan Quote
paulinken Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 U mnie są wpłaty na pudelkę, jakby co, to mogę przelać na karmę albo zamówić jakąś. Quote
halbina Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Mały przyjechał, ma kilka puszek i dwa woreczki puriny suchej, ale będę prosić o karmę dla niego, najlepiej z dostawą do domu, podam na pv namiary, ok? Jest już po wtępnym zapoznaniu z resztą stada, bawił się z Majką i mnie zaczepia do zabaw. Fajniutki, ale miniaturowy to on nie będzie... Quote
paulinken Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ciocia, to jakby co, to ja zamówię karmę. Jest 500 zł na ich koncie. A jak mama bez synka? Quote
halbina Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Starter niestety tani nie jest, ale najlepszy dla malucha, 4 kg powinno mu starczyć, potem będzie już mógł przejść na karmę dla szczeniaków, tej można kupić więcej, to na dłużej starczy... http://search.babylon.com/home?q=starter+dla+szczeni%C4%85t&babsrc=home&s=web&as=0 Podobno najpierw płakała, ale jak po pół godzinie (została w samochodzie) ją widziałam, to już się uspokoiła, była grzeczna, zrobiła siu na trawkę... i dziewczyny pojechały dalej... Quote
paulinken Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ciocia, a na ile Ci tej karmy starczy? Bo nie wiem, czy będzie dostępność w 24h. Quote
halbina Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 której, tej co ma, dla niego na tydzien, ale to nie jest jednak idealna karma dla takiego malucha... Quote
paulinken Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Proponuję zamówić: Eukanuba Puppy i Junior dla średnich ras (najtaniej znalazłam za 46,50 zł) i do tego puszeczki, np. 7 x Royal Canin Starter Mousse - delikatny mus dla szczeniąt i suk w ciąży 195g. Za puszki 60,20 (7 x 8,60). W sumie 106,70 zł. Starter jest duży droższy... a nie wiemy, ile kasy będzie potrzebne dla matki jeszcze. Starter RC 4 kg kosztuje 100,90 zł. Czyli tyle, ile Eukanuba Puppy i puszki razem... Quote
paulinken Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Zamówiłam. Razem z kurierem wyszło troszkę ponad 120 zł, ja to, co wyjdzie powyżej stówy wykładam z własnej kieszeni. Więc do rozliczenia dopisuję -100 zł za karmę dla maluszka. Jutro powinna zostać wysłana, bo już zapłacone. Quote
halbina Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 dziękuję! na razie maluch śpi głównie :-) Quote
zerduszko Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='halbina']dziękuję! na razie maluch śpi głównie :-)[/QUOTE] Super, że go wzięłaś. Polecać już ludziom chętnym na łaciatka? Mamusia mam nadzieję, że da radę i będzie grzeczna :) Quote
zerduszko Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 I większy, ale może a nóż się komuś spodoba. Quote
Łukasz__ Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='halbina'] http://search.babylon.com/home?q=starter+dla+szczeni%C4%85t&babsrc=home&s=web&as=0 Podobno najpierw płakała, ale jak po pół godzinie (została w samochodzie) ją widziałam, to już się uspokoiła, była grzeczna, zrobiła siu na trawkę... i dziewczyny pojechały dalej... Płakała płakała,ale w drodze do dt odpoczywała - zdecydowanie wypoczynek był Jej potrzebny... Mały wszystko z Niej wysysał... "Mały"... ]:-> [quote name='halbina']Fajniutki, ale miniaturowy to on nie będzie... Mały bernardyn :D:D:D:D Quote
halbina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Właśnie obejrzałam "Jak zostać królem", zaowocowało imieniem dla małego. Proszę Państwa, mam zaszczyt ochrzcić małego imieniem wielkiego króla: Bertie! I czekamy na fotki... [video]http://www.youtube.com/v/RYZluRyr07U&fs=1&source=uds&autoplay=1[/video] Quote
Klaudus__ Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Foteczki wrzucę dzisiaj jak się ogarnę troszeczkę - wieczorkiem będą na 100% ;) A jak mały? Czarna diablica Majeczka już Go rozruszała?? :D Quote
Jasza Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Ale wieści! Czekam na zdjęcia małego Bertiego i mamy. Dziewczyny -s uper akcja. Quote
Klaudus__ Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 Teraz trzeba słodziakom znaleźć szybko nowe,wspaniałe i na całe życie domeczki :) Quote
halbina Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='Klaudus__']Foteczki wrzucę dzisiaj jak się ogarnę troszeczkę - wieczorkiem będą na 100% ;) A jak mały? Czarna diablica Majeczka już Go rozruszała?? :D A rozruszała, Bertie jest grzeczny, kiedy śpi, a śpi dość dużo, ale lubi też potarmosić zabawkę albo stópkę pańci... zamknięty na chwilę w klatce (kiedy wychodziłam z psami) odstawia naprawdę głośny koncert... Czuje się dobrze, ma zdrowe kupki i apetyt. Quote
Recommended Posts