coronaaj Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 BUDRYSEK napisał(a):ani mama ani dziecko nie maja szczepien :( Widze, ze tez nie spisz...to zrobcie jak najszybciej...te szczepienie. Zrobilabym tez test na Parwo rowniez malemu no Mamie tez.. Quote
Iljova Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Dnia życzę wspaniałego I dużo uśmiechu do tego :-) Quote
jaanna019 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Parwo miałam 5 miesięcy temu. Nie mogę ryzykować zdrowiem żadnego psa, bo gdyby nie daj Boże.. to bym sobie nie wybaczyła. Quote
BUDRYSEK Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 coronaaj napisał(a):Widze, ze tez nie spisz...to zrobcie jak najszybciej...te szczepienie. Zrobilabym tez test na Parwo rowniez malemu no Mamie tez.. bedzie ciezko bo mama jest troszke agresywna...a poza tym ciezko z kasa :( Quote
paulinken Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Budrysku, ciągle (chyba) mamy rezerwację u psiakiGabi. Quote
paulinken Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Dotarła kolejna wpłata, 10 euro od Kava. Rozliczenie w poście 6. w sumie: 160 zł stałych + 10 euro (czyli około 200 zł) plus jednorazówki Quote
BUDRYSEK Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 paulinken napisał(a):Budrysku, ciągle (chyba) mamy rezerwację u psiakiGabi. do Gabi przyjechaly psiaki z jakiegos schronu i z m-cem ciezko poza tym mamy malo kasy, nie chce zeby powtorzyla sie sytuacja jak z Rysiem i Romusiem na transpotr tez potrzebne byloby ok 400 zl Quote
paulinken Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ciocie, pomóżcie rozsyłać wątek! Na moje ok. 100 PW odpowiedziało kilka osób :( Quote
zerduszko Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Myślę, że jeśli jest DT dla małego to należy z tego skorzystać. Wyjdzie to na lepsze i mamie, i jemu. A suni szukać czegoś osobno. Quote
BUDRYSEK Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 zerduszko napisał(a):Myślę, że jeśli jest DT dla małego to należy z tego skorzystać. Wyjdzie to na lepsze i mamie, i jemu. A suni szukać czegoś osobno. mama tez nie szczepiona nawety gdzy sie ja zaszczepi to na 2 tyg trzeba jej znalezc bezpieczne m-ce a dopiero potem mozna ja tam zawozic a maly gdzie? ma dopiero 7 tyg Quote
zerduszko Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 BUDRYSEK napisał(a):mama tez nie szczepiona nawety gdzy sie ja zaszczepi to na 2 tyg trzeba jej znalezc bezpieczne m-ce a dopiero potem mozna ja tam zawozic a maly gdzie? ma dopiero 7 tyg Ponad? 7 tygodni i jest w schronie. Czego się tam uczy, a jak znów będzie jakaś choroba zakaźna. I tak ich trzeba rozdzielić niebawem, za kilka dni można by go już zawieźć jeśli to aktualne. Quote
Klaudus__ Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Byłam wczoraj u Rodzinki ;) Chłopak niestety uczy się od mamy strachu przed ludźmi - trzeba Ich zabrać,bo mały dzikusek się z Niego zrobi... Quote
BUDRYSEK Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 w pt wyjezdzam na urlop Klaudus__ nie ma transportu jezeli do czw czegos nie wymyslimy to Lena i reszta psiakow wyladuje w myslowicach Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Rozmawialam przed chwila z Kierowniczka Schroniska w Obornikach i poprosilam o p rzyjecie Pudelki z synkiem do ich domu tymczasowego w ktorym przebywaja sunie ze szczeniakami.Ten maly dostalby wszystkie szczepienia i ta Pudelka tez. Koszty pokrywam osobiscie. Jezeli to jest jakies rozwiazanie to prosze o wiadomosc. Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To jest oczywiscie rozwiazanie na teraz.Potem mozna by bylo ze spokojem szukac domku dla Pudelki i jej synka. Quote
paulinken Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']Rozmawialam przed chwila z Kierowniczka Schroniska w Obornikach i poprosilam o p rzyjecie Pudelki z synkiem do ich domu tymczasowego w ktorym przebywaja sunie ze szczeniakami.Ten maly dostalby wszystkie szczepienia i ta Pudelka tez. Koszty pokrywam osobiscie. Jezeli to jest jakies rozwiazanie to prosze o wiadomosc.[/QUOTE] Ciotki, co Wy na to? W razie czego mam jeszcze wpłaty, są w poście nr 6. Szczeniaka może też wziąć halbina, ona bierze szczeniaki na DT. Quote
BUDRYSEK Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 jest na dogo watek tego schronu? wolontariusze? Quote
paulinken Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ona chyba nie miałaby iść do schronu, tylko do jakieś DT, tak? Quote
paulinken Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Czy to to schronisko? http://azorek.obornikionline.pl/ Czy inne Oborniki? Quote
halbina Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='paulinken']Ciotki, co Wy na to? W razie czego mam jeszcze wpłaty, są w poście nr 6. Szczeniaka może też wziąć halbina, ona bierze szczeniaki na DT.[/QUOTE] ano mogę... Quote
BUDRYSEK Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='halbina']ano mogę...[/QUOTE] oki, w takim razie halbina prosze nr tel, bo komorka mi sie zresetowala i wszystkie nr wykasowala :( czy mogę prosic nr do kierowniczki z Obornikow? Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To jest schronisko Azorek z ktorym wspolpracuje Fundacja ze Szwajcarii. Teleon do Pani Iwony Kierowniczki Azorka na pw. Quote
BUDRYSEK Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']To jest schronisko Azorek z ktorym wspolpracuje Fundacja ze Szwajcarii. Teleon do Pani Iwony Kierowniczki Azorka na pw.[/QUOTE] hmmm ja jestem przeciwniczka wspolpracy z zagranicznymi fundacjami...mam b. zle doswiadczenia :( Quote
Bärbel Odermatt-Maehler Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Tu nie chodzi o wspolprace z zagranicznymi fundacjami tylko o znalezienie miejsca dla Pudelki i jej synka.Ja osobiscie jestem osoba prywatna ktora pomaga psom ktore sa w potrzebie i obojetnie z jakiego kraju pochodza. Quote
What May NN Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='BUDRYSEK']jest na dogo watek tego schronu? wolontariusze? http://www.dogomania.pl/threads/182224-Schronisko-w-Obornikach-Wlkp-Rasowe-i-Kundelki-potrzebne-DS-DT-i-ogłoszenia-!! na wielkopolskim znajdziecie wiele wątków obornickich psów i wolontariuszy stamtąd, może coś podpowiedzą! Quote
Recommended Posts