Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Havanka']Dropsikowe oczko nie wygląda najlepiej; jakby nie mieściło się w oczodole.

Marysiu, wyłączyłaś telefon? Chciałam zadzwonić.

padła mi bateria, ostatnio wyłącza się "bez ostrzeżenia", musi się trochę naładować, żeby dało się telefon włączyć

http://www.dogomania.pl/forum/threads/238290-Florka-traci-BDT-czy-musi-wrócić-do-piekła-z-którego-ją-odebrano?p=20247650#post20247650

wklejam raz jeszcze wątek Fionki, jeśli szybko znajdzie DS lub choć DT, to będę mogła zabrać starego, ślepego i niedołężnego onka ( wyrzucony w lesie chodził " w kółko siebie" - tak to określił zgłaszający psa leśniczy)

a co do oczka - masz rację..... celowo wkleiłam zdjęcia, na których to oczko dobrze widać, mam też inne, gdzie śpi zwinięty w rogalik, ale oczko zamknięte

Posted

Rita

• i Czerda

• żegnajcie, cudowne, kochane istoty ! :-( :-( :-(

ta dwójka cudownych owczarków wyrwała się za ogrodzenie pobiegać.... pobiegły po śmierć z ręki ( a raczej strzelby) człowieka, który zwie siebie myśliwym ( bo myśli, że jest panem życia i śmierci !!!!! )

cudowne, łagodne, radosne, piękne, bez cienia agresji...... nie ma ich już :-( :-( :-( :-(
    ich Pani nie jest w stanie nic napisać..... po dwóch tygodniach poszukiwań odnalazła swoje ukochane psy :-( :-( :-(
    Aniu - jestem przy Tobie !!!

• Posted

Żal ogromny, że przez ludzką głupotę i brak odrobiny empatii, niepotrzebnie giną zwierzęta ! To zwyczajne morderstwo, niczym nie uzasadnione! Co trzeba mieć w sobie takiego, żeby ot, tak, dla sportu strzelić do żywego stworzenia !
    Anita, życia psom już się nie wróci, ale dopilnuj, niech ten bu........ poniesie karę, taką na całe życie, niech mu się odechce strzelać na zawsze !

Ps. Marysiu, zrób trochę miejsca w skrzyneczce, plizzz.

Posted

Straszne, nie wyobrażam sobie ,żeby ufne psy kochające człowieka zginęły z jego ręki. Co za bydlak to zrobił , gdzie? Przecież jest zakaz strzelania do psów. Mam nadzieję ,ze czerda nie popuści mu tego.

Posted

[quote name='Poker']Straszne, nie wyobrażam sobie ,żeby ufne psy kochające człowieka zginęły z jego ręki. Co za bydlak to zrobił , gdzie? Przecież jest zakaz strzelania do psów. Mam nadzieję ,ze czerda nie popuści mu tego.[/QUOTE]

nie popuści !!!!
    już wczoraj policja go przesłuchała, dziad miał w domu broń "oficjalną" i 3 nielegalne..... wypiera się wszystkiego!!!!
    ciało Rity było w przydrożnym rowie, przy głównej drodze, to nie stało się w lesie (zamaskował gałęziami), pies na skowyt suni zaczął do nie biec, wtedy ten sk..... strzelił do niego, Czerda zawrócił i pobiegł w przeciwnym kierunku, po chwili padł...... jego ciała na razie nie znaleziono, prawdopodobnie przestępca ukrył je gdzieć, wiedział, że był widziany, odgrażał się świadkowi, kiedy ten zaczął do niego krzyczeć, co on robi.....

Posted

O matko przenajświętsza - chyba bym oszalała!!!! A gdy słyszę historię o myśliwych, jacy to miłośnicy zwierząt są, jak im pomagają zimą (głównie po to, żeby potem mieć do czego strzelać), to mnie też strzela - jasny szlag!!!!

Guest Elżbieta481
    Posted (edited)

Zastrzelił psy..Nie chodzi tu przypadkiem o porachunki ludzkie?Chciał się zemścić na opiekunce psów?Zresztą-wszystko wszystkim,ale oszalałabym jakby ktoś Rufusa zastrzelił..Jak nie zostanie ukarany,a broń odebrana to zacznie strzelać do ludzi..Jak można było?Jak?
    Mój Boże..
    ------------
    Ludzie polowali na zwierzęta z głodu,dla skóry..Strzelali w obronie domów,w przypadku zagrożenia najbliższych,ale w tym przypadku-dlaczego?Z zemsty?Nie rozumiem powodu strzelania. do psów....Przecież była mowa,że jeśli pies przebywa w odległości 200 metrów od domostwa bez opieki,ale tu o co chodzi?Nie rozumiem..To mogło być tylko z zemsty..Dla zabawy?Jestem naprawdę wstrząśnięta,dlatego tak zawsze proszę o pilnowanie,o nie spuszczanie,o nadzór..Żeby chociaż ukarali..
    E/W/R

Edited by waldi481
    uuzupełnienie
    Posted

Ciarki po mnie chodzą i łzy się leją. Drań , potwór po prostu, bez sumienia i uczuć.
    Dobrze,że jednak był świadek i się nie boi zeznawać. Mam nadzieję,że sąd będzie wrażliwy i osądzi stosowną karę dla dziada.

Posted

Boże, teraz przeczytałam o ich tragicznej śmierci:-(
    Nie wyobrażam sobie co czuje ich Pani:-(
    Boże że też taki zwyrodnialec w siebie nie strzelił.
    Powinien wyrok dostać jak za zamordowanie z zimną krwią człowieka.
    Ten sku.....chciał zabić, świadomie zabił te niewinne psy, chciał poczuć satysfakcję z zadania śmierci.
    Pieseczki śpijcie spokojnie:-(

Posted

Czerda
  • Rita
  • (nawet nie mam twojej fotki :()

Mam nadzieję, że ten wredny morderca zostanie solidnie ukarany za odebranie wam życia - i również życie za ten czyn mu odpłaci samymi klęskami i niepowodzeniami...niech twoje cierpienie morderco bedzie ogromne

• Posted

Brak slow...
    Wydaje mi sie, ze coraz wiecej jest takich przypadkow.
    Czyzyby nowa moda?
    Trudno to nazwac glupota, bezmyslnoscia, to zwyrodnienie, ktore przybralo postac okrucienstwa, bestialstwa.
    Niestety, jakos nie wierze w to, ze bandyta dostanie odpowiednia, czy chocby tylko odstraszajaca, kare.
    Raczej bedzie to znikoma szkodliwosc spoleczna.

Posted (edited)

oj, tak, zdecydowanie Puszek zawładnął sercem ( i głaszczącą ręką!) Wioli....
    za to Misiek upodobał sobie Miłosza :) ten nieufny do mężczyzn szczekacz od pierwszej chwili "przykleił się" do Miłosza, polubił go i to z wzajemnością :)

Edited by mari23
    Posted

[quote name='mari23']oj, tak, zdecydowanie Puszek zawładnął sercem ( i głaszczącą ręką!) Wioli....
    za to Misiek upodobało sobie Miłosza :) ten nieufny do mężczyzn szczekacz od pierwszej chwili "przykleił się" do Miłosza, polubił go i to z wzajemnością :)

a to prawie cała moja gromadka , bo jednak nie wszystkie się zmieściły w kadrze ;))

Ale świetna fotka pt. "pora karmienia "
    Majka widzę nabrała ciałka, a Dropsik wydaje się pozować :)

Posted

[quote name='Marinka']Ale świetna fotka pt. "pora karmienia "
    Majka widzę nabrała ciałka, a Dropsik wydaje się pozować :)[/QUOTE]

tylko w porze karmienia można im fotkę zrobić prawie w komplecie ;)

Majeczka nie tylko nabrała ciała, do tego jeszcze ma dłuższą i jedwabistą sierść :)
    a Dropsik nie pozuje, tylko zjadł jako pierwszy i "rozgląda" się gdzie jeszcze cos do jedzenia by się znalazło ;)

jak wrócę - wkleję fotki biedaka, którego zgarnęłyśmy w piątek z Beatą..... tragedia :( odchorowałam ten kilkugodzinny marsz po zaśnieżonych polach, ale warto było - biedak bezpieczny!

Posted

Fajnie znów zobaczyć ogonki Marysi ! Pusio zazdrośnik jest niepokonany w odstraszaniu rywali. Robi to wyjątkowo dobrze. Oczka i ząbki w ułamku sekundy, są podobne do rozwścieczonego jaguara:diabloti: a potem w ułamku sekundy zmienia się w pokorną sarenkę:evil_lol:

Posted

On tak miał zawsze...odkąd go znam...tylko w stosunku do suczek jest szarmancki...z psami w jednej sekundzie potrafił stanąć do walki...ze dwa razy widziałam go w akcji (dziwne, ale tylko wówczas kiedy on i inny psiak byli na smyczy)

Posted (edited)

jestem już.... musiałam zadbać o zastrzyki dla pogryzionego biedaka ( to jego złapanie w piątek odchorowałam przez prawie całą sobotę)

jest jeszcze młody i śliczny.... niestety ucho chyba do amputacji :(

od około trzech tygodni błąkał się po wsi, na pola uciekając przed miejscowymi psami ( wędrówkę po zaśnieżonych polach odreagowałam temperaturą....34,9 !)

jest w tej wsi jeszcze jeden bezdomniak - zaszczepiony przez gminę, taki "wioskowy", drugi rok na ulicy...
    pani napotkana powiedziała, że dobrze ma na wsi, bo aż w trzech domach go karmią..... oj, karmią :( :( :( :(
    ten poraniony i wygłodzony nie chciał nic jeść, a ten w 3 domach wykarmiony omal torby z karmą nie połknął, tak jadł.....
    koniecznie trzeba go zabrać, ale dokąd ????
    ciemno już było, ale pies cudny i bardzo się tulił

a to jeszcze Misiek - spaślak już prawie, nie szkielet ;)

trudno mu ładne zdjęcie zrobić, bo boi się aparatu

Edited by mari23