Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Awit']Z taką temperaturą Mari jest już chora........

już mi trochę lepiej, przy takim stadku nie da się poleżeć i pochorować ;)

Havanko - jest ogłoszenie Fionki w "Wyborczej" - dziękuję !
własnie miałam telefon i uśmiałam się bardzo, bo pan najpierw tłumaczył, że żona i dziecko mają malutkiego kundelka, a on chce dla siebie większego psa do długich spacerów, ma mieszkanie we Wrocławiu na Krzykach
( 50-metrowe)
ubawił mnie bardzo, kiedy powiedziałam o wizycie przedadopcyjnej to poprosił, że jak będziemy dzwonić, to żeby od razu mówić, że o pieska chodzi, żeby czasem narzeczona nie pomyślała, że jakieś dziewczyny do niego się umawiają...... nie zapytałam, czy ma i żonę, i narzeczoną, czy to tylko ta sama w dwóch rolach....
mam nr tel do pana - mogę przekazać do wykorzystania, bo dla Fionki to raczej dom z ogrodem, nie mieszkanie w bloku - nie do końca potrafi zachować czystość, może też niszczyć zostawiona sama w mieszkaniu ( wiem to po dzisiejszej konsultacji z Elizą, u której była na DT wcześniej)
tak więc jest domek - kto ma pieska do takiego domku?

Posted

To wspaniale, ze ogłoszenie ukazało się dziś ! Marysiu, może zaproponuj panu jednego z tych ostatnich psów z Waszej samochodowej interwencji. Ten psiak, który tam został. Może on by się załapał?

Posted

[quote name='Havanka']To wspaniale, ze ogłoszenie ukazało się dziś ! Marysiu, może zaproponuj panu jednego z tych ostatnich psów z Waszej samochodowej interwencji. Ten psiak, który tam został. Może on by się załapał?[/QUOTE]

myślałam o tym, ten "potrójnie karmiony" jest taki piękny i miły, tez ranny trochę mniejszy, też przesympatyczny.... ale one raczej nie do mieszkania w bloku, pewnie czystości nie nauczone i trudno przewidzieć, jak zachowają się zostawione na 8 godzin same....
to raczej dom dla psa z DT, już nauczonego mieszkania w takich warunkach...... tak mi się wydaje...
Fionka jest bardzo energiczna i żywiołowa, mieszkanie to dla niej za mała "przestrzeń życiowa", te dwa z interwencji są starsze i spokojniejsze, ale nie całkiem "domowe"

Posted

śliczna ta Iwa - z daleka ona?
pan chyba nie ma Internetu, ogłoszenie znalazł w Wyborczej, a zdjęcie prosił, żeby mms-em wysłać....
nie wiem, jak mu Iwe "przedstawić"

Posted

Co do szczekacza to Milosz do dzisiaj wspomina ze najbardziej podoba mu sie wlasnie on;)
Oj puszek moj puszek:) Zjedlismy razem sniadanie- nie narzekal;)
A co do Milosz- jego wszystkie psy lubia.. wszystkie bez znaczenia na wielkosc rase
plec. Kotki takze

Posted

[quote name='mari23']śliczna ta Iwa - z daleka ona?
pan chyba nie ma Internetu, ogłoszenie znalazł w Wyborczej, a zdjęcie prosił, żeby mms-em wysłać....
nie wiem, jak mu Iwe "przedstawić"[/QUOTE]
Iwa jest aż z lubelskiego:-( i ma już trochę lat. Mogłabym poprosić o przesłanie fotki mmsem do Pana.

Posted

[quote name='Wiola&Miłosz']Co do szczekacza to Milosz do dzisiaj wspomina ze najbardziej podoba mu sie wlasnie on;)
Oj puszek moj puszek:) Zjedlismy razem sniadanie- nie narzekal;)
A co do Milosz- jego wszystkie psy lubia.. wszystkie bez znaczenia na wielkosc rase
plec. Kotki takze[/QUOTE]

i nie tylko zwierzaki....... jego po prostu nie można nie polubić, prawda Wiolu ? :) :) :)

a Puszek..... teraz Havanka wie, dlaczego nie schudł... ;)

[quote name='Havanka']Iwa jest aż z lubelskiego:-( i ma już trochę lat. Mogłabym poprosić o przesłanie fotki mmsem do Pana.[/QUOTE]

mogę przesłać albo podać nr telefonu, tylko wydaje mi się, że pan to domek "niepewny", nie nadaje się na troskliwego opiekuna dla starszego psa...... wogóle jakoś niezbyt poważnie i odpowiedzialnie "brzmiał"...... może nie aż tak, jak ten od "Tuptusia", co to mu suczkę spod urzędu pracy ukradli i kobieta się popłakała, ale niewiele poważniejszy.....nie pytał o psa - jaki ma charakter, jak się zachowuje, na moje słowa o lękliwości nawet nie zareagował, zdjęcie chciał mms-em..... jesli już, to tylko pies młody i bezproblemowy pies - ugodowy do dziecka i małego kundelka, chętnie spacerujący z panem, grzeczny w małym 50-metrowym mieszkaniu.....

Posted

[quote name='Havanka']

Marysiu, wybacz, ze tu piszę, ale sprawa pilna. Pirat - 4 miesięczny szczeniaczek, któremu znaleźliśmy dom, potrzebuje pomocy. Nowa rodzina maluszka prosi o wsparcie na opłacenie rezonansu. Koszt ich przerasta !
http://allegro.pl/show_item.php?item=2969113942

ja nie tylko "wybaczam", ja już 2 cegiełki kupiłam :)

właśnie wracam od Misia i Rysia ( takie imię dostał ten przywieziony przez nas w piątek pogryziony pies.... dostał kolejne 2 zastrzyki, bardzo jest miły i spragniony człowieka, przesympatyczny ! niestety ucho nie wygląda dobrze, "ślimaczy" się :(
Rysia czeka podwójny zabieg - kastracja plus "naprawa" lub amputacja ucha...... żal mi go - śliczny taki jest, bez ucha pewnie szanse na dom spadną do zera.....

i jeszcze dotarła wczoraj wpłata - pewnie z Fb dla Dropsika na operację- 50 złotych od państwa Ilony i Piotra P. z Chorzowa

Posted

[quote name='Havanka']Strasznie go szkoda... A co z tym niewidomym psem z lasu? jest u P. Oli?[/QUOTE]

tak, jest u p.Oli w kojcu, dobrze tam ma, ale ona przez to musi swojego ogromnego owczarka w domu trzymać....jej to nie przeszkadza, ale mąż się denerwuje :(
i jeszcze ten trzeci na ulicy, ten "wiejski", on taki jakby trochę kaukaz, ale dużo mniejszy, sympatyczny i naprawdę ładny....
i w sąsiedniej wsi jeszcze jakiś czarny biega z drugim podobnym do Rysia ( koleżanka oglądając zdjęcia Rysia myślała, że to ten sam)
u nas z kolei szczeniak jakiś się błąka, ale go nie znalazłyśmy, pewnie gdzieś się przed zimnem schował

straszne, ile tych bied..... nawet w wakacje nie było tak źle :(

Posted

[quote name='Havanka']Tak, jest wyjątkowo źle ! Co się dzieje z tymi ludźmi???
Może gmina się nim zainteresuje?[/QUOTE]

umowę mają z Uciechowem ( nasza w tym głowa była :cool3:) ale gdyby gmina zabrała do schroniska te wszystkie psy - w jednym dniu wydaliby roczny budżet przeznaczony na bezdomne zwierzęta,,,
za pobyt tego ślepcia płacą, sterylki i szczepienia pokrywają, budę Misiowi sprawili, teraz zrobią druga dla Rysia...

oni naprawdę pomagają, ale nasza gmina należy do najmniejszych i chyba najbiedniejszych na Dolnym Śląsku....

Posted

[quote name='mari23']umowę mają z Uciechowem ( nasza w tym głowa była :cool3:) ale gdyby gmina zabrała do schroniska te wszystkie psy - w jednym dniu wydaliby roczny budżet przeznaczony na bezdomne zwierzęta,,,
za pobyt tego ślepcia płacą, sterylki i szczepienia pokrywają, budę Misiowi sprawili, teraz zrobią druga dla Rysia...

oni naprawdę pomagają, ale nasza gmina należy do najmniejszych i chyba najbiedniejszych na Dolnym Śląsku....[/QUOTE]
No to brawo ! Tylko co w takim razie zrobić z tym kaukazem i szczeniakiem?

Posted (edited)

[quote name='Havanka']No to brawo ! Tylko co w takim razie zrobić z tym kaukazem i szczeniakiem?[/QUOTE]

Kaukazowi chyba pojadę zrobić ładne zdjęcia do ogłoszeń, może domek znajdzie.... szczeniaka trzeba złapać, ale dokąd go zabrać ???? pewnie długo na dom czekał nie będzie, ale gdzieś czekać musi....

już nie wiem, co robić ??? aż się boję szukać tamtego z sąsiedniej wsi.... może to Rysio tak wędrował ? oby!

edytuję, bo u mnie..... ech, Fionka urwała linkę....... nowa jeszcze nie dotarła, mam nadzieję, że nie będzie potrzebna

Edited by mari23
Posted

[quote name='mari23']Kaukazowi chyba pojadę zrobić ładne zdjęcia do ogłoszeń, może domek znajdzie.... szczeniaka trzeba złapać, ale dokąd go zabrać ???? pewnie długo na dom czekał nie będzie, ale gdzieś czekać musi....

już nie wiem, co robić ??? aż się boję szukać tamtego z sąsiedniej wsi.... może to Rysio tak wędrował ? oby!

edytuję, bo u mnie..... ech, Fionka urwała linkę....... nowa jeszcze nie dotarła, mam nadzieję, że nie będzie potrzebna
Ojej ! Żeby tylko nie uciekła...

Posted (edited)

[quote name='Havanka'][/B]
Ojej ! Żeby tylko nie uciekła...[/QUOTE]

nie uwiążę jej na łańcuch przecież, nie potrafiłabym...... na razie nie próbuje uciekać, mam nadzieję, że i ona pójdzie spać, i ja dam radę zasnąć...co chwilkę dyskretnie wyglądam przez okno, czy nie próbuje uciekać,,,
nie ucieka, ale Łatus to chyba w budzie spał nie będzie - ona wciąż jest o pół kroku przed nim i nie wpuszcza go do żadnej z bud...

Edited by mari23
Posted

Obecnie wszedzie jest jakis "wysyp" bezdomniakow. Myslalam ze to glownie na wschodzie Polski (jestem tam na kilku watkach ) ale widze ze I na Dolnym Slasku rowniez. Bardzo to przykre ze "ludzie" wyrzucaja pieski w taka pogode. Nawet szczeniaki :( :( :(

Posted

Może tamtemu panu by odpowiadał mój Szarik?
Lubi inne psy, bardzo spokojny, uwielbia dzieci, pięknie chodzi na smyczy.
Co prawda mieszka w kojcu, ale w mieszkaniu tam bywał i było dobrze, czyściutki, nic nie znaczył.
Tylko jak pan nie brzmi wiarygodnie, to chyba bym się bała tak daleko oddać Szarika...

http://www.dogomania.pl/forum/threads/209016-POMOCY!!SzarikNa-munusie-już-ponad-400zł-(-(-Był-uwiązany-w-lesie-(

Posted

[quote name='Wiola&Miłosz']Marysiu- mozna go nie lubic. Zaziebil sie i to fest. Marudzi gorzej niz stado psow..zastanawiam sie dalej czy go ci nie oddac:evil_lol:

dobra, dobra.... oddajesz, jak daleko, a jak była "okazja" to szybko zabierałaś ;)

smutno mi i wczoraj, i dzisiaj..... wczoraj minął rok od śmierci Ślepka

• , dzisiaj rocznica odejścia Kilerka

• rok to za mało, by sie do tego bólu przywzyczaić :(

mam do Was wszystkich ogromną prośbę:

Trzymajmy wszyscy kciuki za zdrowie Havanki - mocno, mocno trzymajmy!!!!!!