Madzior. Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Kurcze a jak jest z tymi innymi psiakami?? Nie mam czasu aby wyczytać to w wątku ale czy toleruje inne psy?? Quote
Syla Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 piesia napisał(a):Jestem po informacji od Syli . Chętnie bym pomogła ,ale sama mam duże stadko . Jeżeli sytuacja była by mocno podbramkowa to mogłabym zaproponować niestety tylko pobyt w łazience ( w jednym pomieszczeniu psy , w drugim kot agresor , w trzecim króliki ) i musiałabym mieć pewność , że psiak nie będzie hałaśliwy , bo moje niestety są i sąsiedzi już i tak na mnie krzywo patrzą . Bardzo dziękuję piesia, na mnie też zawsze możesz liczyć.Pozdrawiam Twojego jamnika i syna. Quote
Syla Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Madzior. napisał(a):Syla a wiesz ja reaguje na inne psy? Dzisiaj dostałam linka i tyle wiem, co Ty Madzior.Przepraszam, że Ci dupę telefonem zawracałam, ale jesteś tutaj i ma się odezwać Budrysek i ASTRA 126. Quote
Madzior. Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 We wątku wyczytałam że raczej nie uwielbia innych psów.. Quote
BUDRYSEK Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Agula99 napisał(a):Ja też niestety nie mogę pomóc, do Poznania mam bardzo daleko, z Poznania nie znam nikogo, zaglądam, trzymam kciuki żeby coś się rozwiązało pozytywnie, ale też jestem za wydarzeniem na FB bo tam naprawdę nieraz zdarzają się cuda i już dawno powinnyście to były zrobić!!! Działajcie, mogę Was tylko wspierać duchowo!!! fb byl i nic nie pomogł :( Madzior. napisał(a):Syla a wiesz ja reaguje na inne psy? ASTRA mowila ze im wiekszy pies tym wiekszy byl atak :( do kotow jest ok *** proponowalam ze przewieziemy Toffisia do mnie do Zywca , ale ASTRA mowila ze to kawal drogi, ponad 400 km i szkoda psiaka wozic taki kawal drogi , skoro po Jej powrocie Toffis ma do Niej wrócic do czasu znaleziena ds Quote
EVA2406 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Dzwoniłam do znajomej z Poznania. Postara się jutro coś pomóc. Quote
ASTRA 126 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Madzior. napisał(a):Kurcze a jak jest z tymi innymi psiakami?? Nie mam czasu aby wyczytać to w wątku ale czy toleruje inne psy?? Niestety do psów agresywny, do kotów o.k. W ostatni piątek był kastrowany, może trochę złagodnieje. Quote
Agula99 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Kurcze noo, trzymym kciuki za pomyślne wieści!!! Quote
ASTRA 126 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Dziś załatwiłam Toffikowi opiekę na czas mojej nieobecności. Nie mogłam czekać do ostatniej chwili, żeby nie zostać z ręką w przysłowiowym nocniku. Wszystkim, którzy starali się mi pomóc załatwić opiekę . bardzo dziękuję. Dzwoniła Pani z W-wy i oferowała kasę na hotelik. Co prawda nie skorzystałam, ale bardzo jej dziękuję. Quote
juli88 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ASTRA 126 napisał(a):Dziś załatwiłam Toffikowi opiekę na czas mojej nieobecności. Nie mogłam czekać do ostatniej chwili, żeby nie zostać z ręką w przysłowiowym nocniku. Wszystkim, którzy starali się mi pomóc załatwić opiekę . bardzo dziękuję. Dzwoniła Pani z W-wy i oferowała kasę na hotelik. Co prawda nie skorzystałam, ale bardzo jej dziękuję. no to dobrze :) zaraz puszczę info że już znalazł Toffik opiekę :) Quote
asikowska Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ja też dziękuje wszystkim że przybyli na wątek:) Quote
__Lara Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Tylko ciekawe gdzie trafi Toffik :) Dobrze, że się udało! Quote
Agula99 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 No ale gdzie będzie Toffik i czy to dobry dom???? Quote
__Lara Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Nie wiemy, miejmy nadzieję, że w dobrym miejscu - Astra nie dałaby byle gdzie Toffika :) Quote
Agula99 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Mam nadzieję, no ale chciałabym wiedzieć, że u małego wszystko ok. Quote
BUDRYSEK Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 czas szybko leci .... ASTRA juz wrocila i Toffis juz ze swoja ukochana Pańcią :) po 2 tygodniowym pobycie w awaryjnym dt mozemy stwierdzic, że szukamy ds z kobieta...facetow olewa na maxa Quote
__Lara Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Dobrze, że się udało i tym razem. Taki piękny jamnik i nie ma szczęścia żeby znaleźć domek :/ Quote
BUDRYSEK Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='__Lara']Dobrze, że się udało i tym razem. Taki piękny jamnik i nie ma szczęścia żeby znaleźć domek :/[/QUOTE] w spr.Toffisia byly tylko 2 telefony! oba beznadziejejne! :( Quote
ASTRA 126 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Witam! Toffik tak pokochał swoją nową tymczasową opiekunkę, że nie chciał wracać do domu! Chodził za nią jak cień. Obawy, że oddałam go byle gdzie, były były mocno na wyrost. Był u ludzi, których znał wcześniej. Myślę, że obraził się na mnie, że wyjechałam bez niego. Jamniory tak mają. Ale jego miłość do mnie znów rozkwitła na nowo. Po odjajczeniu trochę się wyciszył, ale na wnuka nadal warczy. Ania z Poznania bardzo dziękuję za zaoferowanie pomocy przed moim wyjazdem Quote
ala56 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Próbowałaś odwrażliwić Tofika na wnuka? Wnuk może mu rzucać smakolyki na podlogę, ale żeby Tofik widział kto rzuca. Z odleglości w asyście osoby dorosłej oczywiście. Tofik powinien uwierzyć, że wnuk to przyjaciel co daje smakołyki. Jak już go Tofik polubi to mozna próbować z rączki ale to dalsza przyszlość. Quote
ASTRA 126 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='ala56']Próbowałaś odwrażliwić Tofika na wnuka? Wnuk może mu rzucać smakolyki na podlogę, ale żeby Tofik widział kto rzuca. Z odleglości w asyście osoby dorosłej oczywiście. Tofik powinien uwierzyć, że wnuk to przyjaciel co daje smakołyki. Jak już go Tofik polubi to mozna próbować z rączki ale to dalsza przyszlość.[/QUOTE] Wnuk dzieli się z Toffim wszystkim, co akurat je. Pies wcina to łapczywie (jedzenie dla ludzi) a psie smakołyki olewa. To zapewne przyzwyczajenie z dawnych czasów i nie daje się wykorzenić. Więc smakołyki dla Toffika mają zupełnie inny wymiar niż dla innych psów. Quote
Recommended Posts