Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie. Czy ogłoszenia Toffika do adopcji już się skończyły i czy ktoś je odnawia?
Czy to brak ogłoszeń czy tylko totalny brak zainteresowania Toffim? Jego tymczas u mnie trwa od 5 lipca 2011 r., a więc za chwilę minie rok.

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xxxx52']ASTRA-i nikt mu nie szuka domu,pies poszedl at acta?Wpierw ach i och ,a teraz zostalas sama z psem i klopotami?
Rok na DT???????

Jak to nikt nie szuka, wystarczy przejrzeć kilka stron wcześniej i nie zadawać takich oskarżycielskich pytań.

Proszę: [quote name='ala56']Moje ogloszenia jeszcze cały czas są odnawiane. Czyli są. Miałysmy taką sytuacje że pomimo wielu ogloszeń w necie nikt pieska nie chciał. Jedna z wolontariuszek zainwestowala w ogloszenie w lokalnym dzienniku / koszt 120 zł / i telefony sie rozdzwonily.Może Tofikowi tez trzeba tak zrobic. Nie wszyscy maja internet a gazety jednak czytaja szczególnie te w piatek.

To chyba nic dziwnego, że ROK, Tofik nie jest łatwym psem, do tego zapraszam na watek jamników - psów w brud i jakoś nie rozchodzą się jak ciepłe bułeczki... to mało psów siedzi na tymczasach z rok albo więcej, to takie dziwne?

xxxx52, jak weszłaś tu tylko zeby ocenić ludzi, którzy są od początku to nie wiem jaki jest tego cel...

Posted

lara-jezeli ciebie to dotknelo to przepraszam
jezeli jest trudnym psem,to czy jest socjalizowany czy pozostawiony sam sobie?
Zycze wspanialej adopcji Toffikowi
Ps jak jest w schroniskach to wiem

Posted

[quote name='xxxx52']lara-jezeli ciebie to dotknelo to przepraszam
jezeli jest trudnym psem,to czy jest socjalizowany czy pozostawiony sam sobie?
Zycze wspanialej adopcji Toffikowi
Ps jak jest w schroniskach to wiem[/QUOTE]

Po prostu odebrałam to jako zarzut, a myślę, że wszyscy, którzy tu są starają się znaleźć domek psince...

Jest problem z atakowaniem wnuka ASTRY - ASTRA pisała, że nie zna się na tym, aby Tofika poduczyć jak miałby się inaczej zachowywać :/

Posted

Tofik jest u Astry już rok a czy przez ten czas był konsultowany
z behawiorystą? Chodź telefoniczne? Cokolwiek?

Co do takich problemów tylko oni mogą pomóc...
i pracować, pracować i jeszcze raz pracować.

Posted

[quote name='xxxx52']ASTRA-i nikt mu nie szuka domu,pies poszedl at acta?Wpierw ach i och ,a teraz zostalas sama z psem i klopotami?
Rok na DT???????[/QUOTE]

to moze zamiast pytac pomoz z ogloszeniami? :)
u mnie ma caly czas ogloszenia, co jakis czas jest o nim w audycji w radio i nic
ludzie czesto mowia ze wola jamniczki suczki

ja mam kilka tymczasow na bdt parę lat i wszyscy o nich zapomieli i maja je w d...
nikt nie zrobi nawet 1 ogłoszenia i co mam z nimi zrobic? wywalic?

Posted (edited)

Budrysek-jak mozna robic ogloszenia psu kiedy nie ma dokladnie opisu z domu tymczasowego tzn dlaczego i przy jakich okazjach pies tak ,a nie inaczej reaguje.
Z tego wynika ze psiak nie lubi dzieci bo musial z ich rak zaznac bol.Ale jak reaguje na dosroslych i dzieci od tak 10 lat?
Jezeli nikt z nim nie pracuje tylko pies mieszka i sie go karmi to nie wiem jak po roku zareaguje on na obce twarze obce rece itd.Jak wyglada socjalizacja? Jak zachowuje sie w stosunku do psow ,suczek ,kotow?czy moze kilka godzin sam w domu zostac?czy moze byc z linki zwolniony?czy ma rozwiniety instynkt lowiecki(goni auta,rowery ,biegaczy koty itd)?
jezeli jest psem zazdrosnym o swoja range w" stadzie"To czy zazdrosny jest tylko o dzieci ,czy o psy ,koty ludzi doroslych?
jezeli jest zazdrosny to moze byc tylko adoptowany do osob samotnych (rencistow)bez zwierzat

Edited by xxxx52
Posted

[quote name='xxxx52']Budrysek-jak mozna robic ogloszenia psu kiedy nie ma dokladnie opisu z domu tymczasowego tzn dlaczego i przy jakich okazjach pies tak ,a nie inaczej reaguje.
Z tego wynika ze psiak nie lubi dzieci bo musial z ich rak zaznac bol.Ale jak reaguje na dosroslych i dzieci od tak 10 lat?
Jezeli nikt z nim nie pracuje tylko pies mieszka i sie go karmi to nie wiem jak po roku zareaguje on na obce twarze obce rece itd.Jak wyglada socjalizacja?[/QUOTE]

pies wczesniej mieszkał z wariatką, która prawie go usmierciła
nie ma co sie dziwic , ze jest problematyczny,
od ASTRY zaznał miłości, spokoju, dobrego jedzonka to kocha Ją ponad zycie i o wszystkich jest zazdrosny bo odczuwa to jako kolejne zagrozenie :(

Dziewczyny z Poznania moze macie jakiegos zaprzyjaznionego psychologa, ktory nie skasuje nas za duzo, moze da jakies rady?

Posted

[quote name='__Lara']Jak to nikt nie szuka, wystarczy przejrzeć kilka stron wcześniej i nie zadawać takich oskarżycielskich pytań.

Proszę:

To chyba nic dziwnego, że ROK, Tofik nie jest łatwym psem, do tego zapraszam na watek jamników - psów w brud i jakoś nie rozchodzą się jak ciepłe bułeczki... to mało psów siedzi na tymczasach z rok albo więcej, to takie dziwne?

xxxx52, jak weszłaś tu tylko zeby ocenić ludzi, którzy są od początku to nie wiem jaki jest tego cel...

Niestety, jak zwykle, ten sam........ rozwalić spokojny wątek ......

Posted

Może po prostu skupić się na szukaniu domku bez małych dzieci, do innych Tofik nie startuje. Ja pisałam ASTRZE, że trzeba by zastosować kilka zasad wobec dominanta: karmienie z ręki wszystkich posiłków, jak szczerzy zęby to nie zwracanie uwagi na psa przez jakiś czas, dawanie zabawek do zabawy tylko o określonych porach.

Posted

odwiedzam chłopaka :)
ale tu się ostro zrobiło a przecież nasza siła to.. pomoc ,życzliwość , współczucie, serdeczność , chyba tylko te dobre ciepłe emocje.. pewnie ,że czasem można się zapomnieć... ale tylko czasem.. i na króciutko :nono:

Posted

I jak tu czasem człowiek... ma się nie zakręcić , przecież to zło.. czy raczej ludzkie bestialstwo ,jest w stanie każdego , chyba najsilniejszego.. powalić na glebę :mdleje:
w żaden sposób.. nie da się tego wytłumaczyć... w żaden :-(

Posted

Sory ,że u Toffika ale naprawdę pilne , może ktoś wie o wolnym miejscu w DT ta sunia zostanie uśpiona jeśli nie znajdzie domku ,podobno taka jest wola rodziny bo Pańcia chora - prośba o pomoc na wątku jamniczym ogólnym :-(

Posted

wet wetowi nie równy!

Toffis bedzie miał spotkanie z behawiorysta...mam nadzieje, ze Go nie pozre ?;)

piesia wielkie dzięki :)

w czerwcu koncza sie Chłopaczkowi szczepienia, moze ktos pomoze?