Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='togaa']Kochany[B] Paluszek[/B]...
Broni swojej milości.Tylko Ciebie ma - [B]feliksiku[/B][/QUOTE]

chyba to prawda, jak tylko kucam, zeby nawet przetrzeć podłogę, to przytula się - on jest kochany strasznie, ach...

Posted

ja mam psa trochę ponad miesiąc, ale już takiego na stałe [URL="http://smajliki.ru/smilie-1066899303.html"][IMG]http://s17.rimg.info/fbbf4f12ce6989bc3391eeaa10c639be.gif[/IMG][/URL], i prawie codziennie chociaz raz muszę mu przypomnieć, ze koty były wcześniej i są ważniejsze od niego -bo on o tym [I]zapomina :evil_lol:
[/I]

Posted

Dzisiaj Paluszek będzie mógł się wykazać opiekuńczością - mam teraz dwie kaleki w domu. Moja Berni nie wiadomo skąd rano cała zakrwawiona była. Zalane podwórko, normalnie kałuże stały - pierwszy raz widziałam tyle krwi. Okazało się że łapa, rana głęboka bardzo, krew lała się bez przerwy. Czekałam, że może zaschnie trochę - nic z tego, tgrzeba było do weta - narkoza i szycie łapy. Nie mam pojęcia co ona zrobiła. Nie była na spacerze, nic szklanego się nie rozbiło na podwórku, nikt u nas nie był - muszę całe podwórko przeszukać, może ktoś wrzucił coś z gwoździem.
Boże nie mam siły - napłakałam się, bo ciągle u weta siedzę, jak nie z jednym to z drugi.
Bernusia nadal jeszcze się cuci, a dopiero co była operowana na guza.
Trzymają się mnie te tragedie od początku roku

Posted

O boziu, jaka bidusia... I Ty i Bernusia :( Musiała może na coś naskoczyć, że aż tak głęboka ta rana... Palunio mam nadzieję będzie grzeczny i pozwoli się zaopiekować siostrzyczką.

Posted

Paluszek dzisiaj chyba przez ten upał nie czuł się najlepiej, bo jakiś osowiały, ale za to cały czas na dworze, a Bernusia już lepiej tzn. w opatrunku, wet powiedział, że dobrze, że przyjechliśmy z nią bo nie można było zatamować krwawienia i byłoby niebezpieczne - naprawdę pierwszy raz widziałam tyle krwi.
No ale kaleki już układają się do snu i jutro musi być lepiej już

Posted

miłego piątku -żeby już wszystko było lepiej [url=http://smajliki.ru/smilie-473831751.html][img]http://s4.rimg.info/43461aea92f36bdd2f789a157a926374.gif[/img][/url]

Posted

[quote name='ania shirley']Czy Bernusia dostaje chemię? Po niej może być krwawienie- kruche naczynia.
Paluszku (dalej bywa Tofikiem?)- zdrowiej szybko, nie "sowiej"(od "osowiały")![/QUOTE]

nie dostaje chemii. W sumie zakończyło się wcześniej na wycięciu guza. Teraz ma opartunek na nodze - nie ściąga go - tyle dobrze, bo Paluszek to musiałby znowu w kołnierzu chodzić.

A faktycznie Paluszek jest Tofikiem, chociaż czasami mi się myli:oops: i wołam różnie.:evil_lol:

[quote name='Jasza']O mamo, Haniu współczuję strasznie....
Teraz masz dwa bidule w domu....
Jak się dzisiaj czuje Bernusia?[/QUOTE]

wygląda na to, że dobrze, wieczorem już humor dopisywał, dzisiaj rano zjadła, opatrunek cały - odetchnęłam. Ale podwórko wygląda jakbym psa zabiła, pełno weschniętej krwi. koszmar
W poniedziałek Paluch pozbywa się gipsu:lol:, to zamiana musiała jakaś być chyba:shake:

Posted

Oby tylko sobie nawzajem opatrunków nie pościągali!
Ale poważnie - to dobrze, że już poniedziałek niedługo - znowu upały - mały odetchnie jak się pozbędzie tego paskudztwa.

Posted

kto to pisał na naszych wątkach o Sumińskiej i biografii, bo chętnie bym odkupiła za 25zł w tym przesyłka:cool3:. Przeczytałam o jamnisiu i tak mi się spodobało, że chcę wiecej.
chciałam na allegro, ale przegapiłam aukcję:oops:
a może przyda się komuś na psiaka kaska

Posted

Ja kupiłam mojej mamie na dzień matki.
Zamówiłam przez internet na stronie Empik a odebralam sama w Empiku, więc bez kosztów wysyłki i czekania.
Książką piękna.

Jak Twoje kulawiuszki?

Posted

tak, wiem, że ty kupiłaś, bo ja wtedy kupiłam o psie jamniku, ale wcześniej ktoś nam o tych książakch powiedział - nie ty Nutusiu?

Kaleki obie w porządku - tak myślę. Opatrunek się trzyma u Berni a Paluszek już zdecydowanie ma dosyć gipsu - widać po jego minie. za 3 dni zdejmujemy

Posted

Ale ma chłopak wygody...Na łóżeczku i... pod... .;).Do wyboru !

Swietne to pierwsze zdjęcie z dzieciaczkami....

Posted

Nutusia napisał(a):
O matko święta! Przez ten gips opalenizna Paluszka będzie "niekompletna"! :)

:evil_lol: dobrze że upały dopiero się zaczęły, to jeszcze zdazymy doopalać:evil_lol:. Jutro mam nadzieję, że zdjęcie gipsu i umówimy się na kolejny z tyłu, więc opalenizna będzie wyrównana w tydzień:cool3:.

A Paluszek jak tylko rozłożyłam koc i dzieciaki usiadły to centralne miejsce zajął wśród młodzieży - normalnie egocentryk;)