Jasza Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='maciaszek']I jak spotkanie?![/QUOTE] Wlaśnie skończyłam rozmowę z Panią Celiną. Dunia się popisala ;-) Nie dała się dotknąć, tylko Drops skorzystał i został wygłaskany.:p Pani Celina mówi, że Pani Barbara to bardzo miła i ciepła osoba, wypytywała o wszystko, o pory karmienia, spacery, posikiwanie w domu, o to skąd ślepota Duni.. Dopiero na przystanku, na rękach u Pani Celiny Dunia pozwoliła łaskawie pogłaskać jedną łapkę, ale już przy drugiej - warczała.:razz: Mam nadzieję, że Pani Basia to rozumie, napisałam do Niej przed momentem maila z pytaniami, jakie ma wrażenia po pierwszym spotkaniu. Zobaczymy, czy będzie chciała Dunię poznać PO operacji.:roll: Za to po spotkaniu, po wizycie, Dunia się przylepiła do Pani Celinki, chodzi za Nia krok w krok, Pani Celina mówi, że mala dobrze wie co sie święci...;-) Macie jakieś doświadczenie w takich sytuacjach? Dunieczka nam odstraszy wszystkich zakochanych w jej pięknym disneyowskim image'u:diabloti: Quote
ania shirley Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Super ! Pokazała się dziewczyna z najlepszej strony!:shake: Może na psa obronnego ją wezmą? Albo do policji? Po operacji bedziemy zbierać na szkolenie w Bogatyni albo u Jamora:cool3: Quote
maciaszek Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Myślę, że wspólne spacery dużo by dały. Dunia lepiej poznałaby panią Basię i zapewne nie reagowałaby już tak nerwowo. Jeśli tylko pani Basia będzie chciała z Dunią lepiej się poznać... Quote
Jasza Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Ja za kazdym razem jak byłam u Duni, to tez zostalam obwarczana z kazdej strony, obszczypana na dodatek ;-) Jedynym sposobem jest - zabrać Dunię na smycz i iść byle dalej od Pani Celiny. Tak robiła np. Jej córka - Karolina. No, ja tam sie o Duni dom nie martwię na razie. Byle było już PO OPERACJI.. Leki wykupione. Od jutra mała zaczyna przymować Encorton. Jutro zadzwonię do Andrzeja. Quote
Nevada Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 myślę, że Dunia zachowała się najzupełniej naturalnie, mój pies widzi, a nie da sie pogłaskać obcej osobie, uchyli się lub cofnie, a tu pies niewidomy, zapach obcy, nieznany dotyk, trzeba sobie grzecznie usiąść obok i niech sie psina oswoi pomalutku, obwącha, madra sunia nie zmanierowana ;) ostrożna Quote
feliksik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 no Dunieczka wybrała już sobie Panią na którą chyba nie warczała;) to Pani Celinka:razz: A tak na marginesie to kiedy operacja? w piątek czy poniedziałek? bo coś chyba przegapiłam. Acha Jaszka doszły smycze? Quote
Awit Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Też uważam, że to jak najzupełniej normalne zachowanie. Moja suka owszem, lubi ludzi z naszej rodziny, lubi iść w gości, jakichś tam znajomych już tak oszczędniej lubi, a obcej osobie nie da się pogłaskać. Uważam, że tak się zachowują tzw "psy jednego właściciela" i Dunia ma prawo na początku nie ufać, a potem pokocha na całe życie!!! Quote
feliksik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 mamy nowe wpłaty: 3.10.11 - Eliza71 40zł:loveu: 3.10.11 - DIF za październik 10zł:loveu: 3.10.11 [B]-[/B] CHIQUITA&DEEDEE 20zł:loveu: Quote
danavas Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 bardzo proszę cioteczki dysponujące kontem na fb o rozsyłanie..... [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=205275146209455&view=wall&ref=notif¬if_t=event_wall[/url] Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Widzę, że deklaracja doszła :) No Dunieczce teraz dobrze, to broni swojej opiekunki :D ale trzeba jej dać trochę czasu... Moja na obcych reaguje warkiem, szczekiem, a jak ktoś się odważy wyciągnąć rękę to mamy atak furii ;) więc Dunia to i tak jest spokojna:D Quote
Nutusia Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Mam nadzieję, że się p. Barbara nie zrazi i np. rzeczywiście zabierze kiedyś Dunieczkę na spacerek bez p. Celinki. Bo obca osoba to jedno, a obrona swojej Opoki - druga ;) Quote
MALWA Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Dunia chyba już wybrała Panią Celinkę, i szkoda byłoby małą od niej zabierać i oddawać do innego domu. Zresztą, mała tak się zżyła z Panią Celinką, że chyba nigdzie nie będzie chciała iść. Tak myślę.... Quote
Jasza Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Pani Basia się chyba nie zraziła ;-) Spotka się z Dunia po operacji. Zaproponowałam spacerek bez Pani Celiny ;-) Przepraszam, jestem z doskoku, mam...grypę żołądkową, nie śpię od 2 ...koczuję w domu, do pracy nie dałam rady iść. Dziekuję za nowe wpłaty w imieniu Duni. Leki kosztowały troszkę więcej, ale Pani Celina dolożyła. Od dzisiaj Dunia przyjmuje juz Encorton. Dzwonił Slay - Haniu przelej proszę500 PLN za benzynę. Andrzej co prawda wyliczył przy wzroście cen benztyny 430 PLN ale On jak zwykle zaniża, poza tym bedzie jechał do Warszawy przez Krakow a wracał w piątek popołudniu lub wieczorem. Dojdą korki, pomylenie drogi i wyjdzie więcej. Poza tym On spedzi z Dunią półtora dnia - mam nadzieje, że sie zgodzicie, że powinien coś zjeść i kupić sobie te swoje Red Bulle -bez ktorych mowi, że ciężko. Po Dunię wyjedzie w nocy z czwartku na piątek, u Pani Celinki bedzie raniutko, da mi znać dzisiaj dokladnie o ktorej, chyba o 3,4 rano. W Warszawie bedzie musiał być na tyle wczesnie, żeby podac Duni Atropine i nie spóźnić sie, bo dr. Garncarz uprzedził, że maszyna jest bardzo czula, musi być włączona wczesniej, potem nie moga jej już wyłączyć. Dunia jest pierwsza w kolejce, przesunął ja ze wzgledu na odleglość i oóźni wszystkie zabiegi z naszego powodu ( dr. Garncarz). Pwrot do Krakowa - juz chyba tez niestety w nocy. Już się zaczynam denerwować. Haniu - smycze doszły - napiszę Ci potem PW. Quote
Nutusia Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Wszystko dopięte na ostatni guzik - jak to u Jaszki! ;) Kuruj się, Dziewczyno, bo jak do grypy żołądkowej dojdzie nerwowy rozstrój żołądka z powodu Duni, to strach się bać! :) p.s. A nie wiesz jak tam Jaszka na 4 łapkach?... Quote
maciaszek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jaszko, zdrowiej i nie denerwuj się! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :). Quote
wtatara Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 kontenerek zabrany, dałam ten wiekszy aby w podrózy miała wiecej miejsca Quote
Florentynka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Przepraszam, że offuję, ale Dunia jedzie z Krakowa ( dobrze rozumiem?) do Warszawy? Kiedy transport? Czy byłaby ewentualnie opcja dołączenia do transportu maleńkiej suczki? Pytam tak na wszelki wypadek, bo nie mam pewności, czy udałoby się przerzucić na czas maleństwo z Rzeszowa do Krakowa. Maleńka ma zostać w Warszawie przejęta przez Andzike. Quote
inga.mm Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 wrzucę Wam stresa [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/215637-Skazana-na-powoln%C4%85-%C5%9Bmier%C4%87-%C5%82ysa-udr%C4%99czona-suczka-potrzebna-pomoc%21"]Skazana na powolną śmierć-łysa, udręczona suczka-potrzebna pomoc![/URL][/B] Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='wtatara']kontenerek zabrany, dałam ten wiekszy aby w podrózy miała wiecej miejsca[/QUOTE] Dziękuję bardzo serdecznie! Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='Florentynka']Przepraszam, że offuję, ale Dunia jedzie z Krakowa ( dobrze rozumiem?) do Warszawy? Kiedy transport? Czy byłaby ewentualnie opcja dołączenia do transportu maleńkiej suczki? Pytam tak na wszelki wypadek, bo nie mam pewności, czy udałoby się przerzucić na czas maleństwo z Rzeszowa do Krakowa. Maleńka ma zostać w Warszawie przejęta przez Andzike.[/QUOTE] Florentynko, tak, z Krakowa do Warszawy, tylko raczej bardzo wczesnym rankiem. Napisze Ci PW. Quote
Florentynka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jaszo, dzięki, ale tak jak myślałam, Mimi nie zdąży dojechać do Krakowa. Trzymam mocno kciuki za Dunię i jej oczka! Quote
Jasza Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 No trudno...szkoda. Za kciuki dziekujemy. Dunia zasikuje Pani Celinie mieszkanie - chyba po Encortonie.... ;-( Quote
Recommended Posts