Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, ze robi się coraz bardziej optymistycznie. Hydroksyzyna jest " ludzkim" lekiem, więc mozna ją znależć bez weta. Wśród dogomaniaków- :evil_lol:zwłaszcza po czytaniu niektórych wątków:evil_lol:- może byc dostępna i nawet konieczna...:evil_lol: :evil_lol:
Na psa do 15kg daje się jedną tabletkę Sedalinu, ale skoro wchodzi w grę łapanie na pętelkę, to może się obejdzie bez tego. Oby Szafranek nie wystraszył się tak energicznej akcji...

Posted

[quote name='dusje']

Przy okazji - kto ma fanty na bazarek niech sie zglasza.Trzeba zapelnic skarbonke :lol:
[B][SIZE=3][COLOR=blue]Wielka Akcja - PODARUJ 1 FANT DLA SZAFRANKA I NA KLATKE!!!! :lol:[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Kto pierwszy?[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=2][COLOR=black]1 Funia:multi:[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]2[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]3[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]4[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]5[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]6[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]7[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]8[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]9[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]10[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]11[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]12[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]13[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]14[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]15[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]16[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]17[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]18[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]19[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]20[/SIZE][/B]
[B][SIZE=2]...........................100?????[/SIZE][/B][/QUOTE]

Ponawiam prosbe :lol: Ekipa ma swoje WAZNE zadanie, a nasze tez WAZNE i dlatego nie marnujmy czasu.
Przegladajcie strychy,bielizniarki,szafy i lazienki,kuferki i zakamarki :multi:

Posted

[quote name='MaDi']Zapomniałam o najważniejszym czy w Lublinie ma go zobaczyć weterynarz i dać ew. leki na wynos?[/QUOTE]

Jesli dostalby sedalin to na pewno wskazana wizyta u weta tuz po zlapaniu.Moga wystapic problemy z cisnieniem i inne hece.

Posted

Wyjde na ta, co zabija radosc, ale wg mnie ta klatka jest za malutka! Zmierzylam swojego kota /jest duzy/ .....:shake:

Pies ufa Szafranekm, wiec moze niech Ona podajac mu smakolyki nalozy mu obroze.
Pyszczek mozna zawiazac np. bandazem i wziac psiaka pod pache i zaniesc do samochodu.

Co myslicie?

Posted

Widzę, że już najnowsze wieści macie, ja niestety w ciągłym ruchu: poszukiwanie kuwety, większość czasu wisiałam na telefonie. Byłam teraz na cmentarzu, jest siedzi przy grobie.Trzymajcie kciuki, jutro musi się udać, przy takim wsparciu jak MaDi, która ma doświadczenie i pomocy teresz, ale trzymajcie kciuki.Powiem szczerze, że pierwszy raz będę brałą udział w łapaniu psa, za miękka jestem na to.

Posted

Kciuki trzymamy :lol: Wy tez sie trzymajcie i nie odpuszczajcie ;):cool3: Bedzie dobrze,myslimy tylko pozytywnie :lol:

Maly Szafranku, apeluje do ciebie cobys sie nie ruszal z miejsca do jutra i zaczekal na ciotki.Pasztetowka cie czeka :lol::evil_lol:

P.S. Czy juz sa pierwsze fanty? :cool3:

Posted

[quote name='Yv1958']Wyjde na ta, co zabija radosc, ale wg mnie ta klatka jest za malutka! Zmierzylam swojego kota /jest duzy/ .....:shake:

Pyszczek mozna zawiazac np. bandazem i wziac psiaka pod pache i zaniesc do samochodu.

Co myslicie?[/QUOTE]

Ale mozna do tej klatki wsadzic inna psine, pasujaca gabarytami a Szafranka zostawic na luzie :eviltong: bo rozumiem,ze ta klatka potrzebna tylko do transportu do Wwy.

Gdyby pies ufal i byloby mozliwe zalozenie mu obrozy - nie byloby tematu lapanki ;)

Posted

[[quote name='Yv1958']Wyjde na ta, co zabija radosc, ale wg mnie ta klatka jest za malutka! Zmierzylam swojego kota /jest duzy/ .....:shake:

Co myslicie?[/QUOTE]
Nie zabijasz, tylko realnoie myslisz. Klatka może być za mała..tez robiłam w domu pomiary i przymiarki:evil_lol:
Szaranken, jako ta, którą pies zna- poda mu jedzonko nafaszerowane, a " obstawa" MaDi i Teresz pomoże. Czy pies pozwala się głaskać i dotykać?

Posted

[quote name='dusje']Kciuki trzymamy :lol: Wy tez sie trzymajcie i nie odpuszczajcie ;):cool3: Bedzie dobrze,myslimy tylko pozytywnie :lol:

Maly Szafranku, apeluje do ciebie cobys sie nie ruszal z miejsca do jutra i zaczekal na ciotki.Pasztetowka cie czeka :lol::evil_lol:

P.S. Czy juz sa pierwsze fanty? :cool3:[/QUOTE]

Poszukamy, gdy opadną emocje[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_19_3.gif[/IMG]

Posted

[quote name='motyleqq']oby jutro wszystko się udało.
na FB na wydarzeniu padają takie słowa, że strasznie się zezłościłam... eh

trzymam kciuki![/QUOTE]
Tak ,byłam tam.....ale widzę, ze wszystko już wyjaśniłaś

Posted

W czym problem na fejsie? Nie jestem tam zarejestrowana

Funia :lol: bardzo dziekujemy w imieniu Szafranka :multi: Wpisuje Cie na 1 pozycje :multi:
Zapraszam za przykladem Funi :lol:

Posted

[quote name='dusje']W czym problem na fejsie?:
[/QUOTE]
Pies nie złapany, czekamy, aż znajdzie się za TM, dlaczego jeszcze na cmentarzu.....nie złapany, nie złapany....lepiej nie wchodź.

Posted

[quote name='danka4u1'][
Nie zabijasz, tylko realnoie myslisz. Klatka może być za mała..tez robiłam w domu pomiary i przymiarki:evil_lol:
Szaranken, jako ta, którą pies zna- poda mu jedzonko nafaszerowane, a " obstawa" MaDi i Teresz pomoże. Czy pies pozwala się głaskać i dotykać?[/QUOTE]
Tak mały szafranek pozwala się głaskać, to wielki pieszczoch, ale jest bardzo ostrożny i czujny, wyczuwa każdą sytuację.

Posted

[quote name='danka4u1']Pies nie złapany, czekamy, aż znajdzie się za TM, dlaczego jeszcze na cmentarzu.....nie złapany, nie złapany....lepiej nie wchodź.[/QUOTE]

Odpisz im w takim razie,ze w[U] bulu[/U] laczymy sie z wirtualnymi milosnikami Szafranka i w [U]nadzieji[/U] tez :evil_lol:

Posted

[quote name='dusje']Odpisz im w takim razie,ze w[U] bulu[/U] laczymy sie z wirtualnymi milosnikami Szafranka i w [U]nadzieji[/U] tez :evil_lol:[/QUOTE]

hehe :D już wszystko jest ok, teraz Szafranek najważniejszy, żeby dał się złapać i dojechał do hoteliku:)

Posted

[quote name='dusje']Odpisz im w takim razie,ze w[U] bulu[/U] laczymy sie z wirtualnymi milosnikami Szafranka i w [U]nadzieji[/U] tez :evil_lol:[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zarejestruj się, duży ludzi chce pomóc, ale też są tacy co myślą że tylko pstryk i wszystko można łatwo zrobić....jacyś pod kloszem chowani...

Posted

[quote name='andegawenka']:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zarejestruj się, duży ludzi chce pomóc, ale też są tacy co myślą że tylko pstryk i wszystko można łatwo zrobić....jacyś pod kloszem chowani...[/QUOTE]

Nie dla mnie te wynalazki :shake: W moim wieku nie przystoi, bo i tak sie nie sprzeda :evil_lol:

Posted

[quote name='szafranekm']Tak mały szafranek pozwala się głaskać, to wielki pieszczoch, ale jest bardzo ostrożny i czujny, wyczuwa każdą sytuację.[/QUOTE]

nie mamy niczego zeby go "uspokoic a nie otumanić" - różowej pigułeczki nie mamy, tak wiec biore wode utlenioną i bandaże - ja kierowca - musze miec rece aby wrócic samochodem do domu...ten lek w zelu jest wycofany...

Ja tak w koncu pomyslałam ze człowiek jest jednak istotą niedoskonałą. Dzisiaj myśle ze gdyby on miał taki mały kontenerek i tam sobie właził zagrzebac sie w kocyk - bo pewnie by nie odmówił takiego przybytku - to byłoby jutro hyc - i po sprawie.