Jump to content
Dogomania

Pabianice - jamnik Nero znaleziony na ulicy JUŻ JEST W DS z Korunią i Killerkiem :)

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Malutka Karolinka jest naprawdę baaardzo dzielną i mocną dziewczynką:)
Od wtorku 4.marca Mała jest już w tarnowskim szpitalu.
Prokocim podjął decyzję o przewiezieniu Małej, bo nie było już potrzeby, żeby przebywała na Oddziale Intensywnej Terapii.
Karolinka jest zupełnie samodzielna jeżeli chodzi o funkcjonowanie, a (jak przekonywano Rodziców) trzeba mieć na uwadze, że wciąż rodzą się Maluszki, które wymagają natychmiastowego ratowania życia i miejsca na takim Oddziale są na wagę życia i zdrowia.
W grę wchodziła też kwestia tego, że teraz jest znacznie ułatwiona kwestia przebywania z Karolinką. Jednak kontakt z Maluszkiem jest bardzo ważny, a jak Niunia była w Krakowie odwiedziny były 3-4 razy w tygodniu max po 3 godziny, tutaj Mama jest 2 razy dziennie po kilka godzin.
Oczywiście teraz znowu "skupiło" się na Amelce, ale w tej sytuacji nie ma idealnego rozwiązania...
Gdyby nie to, że podczas karmienia smoczkiem Karolinka czasami "zapomina", że jak się je to trzeba też oddychać;), no i niestety są pory karmienia kiedy nie chce się Jej jeść z butelki i musi dostawać jeść przez sondę byłaby już w domu!!!
Jak we wtorek Mała przyjechała do Tarnowa ważyła 1980, wczoraj już 2140:)

To zdjęcia jeszcze z Prokocimia (23.02.2014r) - sobie śpię:)

Z Mamą (05.02.2014r.):)

Z Tatą (23.02.2014r.):)

I fotka z Tarnowa z 4 marca z babcią;) - nasze pierwsze wspólne zdjęcie, pierwszy raz w moich rękach w 45 dobie życia:)

Posted

Wow:loveu:! ja nie wiem od czego zacząć!!!!.... czy od tego?.... że.... normalnie mnie zatkało jak zobaczyłam Karolinkę:loveu: to przecież... kawał zdrowej baby jest:loveu: .... nie takiego wcześniaczka sobie wyobrażałam:crazyeye: Karolinka jest cudna!:loveu:.... no właśnie:lol: Berni jak Ty to robisz? .... jesteś coraz młodsza ... piękniejsza!:lol:.... ja... chyba wpadam w kompleksy:oops:!...

Posted

No i jest pięknie, ładnie i wspaniale!!!
I niech Karolcia już będzie mogła iść do domku i niech rośnie Maleńka duża i zdrowa na pociechę Rodzinki:)

Posted

W ub. sobotę 1 marca wzięliśmy do Krakowa Amelunię.
Rodziców zawiozłyśmy do Prokocimia a my pojechałyśmy poszaleć w sklepach;)
Nie było jeszcze zwiedzania zabytków, to nie ten etap - bardziej cieszą atrakcje w galeriach;)
Potem wróciłyśmy do szpitala i udało się wprowadzić Amelkę na chwilę na oddział do Karolinki:)

Pamiątka z pierwszej wycieczki Amelki do Krakowa;)

A to już korytarze Szpitala w Prokocimiu - przy wejściu żyrafa naturalnych rozmiarów:

I "place zabaw" na korytarzach:

Posted

anica napisał(a):
Wow:loveu:! ja nie wiem od czego zacząć!!!!.... czy od tego?.... że.... normalnie mnie zatkało jak zobaczyłam Karolinkę:loveu: to przecież... kawał zdrowej baby jest:loveu: .... nie takiego wcześniaczka sobie wyobrażałam:crazyeye: Karolinka jest cudna!:loveu:.... no właśnie:lol: Berni jak Ty to robisz? .... jesteś coraz młodsza ... piękniejsza!:lol:.... ja... chyba wpadam w kompleksy:oops:!...

:) :) :) :) :) to samo chcialam napisac ;)

Posted

JamniczaRodzina. napisał(a):
No no babciu Bernadetko rozkwitasz nam ale się nie dziwię jak same dobre wieści przynosisz a to działa jak balsam na dusze.:loveu:
.... wiesz Elu że masz rację!... i w drugą stronę tak samo!... trzy -cztery lata problemów i choroby... i widzę jak bardzo się zmieniłam, niestety na niekorzyść! żeby nie powiedzieć.... zestarzała:shake:

Posted

Chiba skończę tu wchodzić...kompleksów nabawić się można. Jak można tak wyglądać będąc BABCIĄ??????????

Karolinko rośnij...jesteś śliczna jak Twoja Siostrzyczka...o babci już nie wspomnę....:roll:

Posted

Wnusie super na schwał to i babcia musi fason trzymać , prawda ? :eviltong::evil_lol: . Kobitki piękne , aż mi roziągnęło moje piękne usteczka w uśmiechu ( a co! one piękne to i ja się pochwalę :eviltong::diabloti: ). Berni tak trzymać :cool1::multi:

Posted (edited)

Bernadetko mam nadzieję, że nie będziesz się gniewać :oops:

Kochani proszę kto jest na FB zapraszajcie jak najwięcej osób i udostępniajcie wszystkie zdjęcia, wydarzenie i co tam się robi żeby jak najwięcej ludzi o tym wiedziało

Bardzo proszę! Zuzia potrzebuje pomocy
https://www.facebook.com/events/592371210815144/#
Jej wątek jest również na Dogo. Można tam wejść poprzez mój banerek,

Edited by b-b
  • 3 weeks later...
Posted

[FONT=garamond]

[/FONT]
[FONT=garamond]!!! Nasza Ukochana Amelunia skończyła dzisiaj o 18.15 dwa latka !!![/FONT]

[FONT=garamond]...tak było dwa lata temu...[/FONT]

[FONT=garamond]... i dzisiaj...[/FONT]

[FONT=garamond]
!!! Żyj nam 100 lat Królewno nasza !!!
[/FONT]

[FONT=garamond]
[/FONT]
[FONT=garamond]

[/FONT]

Posted (edited)

Bardzo dziękujemy Bogduniu:)

I jeszcze kilka fotek z dzisiaj i króciusi filmik (kręcony z ukrycia:-o, ale przy końcu jest słodkie BACIA w wykonaniu Ameluni;))

[video=youtube;W02fKMNo0mE]https://www.youtube.com/watch?v=W02fKMNo0mE[/video]

Edited by Sarunia-Niunia
Posted

[FONT=georgia]Niech grzeczne będą wszystkie Twoje lale
Niech nie marudzą prawie wcale
I niech nie brudzą im się ubrania
Byś nie musiała robić prania
Niech spełnią się Twoje wszystkie marzenia
Takie dziś mamy dla Ciebie życzenia!
Wszystko Najlepszego Amelciu
[/FONT]

[FONT=georgia][/FONT]

Posted

Bardzo dziękuję kochanym Ciociom za życzenia, torciki i wierszyki dla Ameluni:loveu:
Jak tylko do mnie przyjedzie poczytam wierszyki i pokażę obrazki - Ona tak bardzo się cieszy, jak widzi się w "topie";), no i uwielbia słuchać opowiadań, bajeczek i wierszyków:)
Dziękuję!!!

Posted

[FONT=comic sans ms]

• Bonulek

• [/FONT]

[FONT=comic sans ms]
    Bonuś 13.04.2008r. - 07.04.2012r.

[SIZE=6][SIZE=7]Bonusiu Kochany...

dzisiaj mijają dwa lata
    od Twojego przejścia na drugą stronę Tęczowego Mostu...

Pamiętamy o Tobie nasz Kochany Piesku, członku naszej Rodziny...

Twoje odejście wciąż boli, tak okrutnie boli...
    i dzisiaj mocniej niż w inne dni roku powraca pytanie: DLACZEGO???

Niegdy nie dowiemy się, dlaczego postanowiłeś odejść
    nie doczekawszy nawet swoich czwartych urodzinek...

Dopiero po Twojej śmierci dowiedzieliśmy się,
    że najpewniej byłeś obciążony wrodzoną wadą serduszka...

Ech, gdybyśmy mogli wiedzieć wcześniej...
    Zrobilibyśmy wszystko Kochanie,
    żebyś mógł wieść spokojne życie Skarbie
    - dbalibyśmy jeszcze bardziej o Ciebie,
    brałbyś leki i pewnie dziś byłbyś z nami...

Słonko nasze Kochane...
    zawsze będziemy o Tobie pamiętać
    i na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!!!

A tak dzisiaj spoczywasz obok Saruni
  • pod leszczyną w naszym ogrodzie...

• KOCHAMY CIĘ BONULKU

• [/FONT]

[FONT=comic sans ms][/FONT][FONT=comic sans ms][/FONT]