Jump to content
Dogomania

Pabianice - jamnik Nero znaleziony na ulicy JUŻ JEST W DS z Korunią i Killerkiem :)

Recommended Posts

Posted

[FONT=century gothic][SIZE=6]

Dzisiaj w naszym domu podwójne Święto...
obchodzimy drugą rocznicę przybycia do nas Maxia i...
pierwszą rocznicę pobytu u nas Gajuni ...

Maxiulinek jest dzisiaj super chłopakiem...
Wreszcie, po dwóch latach zaczyna się otwierać...
jest coraz bardziej skory do przytulanek, uwielbia rozdawać buziaki
(i ludzikom i psiakom, a nawet kotkowi), no i...
kocha łóżeczko i spanie szczelnie opatulonym pod kołderką
I kto by dziś pomyślał, że jak do nas przyjechał -
szczerzył zębole, nosił (przez 10dni) podkulony ogonek, gonił kota, nie dał się namówić na wejście do łóżka...
Nikt!!!
Dzisiaj to Maxiu, a nie Bąbel który zawitał u nas w południe, dwa lata temu...

leniuchowanie na kanapie...

przytulanki z Tinusią...

siesta poobiednia z Nerusiem zwanym Plusiem, Piotrusiem ;)

Rok temu ucztowaliśmy z Maxiem rocznicę i wieczorem,
po 21-ej dostałam telefon o biegającym, zdezoientowanym Psiaku na parkingu przy Biedronce...
Cóż było robić? Wsiedliśmy w samochód, pojechaliśmy i wróciliśmy do domu z Psiną...
Wiele wysiłku i chyba wszystkie możliwości wykorzystaliśmy aby odnaleźć Dom Gajuni,
dziesiątki ogłoszeń, żeby znaleźć Jej nowy dom - nie udało się, niestety...
A może tak miało właśnie być?
Gajunia okazała się kochaną Psineczką,
przyjazną i poczciwą, ponad wszystko kocha dzieci, uwielbia się z nimi bawić...
I pewnie jest już nasza, bo przecież nikt z nas, nie wyobraża sobie teraz rozstania z Nią...

Gaja pozdrawia ze swojego domu !!!

fotel - to miejsce drzemek Gajci...

nasz kochany... Gacek ;)

z Amelunią...

Gajunia pozdrawia... portretowo

[/FONT][FONT=century gothic]
[/FONT]
[FONT=century gothic]
[/FONT]

Posted

Same fantastyczne rocznice, życzymy wszystkim i Dużym i małym jak najdłuższych szczęśliwych latek razem w pięknej harmonii i w dobrym zdrówku.! :) :multi:

Sarunia jesteś the best. Tyle psiaków, każde po przejściach a harmonia wypracowana cierpliwością i miłością.
Pozdrawiamy, Czarodzieje. :Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='yunona'][COLOR=#ee82ee][B][SIZE=3]Same fantastyczne rocznice, życzymy wszystkim i Dużym i małym jak najdłuższych szczęśliwych latek razem w pięknej harmonii i w dobrym zdrówku.! :)[/SIZE][/B][/COLOR] :multi:

[IMG]http://www.regalo.com.pl/files/objects/2389/7/arora figurki pets statuetki koty psy upominki prezenty (43).JPG[/IMG]

Sarunia jesteś the best. Tyle psiaków, każde po przejściach a harmonia wypracowana cierpliwością i miłością.
Pozdrawiamy, Czarodzieje. :Rose::Rose::Rose:[/QUOTE]

[quote name='JamniczaRodzina.'][IMG]http://www.ciemne.radzymin.pl/100lat.gif[/IMG]
[SIZE=7][COLOR=#00ffff]Dla Was i Stadka [/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

[quote name='anica'][COLOR=#ff0000][SIZE=3][FONT=palatino linotype][B]I my pędzimy z najlePsimi Wszystkiego Najlepszego!!![/B][/FONT][/SIZE][/COLOR][IMG]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFEaJ27PJCAJWG7AREj0u7sDi3xCLPseS4zibIirS17v5xvHwS[/IMG]

[IMG]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRn7GF1FtL3xZqHcEHI0SNPNkBpvvR8d-dAXdxJaA_68qnNInfY[/IMG][IMG]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSghdfumJlHz6SR3Vq3XE5zuMUKrxU5cuuh3PoZ4kyst91b41qGA[/IMG][/QUOTE]

[quote name='Isadora7']O to impreza się szykuje. lecimy do Was z najserdeczniejszymi życzeniami

[IMG]http://www.humor.sadurski.com/p1_materialy/NDhhYmYxNzZmN2Rl/big_1.jpg[/IMG][/QUOTE]

[quote name='b-b'][COLOR=#FF0000][SIZE=5][B]Takie rocznice obchodzi się z radością [/B][/SIZE][/COLOR]:)
[IMG]http://www.zdrowotne.pl/images/articles/original/719_1251800137.jpg[/IMG][/QUOTE]

Dziękujemy Wam Kochani Przyjaciele :loveu:!!!
Cieszymy się, że zaglądacie do nas i z nami jesteście:)
Przesyłamy Wam wszystkim - dwu i cztero nożnym - najgorętsze buziaczki:buzi::buzi::buzi:!!!!!!!

• 4 weeks later...
Posted

Pojawiamy się na nowym dogo po raz pierwszy...

Dziękujemy za odwiedzinki Boguniu:)

Swoją drogą ciekawe, kto nas zauważy po rewolucji i kto do nas zajrzy...

Tak cicho ostatnio tu u nas, bo tyle się dzieje, że nawet nie ma kiedy zajrzeć...

Dzisiaj przy niedzieli musieliśmy z Korciunią odwiedzić gabinet weterynaryjny...

Taka jakaś ostatnie 2 dni smutna i przygaszona... wczoraj wieczorem zauważyłam, że Korciunia dużo się liże, oblizuje... coś, jakby ślinotok...

Przyjrzałam się i zobaczyłam, jakby lekko opuchniętą faflę po lewej stronie... spróbowałam dotknąć buziolka - wzdrygnęła się, więc Jej nie męczyłam...

Dzisiaj okazało się, że Skarbunia ma zaczerwienione dziąsełko i jakiś stan zapalny.

Albo coś Ją ugryzło, albo, co bardziej prawdopodobne uraziła się skorupką z orzecha...

bo muszę Wam powiedzieć, że teraz moich Przyjaciół najczęściej spotkać można w ogrodzie albo pod orzechem włoskim, albo pod leszczyną - oj ucztują Skarbunie, i to wszyscy bez wyjątku;)

Oczywiście Killerek orzechów nie jada, ale chętnie obserwuje Psiaki;)

Korcia dostała dzisiaj zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy i antybiotyk na 6 dni do domu.

Teraz podsypia sobie obok mnie i przynajmniej Ją nie boli, a i ślinka się już nie toczy!!!

Moja Kochana :iloveyou:  , tak się o Nią martwiłam - ale mam nadzieję, że po lekach wszystko będzie dobrze i dziąsełko się zagoi:)

Martwi mnie jednak wciąż ten guzior - mam wrażenie, że niestety.... powiększa się :niewiem: :flaming: ...

Posted

I mnie tu ostatnio mało było a to wszystko przez nowe dogo. Cały czas poświęcałam na dokształcenie się w jego obsłudze. Zrobili nam prezent. Szkoda tylko ,że nie dołączyli do tego instrukcji obsługi. 

Trzymam kciuki za zdrowie małej...i oby jak najwolniej to świństwo się rozwijało  :roll: 

• Upvote 1
Posted

Zaglądam z serdecznościami i ściskam mocno kochani, Berni przytulaski dla futerek i życzonka dla Koruni,żeby wszystko po antybiotyku się wyciszyło, teraz wszyscy próbują ogarnąć nowe dogo, jak czytam... to chyba u każdego chodzi inaczej?... inne ustawienia, czy co?  ... ja np.... nie mam słownika ortograficznego?   ... nie mogę jak kiedyś, robić kopiuj!  a później wklej!... i Multicytaty nie działają... jeszcze nie wiem co?  póki co to nie podoba mi się :look3:

... też uważam że jakaś instrukcja obsługi by się przydała, przecież na dogo są osoby w różnym wieku... i w różnym zaawansowaniu... nazwijmy to obsługi komputera!... według mnie to sprawa szacunku dla uczestników dogo(zresztą chyba lepiej skupić się na pomocy psom niż na edukacji nowego dogo) :flop:

Posted

I mnie tu ostatnio mało było a to wszystko przez nowe dogo. Cały czas poświęcałam na dokształcenie się w jego obsłudze. Zrobili nam prezent. Szkoda tylko ,że nie dołączyli do tego instrukcji obsługi. 

Trzymam kciuki za zdrowie małej...i oby jak najwolniej to świństwo się rozwijało  :roll: 

Dziękuję za odwiedzinki Bogusiu i życzenia zdróweczka dla mojej najdroższej Korciuni :iloveyou: .

Każdy teraz uczy się nowego dogo; ja niby się powoli przyzwyczajam, ale wielu rzeczy jeszcze nie kumam, choćby tego, że nie mogę zamienić linka mojej sygnaturki w obrazek :o

Zaglądam z serdecznościami i ściskam mocno kochani, Berni przytulaski dla futerek i życzonka dla Koruni,żeby wszystko po antybiotyku się wyciszyło, teraz wszyscy próbują ogarnąć nowe dogo, jak czytam... to chyba u każdego chodzi inaczej?... inne ustawienia, czy co?  ... ja np.... nie mam słownika ortograficznego?   ... nie mogę jak kiedyś, robić kopiuj!  a później wklej!... i Multicytaty nie działają... jeszcze nie wiem co?  póki co to nie podoba mi się :look3:

... też uważam że jakaś instrukcja obsługi by się przydała, przecież na dogo są osoby w różnym wieku... i w różnym zaawansowaniu... nazwijmy to obsługi komputera!... według mnie to sprawa szacunku dla uczestników dogo(zresztą chyba lepiej skupić się na pomocy psom niż na edukacji nowego dogo) :flop:

Dziękuję Ci Anusiu, że zaglądnęłaś... martwię się o Korciunię, bo znowu zaczął się ten ślinotok...

Kurcze, męczy Ją to, i cały czas liże bidulka łapki, albo poduchę i kanapę na których leży... jak Jej nie będzie przechodziło, muszę dzwonić do weta, bo mi serce pęka :cry: ...

Aniu, całe dogo się zmieniło i ze starego ani śladu, trzeba teraz kombinować - ale z czasem zapewne damy radę ;)

A jeżeli chodzi o multicytaty, to są; wciskasz multicytowanie pod postami, które chcesz zacytować (dwa, czy tam więcej) i w prawym dolnym rogu pokazuje Ci się mała ramka,

a w niej "odpowiedz 1 cytowane posty" na czarnym tle i "wyczyść" i jak już wybierzesz posty do cytowania klikasz na tę pierwszą opcję "odpowiedz x cytowane posty" i już gotowe, tylko odpowiadać :)

Myślę, że wspólnymi siłami pomożemy sobie nawzajem i jakoś damy radę ;)

Zobaczcie moją Słodziusią Koreńkę :iloveyou: :

aaa, pieski dwa...

bb0260d8d3c934a7gen.jpg

643898d2746daeaagen.jpg

9f87944dc40360adgen.jpg

Posted

http://images67.fotosik.pl/203/9f87944dc40360adgen.jpg nic tylko w ten kicholek całować  :wub:  

Co do dogo. Wydaje mi się ,że oni cały czas to naprawiają i przez to u jednych coś działa u innych nie. 

Pewnie też gra tu ważną rolę przeglądarka, z której korzystamy. Ja korzystam z google chrome i u mnie na 95% wszystko dziłą. Czasami się coś zacina, wypowiedź 2-3 razy się dubluje ale reszta jest znośna. Nie kumam niestety jeszcze gdzie szukać użytkowników dogo tak jak to było na starym ale mam nadzieję się i tego dowiedzieć  :siara: 

Posted
Nie kumam niestety jeszcze gdzie szukać użytkowników dogo tak jak to było na starym ale mam nadzieję się i tego dowiedzieć  :siara:

Boguś, w lewym górnym rogu, pod logo dogomanii, jest Forums i Members...

klikasz members i masz uzytkowników - po lewej jest alfabet i możesz szukać po pierwszej literze, ale po prawo w górnym rogu jest więcej opcji wyszukiwania

i tam wchodzisz i szukasz :)

Posted

Boguś, w lewym górnym rogu, pod logo dogomanii, jest Forums i Members...

klikasz members i masz uzytkowników - po lewej jest alfabet i możesz szukać po pierwszej literze, ale po prawo w górnym rogu jest więcej opcji wyszukiwania

i tam wchodzisz i szukasz :)

Dziękuję ! :calus:

Ja już ślepa jestem jak kret :D Nie zauważyłam ZOBACZ WIĘCEJ OPCJI WYSZUKIWANIA i się zastanawiałam gdzie się ta funkcja podziała :motz:

Posted

Dziękuję Ci Anusiu, że zaglądnęłaś... martwię się o Korciunię, bo znowu zaczął się ten ślinotok...

Kurcze, męczy Ją to, i cały czas liże bidulka łapki, albo poduchę i kanapę na których leży... jak Jej nie będzie przechodziło, muszę dzwonić do weta, bo mi serce pęka :cry: ...

Aniu, całe dogo się zmieniło i ze starego ani śladu, trzeba teraz kombinować - ale z czasem zapewne damy radę ;)

A jeżeli chodzi o multicytaty, to są; wciskasz multicytowanie pod postami, które chcesz zacytować (dwa, czy tam więcej) i w prawym dolnym rogu pokazuje Ci się mała ramka,

a w niej "odpowiedz 1 cytowane posty" na czarnym tle i "wyczyść" i jak już wybierzesz posty do cytowania klikasz na tę pierwszą opcję "odpowiedz x cytowane posty" i już gotowe, tylko odpowiadać :)

Myślę, że wspólnymi siłami pomożemy sobie nawzajem i jakoś damy radę ;) działa! Dziękuję :)

Zobaczcie moją Słodziusią Koreńkę :iloveyou: :   Całuję Korenkę i życzę zdróweńka :) powodów może być kilka tego ślinotoku... dobrze że Ty jesteś Berni taka że sprawdzasz każdą możliwość!... a nic się nie zdarzyło żeby mogła się stresować?...

aaa, pieski dwa...

9f87944dc40360adgen.jpg

Ja już ślepa jestem jak kret :D Nie zauważyłam ZOBACZ WIĘCEJ OPCJI WYSZUKIWANIA i się zastanawiałam gdzie się ta funkcja podziała :motz:ja też ślepa!.. i też się zastanawiam;)

Posted

Pojawiamy się na nowym dogo po raz pierwszy...

Dziękujemy za odwiedzinki Boguniu:)

Swoją drogą ciekawe, kto nas zauważy po rewolucji i kto do nas zajrzy...

Tak cicho ostatnio tu u nas, bo tyle się dzieje, że nawet nie ma kiedy zajrzeć...

Dzisiaj przy niedzieli musieliśmy z Korciunią odwiedzić gabinet weterynaryjny...

Taka jakaś ostatnie 2 dni smutna i przygaszona... wczoraj wieczorem zauważyłam, że Korciunia dużo się liże, oblizuje... coś, jakby ślinotok...

Przyjrzałam się i zobaczyłam, jakby lekko opuchniętą faflę po lewej stronie... spróbowałam dotknąć buziolka - wzdrygnęła się, więc Jej nie męczyłam...

Dzisiaj okazało się, że Skarbunia ma zaczerwienione dziąsełko i jakiś stan zapalny.

Albo coś Ją ugryzło, albo, co bardziej prawdopodobne uraziła się skorupką z orzecha...

bo muszę Wam powiedzieć, że teraz moich Przyjaciół najczęściej spotkać można w ogrodzie albo pod orzechem włoskim, albo pod leszczyną - oj ucztują Skarbunie, i to wszyscy bez wyjątku;)

Oczywiście Killerek orzechów nie jada, ale chętnie obserwuje Psiaki;)

Korcia dostała dzisiaj zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy i antybiotyk na 6 dni do domu.

Teraz podsypia sobie obok mnie i przynajmniej Ją nie boli, a i ślinka się już nie toczy!!!

Moja Kochana :iloveyou:  , tak się o Nią martwiłam - ale mam nadzieję, że po lekach wszystko będzie dobrze i dziąsełko się zagoi:)

Martwi mnie jednak wciąż ten guzior - mam wrażenie, że niestety.... powiększa się :niewiem: :flaming: ...

Koruńka zdrowia po tysiąckroć życzę z całego serca

Ja już ślepa jestem jak kret :D Nie zauważyłam ZOBACZ WIĘCEJ OPCJI WYSZUKIWANIA i się zastanawiałam gdzie się ta funkcja podziała :motz:

A ja dzisiaj obczaiłam wstawianie filmików. Ale i tak nie moge sie przyzwyczaić do nowego dogo.

a to zzdjecie Korci rozczulające

bb0260d8d3c934a7gen.jpg

• Upvote 1
Posted

Berni, napisz czy faktycznie rośnie ten guz u Korciuni? a może robiłaś zdjęcia? pytam bo znaczyło by to że jednak jad tarantuli nie zadziałał? właśnie rozmawiałam z wetką, która powiedziała że jest zwolennikiem jadu ,ponieważ nie posiada żadnych działań ubocznych! ale jednak nie zawsze pomaga! zna przypadki że nie zadziałał!  tak to ujęła a okazuje się że są jeszcze inne środki ,które powodują że guzy przestają rosnąć lub maleją!  Ela i Kasia Starkiewicz napisały mi jakie i myślę że może( gdyby jad tarantuli u Korci nie zadziałał) też chciałabyś to sprawdzić?

... Berni jak wklejasz zdjęcia?  i obrazki?   bo jedne mi wchodzą a inne nie?!... to może jeszcze na dokładkę... jak się wkleja filmiki? :question:

Posted

Dzisiaj mija 2,5 roku od odejścia naszego Bonusia[*]...

Jego chore serduszko przestało bić na 6 dni przed 4 urodzInkami...

0854f2c3448e53b0gen.jpg

111.gif

Pamiętamy nasz Ukochany, Niezapomniany Skarbie!!!

W naszych sercach i pamięci masz miejsce na zawsze!!!