terierfanka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 oto zdjęcia suczki (widać, że od dawna nikt o nią nie dbał :shake:) : Quote
Basia1244 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 A ja bardzo proszę o szukanie dla niej dt w trybie pilnym! Quote
terierfanka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 A pamiętacie Demona? Po kastracji był ponoć agresywny i trafił z powrotem do schronu, potem były deklaracje, że jednak go zabiorą... no i co? i guzik! Demon dalej w schronie, na boksie ogólnym. Nie wykazuje żadnych oznak agresji ani do opiekunów, ani do współtowarzyszy, ale ponieważ trafił tam po raz drugi z łatką agresora będzie teraz miał podwójnie po górkę Będzie traktowany jako praktycznie nieadopcyjny... Nie wiem gdzie są osoby, które miały go wziąć i dlaczego on tam dalej jest? Miała być pomoc behawiorysty z fundacji itp, a wyszło jak zwykle... Quote
Basia1244 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ja jeszcze tylko nadmienię, że opiekun nie ma z nim problemów, również nie ma zatargów z jego udziałem na boksie - zachowuje się bardzo poprawnie. Jest na boksie 33. Quote
Rumi. Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 k.... ludzie to są.... a ja już się cieszyłam że demonek ma się dobrze w nowym domku Quote
marmosia Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 bros napisał(a):niedżwiedż - PIĘKNY , ehhhh Piękny i samotny... Quote
ANETTTA Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [FONT=Arial]potrzebna wizyta u suni beni przedadopcyjna WROCŁAW ok wrocławia pani zainteresowana podjedzie nawet 60 km aby kogoś zabrac na te wizyte szczegóły na watku i u załozycieli -pomożecie lub podszepnicie j kogos plis [/FONT][FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/2108...0#post17229070[/FONT][FONT=Arial] Poleć znajomym [/FONT][FONT=Arial] tina czeka !!! http://www.dogomania.pl/threads/2108...0#post17229070[/FONT] Quote
Asia & Ginger Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Manguś tak mi przykro... :-( Biegaj radosny za Tęczowym Mostem... [quote name='lewitka']Mam jeszcze informacje o dwóch innych spanielach w schronisku... mam nadzieję, że się nie powtarzam..no trudno.. nawet gdyby... 1. od 18.06.2011 przebywa w schronisku 6-letnia suczka o złoto-białym ubarwieniu; znaleziona. Jej nr identyfikacyjny to 1088/11 2. 5.07.2011 trafiła do schronu 8-letnia sunia, ubarwienia złotego; znaleziona. Nr identyfikacyjny 1200/11. Siedziała w kwarantannie do tej pory ale np. dziś już jej nie widziałam :/ Potrzebne są zdjęcia tych słodziaków... także jeśli znalazłaby się osoba z aparatem fotograficznym w najbliższych dniach.. byłabym wdzięczna! Dołączam się więc do prośby Pani Basi :))))) [quote name='Basia1244']O suczce złotobiałej już pisałam i wstawiłam foteczki - ona jest bardzo sympatyczna choć ciut nieokrzesana, a druga sunia, własnie ta złota, to trafiła na szczeniakarnię , bo jest ślepa i się rozbijała o ścianę na boksie. Muszę jutro obejrzeć ją dokładnie, jak ona sprawuje się na smyczy i generalnie jaką ma kondycję. Czy wiadomo coś o tej 8-letniej ślepej suni? [quote name='Basia1244']Uzupełniam dane suczki z geriatrii z klateczki nr 23 Wiek: 16 lat Znaleziona 28 czerwca 2011 nr schroniskowy 1161/11 nr na szyi 988 Jest bardzo zaniedbana, słaba, brudna, niedowidzi, ledwo chodzi - jeśli natychmiast nie znajdzie dt na dożycie to idzie do uśpienia! Terierfanka wstawi zdjęcia. Dostałam info o tej suni od Asi (demi). Przesłała mi też taką fotkę: Zrobię suczynce wydarzenie na FB. Trzeba jej koniecznie znaleźć jakiś domek albo dożywotni tymczas. :-( Jeśli chodzi o Demona, to ja już nie wiem o co chodzi... :shake: Quote
Asia & Ginger Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Wydarzenie spanielki na FB: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=170588219678602 Chyba trzeba zmienić tytuł na bardziej dramatyczny, nie wiem, dodaj może, że zostanie uśpiona. :roll: Quote
Basia1244 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Asiu wszystko jest napisane - spanielka ślepa ma od nas kilka fotek wyżej, ma opis, i ma 16 lat (nie osiem) wszystkie spanielki są (suczki) uwzględnione, poczytaj uważnie. Quote
Asia & Ginger Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Basia1244 napisał(a):Asiu wszystko jest napisane - spanielka ślepa ma od nas kilka fotek wyżej, ma opis, i ma 16 lat (nie osiem) wszystkie spanielki są (suczki) uwzględnione, poczytaj uważnie. Czyli ta 8-letnia ślepa złota sunia, to jednak ta 16-letnia czarna podpalana sunia? Jeśli tak, to rozumiem, że zaszła mała pomyłka. ;) Na wydarzeniu suni na FB padło pytanie: "a jak sunia do innych psiaków? czy trzeba pampersików czy daje rade wytrzymać?" Możecie coś napisać na ten temat? Quote
Basia1244 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Czyli ta 8-letnia ślepa złota sunia, to jednak ta 16-letnia czarna podpalana sunia? Jeśli tak, to rozumiem, że zaszła mała pomyłka. ;) Na wydarzeniu suni na FB padło pytanie: "a jak sunia do innych psiaków? czy trzeba pampersików czy daje rade wytrzymać?" Możecie coś napisać na ten temat? Tak - jest tylko jedna ślepa spanielka suczka lat 16 , czarna podpalana, ale już jest ślicznie obcięta przez Lucynę, więc sierść wygląda lepiej. Do innych psów absolutna obojetność i trudno się dziwić - ledwo psina łazi. Nie wiem, jak z utrzymywaniem czystosci, ale jak tylko wyjdzie na trawę zaraz robi koopę, lecz jest też brudno w klateczce, ale trzeba brac poprawkę na to, że tam nie wychodzi się regularnie z psami, tylko rano , więc trudno aby wytrzymały. Więcej nie wiem o niej nic. Quote
Asia & Ginger Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='Basia1244']Tak - jest tylko jedna ślepa spanielka suczka lat 16 , czarna podpalana, ale już jest ślicznie obcięta przez Lucynę, więc sierść wygląda lepiej. Do innych psów absolutna obojetność i trudno się dziwić - ledwo psina łazi. Nie wiem, jak z utrzymywaniem czystosci, ale jak tylko wyjdzie na trawę zaraz robi koopę, lecz jest też brudno w klateczce, ale trzeba brac poprawkę na to, że tam nie wychodzi się regularnie z psami, tylko rano , więc trudno aby wytrzymały. Więcej nie wiem o niej nic. Dzięki, wrzucam info na FB. A czy czarny spaniel Nero jest jeszcze w schronisku? http://i54.tinypic.com/55fivr.jpg Wiem, że jakiś czas temu jeszcze był i wyglądał strasznie, jeden wielki dred. Czy może Pani Lucynka mogłaby i jego ostrzyc? Na pewno pod kołtunami ma biedak odparzenia... :shake: Quote
Asia & Ginger Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Dziewczyny potrzebuję dobrej jakości (o dużej rozdzielczości) ładne zdjęcia spanielki staruszki. Czy ktoś będzie w stanie takie zrobić? Dostałam taką wiadomość na FB: "Pani Joanno, ja przed chwilą dopisywałam się pod wątkiem stuletniej spanielki i go udostępniłam. Rozmawiałam z mamą, ale mama własnie ma dostać staruszka kota po śmierci sąsiada.... Tak się składa, że piszę felietony do Vege i kolejnego numeru (niestety wrześniowego) piszę tekst o psich staruszkach.. Nie wiem czy coś to zmieni, ale umieściłabym obok tekstu zdjęcia spanielki, a w ramce namiary na nią. Zależy mi tylko, żeby zdjęcia były drukowane czyli w dobrej jakości. I im fajniej na nich wyjdzie tym lepiej... Tak jak pisałam mam przeprowadzkę na cito.Jeśłi szybko znajdę domek w okolicach Warszawy to zabiorę ją na tymczas czyli... na stałe. Jak Pani widzi sama jestem w tarapatach... Jeszcze raz przepraszam, że przynajmniej w tej chwili więcej zrobić nie mogę." Quote
terierfanka Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 popytam, bo raczej nie moim aparatem... Quote
Asia & Ginger Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Kochani sunia ma szansę pojechać do hoteliku do Karmelci koło Opola. Jest tam już od kilku miesięcy jeden spanielek szukający domku. Ze względu na to, że sytuacja jest trudna i sunia może tam posiedzieć dosyć długo, a nawet do końca swojego życia miesięczny koszt utrzymania będzie wynosił 200 zł zamiast 300 zł (dzięki Karmelcia :-*). Zaczynamy zbiórkę pieniędzy. Kto będzie chciał się dołożyć, proszę się zgłaszać, będę wysyłać nr konta na PW. Poza tym wciąż poszukiwany jest darmowy tymczasik, a najlepiej domek stały kochający starsze pieski. Szukamy również transportu dla sunieczki z Wrocławia do hoteliku w okolicach Opola. Co do zdjęcia, to: "tekst do Vege muszę oddać najpóźniej do końca przyszłego tygodnia (raczej do piątku). Dlatego gdyby zdjęcia znalazłyby się w tym terminie byłoby wspaniale." Quote
karmelcia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 caly czas staram sie przystosowywac moj dom do obecnosci wielu psiakow w tym biore pod uwage lokatorow takich jak Jackson i juz mam zamontowana branke w drzwiach kuchni(20m2)zeby w razie co moc separowac nielubiace sie psiaki.poza tym az tak wysoko nie mieszkam wiec w razie co nie bedzie to strasnym klopotem jesli bede musiala znosic babulenke ze schodow.ajeszcze po nastepne,z okazji ze Jacson ma taka masakre z uszami bo szweda sie po najwiekszych krzarach,zmolestowalam mozliwe wszystkie salony pieknosci dla psiakow w mojej okolicy i jedna pani zaooferowala sie zrobic to za darmo,wiec sprobuje z nia pogadac czy w zamian za np reklame na dogo,nie dalaby jakiegos grosza na spaniele....co Wy na to?????? Quote
LadyS Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 I z izolatek: Nie są najlepszej jakości, ale dają pogląd na ilość spanielowatych - ja byłam zaskoczona, widząc tyle w jednym schronie... U nas (znaczy - woj. lubelskie) zwykle najwięcej jest północniaków. Quote
terierfanka Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 jesooo i ten czarny z tymi dredami biedak :( miałam nadzieję, że ktoś go może adoptował, ale w takim stanie, to chyba nie ma szans... Quote
Asia & Ginger Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='Nikaragua']Moze nie powinnam sie wypowiadac skoro nie pomogę, ale mam wątpliwość Karmelcia mieszka w kamiennicy, są tam schody, nie ma windy. Będzie znosić starowinkę na dwór??? bo przecież ona nie da rady na schodach. I czy staruszka nie będzie zaczepiana/męczona przez Jacsona(Browara) i inne psy? Nikaragua nie ma czegoś takiego jak nie powinnam się wypowiadać, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, każda uwaga może być cenna. ;) [quote name='karmelcia']caly czas staram sie przystosowywac moj dom do obecnosci wielu psiakow w tym biore pod uwage lokatorow takich jak Jackson i juz mam zamontowana branke w drzwiach kuchni(20m2)zeby w razie co moc separowac nielubiace sie psiaki.poza tym az tak wysoko nie mieszkam wiec w razie co nie bedzie to strasnym klopotem jesli bede musiala znosic babulenke ze schodow.ajeszcze po nastepne,z okazji ze Jacson ma taka masakre z uszami bo szweda sie po najwiekszych krzarach,zmolestowalam mozliwe wszystkie salony pieknosci dla psiakow w mojej okolicy i jedna pani zaooferowala sie zrobic to za darmo,wiec sprobuje z nia pogadac czy w zamian za np reklame na dogo,nie dalaby jakiegos grosza na spaniele....co Wy na to?????? Karmelciu dzięki za odpowiedź. Mamy transport dla suńki na 5 sierpnia. Wczoraj jednak miałam telefon w sprawie starowinki. Na razie jednak nic więcej nie zdradzę. Trzymajcie mocno kciuki! :kciuki: :kciuki: A spanieli jak zawsze masa w schronisku... :shake: https://lh6.googleusercontent.com/-2p3lqXNFUps/TjWXae_r-fI/AAAAAAAAGJU/-zE19cBoA2U/s512/P7310307.JPG Czarnulek taki biedny pokołtuniony. :-( https://lh3.googleusercontent.com/-k6V5VwHgfu8/TjWW-KkZ5xI/AAAAAAAAGJM/dn98ygHE-q4/s512/P7310271.JPG Ta ślicznotka też już się skołtuniła... [quote name='ladySwallow'] Nie są najlepszej jakości, ale dają pogląd na ilość spanielowatych - ja byłam zaskoczona, widząc tyle w jednym schronie... U nas (znaczy - woj. lubelskie) zwykle najwięcej jest północniaków. LadySwallow swego czasu w Poznaniu było w jednym czasie 12 spanieli. To dopiero masakra... :shake: Dziewczyny ogromne dzięki za fotki. :Rose: Quote
terierfanka Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 o matko, trzymam kciuki dla starowinki :kciuki: dziś postaramy się o fotki... a może już nie będą potrzebne? Quote
Recommended Posts