Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='krakowianka.fr']czasem sa labedzie i czasem tez mniejsze zwierzaki (swinki itp), ale zwykle nie na dlugo. a dlaczego pytanie? masz pomysl na domy w razie czego? moge zapytac jelsi tak...[/QUOTE]
Jakby był nieduży szczeniak lub baaaaardzo młody psiak (płeć bez znaczenia) lub gryzoń tylko z czymś bo klatki chyba nie mają to podaje numer (od 18 są w domu okolice cmentarza Rakowickiego): Anka 608 145 852.

Posted

musi sie udac, ja niestety mieszkam zbyt daleko, jedyne co moge zrobic to tryzmac kciuki i myslec o tym jak pomoc, a nawet nie mam nikogo w krakowie ,zeby o domy tymczasowy prosic :(

Posted

Oby ewakuacja okazała się na wyrost! I może przy okazji jakiś psiak zostanie gdzieś na stałe, a nie tylko awaryjnie.
[B]Późnym popołudniem (po godz. 17) i wieczorem będę mogła pomóc w transporcie gdzieś po Krakowie jeśli będzie potrzeba mój tel. 607114444. Mam też trochę smyczy i obróży jeśli są potrzebne ale teraz nie mogę pojechać do schroniska. Ewentualnie ktos może je ode mnie odebrać - Górka Narodowa.[/B]

Posted

Ogłoszenia na allegro gotowe. Wyróżniłam tylko i wystawiłam na tydzień:

[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1047455060][U][B][COLOR=Magenta]APEL O POMOC DLA SCHRONISKA[/COLOR][/B][/U][/URL]

Mam nadzieję że schronisko wybaczy, że bez ich zgody wykorzystałam zdjęcia. I jeszcze jedno zdjęcie jakiegoś psa z dogo wstawiłam.

Wysłałam do Asior smsem dane osoby chętnej do przytulenia jakiegoś łagodnego psa. Uznałam, że smsa odbierze w wolnej chwili skoro trudno się dodzwonić i do Asior i do azylu.

Posted

[quote name='krakowianka.fr']zapisalam, bedziemy sie kontaktowac
(ta idea DS mi sie podoba...)[/QUOTE]

Ja bede jechac do schronu samochodem osobowym z kolezanka z Azorow/Krowodrzy,
ale dopiero po 15h jak wroce z pracy.
Chcialabym zabrac 2 suczki/pieski ugodowe (mam suczke) i moga byc wiekszych rozmiarow (mam ogrodek).

Moj numer tel: 511785768 (na razie w pracy wiec moge tylko smsowac).
Trzymajcie się!
Ania.

Posted

[quote name='krakowianka.fr']czasem sa labedzie i czasem tez mniejsze zwierzaki (swinki itp), ale zwykle nie na dlugo. a dlaczego pytanie? masz pomysl na domy w razie czego? moge zapytac jelsi tak...[/QUOTE]

Mogłabym wziąć coś większego gryzoniowatego (królik, świnki) albo mniejszego (koszatniczka, myszoskoczki itp.) ale mniejsze z klatkami. Małe się gdzieś upchnie ;) Musimy tylko wiedzieć czy jest taka potrzeba.

Posted

podobno zostaly glownie duze psy, tez takie ktore nie moga byc z innymi zwierzetami. kotow troche jeszcze jest, czesc z nich zdziczala.ale w transporterach moga byc wydane i tak w tych transporterach moga przebiedowac jak cos.

Posted

Nie wiem do kiedy bedzie trwala akcja ewakuacyjna ale okolo 19 bede w stanie pomoc w przewiezieniu zwierzat bo mam kombiaka. Jesli bedzie potrzebna pomoc prosze o kontakt najpozniej ok 18:00 na nr 501-542-603. Moge rowniez przekazac jakies smycze jesli bedzie jeszcze koniecznosc.

Posted

[quote name='aisai']podobno zostaly glownie duze psy, tez takie ktore nie moga byc z innymi zwierzetami. kotow troche jeszcze jest, czesc z nich zdziczala.ale w transporterach moga byc wydane i tak w tych transporterach moga przebiedowac jak cos.[/QUOTE]

Bardzo chciałabym mieć potwierdzenie tej informacji. Boże... pomóż...

Posted

Z miau oferta dla psów:
[quote name='"Apsik77"']Znajoma może wziąc do siebie 4-5 dużych psów tylko nie może dodzwonić się do schronu. Dajcie jakies namiary pod jaki numer ma dzwonić może do jakiegoś wolontariusz?[/quote]

Posted

[quote name='Annie&Bonnie']Ja bede jechac do schronu samochodem osobowym z kolezanka z Azorow/Krowodrzy,
ale dopiero po 15h jak wroce z pracy.
Chcialabym zabrac 2 suczki/pieski ugodowe (mam suczke) i moga byc wiekszych rozmiarow (mam ogrodek).

Moj numer tel: 511785768 (na razie w pracy wiec moge tylko smsowac).
Trzymajcie się!
Ania.[/QUOTE]

koniecznie pojedz wprost do azylu i tam spawdzisz co jest jeszcze do adopcji (jest jeszcze mnostwo zwierzat) - kontakt z nimi trudny, bo maja nawal - wydaja caly czas psy i koty.
wez obroze/smycze/kagance jak masz...
dzieki!

Posted

[quote name='aisai'][B]podobno zostaly glownie duze psy, tez takie ktore nie moga byc z innymi zwierzetami[/B]. kotow troche jeszcze jest, czesc z nich zdziczala.ale w transporterach moga byc wydane i tak w tych transporterach moga przebiedowac jak cos.[/QUOTE]

Czy ta informacja jest sprawdzona? Jeszcze trzy osoby potwierdziły mi, że pojadą po psy do schroniska a mają własne zwierzaki.
Czy ta informacja którą podajesz jest pewna?

Posted

Ponawiam wiadomość (dobrze byłoby zedytować pierwszy post i takie info podawać, zeby ludzie nie szukali)

[b]Mój mąż i brat rozwożą zwierzęta dużymi autami do domów tymczasowych. Jeśli ktoś może przyjąć zwierzę proszę o kontakt 507 77 69 67[/b]

Posted

[quote name='aisai']podobno zostaly glownie duze psy, tez takie ktore nie moga byc z innymi zwierzetami. kotow troche jeszcze jest, czesc z nich zdziczala.ale w transporterach moga byc wydane i tak w tych transporterach moga przebiedowac jak cos.[/QUOTE]
pewnie bullowate w większości zostały :( :(

Posted

[CENTER][COLOR=Red][B]ZROBIŁAM WĄTEK INFORMACYJNY POSTARAM SIĘ NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIAĆ KTO CO MOŻE DLA KRAKOWSKIEGO SCHRONU[/B][/COLOR]
[COLOR=Red][/COLOR][B][COLOR=Green]PROSZĘ NA RAZIE NIC TAM NIE PISAĆ ŻEBY BYŁO MIEJSCE [/COLOR][/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/185869-KTO-CO-MO%C5%BBE-dla-EWAKUOWANEGO-KRAKOWSKIEGO-SCHRONU?p=14701039#post14701039[/URL][/CENTER]