muzzy Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 IVV napisał(a):z tym jedzeniem to syndrom schronu .... Nie koniecznie. U nas na spacerach niewiele jest psów ze schronu, a jak się choćby wsadzi rękę do kieszeni, to od razu się stado sępów zlatuje :) Quote
inga.mm Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Troche wypadłam z tematu. Czy moge na skróty dowiedzieć sie co domkiem u Teresy Borcz? Czy to nadal aktualne? Quote
MaDi Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 inga.mm napisał(a):Troche wypadłam z tematu. Czy moge na skróty dowiedzieć sie co domkiem u Teresy Borcz? Czy to nadal aktualne? W sumie to bardzo dobre pytanie;) Perełka boi się dużych psów jak tylko zobaczy Małego to warczy ostrzegawczo, na średniaka już tak nie reaguje. Quote
Sabina02 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Sprobuje sciagnac na watek wiecej osob, moze ktos cos doradzi... Quote
MaDi Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Sabina02 napisał(a):Sprobuje sciagnac na watek wiecej osob, moze ktos cos doradzi... Dziękuję za pomoc. Perełka szaleje, przyjechałam z akcji łapania borsuka podchodzę do domu i słyszę wycio-szczekanie;) koncert sobie panna urządziła aż ją było słychać na dworze.......o znów wyje:crazyeye: Quote
TERESA BORCZ Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 stale podgladam wątek mojej niedoszłej tymczasowiczki, alw mała ma farta dwa dobre domki do leczenie, jestem z wami, może w czyms pomóc, jeśli są problemy, do mnie można sie zwracać w dzień i w nocy też! Quote
MaDi Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Najlepszy przyjaciel opiekuna wycofanego psa- burza:lol: Quote
LadyS Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Wstawiam filmik od MaDi: [video=youtube;KJAtJRN7ql4]http://www.youtube.com/watch?v=KJAtJRN7ql4[/video] Quote
IVV Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 sliczna jest :) miejmy nadzieje ,ze znajdzie szybko kochajacy dom :) Quote
MaDi Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Adopcje stoją a przed nią jeszcze baaardzo długa droga. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na długie tymczasownie żadnego zwierzaka i tak z powodu Perelki jestem strasznie ograniczona. Mam nadzieję,że w najbliższym tygodniu będą już wszystkie wyniki badań tylko co wtedy? Quote
IVV Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Olu mowilas ,ze ten vet chce poprowadzic jej leczenie i przez ten okres czasu Perelka bedzie u Ciebie ( w sumie to bylo powodem by sunia nie jechala do Tereski),a teraz piszesz ,ze czekamy tylko na wyniki (?) Quote
LadyS Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 IVV napisał(a):Olu mowilas ,ze ten vet chce poprowadzic jej leczenie i przez ten okres czasu Perelka bedzie u Ciebie ( w sumie to bylo powodem by sunia nie jechala do Tereski),a teraz piszesz ,ze czekamy tylko na wyniki (?) Suka z tego co mi wiadomo, jest leczona cały czas. Wyniki mają wskazać, w jakim kierunku ma iść leczenie. A Perełka jest u MaDi, bo do tego czasu w klinice nie mogła przebywać, nie ma tam miejsc. Quote
MaDi Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 IVV napisał(a):Olu mowilas ,ze ten vet chce poprowadzic jej leczenie i przez ten okres czasu Perelka bedzie u Ciebie ( w sumie to bylo powodem by sunia nie jechala do Tereski),a teraz piszesz ,ze czekamy tylko na wyniki (?) Widocznie się nie zrozumiałyśmy. Leczenie Perełki może potrwać nawet kilka miesięcy lub całe życie, zobaczymy jaki będzie wynik biopsji, jeśli nic nie wykaże to zrobimy powtórkę zeskrobin i badań hormonalnych. Nie jestem DT nie mam na to możliwości, moje zwierzęta podróżują razem z nami z Perełką jest to dla jej dobra niestety niemożliwe a przecież muszę z czegoś żyć... Myślę,że karma urinary skończy się za jakieś 2 czy 3 dni już teraz dostaje jeden posiłek gotowany aby przyzwyczaić ją do różnego jedzenia. Porozmawiam z lekarzem czy dalej ma mieć specjalistyczną dietę. Quote
MaDi Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 TERESA BORCZ napisał(a):uzgodnione że na jakiś czas PEREŁKA poddana zostanie badaniom, i pozostanie u opiekunki, ja w każdym razie miejsce trzymam dla niej otwarte, i w każdej chwili może tu być powitana Tak prawdę mówiąc najprostsze leczenie przynosi zawsze rezultaty, a takie nie było narazie zastosowane, przynajmnie w stosunku do skóry, niemniej jednak skoro ma szansę na te badania to poczekamy i trzymamy kciuki, czekamy na poniedzialkowa diagnozę! Tak w ramach uspokojenia;) Dzisiaj wpadła do mnie na chwilkę Teresz10 z mini sznupkiem podobał się jej i była mocno zaciekawiona, nawet powąchały się przez ogrodzenie tym bardziej,że kawaler został kilka dni temu wykastrowany. Quote
MaDi Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 IVV napisał(a):co u malenkiej ? sa moze juz wyniki ? Niestety nie... Perełka ma lepsze i gorsze dni, czasem potrafi zareagować na różne gesty wielkim strachem. Wczoraj jak znosiłam ją na podwórko przejeżdżał samochód niby w sporej odległości ale tak się wystraszyła,że rozryła mi pazurami ramię. Cóż będzie kolejna pamiątka po psiaku.Nadal ma cieczkę. Zaraz napiszę PW do TERESY BORCZ jak wygląda sytuacja z DT, niestety zepsuł mi się tel. a razem z nim uciekło większość kontaktów. Quote
Selenga Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 73 cegiełek Na moje konto zapłacono za 24 cegiełki Na moje konto wpłynęło 143 zł w tym 6 zł za zdjęcia w formie papierowej (2 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji ja sponsoruję prowizja allegro 14,60 zł 143 - 6 - 14,60 = 122,40 I jeszcze dla Perełki zostało przeznaczone 145 zł ze spadku po Asie co razem daje 267,40 zł Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto fundacji: http://dogo.egonet.pl/allegro/perla/przelew_perelka.pdf Quote
MaDi Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Dostałam PW od TERESY BORCZ DT nadal aktualny ale za jakiś czas;) Quote
MaDi Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 [quote name='Selenga']Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 73 cegiełek Na moje konto zapłacono za 24 cegiełki Na moje konto wpłynęło 143 zł w tym 6 zł za zdjęcia w formie papierowej (2 x 3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji ja sponsoruję prowizja allegro 14,60 zł 143 - 6 - 14,60 = 122,40 I jeszcze dla Perełki zostało przeznaczone 145 zł ze spadku po Asie co razem daje 267,40 zł Taką kwotę przelałam dzisiaj na konto fundacji: http://dogo.egonet.pl/allegro/perla/przelew_perelka.pdf Dziękuję bardzo. Quote
MaDi Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 IVV napisał(a):a ja wyslalam 200zl, to juz troche sie cos uzbiera Takie całkiem sporo;) Quote
funia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Mój bazarek zakończył się .Niestety jest tylko 15 zł ....ale dodam nowe rzeczy i wystawiam znowu bo musze obiecane 100 zł przekazac dla Perełki . Poprzedni bazarek wyszedł mi lepiej.... Quote
MaDi Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 funia napisał(a):Mój bazarek zakończył się .Niestety jest tylko 15 zł ....ale dodam nowe rzeczy i wystawiam znowu bo musze obiecane 100 zł przekazac dla Perełki . Poprzedni bazarek wyszedł mi lepiej.... Grosz do grosza a będzie kokosza;) Jutro idziemy na wizytę u dermatologa. Quote
Recommended Posts