Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bo to jest arystokratka :cool3: naprawdę. to jest taka dama, jakich mało :evil_lol:

wczoraj szedł jakiś facet przy naszej bramie i mały miał zamiar szczekać, więc mówię dość głośno 'nie wolno szczekać', koleś spojrzał się na mnie jak na wariata :evil_lol: bo przecież wszystkie inne pieski szczekają i nikt im nie zabrania...

Posted

ja też zawsze się dziwuję jak ktoś zabrania szczekać psu ;)
Mój tż ma manię - widzi że pies coś słyszy z korytarza i już chce szczeknąć a ten bez przerwy psa ucisza:roll: Drażni mnie to jak cholera bo pies po to jest żeby domu bronił, nie ujada notorycznie, a wręcz rzadko.To samo na wsi jak jesteśmy - cała wieś szczeka , Waldkowi nie wolno... Potem się śmieją z niego że jest sierotą bo bronić terenu nie potrafi:roll:

Posted

[quote name='Majkowska']ja też zawsze się dziwuję jak ktoś zabrania szczekać psu ;)
Mój tż ma manię - widzi że pies coś słyszy z korytarza i już chce szczeknąć a ten bez przerwy psa ucisza:roll: Drażni mnie to jak cholera bo pies po to jest żeby domu bronił, nie ujada notorycznie, a wręcz rzadko.To samo na wsi jak jesteśmy - cała wieś szczeka , Waldkowi nie wolno... Potem się śmieją z niego że jest sierotą bo bronić terenu nie potrafi:roll:[/QUOTE]

Ja też ciągle uciszam psy :cool1: mój facet z kolei nie ma nic przeciwko, choć na szczęście już nie podburza do szczekania co miał w zwyczaju kiedyś robić :roll:
ale wierz mi, jakbyś dostała na tydzień Oszołoma to też byś stwierdziła że lepiej jest jak milczy :D

Posted

ja w Patryka rzucam kapciem jak szczeka :diabloti: ale jego ujadanie jest naprawdę uciążliwe, teraz trochę się uspokoił w porównaniu do tego, co było na początku - teraz olewa część odgłosów, ale za to zaczął alarmować kiedy ktoś nocą lezie po klatce - jak współlokator chce się zakraść do chaty po nocnej zmianie, to nie ma szans :diabloti:

kapeć jakoś magicznie go uspokaja :diabloti:, bo wytrąca z transu szczekania, ale też nie widzi mi się bezsensowne alarmowanie "bo coś je*ło na dworze".

Posted

ja pozwalam psom szczekać w domu, bo mnie informują, że ktoś przyszedł. nie mam dzwonka :evil_lol: i nie słyszę pukania. ale nie ma dla mnie nic gorszego niż psy obszczekujące przechodniów ;) nie znoszę tych psów, nie da się normalnie przejść przy domach jednorodzinnych, więc moje psy nie będą takimi durniami. Etna w ogóle nie ma takich zapędów, ale jak się mały rozszczeka, to ona w końcu też zacznie-nie wie o co chodzi, ale widocznie tak trzeba :diabloti: dlatego wolę zabronić małemu, zanim zacznie ;)
gdyby on przebywał sam w ogrodzie, to byłby najgorszym psem świata :diabloti: on burczy jak widzi kogoś za oknem

Posted

Haha czyli gdyby nie psy, to możnaby Cię okraść bez problemu? :diabloti:
Racja, takie ujadające na podwórkach burki to koszmar, nie da się przejść. Jeszcze jak któryś Twój chce odpowiedzieć (a moje chcą oba :lol:) to już w ogóle jest katorga...

Posted

[quote name='rashelek']Haha czyli gdyby nie psy, to możnaby Cię okraść bez problemu? :diabloti:
Racja, takie ujadające na podwórkach burki to koszmar, nie da się przejść. Jeszcze jak któryś Twój chce odpowiedzieć (a moje chcą oba :lol:) to już w ogóle jest katorga...[/QUOTE]

nie no, zamykam drzwi na klucz :evil_lol:
no właśnie, Etna raczej nie odpowiada takim pieskom, ale z małym ciągle o to walczę :shake:

Posted

[quote name='Bellis_perennis']Witam koleżankę z forum veg ;) jaki ten świat mały :lol:[/QUOTE]

oj mały mały :lol:

[quote name='Lucky.']jak one się kochają :loveu:
pewnie nieźle dają też popalić, za ładne są, żeby były też grzeczne, to niemożliwe, prawda ? :D[/QUOTE]

masz rację, to są małe szatany :evil_lol: nie dają spać mojej mamie :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Szura']Haha, to co, robimy zlocik veg-dogomaniacki? :loveu:
TAK! z psiurami :razz: widzę, że też Wawa :multi:
[quote name='motyleqq']belis widzę z warszawki, to akuratnie się dobrze składa :cool3:
A co będziesz w Wawie? Łuków niedaleko jest.
W ogóle moja Cleo jest nieco podobna do Etny ale ogonek jej ktoś uciachał jak była maleńka.
EDIT:
Wiem, nie mój album ale...

Edited by Bellis_perennis
Posted

[quote name='Aleksandrossa']Powiedz Ty mi- jak Wy w domu rozróżniać norwegi od mco :cool3:?
Czym one się różnią (oprócz wielkości) :cool3:?[/QUOTE]

wszystkim :evil_lol: nie mamy na raz dwóch miotów, ale spójrz np na uszy MCO na tym ostatnim zdjęciu, jakie są ogromne i spiczaste, zupełnie inne niż norwegów :) mają też zupełnie inne wyrazy pysków, ale to chyba trzeba na żywo zobaczyć. no i dorosłe różnią się sierścią-MCO są jedwabiste, norwegi powinny być bardziej szorstkie :)