omry Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Amber']Jari nie nosi samej skarpety, tylko bandaż, na to folię spożywczą i na to dopiero skarpetę. Zaklejam to materiałową taśmą. Sama skarpeta faktycznie spada jak szalona. Z taśmą izolacyjną nie próbowałam. Zawsze też dobrze założyć bucik.[/QUOTE] Kura ma bandaż, taśmę materiałową, na to skarpetę i znowu taśmę, a i tak spada. Jutro na spacer całą łapę jej taśmą owinę, a jak i tak spadnie, to spróbuje tą izolacyjną naprawdę, hah :evil_lol: Quote
Amber Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Ja chyba też, choć teraz ma być już sucho, a największym wrogiem mojej spadającej skarpety jest wilgoć ;). To jest taka szeroka, srebrna taśma? Quote
Unbelievable Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 ja mam na myśli taką cienką, gładką w różnych kolorach one są, ale fajnie trzymają i się łatwo odklejają. Tylko niestety nie przepuszczają powietrza. Quote
Amber Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Taką to mam w domu nawet, ale stwierdziłam, że materiałowa będzie lepsza. Folia też nie przepuszcza powietrza niestety - wóz albo przewóz, nie da się zrobić tak, żeby było idealnie. Choć oczywiście jak się piesek postara to i pod folię wodę wciśnie... Dlatego bardzo się cieszę, że ma być teraz sucho :p Z nowości to na ranę stosuję teraz coś takiego (z polecenia veta) [url]http://www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/opatrunek_hydrozelowy_aquagel_12x24[/url] może pomoże? :razz: Quote
omry Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Amber']Z nowości to na ranę stosuję teraz coś takiego (z polecenia veta) [URL]http://www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/opatrunek_hydrozelowy_aquagel_12x24[/URL] może pomoże? :razz:[/QUOTE] Kura ma to z boku opuszka, więc u nas nie przejdzie.. Jutro jedziemy do weta zobaczyć co z tą łapą. Quote
Unbelievable Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Amber']Taką to mam w domu nawet, ale stwierdziłam, że materiałowa będzie lepsza. Folia też nie przepuszcza powietrza niestety - wóz albo przewóz, nie da się zrobić tak, żeby było idealnie. Choć oczywiście jak się piesek postara to i pod folię wodę wciśnie... Dlatego bardzo się cieszę, że ma być teraz sucho :p Z nowości to na ranę stosuję teraz coś takiego (z polecenia veta) [URL]http://www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/opatrunek_hydrozelowy_aquagel_12x24[/URL] może pomoże? :razz:[/QUOTE] jest oddychająca folia, z mikroporami ;) jana niezbędnego, zielona Quote
Amber Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Dzięki za info, nie wiedziałam :) Co prawda nie sądzę, żeby godzinka dziennie pod folią coś szkodziła, ale zawsze można być bardziej poprawnym ;) A najbardziej to bym chciała, żeby się to gówno wreszcie zagoiło :placz: Quote
Rinuś Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Amber']Cały czas ma to samo ;) Kto ci bzdur naopowiadał? :eviltong: Nie robię ładnych bo mi się sweet czcionki (lub jak kto woli trzcionki) pokończyły. Chyba, że chcesz jakiś wtórny, bo w sumie widzę, że sobie każdy pousuwał (nie dziwię się :evil_lol:). Napisz co ma na nim być i w jakim kolorze to coś stworzę.[/QUOTE] już naprawdę stajesz się nudna :diabloti: dzień dobry Amberusiuniuniu :loveu: przyszłam Ci z rana potitać jakie masz słit pieseczki w różofych skarpeciuszkach :loveu: Quote
asiak_kasia Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 My a spacery całą łapę owijaliśmy zwykła taśmą pcv. Ładnie się to cholerstwo odkleja, niezle trzyma-nie spada-no i nie przecieka nawet po wejsciu do bajora :evil_lol: a ze TZ pracuje w firmie zajmująca się robieniem taśm z nadrukami, to mam tego zapas do konca życia :roll: a co do tego opatrunku-u as zdał egzamin, ale na moich psa się wszystko "goi jak na psie" wiec nie wiem, czy to adekwatny przykład. W kazdym razie, Joko swego czasu rozorała sobie bok o jakis drut. I naprawde zagoiło się dobrze i szybko. No i zajebista rzecz na oparzenia. Ja zawsze mam zapas tego w domu, bo moj TZ ciagle się gdzies podpali :roll: Quote
Amber Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='Rinuś']już naprawdę stajesz się nudna :diabloti: dzień dobry Amberusiuniuniu :loveu: przyszłam Ci z rana potitać jakie masz słit pieseczki w różofych skarpeciuszkach :loveu: To pewnie przez te brzydkie zdjęcia, które wstawiam :eviltong: Titaj, titaj... 2 brzydkie jamniki i groźny doberman, trzeba mieć dużo samozaparcia :evil_lol: [quote name='asiak_kasia']My a spacery całą łapę owijaliśmy zwykła taśmą pcv. Ładnie się to cholerstwo odkleja, niezle trzyma-nie spada-no i nie przecieka nawet po wejsciu do bajora :evil_lol: a ze TZ pracuje w firmie zajmująca się robieniem taśm z nadrukami, to mam tego zapas do konca życia :roll: a co do tego opatrunku-u as zdał egzamin, ale na moich psa się wszystko "goi jak na psie" wiec nie wiem, czy to adekwatny przykład. W kazdym razie, Joko swego czasu rozorała sobie bok o jakis drut. I naprawde zagoiło się dobrze i szybko. No i zajebista rzecz na oparzenia. Ja zawsze mam zapas tego w domu, bo moj TZ ciagle się gdzies podpali :roll: :evil_lol: To co on, sadomaso-piroman jakiś? Ta rana wygląda jak zwykła rana, teraz już trochę lepiej nawet bo trochę podeschła, choć nadal się z niej sączy na brzegach, ale ma taki jeden, malutki mankament... że w ogóle się nie goi :eviltong: Kuuu...rczę, wczoraj napisałam, że będzie sucho, a dziś widzę, że się pogoda zmieniła o 180 stopni i tak jak dziś miało by 6 stopni to jest 2, a zamiast tygodnia ze słoneczkiem mam tydzień z deszczem i śniegiem. Przynajmniej na +, ale sucho to na pewno nie będzie :p W ogóle stwierdziłam, że jestem zła, bo wygląda na to, że mój TŻ nigdy nie będzie miał psa, który by mu pasował charakterem :eviltong: Całe szczęście on nawet nie wie, że takie są :lol: ale doberman to na pewno nie pies dla niego. Chwała Bogu wybór psa zostawia w 100% mi i się nie wtrąca... Zresztą wybór to słaby jest w moim przypadku :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 akurat ja wstrzeliłam w TZ rasę idealnie :grins: ale odkrył to dopiero jak ma swoje własne na własność i codzienność ;) Quote
motyleqq Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 a z mojego wyciągnąć co mu się podoba, to abstrakcja :eviltong: jemu to się pojedyncze osobniki podobają, tak wizualnie. a z charakteru... to mu chyba nie robi większej różnicy :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Rafał , to na punkcie Mieczysława , zachowuje się jak stara , zdewociała pudernica , ukrywająca w torebusi wyfitowanego pudelka :mdleje: :evil_lol: Ostatnio Mieciowi obcinałam paznokcie i kurde lekko za mocno w jednym pazurku - zdarza się , kropelka krwi się pokazała .. TZ rzucił na mnie takie spojrzenie , jakbym co najmniej łeb urżnęła :evil_lol: pies mi został wydarty z kolan i podobno mam zakaz obcinania mu pazurów , bo CELOWO go zacięłam :grins: chyba wujcio przechodzi kryzyz wieku średniego :hmmmm: Quote
Korenia Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Amber'] Z nowości to na ranę stosuję teraz coś takiego (z polecenia veta) http://www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/opatrunek_hydrozelowy_aquagel_12x24 może pomoże? :razz: Powinno pomóc :) Ulv miała na DT sunię tak wyglądającą (to już w trakcie leczenia tymi opatrunkami, było 100 razy gorzej) http://img148.imageshack.us/img148/7567/dscf1988lz8.jpg znalazłam tylko takie tyci zdjęcie, bo reszta już nieaktywna (po prawej) http://img382.imageshack.us/img382/4740/bannermajarg5.jpg Co do skarpety, ja zawsze naciągam i zawiązuję gumką. Nie wokół nogi tylko samą skarpetkę i nie jakoś bardzo mocno;) Quote
Amber Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='motyleqq']a z mojego wyciągnąć co mu się podoba, to abstrakcja :eviltong: jemu to się pojedyncze osobniki podobają, tak wizualnie. a z charakteru... to mu chyba nie robi większej różnicy :evil_lol: To coś jak mój, bo jego to specjalnie nie obchodzi ale wiem, że mógłby mieć psa lepiej przypasowanego. On lubi takie niezniszczalne głupki, ale, które wybaczały by brak wiedzy i błędy, czego doberman nie robi. [quote name='Korenia']Powinno pomóc :) Ulv miała na DT sunię tak wyglądającą (to już w trakcie leczenia tymi opatrunkami, było 100 razy gorzej) http://img148.imageshack.us/img148/7567/dscf1988lz8.jpg znalazłam tylko takie tyci zdjęcie, bo reszta już nieaktywna (po prawej) http://img382.imageshack.us/img382/4740/bannermajarg5.jpg Co do skarpety, ja zawsze naciągam i zawiązuję gumką. Nie wokół nogi tylko samą skarpetkę i nie jakoś bardzo mocno;) Ojć, to musiało boleć. Ale pewnie zagoiło się szybciej niż ranka Jariego :eviltong: No nic, stosuje ten Aqua Gel ale żeby jakieś spektakularne efekty były to raczej nie :roll: Quote
Korenia Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Amber']Ojć, to musiało boleć. Ale pewnie zagoiło się szybciej niż ranka Jariego :eviltong: No nic, stosuje ten Aqua Gel ale żeby jakieś spektakularne efekty były to raczej nie :roll:[/QUOTE] Jak już trochę się pogoiło to miała przeszczep skóry, bo zbyt duża powierzchnia była ;) Quote
Rinuś Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Paweł wczoraj stwierdził, że chce unikatowego psa, którego nie spotyka się na każdym kroku jak blabladorki :evil_lol: Quote
motyleqq Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Rinuś']Paweł wczoraj stwierdził, że chce unikatowego psa, którego nie spotyka się na każdym kroku jak blabladorki :evil_lol:[/QUOTE] no mój też tak chciał i dlatego nie chciał bordera, a jak widzimy moje ukochane ONki to zawsze mówi że 'nie wie czemu ludzie je tak lubią' :evil_lol: pewnie teraz ludzie będą myśleć, że Etna jest rasowa, a młody to kundelek, w dodatku ślepy na jedno oko :diabloti: Quote
Rinuś Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='motyleqq']no mój też tak chciał i dlatego nie chciał bordera, a jak widzimy moje ukochane ONki to zawsze mówi że 'nie wie czemu ludzie je tak lubią' :evil_lol: pewnie teraz ludzie będą myśleć, że Etna jest rasowa, a młody to kundelek, w dodatku ślepy na jedno oko :diabloti: hahaha serio, bo ludzie myślą, że jak pies ma takie oko to nie widzi. u koni to samo, jak ma rybie oko to niby ślepy jest :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Vectra'] pies mi został wydarty z kolan i podobno mam zakaz obcinania mu pazurów , bo CELOWO go zacięłam :grins: [/QUOTE] Ale się uśmiałam przy tym :lol: [quote name='Rinuś']Paweł wczoraj stwierdził, że chce unikatowego psa, którego nie spotyka się na każdym kroku jak blabladorki :evil_lol:[/QUOTE] Bierz bedlington terriera :diabloti: Quote
Rinuś Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='FredziaFredzia'] Bierz bedlington terriera :diabloti:[/QUOTE] i tu Ci powiem, że moja sąsiadka mieszkająca w klatce u rodziców ma tak sunię :diabloti: Quote
Amber Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Korenia']Jak już trochę się pogoiło to miała przeszczep skóry, bo zbyt duża powierzchnia była ;)[/QUOTE] Oooo to jak Cortinie po odchudzaniu zostanie zwis, to się go usunie i przeszczepi Jariemu na łapę. 2 pieczenie na jednym ogniu :multi: :eviltong: [quote name='Rinuś']Paweł wczoraj stwierdził, że chce unikatowego psa, którego nie spotyka się na każdym kroku jak blabladorki :evil_lol:[/QUOTE] Czyli staffik aka "co ten pitbull taki mały?" się nie nadaje? :lol: Kup dobermana, ludzie zawsze się obejrzą. Idealny pies dla niedowartościowanych :evil_lol: Oczywiście musi być kopiowany, bo inaczej też będą się oglądać, ale w przeciwnym celu "ale brzydal" :eviltong:. Ostatnio ja się tak obejrzałam, bo szedł "doberman" z ogonem nad tyłkiem, ale to jeszcze nie było najgorsze, najgorsze były uszy, które naturalnie mu stanęły :evil_lol: wyglądał jak przerośnięty ratrel ze świńskim ogonkiem :diabloti: Quote
Rinuś Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 haha Amberowa Ty mój mistrzu :loveu: może staffika skopiuje? będzie straszniejszy? :diabloti: Quote
Okamia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Rinuś']haha Amberowa Ty mój mistrzu :loveu: może staffika skopiuje? będzie straszniejszy? :diabloti:[/QUOTE] lepiej weź bullika mini - będziesz miała + 100 do lansu za tego brzydkiego psa :loveu: Quote
Amber Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 W staffiku nie ma co kopiować :shake: Najwyżej można 10 cm obroże założyć... Ale i tak radziłabym mierzyć... szerzej. Takiej amsztaświni nie ma nikt w okolicy :eviltong: Pasowałby do Brutuska :loveu: Quote
Recommended Posts