Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mc donald jest przepyszny:loveu:Mógłbym żreć wieśmaczka 10razy dziennie:loveu:

Amberusiu-śliczne foteczki ah ah oh oh i jaki tłuściutki jamniczek ze zwałami sadełka na brzuszki tititi:lol:

Posted

w macu wszystko jest dobre ale najbardziej mega sa nugetsy z sosem słodko kwasnym i ciastko z jabłkiem i cynamonem .

świetne zdjęcie Cortiny na pieńku!

Posted

Lody mają dobre , to fakt. Szejki są za słodkie :) słodkie buły z mięsem są niejadalne :diabloti:
Od wielkiej bidy zjem McWrap czy jak się to zwie , byle nie z tym ich sosem chemiczno-pomidorowym.

wolę KFC , ale tylko pikantne skrzydełka. Nieraz się połaszcze jak w drodze zassie głód. Co odchoruje to moje ;)

Jestem fanem hot dogów ze stacji orlena czy statoila ;)

Brakuje mi z czasów dzieciństwa budek z zapiekankami czy bułkami z pieczarkami :loveu: to było pyszne .. ale niestety ameryka wypiera wsio co jadalne :diabloti:

Posted

Dobre i tanie zapiekanki sa teraz w IKEA :) Razem z hotdogami za 1 zł :loveu:

Amberusiu-śliczne foteczki ah ah oh oh i jaki tłuściutki jamniczek ze zwałami sadełka na brzuszki tititi:lol:

Moj jamnik wcale nie jest gruby :diabloti:

w macu wszystko jest dobre ale najbardziej mega sa nugetsy z sosem słodko kwasnym i ciastko z jabłkiem i cynamonem .

Nugetsy sa extra, ale ja uwielbiam je z sosem musztardowym ;)

Posted

Twój jamnik nie jest gruby , on jest kochany :loveu:

W Ikei dobre mają jadło .... ja się mało kiedy stołuje w takich wynalazkach , bo odchorowuje ;)
Mam bardzo wrażliwy żołądek niestety.

Posted

Lubie IKEA za dobre i tanie zarcie ;) Szczegolnie rostbef maja dobry. Losos tez fajny. No i klopsiki. Czasem jest promocja i mozna zjesc obiad za 5 zł :)

Twój jamnik nie jest gruby , on jest kochany :loveu:

Cortina jest tlustym wieprzem :evil_lol: ale fakt, jest kochana i rozkoszna do granic mozliwosci ;)

Posted

Vectra napisał(a):

W Ikei dobre mają jadło .... ja się mało kiedy stołuje w takich wynalazkach , bo odchorowuje ;)
Mam bardzo wrażliwy żołądek niestety.

U mnie w mieście w macu mają pyszne czekoladowe takie mocno czekoladowe shake'i, jak mrożone kakałko :loveu:

A to fakt w Ikei jest dobre żarełko, jadłam tam bardzo dobre pieczone ziemniaczki, brokuły i dobre sałatki z sosami :loveu:

Posted

[quote name='Vailet']ślinka aż poleciała - http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_9584.jpg
Fribsee ;)

[quote name='Vectra']Widok miliona ludzi z tacami , odbiera mi apetyt :diabloti:
E tam, tanio jest i dobrze mi od razu to polepsza nastroj :lol:

[quote name='Aleks89']Vectra-hot dogi na stacjach:diabloti:Jakby ci to powiedzieć hmmm no ten tego NIE POLECAM?:evil_lol:
Znasz z autopsji temat? ;)

Posted

Amber-rok pracy na dwóch stacjach:diabloti:paróweczki ,zamrażane i rozmrażane X razy ,bułki to samo.Jak nas ktoś wk... to się puszczało mele na parówki ,podnosi sie z ziemi i opłukuje ,albo i nie.Sosy które powinny być trzymane w temp. pokojowej ewentualnie ,grzeją się obok grilla i nie wyrzuca się póki nie zobaczysz dna:lol:Grila myje się zwykle domestosem i przeciera ręcznikiem papierowym po czym zaraz kładzie kiełbaski:lol: Dlatego co jak co ,ale tego akurat nie ruszam.Na jednej to jeszcze był luz tylko plucie ,podnoszenie z ziemi itd. A na drugiej widziałem takich co nie mieli oporów przed myciem szybek od środka przy włączonym grilu i kiełbaskach więc były takie fajne o smaku zielonego jabłuszka np ,albo cytrynowym.
Smaczego mniam mniam.

P.S. Może nie wszedzie się to praktykuje ,ale powiedzmy sobie szczerze za taka kase jaką dostajesz na stacji to jedyną przyjemnością jest zaj...nie piwa z zaplecza ,nawalenie się na nocce i zapewnienie klienteli sraczki po hot dogu:diabloti:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Amber-rok pracy na dwóch stacjach:diabloti:paróweczki ,zamrażane i rozmrażane X razy ,bułki to samo.Jak nas ktoś wk... to się puszczało mele na parówki ,podnosi sie z ziemi i opłukuje ,albo i nie.Sosy które powinny być trzymane w temp. pokojowej ewentualnie ,grzeją się obok grilla i nie wyrzuca się póki nie zobaczysz dna:lol:Grila myje się zwykle domestosem i przeciera ręcznikiem papierowym po czym zaraz kładzie kiełbaski:lol: Dlatego co jak co ,ale tego akurat nie ruszam.Na jednej to jeszcze był luz tylko plucie ,podnoszenie z ziemi itd. A na drugiej widziałem takich co nie mieli oporów przed myciem szybek od środka przy włączonym grilu i kiełbaskach więc były takie fajne o smaku zielonego jabłuszka np ,albo cytrynowym.
Smaczego mniam mniam.

P.S. Może nie wszedzie się to praktykuje ,ale powiedzmy sobie szczerze za taka kase jaką dostajesz na stacji to jedyną przyjemnością jest zaj...nie piwa z zaplecza ,nawalenie się na nocce i zapewnienie klienteli sraczki po hot dogu:diabloti:

fu fu fu dzięki za informacje :eviltong:

W zamian dla fanów MC mogę powiedzieć, że od kuchni całkiem spoko to wygląda, nie ma takich jazd jak na stacjach :diabloti:

Posted

Amber napisał(a):
A kiedy oni pluja do tych parowek? ;) Bo zwykle je zdejmuja z grilla i wkladaja do bulki przy kupujacym...

No oczywiście ,że plujesz na to jak nikogo nie ma i nikt nie patrzy.A nie przy kliencie chociaż wtedy ma się największą ochote.

Posted

Iza. napisał(a):
fu fu fu dzięki za informacje :eviltong:

W zamian dla fanów MC mogę powiedzieć, że od kuchni całkiem spoko to wygląda, nie ma takich jazd jak na stacjach :diabloti:

Przepracowałem zawrotne 3miesiąc na kuchni w McD i jeden plus jest taki ,że jest mega czysto ,i wszystko jest świeże w sensie te warzywa.Wiadomo sama chemia ,ale przynajmniej nie spleśniała ,ani nie zwiotczała od całodziennego leżakowania.
Najlepsza jest cebulka taka co sie daje do hamburgerów itp o tą drobną mi chodzi.To jest susz ,który wrzuca sie do wiadra zalewa wodą i powstaje świeżutka cebulka jakby dopiero pokrojona:lol:

Posted

Amber napisał(a):
Czyli wyglada na to, ze trzeba pilnowac swoich hotdogow i lepiej ich nie spuszczac z oka :lol:

Powiem Ci tak lepiej weź takiego który wygląda na niedawno wrzuconego większa szansa na to ,ze nie zarobił śliną.W nocy kategorycznie NIE ,bo wtedy się myje te szybki od środka ,z zewnątrz i np. pryska od środka płynem do mycia szyb więc to wsio leci na kiełbaski:diabloti:.

Posted

Mój kolega pracuje TROCHĘ wyżej , niż restauracja Mc Donalds :diabloti:
dlatego trochę wiem ... co to i czym to ... zanim trafi do kuchni restauracyjnej.

ale gdyby tym tropem , co się dzieje z żarciem , zanim trafi do naszego brzucha. To człek by nic nie żarł.

Posted

Wystarczy sobie obejrzec np. Kuchenne Rewolucje czy cos w tym stylu. Mozna sie zbełtać czasami jak czysto maja niektorzy w kuchni, a i tak tam jest pokazywana bardzo ugrzeczniona wersja zdarzen :p

Posted

Aleks89 napisał(a):
Przepracowałem zawrotne 3miesiąc na kuchni w McD i jeden plus jest taki ,że jest mega czysto ,i wszystko jest świeże w sensie te warzywa.Wiadomo sama chemia ,ale przynajmniej nie spleśniała ,ani nie zwiotczała od całodziennego leżakowania.
Najlepsza jest cebulka taka co sie daje do hamburgerów itp o tą drobną mi chodzi.To jest susz ,który wrzuca sie do wiadra zalewa wodą i powstaje świeżutka cebulka jakby dopiero pokrojona:lol:

Noo czyściutko bardzo, miałam praktyki na kuchni w szpitalu to byłam w szoku ze na kuchni moze być tak syfiasto, po tym jak kilka miesięcy w Mc przepracowałam :lol:
Tak, tak cebula moczona jest mega, a ręce od niej tak je*ią, że masakra :diabloti: