Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja kura wzroku praktycznie w ogóle. Musi się skupić, żeby namierzyć zabawkę, którą trzymam w górze. Wszystko po węchu, niuchanie to nieodłączna część jej życia :)
Iwan za to jak już wącha to tylko jedzenie albo siki :evil_lol: Widać każdy pies inaczej.

Posted

Tyna21 napisał(a):
A orientujecie się jakie objawy mogą pojawić się u psa po ugryzieniu chorego kleszcza? Oczywiście zanim pies stanie się apatyczny i słaby. I po jakim czasie może wyjść to, że pies jest jednak chory?

Generalnie zmiana zachowania psa to jest pierwszy objaw jaki jesteśmy w stanie zauważyć, więc trzeba obserwować.
Ciemny mocz pojawia się dopiero później ;)

Posted

Ciemny mocz pojawia się dopiero później ;-)

I z tego co czytałam tylko u 15-30% przypadków, więc lepiej na tym nie polegać. Wczoraj mnie Jari mocno wystraszył jak mu się zachciało kupy o 3... Dawno z nim nie wychodziłam w nocy... Zrobił placek, a ja stałam nad nim z latarką i szukałam śladów krwi... Potem mu zmierzyłam temperaturę ale była OK. Rano już zrobił dobrą kupę. Widocznie musiał coś zjeść w ogródku u TŻ :p

Byliśmy dziś znowu na polu rzucać dyskiem i dziś wyszło nam dużo lepiej bo nie było wiatru. Nie mam fotek bo już było dobrze po 17... No i po miesiącu leżakowania w trawie odnaleźliśmy zagubione frisbee :eviltong: więc teraz mam 2 ;). Szkoda, że motyleqq już nie mieszka w Wawie, bo w sumie dla niej go kupiłam. Chyba, że wyślę poleconym :lol:

Posted

Amber, starajcie się rzucać trzymając rękę trochę pod skosem jakby - w sensie nie "na płasko" tylko przeginając trochę talerz. I używać dużo siły samego nadgarstka. Ja najbardziej ubolewam nad tym, że nie mam z kim ćwiczyć rzutów, bo najlepiej się ćwiczy w parach :(

Posted

evel napisał(a):
Amber, starajcie się rzucać trzymając rękę trochę pod skosem jakby - w sensie nie "na płasko" tylko przeginając trochę talerz. I używać dużo siły samego nadgarstka. Ja najbardziej ubolewam nad tym, że nie mam z kim ćwiczyć rzutów, bo najlepiej się ćwiczy w parach :(

znam ten ból - u mnie też nikogo by sobie porzucać :-(

Amber - podobno głupi ma szczęście - wiem po sobie ostatnio w trawie odnalazłam zaginioną piłkę sprzed tygodnia :evil_lol::cool3:

Posted

[quote name='motyleqq']http://www.latajacepsy.pl/psie-sporty/dogfrisbee-krok-po-kroku-czesc-1

to można sobie obejrzeć, by nauczyć się rzucać ;) ja na semi miałam pokazane, by trzymać dysk totalnie bokiem, nie wiem, jak to wyjaśnić :lol: tak, jakby dysk stał na rancie. i dysk potem się sam prostuje w locie. i faktycznie tak jest ;)
muszę zamówić nowe dyski , bo te co mam trochę straciły kształt :evil_lol:
ale film się przyda ;)

Posted

Vectra napisał(a):
muszę zamówić nowe dyski , bo te co mam trochę straciły kształt :evil_lol:
ale film się przyda ;)

hehe no na takich bezkształtnych to się raczej nie nauczysz :evil_lol:

Posted

byłam dzisiaj w tesco :diabloti: faktycznie to nie są te same dyski co te z trixie, są o wiele fajniejsze ;) trixie są strasznie ciężkie i grube, a te może nie będą latać super bo są jakieś pokrzywione, ale do takich celów mniej pro się nadadzą idealnie :diabloti:

Posted

Jak już gadacie u dyskach :diabloti:

Miał ktoś z Was te nowe Jawzy XFlash ? , jakieś takie matowe, ciekawe czy mają podobne właściwości do tych śliskich.

Vectra ty pisałaś o Jawzach , że poszły w strzępy ?

Posted

Amber - podobno głupi ma szczęście - wiem po sobie ostatnio w trawie odnalazłam zaginioną piłkę sprzed tygodnia :evil_lol::cool3:

To by się zgadzało, bo frisbee znalazł tak naprawdę Jari ;). Robiliśmy mu rozgrzewkę przed rzutami tj TŻ stał na jednym końcu pola, a ja na drugim i go wołaliśmy do siebie po kolei. W pewnym momencie nie chciał już do mnie przybiec tylko biegał dookoła TŻ i szczekał, aż w końcu ten zauważył dysk. Oczywiście na zdrowy chłopski rozum mógł go podnieść z trawy i przynieść TŻ, ale... Jari logic ;).
http://www.latajacepsy.pl/psie-sport...-kroku-czesc-1
to można sobie obejrzeć, by nauczyć się rzucać ;-) ja na semi miałam pokazane, by trzymać dysk totalnie bokiem, nie wiem, jak to wyjaśnić :lol: tak, jakby dysk stał na rancie. i dysk potem się sam prostuje w locie. i faktycznie tak jest ;-)

Dzięki za film, niestety w obu przeglądarkach mi się wiesza po minucie :diabloti: TŻ to się w ogóle nakręcił i chce startować w DCDC w następnym roku :lol: Oczywiście powiedziałam mu, żeby się puknął bo zawody nie polegają tylko na rzucaniu dysku, ale też na dobrze wykonanym aporcie, a Jari raz, że rzuca dysk po nogi, a dwa czasem mu się zdarza zgubić go w połowie drogi... :lol: Nie mówiąc o sławnym lądowaniu. No i w naszym przypadku odpadają wszelkie odbicia, skakania przez człowieka (nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa), na plecy itp. On ma dużo zapału i zero wykonania. Typowy wodnik ;).

Wczoraj jeszcze było nocne łapanie dysku w światłach samochodu i w sumie nie wiem czy przy zgaszonych nie radził sobie lepiej ;). No i ja pierdziele, znowu idzie zima, nie będzie kiedy robić fotek, ciemnica o 15, -20 na dworze i zero chęci na cokolwiek :grab:

Posted

Amber napisał(a):

Dzięki za film, niestety w obu przeglądarkach mi się wiesza po minucie :diabloti: TŻ to się w ogóle nakręcił i chce startować w DCDC w następnym roku :lol: Oczywiście powiedziałam mu, żeby się puknął bo zawody nie polegają tylko na rzucaniu dysku, ale też na dobrze wykonanym aporcie, a Jari raz, że rzuca dysk po nogi, a dwa czasem mu się zdarza zgubić go w połowie drogi... :lol: Nie mówiąc o sławnym lądowaniu. No i w naszym przypadku odpadają wszelkie odbicia, skakania przez człowieka (nie wiem jak się to profesjonalnie nazywa), na plecy itp. On ma dużo zapału i zero wykonania. Typowy wodnik ;).

ej, ale nie musicie startować we freestylu, w toss&fetch rzucasz tylko jednym dyskiem i polega to tylko na aportowaniu, bez dodatkowych sztuczek :evil_lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):
-20 ,ciemność ,morze ,plaża.:loveu:Ja i gdynia:loveu:

Po 8 latach ci tylko -20, ciemność, morze i plaża zostanie. Bez ":loveu:" :diabloti:

Aleks89 napisał(a):
Na dnie morza:diabloti:

Vectra ,Amberowa-jak takie mundre byłyście z moim bannerkiem to może jeszcze mi go podlinkujecie co?:cool3:

Do Vectry kieruj swe prośby, ona jest modem :grins:

motyleqq napisał(a):
ej, ale nie musicie startować we freestylu, w toss&fetch rzucasz tylko jednym dyskiem i polega to tylko na aportowaniu, bez dodatkowych sztuczek :evil_lol:

Już nawet czytałam regulamin. Tylko wiesz, mnie zawsze osłabiają te wszystkie linie, których nie można przekraczać, punkty, srunkty itp. ;) Dla mnie zabawa jest wtedy kiedy jestem ja i pies i się bawimy na polu, a kończy w chwili, kiedy ktoś nas obserwuje i podlicza jakieś punkty :eviltong: Jak TŻ jest taki mundury to niech się sam wystawia na pośmiewisko :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):

Już nawet czytałam regulamin. Tylko wiesz, mnie zawsze osłabiają te wszystkie linie, których nie można przekraczać, punkty, srunkty itp. ;) Dla mnie zabawa jest wtedy kiedy jestem ja i pies i się bawimy na polu, a kończy w chwili, kiedy ktoś nas obserwuje i podlicza jakieś punkty :eviltong: Jak TŻ jest taki mundury to niech się sam wystawia na pośmiewisko :evil_lol:

tak właściwie to we frisbee jest najmniej tych dziwnych wytycznych. to najbardziej zabawowy sport :) no, może jeszcze luźniejsze jest rally-o
ale fakt, zawody a pole to zupełnie różne rzeczy... :lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Na dnie morza:diabloti:

Vectra ,Amberowa-jak takie mundre byłyście z moim bannerkiem to może jeszcze mi go podlinkujecie co?:cool3:

proszę :diabloti:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Rozpusta w biały dzień włamywowymują mi sie na konto:diabloti:Na te bankowe tez tam wchodzisz?pewnie te 19.69zł już mi ukradłaś:evil_lol:

PW wszystkie przeczytane :diabloti:

:evil_lol:

Posted

[quote name='motyleqq']tak właściwie to we frisbee jest najmniej tych dziwnych wytycznych. to najbardziej zabawowy sport :) no, może jeszcze luźniejsze jest rally-o
ale fakt, zawody a pole to zupełnie różne rzeczy... :lol:
Nie chwaląc się :eviltong: psa do frisbee mam idealnego, tj jest może trochę za duży ;) ale nakręcenia na dysk i potęgi skoku to mu nie brakuje. Kuleje za to bardzo strona ludzka :evil_lol:

Jeżeli chodzi o Rally-O to nawet znalazłam dla Jariego i TŻ odpowiednią klasę:

Klasy i kategorie Rally-O:
Kategoria Standard - osoby pełnoletnie
Kategoria Junior - młodzież między 8 a 18 rokiem życia
Kategoria Kids - dzieci do 8 roku życia
Klasa 1, 2, 3
Klasa Puppy (szczenięta między 6 a 12 miesiącem życia)
Klasa Senior (psy powyżej 8 roku życia

:evil_lol:

[quote name='Aleks89']Rozpusta w biały dzień włamywowymują mi sie na konto:diabloti:Na te bankowe tez tam wchodzisz?pewnie te 19.69zł już mi ukradłaś:evil_lol:
Jak będę miała lepszy dzień to i wenę to ci ładniejszy ten banerek wyczaruję :lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):
90% to zaproszenia do wątków zdechniętych piesków ew.bazarki :D

oczywiście wszystkie odwiedzasz i pomagasz ? :loveu:

dziś padł pomysł , by założyć fundacje "owady w potrzebie" :diabloti: w jednym DT można mieć miliony tegoż w słoiczkach , a kasa by lała sie strumieniami .... biedna muszka bez skrzydełek , zbieramy na implanty ....

Posted

[quote name='Amber']Nie chwaląc się :eviltong: psa do frisbee mam idealnego, tj jest może trochę za duży ;) ale nakręcenia na dysk i potęgi skoku to mu nie brakuje. Kuleje za to bardzo strona ludzka :evil_lol:

Amber ja nie wiem czy wiesz ale we frisbee jest jeden dobek startujący chyba już w openach na DCDC :diabloti: nawet czekoladowy jest

[quote name='Vectra']dziś padł pomysł , by założyć fundacje "owady w potrzebie" :diabloti: w jednym DT można mieć miliony tegoż w słoiczkach , a kasa by lała sie strumieniami .... biedna muszka bez skrzydełek , zbieramy na implanty ....

zabiłaś mnie :roflt: