Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']jakbym miała mieć tak małego psa to tylko pinczerka lub yorka

świetne są z wyglądu .

Albo jamnika i grzywka łysego :) No i chii :D
Pinczerki są fajne, o ile nie są nabuzowanymi parówkami na czterech wykałaczkach :evil_lol:

Posted

A mi się pinczerki nie podobają, nawet te najładniejsze ;) Może to dziwne, ale chyba są dla mnie po prostu za małe no i moja ciotka miała takiego i charakter mają straszny :lol: Jak doberman z PMS :evil_lol:

Posted

Nie uważam żeby to była tylko kwestia wychowania. To są mega pobudliwe psy, wręcz histeryczne. Tego się nie wypleni nigdy ;)

Posted

pamiętam mojej babci znajoma , miała takiego pinczerka ... z przodozgryzem .... nazywał sie Bojko i działał na jedno hasło - dawaj jajeczka :evilbat: wyszczerzał przodozgryz i gryzł :evil_lol:

Nie muszę wspominać , że miałam zabawę ? :siara:

Posted

[quote name='Amber']Nie uważam żeby to była tylko kwestia wychowania. To są mega pobudliwe psy, wręcz histeryczne. Tego się nie wypleni nigdy ;)[/QUOTE]
ale da się wychować prawda? tak żeby nie gryzł po nogawkach i nie był jazgotem do wszystkiego co się rusza.
tak samo jakieś rasy maja skłonności do agresji to są geny i tyle a da się je wychować .
nigdy nie myślałam że będe bronić pinczerków :lol:

Posted

[quote name='Vectra']pamiętam mojej babci znajoma , miała takiego pinczerka ... z przodozgryzem .... nazywał sie Bojko i działał na jedno hasło - dawaj jajeczka :evilbat: wyszczerzał przodozgryz i gryzł :evil_lol:

Nie muszę wspominać , że miałam zabawę ? :siara:[/QUOTE]

U mojej Tori było 'dawaj udko' i już koniec :evil_lol: Ale to jak była młoda.

Posted

Hehe chyba nigdy nie słyszałaś jazgoczącego pinczerka ;). Te psy się całe trzęsą aż, są tak napięte. Tj nie wiem, może te mega ultra rodowodowe mają stabilniejszą psychikę, ale ja bym się na tak pobudliwego psa nigdy nie zdecydowała.

Posted

[quote name='Amber']Hehe chyba nigdy nie słyszałaś jazgoczącego pinczerka ;). Te psy się całe trzęsą aż, są tak napięte. Tj nie wiem, może te mega ultra rodowodowe mają stabilniejszą psychikę, ale ja bym się na tak pobudliwego psa nigdy nie zdecydowała.[/QUOTE]
Mogę potwierdzić. Moja koleżanka miała takiego jazgota :mdleje: I z tego co pamiętam był z jakiejś mega hodowli. Może to to i ładne, ale do chwili poznania jego myślałam, że yorki są rozszczekane. Zmieniłam zdanie, gdy poznałam tamtego :grins:
Co prawda nie wiele nad nim pracowali, więc na pewno dużo w tym ich winy.

Posted

Mam do oddania coś takiego w typie pinczerka, chce ktoś? Pokręcone toto, ma adhd, wszędzie tego pełno, skacze jak pokręcone i wlezie w każdą szczelinę w domu. Gdyby nie to że z Shiną ciężko i długo pracowałam to mala pchła by bez głowy została bo gryzła Shi po tyłku i skakała na tych wykałaczkach wokół jazgocząc tak że bębenki rozsadzało. Dla mnie piesek by był fajny do zabawy i do porobienia z nim czegoś ale trzeci pies przy moich suczyskach to by był już tłok.

Też chcę takie przestronne pole a nie krzaki albo ścierniska :placz:

Posted

pieski typu "szczelinomierze" bez względu na ich wychowanie i tak mają własny sposób postrzegania świata .... z kompleksem wzrostu , nikt nie wygra :diabloti:

Posted

Mam troche foteczek dzis, ale zanim wstawie to napisze moze cos o Kobersie, ktorego jedza jamnice juz jakis czas. Na plus na pewno smakowitosc - Cortina jest taka, ze potrafi krecic nosem, np. PPP nie chciala tknac bez polewki, natomiast Kobersa wcina az jej sie uszy tresa. Fajne sa tez krokiety - nie za male, ale kruche - Finka nie ma z nimi problemow. Na minus niestety ilosc i wielkosc kup. Sa po prostu ogromne. O ile w przypadku Cortiny to nie jest takie straszne, to Finka, ktora ma problemy calkowitym wyproznieniem za jednym zamachem, potrafi po prostu zostawic potem niespodzianke w domu. Gdyby nie to to pewnie byla bym zadowolona, ale tak to nie wiem... No i wydaje mi sie, ze mimo malych porcji i duzego wydalania obie przytyly :eviltong: tak wiec przyswajanie jest. Maja jej jeszcze duzo wiec moze jeszcze sie cos zmieni z biegiem czasu...

Dzis mam goscia w swojej galerii - Beagla Toffiego ;) Nalezy do ciotki TZ, ja sie nie znam na tej rasie ale wydaje mi sie, ze jest calkiem ladny. Kolor ma w kazdym razie boski ;)