Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie bylam w koncu u weta, bo byla taka kolejka, ze jeszcze pewnie teraz bym tam stala... Wiem, ze nie wszystkie kleszcze sa zakazone, ale wole dmuchac na zimne...

Niestety one sa aktywne caly rok, slyszalam o psach ktore lapaly babeszje w lutym :shake: Wylaza w czasie odwilzy...

Porcja okropnych fotek ;) Nie wiem... to frisbee jest chyba do dupy, ciezko sie nim rzuca. Zaluje, ze nie kupilam innego na DCDC. Szczerze to nie wiem gdzie mozna dostac przyzwoite frisbee nie zamawiajac z internetu. Troche mi szkoda wywalac kase na przesylke ;)

Posted

A orientujecie się jakie objawy mogą pojawić się u psa po ugryzieniu chorego kleszcza? Oczywiście zanim pies stanie się apatyczny i słaby. I po jakim czasie może wyjść to, że pies jest jednak chory?

Posted

Tyna21 napisał(a):
A orientujecie się jakie objawy mogą pojawić się u psa po ugryzieniu chorego kleszcza? Oczywiście zanim pies stanie się apatyczny i słaby. I po jakim czasie może wyjść to, że pies jest jednak chory?

siki robią się w kolorze coca coli

Posted

Wedlug internetu pierwsze objawy zwykle sie pojawiaja po tyg. od ugryzienia, ale moga wczesniej oraz pozniej, nawet do kilku miesięcy :roll:

Posted

Jetsan miał babeszjozę. Znalazłam na nim napitego kleszcza, może z 2dni go miał.
Ślinił się i był apatyczny, więc od razu pojechaliśmy do weta, dostał antybiotyki i szybko wrócił do zdrowia ;)

Genialne zdjęcia! :D

Posted

Vectra napisał(a):
siki robią się w kolorze coca coli

Dziękuję za odpowiedź.

Amber napisał(a):
Wedlug internetu pierwsze objawy zwykle sie pojawiaja po tyg. od ugryzienia, ale moga wczesniej oraz pozniej, nawet do kilku miesięcy :roll:

No właśnie w necie patrzyłam, ale o sikach nie wiedziałam!

Posted

[quote name='Amber']Siki obserwuje, dzis byly OK...

Co do dyskow, to wielkie dzieki Aga ;) Czy taki bedzie OK na poczatek? http://www.whippy.pl/hero-air-235-c-16_50_59.html I rozumiem, ze lepiej nie brac niebieskiego? (szkoda :( )

a które z tej stronki są wytrzymalsze ? bo te co miałam , chyba z 10 ... szlag trafił , niestety za słabe są , a miały być mocne ...

moje nieudolne rzucanie i Emilowe narwane łapanie , zaczynają współgrać :evil_lol:

Posted

freestyle i distance różnią się w teorii, a w praktyce nie :evil_lol: różnica jest taka, że freestyle mniej się klei jeden do drugiego, jak trzyma się kilka razem
Hero Air jest baaardzo słaby, obawiam się że szybko zginie w zębach Jariego. Xtra są bardziej wytrzymałe, a najbardziej SuperHero(i są tym samym drogie;)). SuperAero jest fajne, bo bardziej wytrzymałe niż Xtra, ale jest lekkie, a SuperHero jest nieco ciężkie

Posted

http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%203/DSC_8712-1.jpg struś? :hmmmm:

Hero Air są pewnie podobne jakościowo do Fastback Flexów, którymi często bawią się np. borderki, ale Zu z nich zrobiła szmatę, więc nie polecam :evil_lol: Natomiast Hero Xtra mamy już od jakiegoś czasu, mają małe dziurki, ale nie szarpię się nimi, no i jakoś dają radę. Są tylko szybsze niż przeciętne dyski ;)

Posted

Vectra napisał(a):
a które nie latają szybko ? :grins: bo do zdjęć są lepsze wolniejsze :evil_lol:

cięższe ;)
najszybciej latają sonici, więc pewnie najwolniejsze będą Jawzy i to one są najbardziej wytrzymałe, ale ponoć bardzo porównywalne do tych z trixie a różnica w cenie ogromna ;)

Posted

No i sa experci ;) To ja wezme chyba to Xtra na poczatek. Jednak troche mi zal wywalac 60 zl na dysk, bo byc moze Xtra da spokojnie rade. To z Tesco wydaje sie niezniszczalne, ale kurcze jest bardzo ciezkie... Ja sie z psem nie szarpie dyskiem.

Ja kupuje jeden dysk wiec to ze sie nie klei to mnie malo obchodzi ;) A zielony kolor moze byc czy jednak lepiej czerwony? ;) (bo rozowego za nic nie wezme :eviltong:)

Posted

czerwony kolor psy widzą tak jak zielony, za to ładnie się odznacza na tle nieba i super wygląda na fotkach :diabloti: dla psa ponoć kolor dysku jest bez różnicy, one bardziej wychwytują ruch niż cokolwiek innego

Posted

Unbelievable napisał(a):
cięższe ;)
najszybciej latają sonici, więc pewnie najwolniejsze będą Jawzy i to one są najbardziej wytrzymałe, ale ponoć bardzo porównywalne do tych z trixie a różnica w cenie ogromna ;)

a pokaż mi te trixi ?

ja kupiłam po 59zł te dyski i kij im w oko jak one niezniszczalne , szybciej się ulotniły niż te po 20 zł :angryy:

Posted

Vectra napisał(a):
a pokaż mi te trixi ?

ja kupiłam po 59zł te dyski i kij im w oko jak one niezniszczalne , szybciej się ulotniły niż te po 20 zł :angryy:

to to co ma Amber :diabloti: takie przezroczyste z łapkami, pomarańczowe lub błękitne ;) słyszałam że ostatnio promocja była w tesco za 9,90

generalnie więcej wytrzymują dyski bardziej elastyczne